Volg ons

De beste tablets vergelijken

Model.FullName
Bart Boonstra
Expert tablets
Besturingssysteem speelt grote rol bij keuze tablet
Apple heeft met de iPad de tablet op de kaart gezet. De iPad is nog steeds de populairste en meest verkochte tablet, maar inmiddels zijn er wel veel meer fabrikanten die uitstekende tablets op de markt brengen. De keuze voor het besturingssysteem en het beeldschermformaat zijn het belangrijkste. De drie bekendste besturingssystemen (zeg maar de motor van de tablet) zijn iOS (Apple), Android (Google) en Windows (Microsoft). Kies een besturingssysteem dat aansluit bij de andere apparaten in huis, dat maakt bijvoorbeeld synchroniseren gemakkelijk. Waarvoor je de tablet wil gebruiken, bepaalt in grote mate het formaat van het beeldscherm. Kies alleen een kleiner scherm als je de tablet veel onderweg wil meenemen. Ik vind een groot scherm juist fijn om films en series op te kijken. Meer tips als je een nieuwe tablet koopt.
t/m
205 producten
Sorteren op:

Laad meer producten
Koopgidsen
Koopgids: een Tablet kopen, waar let je op?
Koopgids met tips en adviezen bij het kopen van de beste tablet
Lees de koopgids

Door ons geteste tablets (meest recent)

De Apple iPad Pro 9.7 is een geweldige tablet. Punt. Gebruik jij hem als secundair apparaat, naast je desktop of laptop, dan zal hij je met zijn snelheid, heerlijke scherm en belachelijk goede speakers geen moment teleurstellen. Echter, Apple positioneert deze tablet hetzelfde als de grotere Pro 12.9: hij zou de laptop moeten kunnen vervangen. En op dat gebied schiet hij tekort. Hij is minder krachtig dan zijn grote broer en reteduur zodra je het interne geheugen wat opkrikt. En waarom veel geld uitgeven aan een apparaat dat neigt naar een laptop en niet aan een echte laptop? Tegelijkertijd is hij als tablet voor op de bank behoorlijk overpowered en volstaat de veel goedkopere iPad Air 2 nog ruimschoots voor dat gebruik. Hierdoor voelt de Pro 9.7, hoe goed ook, als overbodig in de line up.
Koen Helder
Wormer • 95 reviews
Lees de hele review
Zoek je een snelle compacte tablet met kraakhelder scherm, veel geheugen en goede camera's, dan is de Asus Zenpad S 8.0 een goede keuze. De tablet heeft een luxe uitstraling en is dun en licht. Hij is niet goedkoop en mist een HDMI aansluiting om hem aan je tv te koppelen. Ook laat de accuduur wel wat te wensen over.
Marco Huismans
Breda • 4 reviews
Lees de hele review
Ben je op zoek naar een eenvoudige en relatief goedkope tablet, dan is deze Asus Zenpad C 7.0 een aanrader. Hij ziet er mooi uit, heeft een helder scherm en is door het formaat erg handzaam. Ik kijk er zeker liever Netflix op in bed dan op mijn smartphone met een kleiner scherm. De enige minpunten die ik heb ontdekt zijn de speaker van de tablet en de lage kwaliteit van de frontcamera, maar hier is de prijs ook naar.
Marco Huismans
Breda • 4 reviews
Lees de hele review
Geen prijzen
Maak kennis met de Acer Predator 8: een robuuste tablet, gericht op de ultieme gamefanaat. Het resultaat? Een gadget met flinke hardware en een opmerkelijk design. Ben je een echte game-freak, dan kan de Acer Predator 8 een uitkomst zijn. Zoek je echter een tablet die iets meer is dan alleen een mini-gameconsole, dan is het slimmer om even verder te kijken.
Ger de Gram
Utrecht • 212 reviews
Lees de hele review