Volg ons op

  • Type cv-ketel: combi hr
  • Vermogen: 26,7 kW
  • Warmwatercapaciteit bij 40°C : 12,5 liter per minuut

"Moet ik de Remeha Avanta 28c CW4 kopen? Wat vinden de gebruikers?"

Gebruikers 7,3 (88 testen) - Volgens de meeste consumenten die de Remeha Avanta 28c CW4 hebben, kun je de Avanta 28c CW4 gerust kopen. Enkele gebruikers hebben wat bedenkingen. Dat kan met hun verwachtingspatroon te maken hebben. Maar misschien hebben zij toch iets ontdenkt dat niet klopt. Bekijk hieronder de reviews om dat uit te zoeken.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(35) | van 8.6 t/m 10

Goed
(21) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(10) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(10) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(12) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (9) | Top (35) | Goed (21) | Oké (10) | Tja (10) | Nee (12)

Datum: 28-12-2013
Door: Anoniem
Cijfer: 4
In bezit: 1-2 jaar
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Heeft het na aankoop toch nog bijna anderhalf jaar volgehouden.
Zwakke punten:
Twee jaar oud. Na anderhalf jaar voor 800 euro moeten laten repareren. Nu binnen een halfjaar weer kapot. En dus weer een koude douche.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Beter een nieuwe ketel kopen van een ander merk dan de Remeha laten repareren.

Schrijf een review

Datum: 5-7-2012
Door: NIco
Cijfer: 9
In bezit: meer dan 2 jaar
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Zuinig.
Zwakke punten:
Geen.
Aanrader: Ja
Commentaar:
6 jaar in gebruik, nooit onderhoud gegeven nu pas een probleempje met de 3-weg klep als ik het zo in schat. Ik gebruik hem voor warmwater op de kranen en voor het douchen, maar ook als hotfill voor mijn wasmachine. In verhouding moet hij dus harder werken dan een gemiddelde.

Schrijf een review

Datum: 25-12-2011
Door: peter
Cijfer: 9
In bezit: meer dan 2 jaar
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Compact; stil; zuinig; rendement van 97,8%
Zwakke punten:
Weinig ruimte in het toestel voor reparatie. Gevoelig op E4 en E5, maar dat is grotendeels te verhelpen door vreetring tussen travo en montageplaat te zetten.
Aanrader: Ja
Commentaar:
Heb de ketel nu 5 jaar, probleemloos. Wel elk jaar nieuw ontsteekpennetje en branderpakking zelf vervangen en syfon schoongemaakt. Bedrijfsmatig hebben wij heeeel veel Remeha`s hangen. Percentage-gewijs weinig problemen, tuurlijk wel wat probleemgevallen, maar dat hebben ze bij Ferrari ook.

Schrijf een review

Datum: 25-7-2011
Door: Jaco
Cijfer: 4
In bezit: Een paar dagen
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Geen voordelen -4
Zwakke punten:
REMEHA is een heel slecht merk. Niet kopen en absoluut nooit aan beginnen.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Slechte CV ketel. Slechtste Cv ketel die ik heb gehad. Zeer gevoelig en regelmatig E4 E5 Code. Om het half jaar moeten er nieuwe onderdelen in. Normaal moet een CV na twee jaar worden schoongemaakt en heb je misschien na 5 jaar een onderdeel te vervangen. Remeha is rondom slecht. Ik kan er niet anders van zeggen. Had ik maar een INTERGAS of een ander merk gekocht

Schrijf een review

Datum: 14-8-2014
Door: jcvdM
Cijfer: 7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een uiterst stille CV ketel.
En met de iSense thermostaat simpel in te stellen.
Ben tot nu toe tevreden maar over duurzaamheid is het nog te vroeg.
Schrijf een review

Datum: 29-7-2014
Door: MJVDIJK
Cijfer: 1
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Koop deze machine alstublieft niet!!!!!
Koop sowieso geen Remeha maar een A-merk dat zijn predicaat wel verdient! Remeha gebruikt allemaal Chinese plasic troep dat niet met warmte om kan gaan. Tot 5x een monteur van REMEHA zelf langs geweest om het hele zaakie te vernieuwen. En nu mogen ze voor 6de keer komen. Het ding is ruim 3 jaar oud!
Dus lieve mensen, neem mijn advies ter harte en koop geen remeha! Doe het niet, koop een bosch of vaillant of zo!
Schrijf een review

Datum: 23-7-2014
Door: halo49
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
sinds november 2013 gehele nieuwe installatie laten plaatsen incl.warm water. Alles werkt naar tevredenheid en we hebben er lekker warm bijgezeten. Douchen gaat met ruim voldoende warm water en ook in de keuken is voldoende water. Tijdens onze voorjaarsvakantie werkte de thermostaat keurig de ingestelde vakantieregeling en toen we thuis kwamen was het weer lekker warm.
Schrijf een review

Datum: 14-7-2014
Door: martknecht
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Fijne geruisloze ketel. Uitstekend regelbaar. Zeer compacte ketel. Bijpassende klokthermostaat heeft veel progamma,s.
Schrijf een review

Datum: 11-7-2014
Door: Mary.
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Makkelijk te bedienen,goed overzichtelijk!
Met plaatsen, prettige medewerkers, en ruimen alles keurig op!
Zuiniger en de ketel neemt minder plaats in!
Schrijf een review

Datum: 11-7-2014
Door: hakke117
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Geluidloos, goede warmwatervoorziening,nog moeilijk te zeggen hoe het gasverbuik gaat uitpakken, want de ketel heeft nog geen winter beleefd.
Schrijf een review

Datum: 10-7-2014
Door: cultuurpassie
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mijn nieuwe Remeha Avanta 28c CW4 is een fijne cv ketel, ik gebruik nu ook minder gas.
Het gebruiksgemak is ook heel bijzonderbij deze cv ketel.
Schrijf een review

Datum: 10-7-2014
Door: pietmoree
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Direct warm water,geeft zeer snel heerlijke warmte in huis,is veel stiller en verbruikt minder dan vorige ketel.Kan iedereen deze ketel van Remeha aanbevelen.Een echte Topper.
Schrijf een review

Datum: 10-7-2014
Door: oijenavan
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prima warmte ,warmwaterkraan open en in een mum van tijd warmwater
Ook binnenshuis snel op ingestelde temperatuur
Gebruiksgemak Geen problemen geen omkijken naar
Mogelijkheden Werkt perfekt met honeywell thermostaat
Duurzaamheid Tot nu toe geen enkele klacht omtrent het gebruik
In zijn totaliteit enorm tevreden over installatie en omtrent de installatie en het laten funktioneren met de bestaande thermostaat
Tzerra cw4 van remeha is een zeer goede keuze mede door de compactheid van de installatie
Schrijf een review

Datum: 9-7-2014
Door: Kookketel35
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij zijn er super blij mee. Het is heel vlug warm in huis.
En we hebben heel snel warm water.
En een fijne thermostaat dus in een word heel tevreden!!!!!!
Schrijf een review

