Volg ons op
Casio Exilim EX-ZR200 zwart

Door ons getest
De Casio Exilim EX-ZR200 is compleet en geschikt voor een beginnende en ervaren fotograaf. Met het zoombereik haal je je onderwerp levensgroot dichtbij. Het fototoestel maakt scher ...
Lees meer »


"Rood! Is dat wel wat de Casio Exilim EX-ZR200?"

Experts 3,7 (6 testen) - Hmm. Misschien wel ooit geweest, maar in de huidige markt is de Casio Exilim EX-ZR200 geen topper meer. De Exilim EX-ZR200 is al wat langer op de markt, waardoor we de score hebben afgewaardeerd. Zo houden we de ranglijst met Digitale Camera's actueel. De Exilim EX-ZR200 heeft mogelijk als originele score hoger meegedaan. Dat kun je hieronder lezen. Wij adviseren je de ranglijst Digitale Camera's te raadplegen om de Exilim EX-ZR200 te vergelijken met actuelere producten.
Voordelen?
 • Compleet uitgerust
 • Sterke accu
 • Reactiviteit
 • Zoombereik
 • Full-HD video
 • Geschikt voor een beginnende en ervaren fotograaf
 • Zeer snelle autofocus
 • Het fototoestel maakt scherpe en kleurrijke plaatjes
 • 360° panorama
Nadelen?
 • Geen GPS
 • Autofocus tijdens het filmen vaak traag
 • Detailverlies en ruis van 400 ISO
 • Matige zoom
Getest door?
 • Consumentengids ( 1-7-2012, Magazine )
 • Declic Photo Magazine ( 1-7-2012, Magazine )
 • BesteProduct.nl ( 11-6-2012, Website )
 • DigitalVersus.com ( 24-4-2012, Website )
 • CHIP Test & Kauf ( 1-6-2012, Magazine )
 • Test ( 1-6-2012, Magazine )
Expertscore

3,7
Experts (6)
"Waarom een score van 3,7 voor de Casio Exilim EX-ZR200?"

De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt reviews van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is. De berekening voor de Casio Exilim EX-ZR200 is als volgt:

Aantal testen:
6
Genormeerde score:
7,1
Actualiteit van de testen:
52%
Actuele expertscore
3,7
Kwalificatie
Slecht
Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, beter dan gemiddeld
Voldoende, gemiddelde score
Matig, slechter dan gemiddeld
Slecht, of verouderd
Onbekend, geen score
Prijs/kwaliteit

Geen
Prijs/kwaliteit
"Is de Casio Exilim EX-ZR200 nu het beste product voor deze prijs?"

Daar kunnen we (nog) geen goed antwoord op geven. Van de Casio Exilim EX-ZR200 hebben we wel een expertscore, maar (nog) geen prijzen van webwinkels ontvangen. Het kan zijn dat van de Casio Exilim EX-ZR200 niet meer wordt verkocht of dat de Exilim EX-ZR200 zo nieuw is dat de Nederlandse webwinkels deze Digitale Camera's nog niet aanbieden. Raadpleeg de expertscore om te controleren hoe recent de Casio Exilim EX-ZR200 is getest. Je kunt ook lezen wat gebruikers van de Casio Exilim EX-ZR200 vinden.

Actuele prijs:
Verwachte score:
3,7
Actuale score:
3,7
Afwijking:
0,00 %
Kwalificatie:
Geen

Zoals hierboven vermeld ontbreken er gegevens om de prijs/kwaliteit score te berekenen voor de Casio Exilim EX-ZR200.

Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Casio digitale camera's
Casio Exilim Zoom EX-Z1080
v.a € 0,00
Gebruikers: -
Casio Exilim Zoom EX-Z100
v.a € 0,00
Gebruikers: -
Casio Exilim Zoom EX-Z75
v.a € 0,00
Gebruikers: 9,0
Er zijn geen actuele Digitale Camera's van Casio beoordeeld door gebruikers. Check de ranglijst van Digitale Camera's voor beoordelingen van andere merken.
Er is niet genoeg data van Digitale Camera's van Casio voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Digitale Camera's voor analyses van andere merken.
Er zijn geen actuele Digitale Camera's van Casio getest door experts. Check de ranglijst van Digitale Camera's voor beoordelingen van andere merken.
Door Tobias Bos op

Casio Exilim EX-ZR200: alles wat we willen van een compactcamera

Conclusie
De Casio Exilim EX-ZR200 is compleet en geschikt voor een beginnende en ervaren fotograaf. Met het zoombereik haal je je onderwerp levensgroot dichtbij. Het fototoestel maakt scherpe en kleurrije plaatjes, ook bij mindere lichtomstandigeden. Echter zijn het de kleine puntjes die storen bij de Casio EX-ZR200. Zo werkt de autofocus tijdens het filmen vaak traag, zeker als je inzoomt op je onderwerp. Voor de filmers is dat een belangrijk mankement.

