Volg ons

Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24 review

-
prijs/kwaliteit
7,4
experts (1)
7,7
gebruikers (32)
  • Type cv-ketel: combi hr
  • Vermogen: 22,8 kW
  • Warmwatercapaciteit bij 40°C: 12,5 liter per minuut
Bekijk de specificaties

Gemiddelde score gebruikers

7,7

gebruikers (32)
Inmiddels hebben 32 gebruikers hun mening gedeeld over de Kombi Kompakt HRE 28/24 van Intergas en is het cijfer gemiddeld genomen een (ruim) voldoende. Eventuele aandachtspunten voor de Kombi Kompakt HRE 28/24 vind je in de reviews hieronder.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Reviews van de Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24

Toon:
4,0
Hendrik
13-3-2016
"Bromtol"

De ketel hangt sinds januari bij ons in huis. Inmiddels is het gasblok al 2 keer vervangen en afgaande op het enorme gebrom zit de derde keer er ook aan te komen. Het warme tapwater is nooit constant van temperatuur. Hiervoor hebben we een Nefit gehad, deze heeft er 15,5 jaar gehangen waarvan 15 jaar probleemloos. Helaas hebben we nu voor een budgetketel gekozen.

- - -

Sterke punten: Geen.
Zwakke punten: Veel lawaai! Inferieure kwaliteit.
In bezit: 2-3 maanden
Via BesteProduct.nl

7,2
D-Bert
29-12-2015

sinds december 2008 deze ketel in huis.
Sindsdien met enige regelmaat storingscode 4 en 5.
Het lijkt echt een productfout te zijn, als ik de nodige reacties op internet zo lees, echter intergas zelf gaat daar niet in mee.

Als hij werkt, dan als een zonnetje, echter zeer onbetrouwbaar vanwege de vaak terugkomende storingen.

- - -

In bezit: een jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

5,8
Theo Test
16-12-2015

Ketel in 2008 geïnstalleerd en draait nu 7 jaar. Matige budgetketel. Weinig warm water en diverse storingen, waaronder 1 maal kortsluiting. Door goed onderhoud blijft ketel in de lucht.

- - -

In bezit: een jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

10,0
p
6-12-2015

ik heb deze ketel in 2011 laten plaatsen ik kan niet anders zeggen dan alle lof over deze ketel zeer zuinig in gas verbruik en is super stil en nog nooit een storing met deze ketel gehad kort om een goed product waar ik geen spijt van heeft!

- - -

In bezit: een jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

5,2
betonschaar
1-12-2015

Matige budget ketel. Volgens intergas zou hij door het weglaten van gevoelige onderdelen betrouwbaar moeten zijn. Het tegendeel is waar. Afgelopen jaren al vaak storing gehad en de laatste tijd maakt hij steeds meer herrie. Het gasblok schijnt een kwetsbaar onderdeel te zijn. Voor mij geen Intergas meer.

- - -

In bezit: een jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,7
Marc
28-11-2015

Het aanschaffen van een nieuwe Cv- ketel, tjee wat een klus, wat zag IK er tegenop..!!
Het moet…, huidige ketel is echt aan vervanging toe.

Elke keer als hij werd schoongemaakt, de monteur van de `energiewacht`` tegen mij zei, beste meneer uw ketel is echt aan vervanging toe (kosten na kosten gaf ik uit, dacht.. hier koop ik geen nieuwe ketel voor..) Uw ketel is 19 jaar oud en is echt niet meer energie zuinig, geeft problemen en de kosten staan niet meer in verhouding tot.

Tja, wist ik ook wel! Schuif maar vooruit en vooruit.. Een nieuwe Cv aanschaffen.., lekker eenvoudig voor een monteur, zo te zeggen tegen een leek.. grr, voor mij een ware zoektocht in het duister!

Ga er maar aan staan, in het wereldje van vele aanbieders, veroveraars en tegen hen zeggen, mijn is ketel aan vervanging toe, ze springen bovenop je als je dit laat merken en hebben allemaal hun zogenaamde bonus kortingen welke je uiteindelijk zelf zal betalen!!