Datum: 9-7-2014
Door: wimpouw
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Echt een hele goede ketel, veel sneller warm water dan voorheen met mijn oude ketel, veel hardere waterdruk echt tp.
snelle opwarming zeker met dit weer en een lager gasverbruik
tot nu toe geen spijt van deze aankoop.
Schrijf een review

Datum: 9-7-2014
Door: pieter010
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Echt een hele goede ketel, veel sneller warm water dan voorheen met mijn oude ketel, veel hardere waterdruk echt tp.
vandaag veel regen en eeb beetje koud in huis 18 graden even snel de verwarming aan en het was gelijk lekker behagelijk in huis en gelijk niet meer zo vochtig.
tot nu toe geen spijt van deze aankoop.
Schrijf een review

Datum: 9-7-2014
Door: R.Engelen
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
gebruiksvriendelijk, compact, geluidsarm en zuinig. Bijgeleverde standaard thermostaat is perfect te bedienen.
Schrijf een review

Datum: 18-5-2014
Door: mbjs
Cijfer: 5,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ketel werkt naar behoren, de service en duurzaamheid zijn ver te zoeken. Het wandbevestingsplaatje van de themostaat is zoek geraakt, wil ik een nieuwe aanschaffen en remeha laat vervolgens weten dat ik dan een volledige nieuwe thermostaat moet kopen a 190 euro. Wat een verschrikking!! Je moet toch ook losse onderdelen kunnen aanschaffen? Heb nu al spijt.
Schrijf een review

Datum: 4-5-2014
Door: popenjos
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Remeha Avanta CW28 hebben we nu ruim 7 jaar in bedrijf.
Na opstartprobleem en service van Remeha-man nooit meer
problemen gehad.
Ketel werkt feilloos en stil.
CV-functie en WW-functie voortreffelijk.
Kan merk en model van harte aanbevelen.
Jos de Groot, Delden
Schrijf een review

Datum: 22-2-2014
Door: mrmv
Cijfer: 3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze ketel laten installeren, maar helaas ben ik zeer ontevreden.
Hoewel de verwarming goed werkt, ik krijg geen warm tapwater meer. Als ik het krijg is het puur toeval. Mijn installateur is komen kijken maar kon niets vinden. Hij heeft contact met Remeha gehad die mij om de foutmeldingen vroeger. Die waren er echter niet.
Ik heb - achteraf - dit probleem vaker gezien in de reviews. Het is dan ook vreemd dat Remeha dit niet al heeft opgelost.
Ik heb mijn installateur een ultimatum gesteld om het probleem op te lossen, met medewerking van Remeha of zonder.
Schrijf een review

Datum: 22-1-2014
Door: nickmu
Cijfer: 3,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij hebben sinds eind 2010 een Remeha Avanta cv ketel en hij maak sindsdien herrie (vliegtuigherrie). In het begin was het minder erg, maar de laatste tijd wordt het steeds luider. Wij hebben er zelfs last van als wij slapen en de installateur kan het niet oplossen (ze zijn paar keer geweest en kost alleen maar geld en geen resultaat). Ik heb de Remeha klantenservice gebeld, maar zij doen niks omdat wij geen direct klant van ze zijn (installateur is de klant en zij moeten Remeha bellen). CV ketel begint ook andere gebreken tonen, het water wordt minder snel warm. Voor een ketel van drie jaar vind ik dat het veel te snel kapot gaan. Kortom kunnen we geen kant op en remeha doet niks. Bedankt Remeha.
Schrijf een review

Datum: 17-1-2014
Door: mehgreb
Cijfer: 1
In bezit:
via Kieskeurig.nl
heb een remeha avanta laten plaatsen eind december 2009.regelmatig storing.installateur loste dit telkens op.
december 2010 storing ,de installateur laten komen ,conclusie verstopte warmte wisselaar ,ketel ging koken .sevice monteur heeft de wisselaar vervangen.
dit gebeurde elk jaar,nu heb ik een NEFIT laten plaatsen .want metmijn oude nefit ketel had ik in 25 jaar niet zoveel trammelant als met de remeha in 1 jaar.ik zal dus ieder afraden een remeha te kopen
Schrijf een review

Datum: 7-1-2014
Door: Peer1971
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb deze ketel nu 4 jaar het grote voordeel is dat hij heel makkelijk zelf te onderhouden is. En dan de serviceonderdelen makkelijk en goedkoop te verkrijgen zijn. Complete onderhoudsset met ionisatie pen en de beruchte branderpakking(om de beruchte E5 storingen te voorkomen)kost 28 euro met een zeer duidelijke beschrijving hoe je onderhoud moet plegen. Dit is wel een stuk goedkoper en makkelijker dan de Nefit economy onderhouden van mijn vriendin. Om zelfde 2 jaarlijks onderhoud 120 euro alleen aan slijtage onderdelen en je moet dan de gehele ketel demonteren.
Schrijf een review

Datum: 23-12-2013
Door: poppenkast
Cijfer: 2,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik verhuur, ik heb een remeha laten plaatsen bij mijn huurder, de installateur zei, als er een probleem is , los ik het zelf op , ze verkopen een gasketel zonder kennis, telkens zijn er problemen, de installateur stuurde vele mensen langs om de probleem op te lossen , zonder resultaat. Zonder mijn toestemming heeft hij mensen uit Nederland laten komen, wat mij 600 euro extra heeft gekost.. Een andere installateur zei , deze ketels zijn niet geschikt in Belgie omdat hier een andere gasdruk en samenstelling aanwezig is. Daarboven zijn ze zeer ingewikkeld in bediening vergeleken bij een Vaillant.
Nu hebben we weer problemen, de huurder moet telkens op de reset knop drukken om het een tijdje te laten werken.
Schrijf een review

Datum: 5-12-2013
Door: Sjaak van de Velde
Cijfer: 4,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb sinds 2009 een REMEHA C5 en 2 weken geleden viel die ineens in een E5 storing. Installateur gebeld en die heeft de ionisatiepen vervangen en de zuurstof gasverhouding afgesteld maar dat hielp niet. REMEHA gebeld die "dacht" dat het aan het rookkanaal kon liggen of de brander pakking. Beide vervangen maar hij blijft in storing vallen E5 en E6. Vandaag weer een andere branderpakking er in gezet maar helpt ook niet. Ben al ruim 450 euro kwijt aan reparatiekosten en installateur heeft REMEHA wederom gebeld voor advies en die "denkt" dat het mogelijk aan de ontstekingsunit kan liggen ??? Ja zo kunnen we nog wel even doorgaan. Graag advies of een reactie van REMEHA want deze geweldige CV ketel is ineens niet zo geweldig meer
Schrijf een review