Scores
Features / specificaties / opties
(15 %)
Bouwkwaliteit / design
(10 %)
Beeldkwaliteit
(40 %)
Gebruikservaring
(25 %)
Prijs-kwaliteit
(10 %)
TOTAAL: 76 / 100
Video review: Casio Exilim EX-ZR200

Features / specificaties / opties
Weging 15,00 %
De Casio Exilim EX-ZR200 kent handmatige programmastanden voor het zelf instellen van sluitertijd en diafragma. In de Best Shot-stand past het apparaat de instellingen aan de omgeving aan. In donkere omgevingen kiest hij voor de nachtscene; fotografeer je een detail, dan herkent hij dit en selecteert hij de Best Shot 'bloem'. Het zoombereik van de Exilim EX-ZR200 is groot. Vanuit een 24 millimeter groothoek breng je je objecten 12,5x optisch dichterbij. Met de programmastanden is er voor ieder wat wils: automatische standen waarbij de camera zichzelf instelt, de HDR die meerdere beelden samenvoegt tot één foto. De Multi SR Zoom vergroot je bereik door middel van digitale zoom. In feite biedt Casio een overkill aan programmastanden. Een paar voelen overbodig aan: Wat voegt een Premium Automatische stand toe bovenop de 'gewone' Automatisch en HDR? Qua foto's zitten er nauwelijks verschillen tussen de plaatjes die je maakt in deze programmastanden.

Bouwkwaliteit / design
Weging 10,00 %
De EX-ZR200 is van stevig plastic gemaakt. Aan de rechterkant is het toestel iets dikker, voor betere grip tijdens het fotograferen. De ophoging is deels geribbeld, zodat je nog meer houvast hebt. Qua formaat past 'ie gemakkelijk in je binnenzak, een handtas of zelfs in je kontzak. Hij is nog geen 3 centimeter dik en qua breedte net geen 11 centimeter. De Casio Exilim EX-ZR200 kent verder een designvolle vorm, met schuine stukken aan de bovenkant. De bediening heeft een klassieke uitstraling, met de belangrijkste bedieningsknoppen naast het 3 inch display op de achterkant. Het beeldschermpje is van goede kwaliteit, al geeft hij primaire kleuren soms wat contrastrijk weer. Als vanouds zit bij Casio de flitser vlak onder de ontspanknop, niet bepaald praktisch want het risico dat je je vinger voor het flitslicht houdt, is groot. Het is een mankement dat op vrijwel elke compactcamera van Casio terugkomt.

Beeldkwaliteit
Weging 40,00 %
Ga je deze zomer op vakantie? Dan kun je de Casio EX-ZR200 met een gerust hart meenemen. Zonder al te veel moeite schiet je prachtige plaatjes. Maar er is een verschil tussen mooi en natuurgetrouw. Op dat laatste scoort deze Casio wat minder: de primaire kleuren zijn vaak verzadigd, bijvoorbeeld als je een dieprode bloem fotografeert. Het is een kwestie van smaak of je dat mooi vindt. Een aantal voorbeelden staan onderaan deze review. Waar compactcamera's moeite hebben met tegenlicht, doorstaat de EX-ZR200 deze test. Contrastrijke situaties, bijvoorbeeld tegenlicht, zijn geen probleem voor het apparaat. Vooral de HDR-opnamefunctie komt daarbij van pas. Deze maakt een aantal foto's met verschillende belichtingen, die samengevoegd worden tot één foto. Ook de nachttest overleeft de Casio EX-ZR200. De kwaliteit van de foto's blijft redelijk in tact wanneer je 's avonds fotografeert. Beeldruis is onvermijdelijk, maar de kleurweergave blijft bij hogere ISO-waarden ongeveer hetzelfde. De beeldstabilisatie doet zijn werk, waardoor je in de meeste omstandigheden geen last hebt van bewegingsonscherpte.