Tja waar doe ik verstandig aan en wie heeft gelijk en wat is de juiste Cv ketel?

Voor de consument `een niet ervaren pipo`, niet zo eenvoudige klus. Zoveel merken, op internet te vinden, te onderzoeken, verdwalen in het wereldje van ketels, recensies en aanbiedingen!!! Te zwijgen over de `KETEL VAN HET JAAR` …! pff

Na diverse ontmoetingen te hebben gehad, `MET KOFFIE` aan de grote tafel en offertes, schoof ook, zoals hij zich voorstelde, Eric Preuter aan, weer een bakje koffie, de zoveelste van de…

NU, DIT KEER WAS HET ANDERS...

Gewone man zonder bepaalde attitude, laptop en zeker geen houding waarvan je het gevoel krijgt dat je ergernis zal gaan krijgen..`` GOED GEVOEL “ hier stoorde ik mij zeker niet aan!! Voor mijn gevoel iemand met kennis van zaken en over komend (heel gewoon) als iemand welke achter zijn bedrijf en het product staat.

Hij wist het niet.., “ik wel” , had namelijk mijn besluit al snel genomen, deze gaat het worden!

De klus is geklaard, nu zijn wij in het bezit van een Intergas Kombi HRE 28/24A Cv-ketel incl. onderhoudscontract bij de firma Preuter voor een zeer acceptabele prijs.

Alles zeer fijn en prettig, snel en soepel verlopen.

MONTEUR:

Het plaatsen van de ketel, door een zeer correcte monteur welke zelfs de moeite nam om even te vragen naar een doekje om zijn voetstappen in de hal weg te poetsen en alles keurig achtergelaten echt een visitekaartje voor het bedrijf!!

Tevreden:

Al met al zijn wij meer dan zeer tevreden over het verloop en aanschaf van onze nieuwe Cv-ketel!

Bij ons heeft de Energiewacht, na zeer veel jaar, plaats gemaakt voor Preuter Installatietechniek uit Deventer!

Firma Preuter, onze dank, tot nu toe een dikke 10!!!

- - -

In bezit: een paar dagen
Via Kieskeurig.nl

3,2
Erik Megens
13-1-2014

Heb deze ketel vanaf najaar 2009. Eerste 2 jaar geen probleem. Langzaam aan steeds meer storing. Telkens code 4. Herstart gaat even goed dan weer op zelfde storing. Ontstekers vervangen. Even goed gewerkt. Maar tegen najaar telkens weer haperingen en storing.nr 4. Zou extra gevoelig zijn voor aardefouten o.i.d. Zal wel maar al die techniek en printplaten maakt het opsporen van het mankement een dure grap. Exact dezelfde slechte ervaringen dan de vorige reviewer.
Ga proberen om iemand van de fabrikant nog eens te laten kijken, anders is het een andere ketel van een ander merk.
Zuinig is zo wel erg duur.

- - -

In bezit: een jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

8,0
Remco
5-11-2013
"Ploffend Geluid"

Het ploffende geluid van de CombiKompakt HRE 28/24 wordt bij mij veroorzaakt door een kapotte pakking tussen de slakkenhuis en de mengkamer. Dit is gekomen nadat het gasblok vervangen is. Hierbij is het vertilatorhuis licht bewogen waardoor de pakking scheurt.

- - -

Sterke punten: Goedkoop; dubbel circuit (CV/TW) dus geen storingsgevoelige driewegklep aanwezig; betrouwbaar (op wat enkele onderdelen na dan...)
Zwakke punten: Slecht pakking ontwerp.
In bezit: meer dan 2 jaar
Via BesteProduct.nl

4,5
graaf35
1-11-2013

Oke, de ketel is stil.
Oke, snel op temperatuur,
Maar ik heb hem nu ruim 2 jaar.
Ben 2 ontstekingbougies verder, branderbedje, Gasblok, en elektronica is al vervangen. Er hangt dus eigenlijk weer een hele nieuwe ketel.
Onze buren hadden hetzelfde probleem.
En nu?
Nou... de volgende afspraak is weer gemaakt met de installateur.
Dit was de eerste en de laatste Intergas ketel die mijn woning binnenkomt. Gelukkig kunnen we op het servicecontract de ketel in de lucht houden. Anders hadden we het toestel allang gedumpt. Na 2 jaar!