Datum: 4-12-2013
Door: ghins
Cijfer: 3,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze ketel valt mij erg tegen,
door GST in Almelo verkocht als de zuinigste op dit moment
( 2012 )
dit jaar bij erg lage temperaturen, het heeft haast nog niet gevroren nu al 9 m3 per dag, water al bijgevuld, mag helaas niet baten
Mijn oude ketel van Vaillant 13 jaar oud was zuiniger als deze. ( zelfde periode en vergelijkbare temperaturen 6.7 m3)
het duurt wel tot 3 uur lang voordat de ketel een temperatuur van 17.5 op 20 graden heeft gebracht en daarna loopt die gas meter maar lekker zachtjes door, ik merk niets van alle nieuwe ideen die in deze ketel verwerkt zijn.
Verder is de instelling van de thermostaat zeer onnauwkeurig en blijft het vlammetje maar lekker door gaan terwijl de temperatuur al lang bereikt is
Ik vrees dat mijn gasrekening lekker omhoog schiet.Bedankt GST en Achmea voor het advies, had ik maar weer een Vaillant gekocht.
Schrijf een review

Datum: 17-11-2013
Door: geert70
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze ketel in 2008 zelf opgehangen, omdat ik met cv technieken bekend ben
Gasverbruik 500 KUB minder als de oude VR ketel, dus 25% minder.
Wel vind ik de laagste terug modulatie toerental te laag, en is het stroomverbruik dan te hoog.
Dus staat de ketel soms anderhalf uur door te pruttelen en 150 watt stroom te verbruiken met cv watertemperatuur van 30℃.
De ketel is ook enige tijd geplaagd door de bekende E5 storingen dat was in 2011 toen de ketel voor het eerst schoongemaakt en de ontsteker en trafo, en ook meteen de oude branderpakking vervangen voor een grafieten ring pakking.
Nooit geen storingen meer gehad.
Tot op heden tevreden, zeker gezien de aanschafprijs van 800 euro.
Schrijf een review

Datum: 11-11-2013
Door: LizBox28
Cijfer: 6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze ketel 5 jaar geleden laten plaatsen door de Nederlandse installatie maatschappij en ook door hun elk jaar laten onderhouden(onderhoudscontract). Het afgelopen jaar alleen maar storingen gehad(E6-E13-E5). Brander pakking moest vervangen worden, daarna ging de beveiligingsautomaat stuk en 2 weken later de onstekingstrafo(in totaal 400 euro).Ik dacht zuinig in gebruik maar achteraf nog een dure ketel. Ik heb Remeha een email gestuurd maar ze zeggen dat alles buiten de garantie valt(super slechte service).
Schrijf een review

Datum: 30-9-2013
Door: Erpro
Cijfer: 4,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Indien de Avanta 28c naar behoren functioneert zal ik deze hoger beoordelen. Momenteel heb ik teveel klachten. Dec. 2006 geplaatst. Wederkerende E4 en E5 storingen vanaf mei 2013! Zelfs de firma Birkhoff (sGraveland) laat mij in de 'kou' staan. Wat een waardeloos bedrijf. Wel E205.87 laten betalen....en vier maanden later is het nog steeds niet opgelost. Lekker makkelijk om weg te lopen voor je verantwoordelijkheden. Het kost me heel veel mails, geduld en irritatie. Onbegrijpelijk. Onlangs een andere installateur die me wel, hetzij voor korte tijd, van de klachten heeft verlost. Wat een goede service heeft firma Baas tot nu toe geleverd. Jammer dat ook zij het niet kunnen oplossen. In ieder geval word ik met Remeha in contact gebracht en wacht hun reactie af. Wordt vervolgt.........
Schrijf een review

Datum: 24-8-2013
Door: eligius
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze ketelt draait nu al bijna 3 jaar naar volle tevredenheid. Zat er nieuw geplaatst in toen ik het huis kocht. Ik zie veel ontevreden gebruikers, maar ook veel problemen waar vaklui met soms erg eenvoudige tips een oplossing voor hebben.
Schrijf een review

Datum: 28-2-2013
Door: walterrrrr
Cijfer: 4,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Iets meer dan 2 jaar in bezit. Elk jaar ionisatie pen moeten vervangen en de laatste keer ook de transformator. Zowel het installatiebedrijf als Remeha vinden dit de normaalste zaak van de wereld bij deze "kwaliteitsketel". Deze reparaties vallen onder het reguliere jaarlijkse onderhoud en vallen daarmee ook niet onder de garantie. Ze gaan er van uit dat je een onderhoudscontract hebt á 10 euro per maand en dat dan de reparaties "gratis" zijn. Bij mijn oude combiketel was onderhoud eens per 2 jaar voldoende en was vervanging van onderdelen zelden nodig. Een waardeloze ketel en fabrikant.
Schrijf een review

Datum: 24-1-2013
Door: drempel
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Weinig geluid, opvallend klein van formaat, zuinig, kortom een klasse apart! Dus twijfel niet, het levert je euro's op!
Schrijf een review

Datum: 29-12-2012
Door: gebruiker71
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds de ketel in gebruik is (2007) eigenlijk nooit iets aan gedaan.
Twee jaar terug Remeha ZentaSol aan toegevoegd.
Enkel een keer een ionisatiepen (2010) moeten vervangen i.v.m. E4 storingen en de sifon gereinigd, verder eigenlijk nooit wat aan gedaan.
Probleemloze ketel, ondanks mijn achterstallig onderhoud ;-)

Maand geleden heeft de ketel zijn eerste grote beurt gehad.
Branderpakkiing vervangen etc. en nu voor het eerst storingen E5!
Toeval?
Schrijf een review

Datum: 28-11-2012
Door: peteroidtmann
Cijfer: 5,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Nou fijn hoor... ineens gisteravond geen verwarming en geen warm water meer... dode thermostaat en CV-ketel... een REMEHA AVANTA uit 2006... wat blijkt? Printplaat kapot, kosten voor nieuwe? € 168 exclusief montage. Zegt medewerker REMEHA tegen de installateur dat dit met dit type een bekend euvel is. Ik KS van REMEHA gebeld en wat denk je? Helaas meneer, garantie op onderdelen is maar 2 jaar... mag je er dus mooi zelf voor opdraaien terwijl ik van zo'n merk toch wel mag rekenen op 10 jaar goede ketel... oordeel? WAARDELOOS BEDRIJF!!! Dus... maar eens even een tweet op Twitter gezet, een klacht op klacht.nl en berichten op de forums van Consumentenbond, TROS RADAR en VARA KASSA
Schrijf een review

Datum: 16-4-2012
Door: Akkie999
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Hoi, Ik heb deze ketel op aanraden van een paar vrienden zelf geplaatst - Kinderlijk eenvoudig en ik moet zeggen hij hangt nu 6 jaar en nog nooit ook maar een probleem gehad (net zoals bij vrienden van mij)

Ik moet wel toegeven dat ik nog nooit een onderhoudsbeurt heb gegeven. Mijn motto - als hij niet kapot is afblijven. Al die zogenoemde onderhoudsbeurten jaarlijks lijken mij geld te veel.

