Volg ons

AWB ThermoMaster 3HR 24T

Geen prijzen
  • Type cv-ketel: combi hr
  • Vermogen: 24,5 kW
Bekijk de specificaties

Reviews van de AWB ThermoMaster 3HR 24T

Gemiddelde score gebruikers

6,2
Gebruikers zijn niet enthousiast over de ThermoMaster 3HR 24T van AWB. Een gemiddelde van 6,2 uit 14 reviews is een mager resultaat. Overweeg een andere CV-ketel.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl
Toon:
9,0
RFJE
17-10-2014
"Ja"

Onderhoud is het toverwoord. Heb een all-in onderhoudscontract. Onderhoud elke twee jaar. Alle essentiële delen worden dan gecontroleerd en indien nodig vervangen. Heb zelf eenmaal het schroefdopje op het sifon vervangen. Gratis toegezonden gekregen en plaatsen was een fluitje van een cent.

- - -

Sterke punten: Na 9 jaar nog geen problemen kunnen ontdekken. Ook geen storingen gehad. In combinatie met een Honeywell modulerende thermostaat voldoet deze ketel uitstekend.
Zwakke punten: Nog geen nadelen kunnen ontdekken.
In bezit: meer dan 2 jaar
Via BesteProduct.nl

3,5
Twee jaar geleden kochten wij een huis ...
Door gemar op 17-8-2013

Twee jaar geleden kochten wij een huis met daarin een AWB Thermomaster ketel, 10 jaar oud. Niet zo gek oud zou je zeggen. De ketel valt op door een aantal vervelende zaken: 1) te pas en te onpas ontsteekt de ketel 1 a 2 seconden, en stop daarna. Heeft vermoedelijk te maken met tapwater temperatuur. Waarom het ding niet gewoon het tapwaterreservoir in 1 keer op temperatuur brengt, blijft onduidelijk. 2) ontsteken en branden is tamelijk lawaaierig. Het ding hangt in de hal naast de keuken, en we houden de deur tussen hal en keuken maar dicht want het ge-poef van de ketel die constant aanslaat is niet erg onderhoudend. 3) de ketel heeft 4 programma's die overigens gemakkelijk te selecteren zijn. Maar wat het verschil tussen die programma's nu precies is, blijft onduidelijk. Ze hebben tenminste 1 ding gemeen: 4) als je warm tapwater wilt, dus de ww kraan opent, reageert de AWB Thermomoster hier niet op. Tenminste, meestal niet. Soms wel. En waarom soms wel en meestal niet, blijft onduidelijk. We hebben er al eens een reparateur bijgehaald, maar dat heeft ook niet to het gewenste resultaat geleid. Wat mij betreft mag de naam veranderd worden in Thermomonster. We hebben ten einde raad besloten om een andere ketel te kopen welke over 6 dagen wordt geleverd. Warm douchen, eindelijk. NOOIT meer een AWB!

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

5,2
Onze ketel hebben we aanschafd in 2006. ...
Door Meijer1966 op 3-3-2012

Onze ketel hebben we aanschafd in 2006. Nu is er lekkage waargenomen van rookgas. Dus KOOLMONOXIDE uitstoot in de ruimte waar de ketel is geinstalleerd. Je zou dus zeggen een afdichting vervangen. Maar helaas, de komplete wisselaar moet vervangen worden. Kosten euro 360,- omdat een eenvoudige pakking van een paar euro niet leverbaar is bij AWB. Dus voor ons nooit meer een ketel van AWB. Jammer.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

5,2
Ik heb de AWB Thermomaster 3HR24T nu ...
Door HR13 op 13-2-2012

Ik heb de AWB Thermomaster 3HR24T nu zo´n 8 jaar en heb inmiddels al aardig wat problemen gehad. Printplaat moest twee jaar geleden worden vervangen (dure grap); dat schijnt een zwak punt te zijn van dit merk ketel volgens de reparateur. En nu de warmtewisselaar die is doorgebrand. Ook deze reparateur noemde al de problemen van de AWB-ketels die zij tegenkomen. Conclusie: Ruim binnen 10 jaar moet de ketel worden vervangen. Naar mijn mening een schande.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

8,5
Nu meer als 2 jaar Zonder problemen ...
Door camawil op 19-5-2011

Nu meer als 2 jaar Zonder problemen aan de wand hier.
duurd mij soms iets te lang als het goed koud is dat ie echt goed warm stookt ,wel 10 min draait ie heel zuinig ,op 40 graden,en ja al het 15 graden is in de kamer brrrr
Maar wel 250 kub minder verstookt dan een vr ketel.
2 pers, tussenwoning
Warm water doet ie goed Maar niet veel over,1 douche en iets water voor de afwas kan net af.
Service 1 keer gebeld met de fabrikant Vraagje over de kamerthermostaat,(openterm)werd een niet erg vriendelijk afgehandeld.
Heb nu een service contract er op .