- - -

In bezit: een jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

4,0
Dierkes
25-9-2013
"HR 22 28"

Nu na 10 jaar ervaring met Intergas ketels ben ik het zat, nooit meer een ketel van Intergas.

- - -

Sterke punten: Geen.
Zwakke punten: Alleen maar.
In bezit: meer dan 2 jaar
Via BesteProduct.nl

8,8
Snarf
18-12-2012

Werkt prima had eerst een HR vaillant. Gas verbruik is behoorlijk teruggelopen. I.v.m. het aanschaffen van een modulerende thermostaat kreeg ik van Intergas het advies dat dit vanuit kostenreductie niet hoeft. De ketel zelf moduleert uit zichzelf al en een modulerende thermostaat zorgt alleen dat het in nog kleinere stapje gaat voordeel ligt in de buurt van 2 a 3 euro perjaar dus schijnbaar niet de moeite waard het verlagen van je tapwater bijvoorbeeld van 65 naar 55 graden levert veel meer op. Iemand hier ervaring mee.

Ps. Het uit elkaar halen van je oude cv ketel en het metaal los verkopen kan zeer lonend zijn metname het koper. Soms meer dan 100,- euro dus als je een aardig bedrag wilt terug krijgen op je oude ketel slopen dat ding.

- - -

In bezit: een jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

4,0
Koop verstandig
16-10-2012
"Koop geen Intergas"

Onstekingsunit gaat kapot door slechte massa. Is bekend bij de fabrikant en opgelost na 2008 zegt men...Ik heb al 2x een startunit gekocht à 320 euro ex BTW. Ketel sinds 2007 nieuw geïnstalleerd en inmiddels 900 euro aan servicekosten. Ik wou dat ik voor een ander merk had gekozen, bijv. Bosch, beetje degelijker dan deze NL-troep die precies na de garantie begint met het doorbranden van de startunit, en dat bijna elk jaar. Tranen met tuiten, wat een ellendige ketel. Niets bespaard, alleen maar frustratie van.

- - -

Sterke punten: Geen, alleen maar ellende.
Zwakke punten: Gaat om de haverklap kapot. Kost je een veelvoud aan service.
In bezit: meer dan 2 jaar
Via BesteProduct.nl

6,0
TS
14-5-2012
"Beoordeling Intergas Kombi Kompakt HRE 28/24"

Monteur is al 2x geweest, 2e keer branderpakking vervangen. Niets opgelost, volgens monteur kan het geen kwaad uitzetten en krimpen van het materiaal. We hebben de ketel nu ongeveer 11 maanden eerste 10 maanden geen last van gehad.

- - -

Sterke punten: Warmt snel op.
Zwakke punten: Tikkend geluid.
In bezit: 3-12 maanden
Via BesteProduct.nl

5,0
patmar
17-4-2012
"Eigenaar nieuwbouw woning"

Zie voor- en nadelen.

- - -

Sterke punten: Hij is goedkoop; geeft goede temperaturen.
Zwakke punten: Bij een harde wind gaat de ketel uit (in storing); bij opstart bromt de ketel
In bezit: 2-3 maanden
Via BesteProduct.nl

10,0
Erik W
11-3-2012

Na 2,5jaar nog steeds een top ding.
half jaar geleden harde ploffen, en brommen. condens afvoer zat verstopt, vol met gruis. was redelijk makkelijk zelf schoon te maken/monteren.
Dit moet eigenlijk elk jaar gewoon schoongemaakt worden, net als een algemene check. maar dit alles kan ik zelf doen. omdat het een vrij makkelijk ding is om te demonteren.
warmtecomfort is super, hij is stil, en slaat snel aan/uit indien de kraan bedient word of thermostaat.