Is hij over pak'm beet 2 jaar op storing krijgt hij een kans (tot 100 euro) en anders schroef ik hem eraf en plaats ik snel dezelfde. Gekocht voor 750 euro 6 jaar geleden.

mvg een tevreden Remeha gebruiker.
Schrijf een review

Datum: 25-2-2012
Door: Caddyman
Cijfer: 6,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben zelf installatiemonteur en heb al verschillende merken ketels geplaatst. Ik heb nu 3x de remeha avanta geplaatst, waaronder mijn eigen. Mijn eigen heeft nu na 4 jaar een lekke warmtewisselaar en een van de andere geeft steeds storing E5. Ik heb wel tig intergassen geplaatst en eigenlijk nooit problemen mee. Ik ga dus niet weer voor Remeha en zal het een ander ook niet aanraden.
Schrijf een review

Datum: 7-1-2012
Door: ft1975
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze Remeha Avanta al ruim 3,5 jaar in gebruik. Hij verwarmt goed en krijg voldoende warm water. Hiervoor had ik een moederhaard met geiser, qua comform en besparing gas is de Remeha een flinke vooruitgang. Tot nu toe geen enkel probleem gehad en heeft mij nog nooit in de steek gelaten.
Schrijf een review

Datum: 6-1-2012
Door: albert wagner
Cijfer: 2,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb apparaat in 2008 laten installeren.Wordt elk jaar nagekeken. Heb nu een MUGRO Muurdoorvoer.Ontstekingspen en trafo vorig jaar vervangen. E4 en E5 storingen blijven.Ik hoor van bedrijven dat zij niet achter de Remeha kleine cv ketels staan. Dat zijn horror bakken
Schrijf een review

Datum: 5-1-2012
Door: RobertH81
Cijfer: 5,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb een 2007 model in mijn vorig jaar gekochte huis zitten en het is een doffe ellende. Zodra er even een straffe wind staat; E5. Ionisatie etc wel laten vervangen, maar volgens onderhoudsmonteur zijn deze Remeha ketels extra gevoelig daarvoor wanneer je zit met lager en horizontaal geplaatste schoorsteen pijpen (woon op eerste woonlaag).
Schrijf een review

Datum: 6-11-2011
Door: arbe30
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb zelf de oude AWB Thermomaster VR ketel vervangen voor deze Reeha Avanta 28C HR ketel CW4. Hij is aangesloten op de Honeywell Chronotherm IV die ik al een paar jaar geleden had gekocht en de oude ketel aanstuurde.
Tot nu toe ben ik er zeer tevreden over. Ik heb in een jaar tijd 1/3 van de ketel terugverdiend met het geld wat ik heb teruggekregen van mijn energiebedrijf. De programmering van mijn thermostaat heb ik niet veranderd.
Hij is muisstil in vergelijking met de oude ketel waarvan de circulatiepomp continu draaide.
Met douchen geen drukverlies en via de thermostaatkraan een heerlijke warme douche.
Een maandje geleden alles nagekeken en het condenswaterreservoir verschoond.
Laat de winter maar komen.....
Schrijf een review

Datum: 2-11-2011
Door: de zeikerd
Cijfer: 5,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
in ons koophuis zit een remeha avanta 28c,2 jaar oud. het eerste wat mij opviel dat als je erbij staat als hij brand hij erg stil is,totdat je beneden zit .
dan hoor je de pomp??? of wat anders!!!!en als de ketel uit gaat is alles stil,niet echt hinderlijk maar als alles stil is wel ook op de slaapkamers
Schrijf een review

Datum: 24-10-2011
Door: Niewhorf
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
We hebben sinds juni 2010 een Calenta 28C.
De eerste dag na de montage was er een lek in de ketel, bleek een slangenklem te zijn (niet goed geplaatst in de fabriek).

De ketel functioneert tot nu toe goed, maar maakt veel lawaai. Bij cv gebruik komt er een voortdurende hinderlijk brom uit. Bij warmwaterafname maakt de brander veel lawaai. Onze buren hebben dezelfde ketel, maar met een korte dakdoorvoer, als men de douche gebruikt is het geraas van de brander buiten erg hard te horen.
Hij zit compact en slim in elkaar, maar ik vraag me af hoe lang deze ketel mee gaat, als je het binnenwerk bekijkt is het veel plastic en rubber
(wordt bros).
Schrijf een review

Datum: 29-9-2011
Door: Retaw
Cijfer: 3,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ketel is 6 jaar oud, heel veel problemen service van Remeha is slecht, zeggen dat er 10 jaar garantie op de warmtewisselaar zit.
Maar als de wisselaar gaat lekken draai jezelf op voor de kosten.
Al voor € 700 onkosten gehad, een grote miskoop dus
Schrijf een review

Datum: 28-9-2011
Door: Lecoque01
Cijfer: 3,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb deze ketel sinds 2006 in bezit en niets dan ellende. Remeha is in de garantieperiode al eens langs geweest om flowsensor te vervangen en een terugslagklep. Daarna is de ketel nog eens 3 keer gereviseerd, continu foutmeldingen E4, E5 of E6. Deze fouten hebben allen dezelfde oorzaak, de ionisatie die gemeten wordt. Deze moet tussen de 3 en 9 uA liggen en is veel te krap en veel te gevoelig voor de aard aansluitingen her en der in de ketel. Zodra een aardklemmetje niet helemaal vast grijpt en klemt, geeft dit al ionisatie fouten en valt de ketel om de haverklap in de storing! Na 5 jaar gooi ik deze ketel bij het grofvuil en voor mij NOOIT geen Remeha meer. Bovendien is de service van Remeha voor de DHZ er niet, wordt je compleet genegeerd en kan dit alleen via de installatiemonteur (die je niet hebt, omdat je de ketel zelf geinstalleerd hebt).
Schrijf een review

Datum: 24-8-2011
Door: Fiona_S
Cijfer: 5,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ketel functioneert goed als hij het doet. Printplaat stuk gehad en ontstekingspen al een keer vervangen.
Schrijf een review

Datum: 28-6-2011
Door: waard93
Cijfer: 6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
---------- update review 28-06-2011 ----------
update; eindelijk een monteur van Remeha langsgeweest, deze heeft de trafo vervangen
en sidsdien draait hij zonder problemen.