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

3,8
Nooit meer een AWB ketel, er zit ...
Door Ron Bouw op 15-5-2011

Nooit meer een AWB ketel, er zit geen beveiliging op mijn huis had kunnen afbranden, het is dat mijn vrouw accuraat optrad, anders hadden de gevolgen vreselijk geweest. Brief met foto's gestuurd naar AWB reageren niet, later als je meldt dat de foto's op internet worden geplaatst, dan wordt je gebeld maar daar ben ik NIETS mee opgeschoten. NOOIT meer een AWB, dit is een zeer slechte investering in uw woning.
Slechte service van AWB!!!

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,2
Wij hebben de AWB Thermomaster 3HR-24T, deze ...
Door tamerrr op 27-11-2010

Wij hebben de AWB Thermomaster 3HR-24T, deze is nieuw geinstalleerd toen wij in 2006 onze huis hadden gekocht door Kemkens uit Oss.
Tot op vandaag geen onderhoud laten uitvoeren en hij werk zoals hij werken moet, 2 keer tot op heden bijgevuld in de afgelopen 4 jaar. Wij vinden het een prima toestel tot op heden nooit problemen gehad of van die rare storingen ofzo.
Vandeweek een Comfort-plus abonnement afgesloten voor onderhoud.
In zijn prijs-kwaliteit verhouding zeker een aanrader. Ook de duurdere merken vertonen kuren!! Er worden duizenden van dezelfde gemaakt in de fabriek, dus alle ketels door 1 kam scheren omdat de ene slechts een storing heeft vind ik een beetje wazig verhaal...

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

6,8
de ketel is redelijk goed en hij ...
Door yr op 18-12-2009

de ketel is redelijk goed en hij moet 11radiatoren bedienen en warm water verzorgen en ongeveer 200 kubiekemeter verwarmen .de service van AWB dat valt heel erg tegen.wij hebben gelukkig een onderhouds contract.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

6,0
we hebben een awb thermomaster 2 hr ...
Door henk1950 op 27-9-2009

we hebben een awb thermomaster 2 hr .de ketel is 6jaar oud .de ketel blijft maar aan en uit springen .er is al een nieuwe thermostaat ingezet maar dat helpt ook niet.hij blijft maar verwarmen.zelfs als de thermostaat is uitgeschakeld.heeft iemand hier ervaring mee.of heb je een oplossing voor dit probleem.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

4,2
Wat een apparaat. En een service van ...
Door Arjens op 8-3-2009

Wat een apparaat. En een service van lik mijn vestje. Alleen maar kuren. De afgelopen 3 maanden is weer het eea vervangen. Ben blij dat ik een servicecontract heb. Nu weer problemen met de ketel. Dat ding blijft maar verwarmen. Zelfs al heb ik de thermostaat uitgeschakeld, afgekoppeld. Maar als nog blijft dat ding verwarmen. Heel vreemd en ik heb ook totaal geen vertrouwen meer in AWB. Als je contact met ze op neemt, dan geven ze niet thuis.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

Toon meer reviewsSpecificaties

Algemeen
Type cv-ketel
combi HR
Vermogen
24,5 kW
Kleuren
wit
Introductie model
2007
Afmetingen (H x B x D)
73 x 45 x 33,7 cm
EAN
5037985007507
Kleuren
wit
Vermogen
24,5 kW
Capaciteit voor
306,25 m³
Type cv-ketel
combi HR
Luchttoevoer
Gesloten
Warmwatercapaciteit bij 60°C
6,5 liter per minuut
Display
Ja
Soort display
LCD
Gaskeur HR
107
Gaskeur CW klasse
3
Geschikt voor
aardgas, propaan
Gewicht
45 kg
Overige bijzonderheden
* Geschikt voor OpenTherm
Prijzen en beoordelingen
Aantal winkels
0
Laagste prijs
-
Beoordeling experts
-
Beoordeling consumenten
6,2
Prijs / kwaliteit
-