Volg ons op

  • Type cv-ketel: combi hr
  • Vermogen: 24,5 kW
  • Gaskeur CW klasse : 3

"Hoe zijn de ervaringen met de AWB ThermoMaster 3HR 24T?"

Gebruikers 6,0 (13 testen) - De meningen zijn verdeeld maar per saldo zijn eerdere kopers niet echt tevreden over de AWB ThermoMaster 3HR 24T. Als je twijfelt zou je het overzicht van CV-ketels kunnen raadplegen voor een betere CV-ketel.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(1) | van 8.6 t/m 10

Goed
(3) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(2) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(4) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(3) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (5) | Top (1) | Goed (3) | Oké (2) | Tja (4) | Nee (3)

Datum: 17-8-2013
Door: gemar
Cijfer: 3,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Twee jaar geleden kochten wij een huis met daarin een AWB Thermomaster ketel, 10 jaar oud. Niet zo gek oud zou je zeggen. De ketel valt op door een aantal vervelende zaken: 1) te pas en te onpas ontsteekt de ketel 1 a 2 seconden, en stop daarna. Heeft vermoedelijk te maken met tapwater temperatuur. Waarom het ding niet gewoon het tapwaterreservoir in 1 keer op temperatuur brengt, blijft onduidelijk. 2) ontsteken en branden is tamelijk lawaaierig. Het ding hangt in de hal naast de keuken, en we houden de deur tussen hal en keuken maar dicht want het ge-poef van de ketel die constant aanslaat is niet erg onderhoudend. 3) de ketel heeft 4 programma's die overigens gemakkelijk te selecteren zijn. Maar wat het verschil tussen die programma's nu precies is, blijft onduidelijk. Ze hebben tenminste 1 ding gemeen: 4) als je warm tapwater wilt, dus de ww kraan opent, reageert de AWB Thermomoster hier niet op. Tenminste, meestal niet. Soms wel. En waarom soms wel en meestal niet, blijft onduidelijk. We hebben er al eens een reparateur bijgehaald, maar dat heeft ook niet to het gewenste resultaat geleid. Wat mij betreft mag de naam veranderd worden in Thermomonster. We hebben ten einde raad besloten om een andere ketel te kopen welke over 6 dagen wordt geleverd. Warm douchen, eindelijk. NOOIT meer een AWB!
Schrijf een review

Datum: 3-3-2012
Door: Meijer1966
Cijfer: 5,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Onze ketel hebben we aanschafd in 2006. Nu is er lekkage waargenomen van rookgas. Dus KOOLMONOXIDE uitstoot in de ruimte waar de ketel is geinstalleerd. Je zou dus zeggen een afdichting vervangen. Maar helaas, de komplete wisselaar moet vervangen worden. Kosten euro 360,- omdat een eenvoudige pakking van een paar euro niet leverbaar is bij AWB. Dus voor ons nooit meer een ketel van AWB. Jammer.
Schrijf een review

Datum: 13-2-2012
Door: HR13
Cijfer: 5,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de AWB Thermomaster 3HR24T nu zo´n 8 jaar en heb inmiddels al aardig wat problemen gehad. Printplaat moest twee jaar geleden worden vervangen (dure grap); dat schijnt een zwak punt te zijn van dit merk ketel volgens de reparateur. En nu de warmtewisselaar die is doorgebrand. Ook deze reparateur noemde al de problemen van de AWB-ketels die zij tegenkomen. Conclusie: Ruim binnen 10 jaar moet de ketel worden vervangen. Naar mijn mening een schande.
Schrijf een review

Datum: 19-5-2011
Door: camawil
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Nu meer als 2 jaar Zonder problemen aan de wand hier.
duurd mij soms iets te lang als het goed koud is dat ie echt goed warm stookt ,wel 10 min draait ie heel zuinig ,op 40 graden,en ja al het 15 graden is in de kamer brrrr
Maar wel 250 kub minder verstookt dan een vr ketel.
2 pers, tussenwoning
Warm water doet ie goed Maar niet veel over,1 douche en iets water voor de afwas kan net af.
Service 1 keer gebeld met de fabrikant Vraagje over de kamerthermostaat,(openterm)werd een niet erg vriendelijk afgehandeld.
Heb nu een service contract er op .
Schrijf een review

Datum: 15-5-2011
Door: Ron Bouw
Cijfer: 3,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Nooit meer een AWB ketel, er zit geen beveiliging op mijn huis had kunnen afbranden, het is dat mijn vrouw accuraat optrad, anders hadden de gevolgen vreselijk geweest. Brief met foto's gestuurd naar AWB reageren niet, later als je meldt dat de foto's op internet worden geplaatst, dan wordt je gebeld maar daar ben ik NIETS mee opgeschoten. NOOIT meer een AWB, dit is een zeer slechte investering in uw woning.
Slechte service van AWB!!!
Schrijf een review

Datum: 27-11-2010
Door: tamerrr
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij hebben de AWB Thermomaster 3HR-24T, deze is nieuw geinstalleerd toen wij in 2006 onze huis hadden gekocht door Kemkens uit Oss.
Tot op vandaag geen onderhoud laten uitvoeren en hij werk zoals hij werken moet, 2 keer tot op heden bijgevuld in de afgelopen 4 jaar. Wij vinden het een prima toestel tot op heden nooit problemen gehad of van die rare storingen ofzo.
Vandeweek een Comfort-plus abonnement afgesloten voor onderhoud.
In zijn prijs-kwaliteit verhouding zeker een aanrader. Ook de duurdere merken vertonen kuren!! Er worden duizenden van dezelfde gemaakt in de fabriek, dus alle ketels door 1 kam scheren omdat de ene slechts een storing heeft vind ik een beetje wazig verhaal...
Schrijf een review