---------- oude review 10-03-2011 ----------
De eerste 2,5 jaar heeft deze ketel zonder problemen gedraaid, het laatste half jaar alleen maar E5 (soms E4) storingen, vaak 15 keer op 1 dag.
De monteurs kunnen het ook niet vinden, pakkingen vervangen, onsteekpen meerdere malen vevangen (ook door het nieuwe model), aarde is goed, printplaat vervangen maar de problemen blijfen.
Wordt je 's ochtends wakker in een koud huis of sta je te douchen krijg je koud water.
We zijn het onderhand spuugzat, NOOIT MEER EEN REMEHA !!!
De monteur heeft Remeha gevraagd te komen maar die geven niet thuis...
Schrijf een review

Datum: 12-2-2011
Door: goudvis5
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
op 12-02-2011 een cv ketel laten plaatsen via verwing bv de werkzaamheden werden uitgevoerd door de installatiebedrijf van der meij bv uit zeewolde
de ketel een remeha avanta type C4 met de klokthermostaat type Isense het eeste wat opviel dat de ketel erg stil is als deze in bedrijf is de monteur gaf aan dat het bij deze ketel belangrijk om elk jaar onderhoud te plegen ook het pakkingset moet om de twee jaar worden vervangen kosten hier van 80 euro word niet vermeld door remeha over de ketel kwaliteit kan ik nog niet veel melden ,het geheel is netje,s op geleverd door genoemde firma
Schrijf een review

Datum: 28-1-2011
Door: fredje2910
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
sinds 11 december 2010 inbezit hiervoor een radson multicom gehad wat een drama avanta verwarmd zeer goed en snel kan nu al zeggen dat ik minder gas verbruik (meterstand bijgehouden)kortom een aanrader
Schrijf een review

Datum: 25-1-2011
Door: WimH.
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds 4 jaar in bezit van cw4, zelf geinstalleerd. In het begin probleem met regelmatige foutmelding E4. Zelf de 3-wegklep uit elkaar gehaald. Op de as bleek wat rubberafzetting te zitten, deze schoongemaakt. Tot nu toe geen problemen meer gehad. Zal hem volgend jaar eens "schoonblazen" van binnen en evt voorzien van nieuwe pakking/elektrode. Onderdelen zitten kort op elkaar maar alles is redelijk makkelijk te demonteren. De prijs/kwaliteit vind ik tot nu toe goed. Als hij nog minimaal 6 jaar meegaat heeft hij zijn geld dik opgebracht vergeleken met de duurdere ketels.
Schrijf een review

Datum: 14-1-2011
Door: Hans 1955
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ketel doet waarvoor hij is aangeschaft, n.l. Comfortabel en snel warmte leveren aan ons hetelucht systeem, en tevens een geweldige straal leveren aan de douche.
Ook het bad is zo vol! Tevens is het een normale stille ketel die ook nog eens zuinig met gas om gaat.
Dik tevreden !!
Schrijf een review

Datum: 19-12-2010
Door: Rosetti
Cijfer: 5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De waterpomp in de ketel genereert een uiterst hinderlijke brom. Daarom zeer veel spijt van deze ketel
Schrijf een review

Datum: 6-12-2010
Door: arif
Cijfer: 7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
sinds kort heb ik deze ketel hij doet het prima af en toe geeft die een fout melding code e10 e1 if e2 dat is de code van dat je het moet gaan ontluchten als je het gedaan hebt werkt die vlekkeloos hopen dat die 10 jaar mee kan en hij is stil maar wel krachtig
Schrijf een review

Datum: 4-12-2010
Door: peterheins
Cijfer: 6,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Bij ons is in september een Remeha Avanta C28 geplaatst maar sinds het koude weer geeft hij problemen. Hiervoor hadden wij 17 jaar een Nefit HR 21 Combi die probleemloos zijn werk heeft gedaan.Ik was eigenlijk ook vastbesloten om weer een Nefit te nemen , maar ik heb me om laten praten door de installateur. De ketel krijgt het gewoon niet warm , geeft geen storing aan.Hij doet er 3 uur over om het van 18 naar 20 graden te krijgen.Hij staan gewoon de hele dag te loeien.Er is ook een andere modulerende thermostaat geinstalleerd , Honeywel Chtomastat , vrijdag maar dat helpt ook niet. Dus dat wordt maandag weer bellen en dan moet Remeha erbij komen.
Zal mij benieuwen hoe ze dit gaan afhandelen.
Schrijf een review

Datum: 19-11-2010
Door: sportage
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb deze ketel in Januari 2010 zelf geplaatst met iemand die dit vaker heeft gedaan.
De dakdoorvoer was eigenlijk het lastigst omdat je even het dak op moet.
Ik heb een Isense thermostaat en die bevalt uitstekend. Goed in te stellen en uitstekend af te lezen.
Zelf plaatsen is zeker met deze ketel een optie. Je hebt wel een pijpen-buiger nodig maar die is eventueel te huur.
Ik heb ondanks dat de ketel halverwege een zeer koude winter werd geplaatst ruim € 400.00 van mijn energie leverancier terug gekregen op mijn jaarafrekening in oktober!
Mijn vorige ketel was een VR van 12 jaar oud.
Ketel is zeer stil, geen tikken of andere nare zaken. Absolute aanrader.
Duurzaamheid kan ik (nog) niet beoordelen.
Schrijf een review

Datum: 1-9-2010
Door: ferry80
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
In ons vorige huis had ik zelf een cw3 opgehangen deze heeft 3 jaar dienst voor ons gedaan en hij was behoorlijk veel zuiniger dan onze vorige hr ketel van 10jar oud.

Nu in ons andere huis heb ik een cw4 opgehangen,Hij is zeer makkelijk te plaatsen en een duidelijke beschrijving.
Als je zoekt op internet heb je een ketel met thermostaat voor 925,-.
Ik heb zelf nu de isense thermostaat, heel makkelijk in bediening en instellingen en goed afleesbaar
Schrijf een review

Datum: 14-7-2010
Door: jan uit bakel
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Nu bijna 3 maanden in gebruik ter vervanging van mijn fasto/nefit ketel en tot nu Tot nu toe zeer tevreden over kwaliteit/prijsverhouding
Kies een erkend installateur met een all-in prijs van
€ 1500,- tot € 1600,-
incl.inlaatcombinatie/overstortventiel/gaskraan/vulkraan/vulslang/exp.vat/dakdoorvoer/condensafvoer en afvoer oude ketel!

Ik heb er tevens een garantie/ onderhoudsplan incl. onderdelen zoals warmtewisselaar / driewegklep e.d. voor 10 jaar bij afgesloten voor € 200,- extra

p.s. er zijn installateurs met een aanbieding van ruim
€ 2000,- en meer ...dus eerst maar eens op internet zoeken...
Schrijf een review

Datum: 21-4-2010
Door: sander3000m
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
heb nu zelf al 4 jaar een Avanta cw4 en hij bevalt me erg goed. 1 keer onderhoud gehad, en nog nooit problemen, en dat voor dat geld, ben er erg tevreden mee.
Schrijf een review

Datum: 5-4-2010
Door: consument1952
Cijfer: 5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Grote storingsgevoeligheid en geen gevoel voor klanttevredenheid bij Remeha.