- - -

In bezit: een jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

7,2
florus46
20-2-2012

De ketel zat in een in april 2011 aangekocht nieuwbouw appartement.
Recentelijk bleek de ketel steeds hevigere ploffen te geven, dus de reparateur erbij gehaald. Betrokkene heeft de ketel opnieuw afgesteld. Dat is de standaardprocedure, maar op internet had ik al gevonden dat het om een lek ging in het gasblok.
Enfin dat blok en het ontstekingsmechanisme is bij het tweede bezoek dus wel vervangen, maar dat had gelijk moeten gebeuren. We zijn natuurlijk wel onnodig aan gevaar bloot gesteld geweest. Voor de goede orde, het gasblok is een apparaat van Siemens.

- - -

In bezit: een jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

5,0
Eigenaar woningproject Drechtsteden Sliedrecht
7-2-2012
"Zeer matig"

Nu enige maanden in bezit bij ons nieuwe huis. Ketel presteert onder de maat. Temperatuur fluctueert dusdanig dat het iritant douchen is. Verder tikt de ketel en maakt hij lawaai bij het omschakelen naar tapwatervoorziening.

- - -

Sterke punten: Klein; Goedkoop.
Zwakke punten: Tikken; Fluctuerende temperatuur.
In bezit: Een paar dagen
Via BesteProduct.nl

8,2
stalet300
31-1-2012

Sinds augustus 2011 ben ik in het bezit van deze ketel, fluisterstil is die,. wat een verschil met mn oude ketel.
En zuinig scheelt al300 kuub,vergeleken met vorig jaar,en dan moet dewinter nog beginnen,ik kan hem aanbevelen

- - -

In bezit: een kwartaal
Via Kieskeurig.nl

10,0
Erik34nl
17-12-2011

Ik heb de ketel uitgezocht mede op prijs en ervaring van enkele cv monteurs. Deze zijn te spreken over het tegenwoordige merk Intergas.

Ik had een 21 jarige valliant, hierbij vergeleken is de nieuwe ketel super. Geluidloos, warmt goed op en het leveren van warmwater is zeer goed. Ik heb de honeywell chronotherm vision modulation voor de besturing van de ketel. Dit is voor iedereen aan te raden. Eenmaal op temperatuur gaat de ketel heerlijk snorren op +/- 40 graden. Voor deel andere vertrekken blijven nu ook beter op temperatuur en geen fluctueringen meer.

Kortom ik ben erg te spreken.

- - -

In bezit: een half jaar
Via Kieskeurig.nl

7,8
basdew
5-12-2011

Heb nog even getwijfeld over een Nefit Proline of een Remaha Avanta maar sinds een dikke maand hangt de Kombi Kompakt HRE 28/24 icm een Honeywell Vision aan/uit klokthermostaat bij ons op zolder te draaien, als vervanger van een Nefit Economy VRC ketel. De ketel is mooi compact en doet over het algemeen zeer stil zijn werk, alleen als hij 's ochtends even flink moet opwarmen en power moet geven hoor je hem een beetje. Door het ontbreken van een driewegklep hoor je geen tik en (luidruchtig) geschakel zoals bij mijn vorige ketel). De warm water uitgifte is ronduit goed te noemen; lekker warm en constant terwijl ik hem maar op 40 graden heb ingesteld. Over het verwarmen van het huis ben ik iets minder tevreden, bij 20 graden voelt het kil aan, ik weet niet of dit iets te maken heeft met de geadviseerde aan/uit thermostaat boven een modulerende thermostaat. Overigens gaat het opwarmen wel heel snel (bv van 17 naar 21 graden). De Vision klokthermostaat vind ik geen wonder van design maar is met zijn touchscreen uiterst handig te bedienen. Ik heb de ketel laten plaatsen door Feenstra/Nuon en heb hier spijt van omdat ik achteraf gezien veel en veel te veel betaald heb (zogenaamde Intergas aanbieding!). Dus mensen vraag vooraf meerdere offertes aan ! Over de duurzaamheid (8 ingevuld) valt natuurlijk nog niets te zeggen, de tijd zal het leren. Ik ben natuurlijk ook benieuwd of ik de 20% besparing tov mijn oude VR ketel ga halen. Een update volgt later.