Gebruikservaring
Weging 25,00 %
Iedere gebruiker kan aan de slag met Casio's EX-ZR200. De bediening is conventioneel en daardoor prettig voor iedereen die al weleens eerder met een digitale compactcamera heeft gewerkt. Dat wil zeggen: de bediening werkt hetzelfde als een hoop andere compactcamera's, met bedieningsknoppen naast het display en een aparte recordknop voor het maken van filmpjes. Het programmawieltje werkt even simpel als dat 'ie er uitziet: bij het draaien ervan verander je de programmastand. Opvallend is de snelle opstarttijd van het apparaat. Wil je abrupt iets vastleggen? Dan start de EX-ZR200 op binnen 2 seconden. Navigeren door de instellingen gaat soepel. Fotografeer je in de Premium Automatisch of HDR (Art), dan merk je dat het toestel enige tijd nodig heeft om alle informatie te verwerken. Soms wekt dat irritatie op als je snel verder wilt met fotograferen. Bij het filmen komen we ook een ander mankement tegen: gebruik je de zoom, dan stelt de Casio EX-ZR200 met moeite scherp. Het duurt vaak langer dan 5 seconde voordat de lens goed gefocust is. Soms stelt het toestel zelfs helemaal niet scherp. Je moet dan eerst uitzoomen en opnieuw inzoomen om je beeld alsnog scherp te krijgen. Het is slechts een detail, maar voor de filmer best irritant.

Prijs-kwaliteit
Weging 10,00 %
Qua beeldkwaliteit doet de EX-ZR200 mee met de betere compactcamera's die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn in dit prijssegment. De Casio Exilim EX-ZR200 is vooral heel compleet: de automatische programmastanden bieden gebruiksgemak, de handmatige standen bieden de optie zelf aan de slag te gaan met de instellingen. Het grote zoombereik maakt de EX-ZR200 af en daarmee is hij z'n geld zeker waard. Hij kost momenteel zo'n 225 euro.
Foto's en/of video's van de Casio Exilim EX-ZR200
72157630073642112
Tobias Bos
Expert
Digitale Camera's

OVER TOBIAS BOS
Als journalist heb ik altijd al een grote voorkeur gehad voor audiovisuele mediaproducties. De basis kreeg ik mee op de School voor Journalistiek, maar in de praktijk heb ik het vak in de jaren daarna geleerd en me steeds verder verdiept in fotografie. Voor tal van opdrachtgevers maak ik foto's. Van hippe feesten tot bedrijfsreportages. Ideale gelegenheden (want vaak matige lichtomstandigheden) om ook de testcamera's van BesteProduct.nl uit te proberen. Ben overigens gek op toestellen met hippe functies en uitgebreide mogelijkheden…

Digitale Camera's

Kooptips

Nikon CoolPix L27
Kooptip


Canon PowerShot SX40 HS
Kooptip


Sony Cyber-shot DSC-WX5
Kooptip


Samsung EX2F
Kooptip


Panasonic Lumix DMC-XS1
Kooptip


Nikon CoolPix S31
Kooptip


Panasonic Lumix DMC-SZ7
Kooptip


Casio Exilim EX-ZR20
Kooptip


UITLEG SCORES
Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, voldoet aan de verwachtingen
Matig, niet slecht maar kan beter
Onvoldoende
Slecht
Online testen Casio Exilim EX-ZR200
DigitalVersus.com
Cijfer:
8,0
Datum:
24-4-2012
Casio Exilim EX-ZR200 »
The Casio Exilim ZR200 is a superzoom compact that's fun and generally pleasant to use. It's fast to start up and takes photos with good general performances. Picture quality is decent too, but we can't help thinking this camera is lacking some touch of originality to help it stand out from the wealth of other models on the market.

BesteProduct.nl
Cijfer:
7,7
Datum:
11-6-2012
Casio Exilim EX-ZR200: alles wat we willen van een compactcamera »
De Casio Exilim EX-ZR200 is compleet en geschikt voor een beginnende en ervaren fotograaf. Met het zoombereik haal je je onderwerp levensgroot dichtbij. Het fototoestel maakt scherpe en kleurrije plaatjes, ook bij mindere lichtomstandigeden. Echter zijn het de kleine puntjes die storen bij de Casio EX-ZR200. Zo werkt de autofocus tijdens het filmen vaak traag, zeker als je inzoomt op je onderwerp. Voor de filmers is dat een belangrijk mankement.

Prijs
De laagste prijzen van de Casio Exilim EX-ZR200