Sinds januari 2007 is de CW4 in gebruik. Na twee jaar - in garantietijd - storingscode E4. De 'pootjes' van de ontstekingselectrode werden schoongemaakt en iets (meer) uit elkaar gebogen. Een jaar later weer hetzelfde probleem. De monteur van het servicecontract heeft de ontstekingselectrode vervangen. Commentaar van hem: "Dit had vorig jaar al moeten geschieden. Bij bijna alle Remeha-ketels is dit een zwak punt en vervangen wij dit onderdeel." Bij mij werd dit bij de eerste storing (in de servicetermijn) echter niet gedaan. Toen ik bij de installateur en/of Remeha verhaal ging halen, verwezen ze naar elkaar. En wie mag de rekening betalen (€ 40 voor dit onderdeeltje, winstmarge van meer dan 100%)? Juist: de consument.
Schrijf een review

Datum: 18-2-2010
Door: MAr336145
Cijfer: 5,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij hebben sinds 2006 ook deze ketel en niets dan storingen en ellende gehad. Terwijl ik dit typ zit ik weer te wachten op een monteur ( gaat weer een duur geintje worden...) en de foutcode die de ketel vermeld gaf als oplossing 'vervang automaat'dus ik ben benieuwd.

Maar voor mij NOOIT geen remeha meer...
Schrijf een review

Datum: 13-2-2010
Door: Ed1975
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na wat problemen met deze ketel E4 storing en E5 storing. contact gehad met Tempus voor onderhoudscontract. Tempus wil deze ketel niet in onderhoud nemen, want ' je aarde zal wel niet goed zijn'. Helaas willen ze dat niet op papier zetten na 45 minuten wacht en spreektijd. Ben ik gaan zoeken op internet foutcode E4 bij deze ketel. Ik zelf die ketel uitelkaar gehaald.. Nieuwe pakkingen gemonteerd, en zeker die van de brander. Die mag niet meer van rubber zijn maar van een soort touw/asbest?. Alles schoongezogen en glad gemaakt. Nieuwe ontstekingspen gemonteerd Ketel opstarten. Binnen 2 minuten een brandende ketel.

2 uur werk. 30 euro aan materiaal.
En een hele lange neus naar TEMPUS, met hun onderhoudscontract. Weet je wat ze tegen een maatje van me vertelden, nadat hij een onderhoudscontract wilde hebben. (zijn ketel had geen problemen) Dit is een onderhoudsvrije ketel. Daar doen wij niets aan....... Of de ketel die ik heb is echt slecht... of Tempus heeft geen deal kunnen sluiten met Remaha.
Mocht de cv het binnenkort begeven zal ik zeker mijn review aanpassen. LOL.
Schrijf een review

Datum: 12-2-2010
Door: sukkels
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
ik ben installateur.
bij mij hangt hij al bijna 5 jaar .(relatie ketel)
in begin was ik erg sceptisch
maar het verbaast mij dat hij al die probleemloos gefuntioneerd heeft
van binnen ziet hij er nog perfect uit.hij is niet zo bomproof als een ecomline,maar hij funtioneerd wel super .als hij het nog zo de komende 5 jaar doet ben ik ZEER tevreden
Schrijf een review

Datum: 1-2-2010
Door: Snal
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ketel sinds 08-2007 via internet gekocht en zelf geïnstalleerd. Er zit een duidelijke instructie bij. Heb hem nu laten schoonmaken en opnieuw laten instellen. Had eerst mijn twijfels of z'n klein ding wel heel blijft maar het voldoet prima. Het is een goede prijs/kwaliteit ketel. Het is qua kwaliteit geen Nefit maar het voldoet goed.
Schrijf een review

Datum: 13-12-2009
Door: Steve123456
Cijfer: 5,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Onze Remeha Avanta cw4 hangt nu pak hem beet 4 maanden (eind augustus geplaatst) maar sinds eind november de kachel vaak aan staat hebben we vaak problemen met de ketel.
Telkens een E4 storing. Het lijkt erop dat de vlam niet aanslaat ofzo.
In het begin was dit op te lossen door te resetten of even het stroom eraf te halen (zeer irritant natuurlijk) maar nu lijkt ook dit niet te helpen. Zwaar vervelend natuurlijk. Maandagochtend modelletje? Ik weet het niet. Dus de monteur maar weer bellen.
Ik ben in ieder geval niet echt te spreken over deze ketel zoals je je kunt voorstellen,....
Schrijf een review

Datum: 29-11-2009
Door: frank1951
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds 3 weken "draait "de Remeha Avanta 28c CW4 in ons huis. Wat opvalt is de snelle installatie en het opstarten van de ketel meteen na de installatie. Tot nu toe functioneert de ketel prima, Na 6 sec. warm water in de keuken ( 3 meter ) en na 12 sec in de badkamer ( 10 meter) we hebben een oude aan/uit thermostaat wat een prima combinatie is. Over 1 jaar laat ik weer weten wat ik van de ketel vind, maar tot nu toe prima. Frank Smulders Berlicum
Schrijf een review

Datum: 2-10-2009
Door: Nico0504
Cijfer: 7,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Is een prima ketel. Geeft voldoende warmte, zowel CV als warm water.
Is fluisterstil in tegenstelling tot onze eerdere ketel (van 15 jr oud).
Jammer dat de driewegklep rammelt en het wordt steeds erger!
Schrijf een review

Datum: 16-9-2009
Door: michael.schmitz
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb Avanta 28c CW4 vandaag laten monteren. Op het moment kan er een comfort pakket bestellen daarin zit een Celcia20 thermostaat tegen een gunstigere prijs.CV ketel is zeer rustig. Warm water is er direct.Lekker kleine ketel. Thermostaat is programmeerbaar.
Schrijf een review

Datum: 12-7-2009
Door: femmeke weijenberg
Cijfer: 5,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ben erg ontevreden over deze ketel. Heb deze nu 1 1/2 jaar in mijn bezit. In heb begin veel ellende gehad. Er is uiteindelijk een nieuwe printplaat geinstalleerd. Het duurde uren voordat de gewenste temperatuur was bereikt. Andere thermostaat geinstalleerd. Kamer is nu wel redelijk snel verwarmd maar niet zo snel als mijn oude vertrouwde ketel waar nooit wat mee aan de hand was. Nu sinds 2 wkn. komt er steeds een akelig geluid alsof er een stoomboot langsvaart uit de ketel waarvan niemand me kan vertellen waar dit vandaan komt. Ik ben helemaal klaar met deze remeha avanta!!
Schrijf een review

Datum: 2-4-2009
Door: Chris de Beet
Cijfer: 9,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prima ketel!Heb hem nu 2jaar alleen regelmatig bijvullen!Dus warmtewisselaar in de gaten houden!(verder nergens in huis lekkage ook niet onder de vloer)Ketel hangt op zolder en is beslist niet geluidsarm voor ons geen probleem maar als je er nast moet slapen bv. zoek dan maar een andere!Verder prima prijs/kwaliteitsverhouding
Schrijf een review