Datum: 18-12-2009
Door: yr
Cijfer: 6,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
de ketel is redelijk goed en hij moet 11radiatoren bedienen en warm water verzorgen en ongeveer 200 kubiekemeter verwarmen .de service van AWB dat valt heel erg tegen.wij hebben gelukkig een onderhouds contract.
Schrijf een review

Datum: 27-9-2009
Door: henk1950
Cijfer: 6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
we hebben een awb thermomaster 2 hr .de ketel is 6jaar oud .de ketel blijft maar aan en uit springen .er is al een nieuwe thermostaat ingezet maar dat helpt ook niet.hij blijft maar verwarmen.zelfs als de thermostaat is uitgeschakeld.heeft iemand hier ervaring mee.of heb je een oplossing voor dit probleem.
Schrijf een review

Datum: 8-3-2009
Door: Arjens
Cijfer: 4,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wat een apparaat. En een service van lik mijn vestje. Alleen maar kuren. De afgelopen 3 maanden is weer het eea vervangen. Ben blij dat ik een servicecontract heb. Nu weer problemen met de ketel. Dat ding blijft maar verwarmen. Zelfs al heb ik de thermostaat uitgeschakeld, afgekoppeld. Maar als nog blijft dat ding verwarmen. Heel vreemd en ik heb ook totaal geen vertrouwen meer in AWB. Als je contact met ze op neemt, dan geven ze niet thuis.
Schrijf een review

Datum: 13-2-2009
Door: Will86
Cijfer: 4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
AWB ketel vanaf de nieuwbouw een VR Thermo Master.
Vanaf het begin steeds problemen. Waterwisselaar eerste jaren 3x schoon moeten spoelen. steeds problemen met tapwater. Zou aan ventilator liggen. Na twee jaar zou er een nieuwe in gemoeten +/- Fl 200 omdat ie niet goed liep, zag ik niet zitten en laten smeren. Daarna beter.
verder luchtdrukschakelaar vervangen en drukventiel.
Tijdje goed en daarna weer tapwaterproblemen. Douche dan weer koud dan weer warm.
Als je informatie vraagt aan AWB wordt je met een kluitje in het riet gestuurd.

Ga hem nu vervangen maar absoluut geen AWB CV meer!

Willem
Schrijf een review

Datum: 6-6-2008
Door: godsherder
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prima keteltje, eigenlijk nooit problemen. Laatst hebben we na 5 jaar de ontsteking moeten laten vervangen (maar dat schijnt met de zelfonstekende ketels vrij normaal te zijn). Dat koste 30 euro, dus daar zijn we niet echt van geschrokken (we hebben een onderhoudscontract, dus de overige kosten hoeven we niet te betalen).
Schrijf een review

Datum: 20-2-2008
Door: Mr David
Cijfer: 5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Vandaag de monteur op bezoek gehad.
Ketel is pas 5 jaar oud. (dus niet oud)
Printplaat kapot 170,20 euro, autom. ontl. 11,11 euro en ontsteking 33,32 euro en dan nog arbeidsloon TOTAAL : 328,48 euro !!! Wat een tegenvaller, AWB gebeld voor eventuele coulance nul, nul.

Hiervoor een Valliant 15 jaar en nooit geen problemen gehad.

Dus voor mij nooit meer een AWB!!
Schrijf een review

Datum: 15-12-2007
Door: Klaas60
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Al vanaf gebruik gemaakt van deze awb ketel samen met een zonneboiler, ook awb.
Wordt al 4 jaar gebruikt en nog geen vervelende storing gehad.
Wat mij betreft een goed ketel, dus warm aanbevolen!

Het is jammer dat je de temperatuur van het water in de radiatoren niet kunt stellen
Warm water kan je wel instellen
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de AWB ThermoMaster 3HR 24T
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 AWB cv-ketels
AWB ThermoElegance 4
v.a € 775,00
Gebruikers: 6,3
AWB ThermoElegance 3
v.a € 739,00
Gebruikers: 7,7
AWB ThermoMaster 3HR 24T
v.a € 1.037,38
Gebruikers: 6,0
AWB ThermoMaster 3HR 28T
v.a € 1.053,72
Gebruikers: 7,7
AWB ThermoElegance 3
v.a € 739,00
Gebruikers: 7,7
AWB ThermoElegance 4
v.a € 775,00
Gebruikers: 6,3
Er is niet genoeg data van CV-ketels van AWB voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van CV-ketels voor analyses van andere merken.
AWB ThermoElegance 4
v.a € 775,00
Experts: 7,8
Spotlight door Essent
Huur, lease of koop een nieuwe cv-ketel vertrouwd via Essent


Actie
  • € 150,- korting bij koop, huur en lease
  • Gratis thermostaat
  • Installatie binnen één dag
  • Uw oude cv-ketel nemen we mee
  • Ruime keuze uit topmerken cv-ketels
  • Deskundig advies, gratis en vrijblijvend
  • Ook als u geen klant bij Essent bent