- - -

In bezit: een maand
Via Kieskeurig.nl

9,5
mek
9-10-2011

De Intergas HRE 28-24 hangt nu 8 maanden te draaien.
Tot nu toe geheel probleemloos , geen enkele storing.
CV is binnen enkele minuten lekker warm.
Enige minpuntje vind ik de warmwaterafgifte , deze is niet geheel constant.
Verder een prima keteltje voor het geld !!!.

- - -

In bezit: een half jaar
Via Kieskeurig.nl

9,5
Gerritdeklusser
27-6-2011

Ben nog steeds erg enthousiast over de aanschaf van deze ketel. Heeft het reeds fantastisch gedaan met de vloerverwarming dit eerste half jaar.
Zeer comfortabele en regelmatige warmte afgifte.
Moduleert prima en zal waarschijnlijk een stuk voordeliger in het gebruik zijn dan mijn vorige ketel.
1 x (fabrieks)storingsdienst gehad om een tikkend geluid bij het opwarmen te verhelpen,snel en kosteloos.
Douchen is weer plezierig: harde straal en voldoende heet. Geen storende temperatuurswisselingen meer zoals bij mijn oude badgeiser. Ligbad is redelijk snel gevuld, ik was wel anders gewend....

- - -

In bezit: een half jaar
Via Kieskeurig.nl

9,0
eddy
22-5-2011
""

Ik heb nog een centrale verwarming INTERGAS combi VR van 16 jaar oud, tot nu toe werkt nog prima, nooit problemmen gehad.In de toekomst als ik een CV wil aanschaffen, moet ik nog een HR INTERGAS kopen of REMEHA zit ik nog te twijfelen.

- - -

Sterke punten:
Zwakke punten:
In bezit: Een paar dagen
Via BesteProduct.nl

10,0
JS55
25-12-2010

Deze Intergas ketel eind mei 2010 laten installeren en dit in combinatie met een Honeywell modulerende klokthermostaat voor een totaalbedrag van € 1650,--. Nu het winter is kan hij zich bewijzen en tot nu toe heeft hij daar geen enkel probleem mee en is niet te vergelijken met mijn vorige ketel, want dat was een Vaillant VR ketel van 15 jaar oud. Deze Intergas ketel is (wat ik nu kan zien aan de meterstanden) in vegelijking met de Vaillant behoorlijk zuinig.
Duurzaamheid kan ik nog niets over zeggen, want daarvoor heb is het nog te vroeg. Warmtecomfort is meer als voortreffelijk. Volgens de Energiewacht is deze ketel makkelijk in onderhoud.

- - -

In bezit: een half jaar
Via Kieskeurig.nl

7,7
vanstraten1967
22-12-2010

na veel ellende met mijn vorige intergas ketel wilde ik eigenlijk geen intergas meer maar mijn CV installatiebedrijf/leverancier adviseerde toch deze installatie boven de door mij gekozen Remeha Avanta CW3 of CW4.
ik ben toch op het advies van mijn installatiebedrijf af gegaan en tot op heden tevreden. snel warm water(installatie staat op zolder en huis heeft met de zolder 3 verdiepingen) en ook snel warm in huis.
supertevreden over de snelle service van mijn leverancier want ze kwamen meteen de volgende dag nadat mijn oude installatie het begeven had(lek in warmtewisselaar).
nu 15 jaar garantie op de warmtewisselaar en 2 jaar volledige garantie en 2 jaar gratis onderhoud en all in service.
mijn leverancier heeft de servicebezoeken van de oude installatie over de afgelopen dagen niet in rekening gebracht en dat scheelde mij toch mooi 320 euro en dat hadden ze niet hoeven te doen.
nu 1655 euro betaald voor de volledige installatie met nieuwe Honeywell kamerthermosstaat model round modulation, incl. BTW en afvoeren van oude cv installatie en dus 2 jaar garantie en 2 jaar all in service(normaal 10 euro per maand) en dus binnen 1 dag geplaatst na uitvallen van oude CV installatie en dat terwijl de installateur eigenlijk Kerstvakantie had en door slecht weer moest rijden. Helemaal topservice dus. Hopelijk blijft deze CV installatie wel probleemloos werken en anders kan ik dus terugvallen op het servicecontract tot een maximum van 15 jaar!