Datum: 24-3-2009
Door: Hugo23
Cijfer: 7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben nu sinds 2 jaar in het bezit van een Remeha Avanta 35C over de werking, afwerking, plaatsing en afhandeling van storingen door Remeha monteurs niets dan lof echter de duurzaamheid stelt zeer zwaar teleur, mijn vertrouwen in het merk is dan ook gedaald naar nul helaas, ik had er meer van verwacht.
Meteen na plaatsing al problemen met een aardfout en lekkage aan warmtewisselaar, iets wat nu na 2 jaar in bedrijf weer is opgetreden wat een dure reparatie heeft opgeleverd van 350 Euro (ondanks coulance van Remeha). Degenen die een product willen aanschaffen van Remeha doe eerst goed navraag bij andere gebruikers, ik heb helaas slechte ervaringen, en ook dat moet vermeld worden!!
Schrijf een review

Datum: 7-2-2009
Door: Ray1978
Cijfer: 8,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ruim 3 weken terug zelf een Remeha Avanta 28 CW4 geplaatst. Het ophangen en aansluiten van de 5 leidingen en de 2 rookgaspijpen was een fluitje van een cent. Alles bij elkaar voor zo'n 1200 euro klaar (incl leidingen en koppelingen etc). Zorg wel dat je er een remeha Celcia 20 thermostaat bij hebt, anders kan de ketel niet moduleren.
Wat mij betreft een toppertje!
Schrijf een review

Datum: 20-10-2008
Door: Starosciak
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik zocht op Nefit en de servicemonteur adviseerde mij een Vaillant Topline te kopen Maar hier las ik de revieuw van een vakman over de Remeha Quinta 28C.
Dat gaf mij de doorslag ook een Remeha Quinta 28c te laten plaatsen.
Tot op dit moment hebben we daar geen spijt van.
Dat het water tijdens het douchen na een minuut of 2 voor ruim 20 seconden koud wordt, is bij ons tot op dit moment (nog) niet gebeurd.
We ervaren de ketel echt als super en hebben er alle vertrouwen in.
Schrijf een review

Datum: 26-9-2008
Door: mkleinman
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb inmiddels ruim 2 jaar nu de Avanta CW4 in mijn huis hangen. Hiervoor heb ik een Fasto ketel gehad.

De Avanta is echt een verademing! We hebben ontzettend snel overal warm water en onze woonkamer is zo op temperatuur ( en blijft op temperatuur ).

De bediening van de Celcia 20 is even wennen maar ben er inmiddels aan gewend.

Ik ga binnenkort de gateway voor de thermostaat erbij plaatsen + buitensensor. Tevens wordt er met een week of twee een zonneboiler op aangesloten.

De aanvoer van de CV ( temperatuur ) heb ik inmiddels teruggeregeld naar 55 graden. Hopende hiermee nog meer gas te besparen. Qua comfort in de woonkamer merk ik hier niets van.

Nog een pluspunt vind ik de documentatie van Remeha. Uitgebreid en zeer goed leesbaar.

Niets dan lof over deze CV.
Schrijf een review

Datum: 30-8-2008
Door: LeoPeggy
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze Remeha Avanta 28c uitgebreid,heb ik zowel in mijn vakantie huis als in mijn eigen tussenwoning geplaatst. Als installateur heb ik deze ketel al een aantal malen bij diverse huizen gemonteerd. Hierbij met een kleine aanpassing in de parameters,warmwater 65 en cv water 85 graden bij geen enkele bewoner klachten mogen ontvangen. Enig nadeel ten opzichte van bijvoorbeeld een Nefit Topline is dat op eco stand het voor een doorstoomtoestel iets langer duurt voordat je warm water hebt. Een eensgezind woning is goed op temperatuur te houden. De Remeha Celsia 20 doet goed zijn werk,hierbij het aanwarmen op 30 minuten.
Goede prijs kwaliteit verhouding. Onderhoud en onderdelen zijn relatief goedkoop.
Schrijf een review

Datum: 13-8-2008
Door: Wim11
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De ketel werd mij aangeraden door verschillende installateurs. Moet zeggen dat het ook een mooie kleine ketel is, die supersnel, en heel veel warm water levert. Heb hem nu ruim 2 jaar en nog geen enkel probleem gehad.
Schrijf een review

Datum: 12-8-2008
Door: 19 ben49
Cijfer: 3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Bij ons hangt de avanta 28 sedert januari 2007 aan de muur. Inmidels talloze storingen gehad, op het display verschijnt onregelmatig de melding e4/f4. Het maakt dan niet uit of de ketel in gebruik is of niet
Inmiddels is het hele interieur van de ketel vervangen. Dit door de installateur en door remeha. Beiden zijn zeer karig met de correspondetie. ik heb al voor gesteld om mijn geld terug te geven en dat ding van de muur te halen, of er een nieuwe voor in de plaats te hangen. Op dit moment is er reeds 10 maal een monteur bij geweest. Ik zie het wat de cw4 even niet meer zitten. Als iemand nog een suggestie heeft houd ik mij aanbevolen.
Vriendelijk groet.
Schrijf een review

Datum: 26-7-2008
Door: Hans156
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds begin januari 2008 deze kleine ketel ter vervanging van mijn gammele valliant VR (9 jaar oud) ketel.
Wat een verademing is dit zeg, heel snel warm water van de zolder naar begane vloer, supersnelle verwarming bij warmte vraag en erg belangrijk de ketel is fluisterend stil.

En de afmeting is niet meer dan van een badgeiser dus dat is ook wat waard. Wat ook opvalt is het lage gewicht van dit apparaat, de oude valliant was niet te liften en deze remeha ging onder de arm de trappen op.
Tot nu toe super tevreden over deze ketel echt een heel goede keuze geweest.
Als kamer thermosstaat een honnywell automaat.
Schrijf een review

Datum: 22-5-2008
Door: Maurice Gerrits
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb de Remeha Avanta 28c CW4 nu sinds eind februari 2008 in gebruik. Het plaatsen was met hulp binnen enkele uren gepiept. Deze ketel is een hele vooruitgang in vergelijking met mijn oude intergas VR ketel (15 jaar oud). De warmwateropbrengst (ook boven de 40 graden c) is veel groter en sneller dan mijn oude ketel. In de badkamer heb ik binnen 2 tellen als het moet super heet water. Mijn 2 persoons ligbad is in een mum van tijd vol en ook in de keuken (ketel hangt op zolder) heb ik binnen 10 seconden warm water. Een aparte boiler is dan ook onzin. Zeker als je ziet hoeveel stroom zo'n boiler verbruikt. En bovendien.... wie heeft er warm water nodig om 4 uur s'nachts als je ligt te slapen. Zo'n boiler houdt het water constant op een hoge themperatuur.