- - -

In bezit: een paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
66martin
25-7-2010

Sinds november 2009 hebben we onze 19 jaar oude Intergas VR ketel vervangen door de Intergas HRE 28/24 en deze bevalt uitstekend.
Veel sneller heet water en ook veel meer druk.
In combinatie met de Honeywell Round modulerende thermostaat is het huis comfortabel op temperatuur te houden.
Bij de afrekening van ons jaarlijkse gasverbruik bleken we 21% minder te hebben verbruikt.

- - -

In bezit: een half jaar
Via Kieskeurig.nl

10,0
Erik W
13-7-2010

Deze Intergas is een topper, vooral voor die prijs.
Hij is stil, geeft snel heet water, en bovendien nog geen enkele storing gehad.
Hij zit bij ons in de bijkeuken, zodra ik warmwaterkraan open doen, schiet hij metteen uit zijn stand-by en warmt op, kraan weer uit, CV direct uit.Top.
Het schijnt dat hij geen warmtewissellaar gebruikt, maar een ander systeem volgens een deskundige, waardoor hij langer meegaat.
Dat laatste is zoals met alles: afwachten nog maar.

- - -

In bezit: een half jaar
Via Kieskeurig.nl

4,8
berrnard
5-4-2010

Deze combi HR 28/24 kan niet goed terug moduleren in cw stand. Het gaat in bedrijftoestand nummer 1 "Gewenste temperatuur bereikt". Het beloofde HR via condensatie is dus zeer minimaal omdat een hoger temperatuur moet gekozen worden om het continue pendelen te voorkomen. Bovendien kan de laagste vermogen niet geprogrammeerd worden.
Dit zou een software bug kunnen zijn omdat het terug moduleren voor tap water werk perfect.

- - -

In bezit: een jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,5
antoine49
22-2-2010

Nieuwe ketel gekocht bij een bouwsuper in nove.2009 hre 28/24 voor 862 euro plus aansluitset voor 54 euro inc. expvat.
Totaal 916 euro.
vier uur gewerkt alleen voor 68 euro nieuwe leidingen gelegt
Dus totaal 984 euro
insalateur vroeg 2100 euro voor hrt plaatsen van zo n zelfde ketel,of 31 euro huur per maand.
fabrieksgarantie 15 jaar op de brander als ik 8 jaar met deze ketel doe kan ik er twee neer hangen voor die prijs is totaal 16 jaar verwarming.
Huren is bespotelijk duur kost je 372 euro per jaar en dat 16 jaar exlusief eventuele huurverhogingen 5952 euro
Daar kun je heel wat ketels voor hangen.
bij de ketel zit een kompleet boek over afstelgegevens en mogelijk heden hoe je hem moet plaatsen.

- - -

In bezit: een kwartaal
Via Kieskeurig.nl

9,3
MJ1960
30-12-2009

Sinds vorig jaar hebben we vloerverwarming beneden als hoofdverwarming kregen en boven hebben we radiatoren. Onze oude HR ketel (Vaillant) kreeg het niet voor elkaar om het huis warm te stoken. Diverse keren heeft de monteur hem opnieuw bijgesteld maar geen resultaat. In oktober begaf de ketel het helemaal.
Op advies van de installateur hebben we nu deze ketel van Intergas. Super gewoon!! Het huis lekker warm en je hoort de ketel helemaal niet.
We hielden altijd al iedere week de meterstanden bij en kwamen tot de conclusie dat deze ketel zelfs met de koude winterdagen minder verbruikt dan de oude ketel in de herfstdagen. ook snel heet water met douchen en een grotere straal dan voorheen.
Een aanrader!!