Conclusie: superketel. Alleen de duurzaamheid is nog niet te beoordelen.
Schrijf een review

Datum: 1-5-2008
Door: JRA
Cijfer: 7,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze ketel klein jaar in bezit. Daarvoor een gasvretende Radson van ca 14 jaar oud. De Remeha is een stuk zuiniger. Dat merkte ik na het 1e jaar in de gasafrekening. Het 1e jaar draaide de ketel uitstekend. De combinatie met de Celcia thermostaat werkt ook prima. Na een jaar voor de zekerheid een onderhoudscontract genomen. De ketel werd nagekeken en was in prima conditie. Verwachtte ook niets anders na slechts 1 jaar. Ongeveer 2 weken na de controle foutmelding E43 op het scherm. Geen warm water, geen verwarming. Monteur erbij gehaald. Er moest een printplaatje vervangen worden. Iets wat vaker voorkomt bij deze ketels. Hmmm...Dat zo kort na het onderhoud, terwijl de ketel daarvoor prima presteerde en geen problemen gaf. Toeval? Wie zal het zeggen. Na het nieuwe printplaatje draaide de ketel weer prima. Tot dusver tevreden over deze aankoop
Schrijf een review

Datum: 12-1-2008
Door: Bart0748
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Beste ketel, heel goede instruktie bijgeleverd en het omhangen ging dus ook vlot!!
Vraagje aan/voor een techneut: ik heb een externe pomp voor de vloerverwarming, ik kan nergens vinden waar deze aan te sluiten om hem tegelijk te laten lopen met de pomp van de ketel.
Of een andere manier om dit probleem op te lossen.
de gouwe tip dus, ik had er op de vorige ketel (op advies)een relais tussen geplaatst om deze pomp aan te sturen...
Schrijf een review

Datum: 9-1-2008
Door: BVV
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb deze ketel nu ruim twee maanden in bezit en ik moet zeggen hij doet het fantastisch, veel beter dan mijn oude Vaillant die na veel oplappen na 13 jaar de geest had gegeven. De Celcia 20 modulerende klokthermostaat is even wennen als je een Chronotherm gewend bent, maar voldoet prima.

Water in de keuken ook lekker snel warm (water komt van zolder). Ook tijdens het douchen heb je een prima warmwateropbrengst en mijn (grote) bad is ook zo vol.
Schrijf een review

Datum: 3-1-2008
Door: Sj
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Remeha 28c cw4 is bij mij vorige week geplaatst
ben erg tevreden! Naar mijn beleving een zeer goede prijs/ kwaliteitsverhouding. Over de kloktermosstaat celcia 20 ben ik iets minder te spreken. Het kleine aantal knopjes zag er hoopgevend uit maar vind de bediening vrij tijdrovend.
Schrijf een review

Datum: 29-12-2007
Door: J Verdoorn
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Superketel. Perfecte ketel bijzonder stil en heel veel en vlug warm water. Gebruikt de celica 20 Thermostaat en werkt optimaal. Zelf geinstaleerd fluitje van een cent.
Schrijf een review

Datum: 22-12-2007
Door: daniello
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een maand in bezit van deze zeer kleine krachtpatser.
Niets anders dan lof over deze ketel, heb deze sames met een Honeywell LCD Modulerende kloktehermostaat en werkt als een trein.
Ik snap best dat mensen zich afvragen waarom het zo lang duurt voordat het lekker warm word maar als je alles goed doorleest dan begrijp je dat de cv en klokthemostaat zo'n zuinig mogelijke stande aangeven wat wil zeggen dat je temp, maar heel langzaam oploopt en de ketel heel weining verbruikt, is het anders dan hebben de mensen die de ketel zeer slecht hebben beoordeeld de verkeerde model gekozen.
Temp in mijn woonkamer is continu stabiel en de instellingen zijn prima in orde , je kan alles zelf instellen en de ketel is fluisterstil.
zeker een aanrader als mensen deze ketel in een kleine ruimte willen plaatsen, ketel is zeer compact en mooi vormgegeven.
Schrijf een review

Datum: 14-12-2007
Door: Stew
Cijfer: 8,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ben over het algemeen tevreden, maar deel de mening dat het inderdaad zo is dat de radiatoren erg langzaam warm worden. weet niet of dat normaal is bij de Avanta. Misschien dat er meer mensen zijn die hier ervaring mee hebben. Verder ben ik er zeer tevreden over. Heb ook de een modulerende chronotherm thermostaat.
Schrijf een review

Datum: 14-12-2007
Door: janus2
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Zeer tevreden over de Remeha Avanta 28c CW4 i.c.m. Honeywell Chronetherm IV Modulerend hierdoor een temperatuur die heel constant is.
ik merk geen verschil met warmwatergebruik voorheen had ik een 120 liter gasboiler.
de aanschaf prijs is zo terugverdiend.
Schrijf een review

Datum: 26-11-2007
Door: claproth
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een maand hangt deze ketel in ons nieuwe huis. Lekker stil en icm Honeywell Chronetherm IV is het altijd lekker warm in huis. Echter Ketel hangt op zolder; duurt zeker een minuut voordat ik warm water in de keuken heb...
Schrijf een review

Datum: 5-11-2007
Door: Marius 2000
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prima zeer kleine geruisloze ketel met een goede
warmwater opbrengst.
Gekocht met celsia 20 thermostaat
die niet gebruikers vriendelijk is maar naar inst.
erg fijn werkt i.z.m.de ketel.
Waarom kiezen voor een duurdere.
Zelf geinstall.
Schrijf een review

Datum: 10-9-2007
Door: Youp van Peet
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prima CV-Ketel heel snel en heel veel warm water en warme winters... niets meer niets minder.

echter de termostaat celcia 20 1 grote ramp!!! vandaar een 7 bij gebruiksgemak.
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de Remeha Avanta 28c CW4
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Remeha cv-ketels
Remeha Tzerra M 28c CW4
v.a € 755,00
Gebruikers: 9,5
Remeha Avanta 35c CW5
v.a € 925,00
Gebruikers: 8,0
Remeha Calenta 28c
v.a € 1.014,42
Gebruikers: 8,5
Remeha Tzerra M 28c CW4
v.a € 755,00
Gebruikers: 9,5
Remeha Calenta Combi Comfort 40 HR CW5 (incl. iSense)
v.a € 1.200,14
Gebruikers: 8,8
Remeha Calenta 28c
v.a € 1.014,42
Gebruikers: 8,5
Er is niet genoeg data van CV-ketels van Remeha voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van CV-ketels voor analyses van andere merken.
Remeha Tzerra M 28c CW4
v.a € 755,00
Experts: 8,6
Remeha Calenta 28c
v.a € 1.014,42
Experts: 8,5
Remeha Avanta 28c CW4
v.a € 757,50
Experts: 8,1
Spotlight door Essent
Huur, lease of koop een nieuwe cv-ketel vertrouwd via Essent


Actie
  • Gratis Media Markt of Saturn cadeaukaart t.w.v. 300 euro
  • Installatie binnen één dag
  • Uw oude cv-ketel nemen we mee
  • Ruime keuze uit topmerken cv-ketels
  • Deskundig advies, gratis en vrijblijvend
  • Ook als u geen klant bij Essent bent