- - -

In bezit: een kwartaal
Via Kieskeurig.nl

9,0
tjeerd
15-3-2009

De installateur raadde mij een degelijker kachel aan uit een hoger prijssegment, omdat dat volgens hem meer kwaliteit zou hebben. Gelukkig heb ik niet naar hem geluisterd, maar naar de ervaringen op internet. Ik heb de Kombi Kompakt 28/24 ruim een half jaar in bezit.In combinatie met een gewone thermostaat (niks zelfdenkend of zo), een automatische ontluchter en een buiten-sensor werkt deze cv-installatie subliem: stil, snel, zuinig en eenvoudig bedienbaar.
De constructie van het kompakte apparaat is zeer doordacht en degelijk. Er zitten geen overbodige onderdelen in zoals één of meer driewegkleppen,extra warmtewisselaar voor tapwater, of voorraadboiler en toch levert hij snel en ruim voldoende(onbeperkt) water om te douchen. Om zo weinig mogelijk waterverlies te hebben en om onmiddellijk heet water op het aanrecht te hebben hebben wij een close-inn boiler in een aanrechtkastje. Ook deze (Daalderop) bevalt uitstekend. Ik moet de dag niet prijzen voor het avond is, maar ik heb zeer hoge verwachtingen van deze ketel. Ook de garantievoorwaarden zijn zeer hoopvol - 15 jaar op de warmtewisselaar. (langzaam afbouwend uiteraard).

- - -

In bezit: een half jaar
Via Kieskeurig.nl

9,2
Knut-Johan
17-2-2009

Na 15 jaar hebben wij in onze hoekwoning van 150m2 de Nefit 2520S vervangen(niet door de Nefit HRC25met eigen Nefit kloktermostaat) maar door opnieuw een Intergas ketel,de Intergas Combi compact HRE 28/24 met klokthermostaat Cronotherm 4. (Toen wij het huis kochten stond er ook een Intergas ketel in.)De ketels ontlopen elkaar niet qua vermogen, maar Nefit is toch een stuk duurder als je het laat aanleggen. Hiermee al een paar honder Euro bespaard. Naar verwachting gaat dit ook met het gas gebeuren de komende jaren De ketel is compact zorgt ondanks z’n kleine afmeting voor snelle warmte.In de huiskamer is het altijd prettig warm door de combinatie van deze ketel met de Honeywell thermostaat. De ketel heeft geen driewegklep. Uit de folder:De dubbele twee-in-één warmtewisselaar van de Intergas Kombi Kompakt HR-ketel is de afgelopen jaren uiterst betrouwbaar gebleken. Intergas onderstreept deze betrouwbaarheid met een garantie van maar liefst 15 jaar op dit cruciale onderdeel. Door het ontbreken van een driewegklep is een grote bron van storingen verdwenen.
In de vorige Nefit 2520 zat wel een driewegklep die 2x is vervangen. De Intergasketel heeft een ventilator die heel even bij het aanslaan een zacht zoemend geluid maakt. Bij warm water tappen geeft de ketel geeft onmiddellijk voldoende warm water voor in de badkamer. In de keuken hebben wij een Daalderop plintboiler. Het display op de ketel is makkelijk af te lezen en te bedienen Er zit geen waterdruk stand op, als je de ketel even uitzet verschijnt de waterdruk op de display.(Een maand in bezit)


- - -

In bezit: een maand
Via Kieskeurig.nl

9,5
ingmarleon
13-12-2008

fantastisch apparaat nu 2 weken in gebruik, wat een stilte een genot.Lekker klein kan zo in het keukenkastje.Had hiervoor een 7 jaar oude atag, niet te vergelijken.

- - -

In bezit: een paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,0
naam08
31-10-2008

Uitstekende HR Ketel!
Reeds 11 dagen in bezit en heerlijk warm in de alle kamers en snelle levering van warm water! Vooral de ECO stand is handig en bespaart gas.Een compacte ketel met grote prestaties en goedkoper dan Nefit!

- - -

In bezit: een paar weken
Via Kieskeurig.nl

10,0
naam73
12-10-2008

mooie compacte ketel vernamen direct een groot verschil met douchen veel meer druk en veel warmer en sneller warm.
er zit maar liefs 15 jaar garantie op de warmtewisselaar het hart van iedere ketel. geen kleppen meer in dus minder klachten en reparaties.
tot nu toe een week in bezit en echt super tevreden.

- - -

In bezit: een paar weken
Via Kieskeurig.nl