Volg ons op
Panasonic Lumix DMC-TZ35 zwart

Door ons getest
Ben je op zoek naar een eenvoudige zoomcamera zonder al teveel gekkigheid? Dan is de Panasonic DMC-TZ35 een prima keuze. Tip: koop er wel een extra accuutje bij. Echter had de Pana ...
Lees meer »


"Rood! Is dat wel wat de Panasonic Lumix DMC-TZ35?"

Experts 4,6 (8 testen) - Hmm. Misschien wel ooit geweest, maar in de huidige markt is de Panasonic Lumix DMC-TZ35 geen topper meer. De Lumix DMC-TZ35 is al wat langer op de markt, waardoor we de score hebben afgewaardeerd. Zo houden we de ranglijst met Digitale Camera's actueel. De Lumix DMC-TZ35 heeft mogelijk als originele score hoger meegedaan. Dat kun je hieronder lezen. Wij adviseren je de ranglijst Digitale Camera's te raadplegen om de Lumix DMC-TZ35 te vergelijken met actuelere producten.
Voordelen?
 • Compact
 • Effectieve stabilisator
 • Erg snelle autofocus
 • PSAM-mode
 • Veelzijdige 20 x zoom
 • Serieopnames tot 10 bps
 • Eenvoudige zoomcamera zonder al teveel gekkigheid
Nadelen?
 • Accuduur
 • Waarneembare ruis vanaf 200 ISO
 • Helderheid van telelens
Getest door?
 • DigitalVersus.com ( 12-2-2013, Website )
 • T3 ( 1-9-2013, Magazine )
 • Test-Aankoop ( 1-7-2013, Magazine )
 • Consumentengids ( 1-5-2013, Magazine )
 • Declic Photo Magazine ( 1-4-2013, Magazine )
 • BesteProduct.nl ( 9-7-2013, Website )
 • TechRadar.com ( 11-3-2013, Website )
 • Expertreviews.co.uk ( 3-10-2013, Website )
Expertscore

4,6
Experts (8)
"Waarom een score van 4,6 voor de Panasonic Lumix DMC-TZ35?"

De redactie van BesteProduct.nl test producten en verzamelt reviews van andere experts online en uit magazines. We voegen die testen samen tot de unieke BesteProductScore om te laten zien hoe goed een product is. De berekening voor de Panasonic Lumix DMC-TZ35 is als volgt:

Aantal testen:
8
Genormeerde score:
7,0
Actualiteit van de testen:
66%
Actuele expertscore
4,6
Kwalificatie
Slecht
Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, beter dan gemiddeld
Voldoende, gemiddelde score
Matig, slechter dan gemiddeld
Slecht, of verouderd
Onbekend, geen score
Prijs/kwaliteit

Geen
Prijs/kwaliteit
"Is de Panasonic Lumix DMC-TZ35 nu het beste product voor deze prijs?"

Daar kunnen we (nog) geen goed antwoord op geven. Van de Panasonic Lumix DMC-TZ35 hebben we wel een expertscore, maar (nog) geen prijzen van webwinkels ontvangen. Het kan zijn dat van de Panasonic Lumix DMC-TZ35 niet meer wordt verkocht of dat de Lumix DMC-TZ35 zo nieuw is dat de Nederlandse webwinkels deze Digitale Camera's nog niet aanbieden. Raadpleeg de expertscore om te controleren hoe recent de Panasonic Lumix DMC-TZ35 is getest. Je kunt ook lezen wat gebruikers van de Panasonic Lumix DMC-TZ35 vinden.

Actuele prijs:
Verwachte score:
4,6
Actuale score:
4,6
Afwijking:
0,00 %
Kwalificatie:
Geen

Zoals hierboven vermeld ontbreken er gegevens om de prijs/kwaliteit score te berekenen voor de Panasonic Lumix DMC-TZ35.

Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Panasonic digitale camera's
Panasonic Lumix DMC-FT30
v.a € 123,50
Gebruikers: -
Panasonic Lumix DMC-FT5
v.a € 269,00
Gebruikers: 4,6
Panasonic Lumix DMC-LX100
v.a € 659,00
Gebruikers: 9,8
Panasonic Lumix DMC-LX100
v.a € 659,00
Gebruikers: 9,8
Panasonic Lumix DMC-FZ200
v.a € 339,00
Gebruikers: 9,0
Panasonic Lumix DMC-FZ1000
v.a € 703,05
Gebruikers: 8,9
Er is niet genoeg data van Digitale Camera's van Panasonic voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Digitale Camera's voor analyses van andere merken.
Panasonic Lumix DMC-FZ300
v.a € 579,00
Experts: 8,5
Panasonic Lumix DMC-FZ1000
v.a € 703,05
Experts: 8,2
Panasonic Lumix DMC-LX100
v.a € 659,00
Experts: 7,3
Door Ger de Gram op

Panasonic DMC-TZ35: jammer van de accu

Conclusie
Ben je op zoek naar een eenvoudige zoomcamera zonder al teveel gekkigheid? Dan is de Panasonic DMC-TZ35 een prima keuze. Tip: koop er wel een extra accuutje bij. Echter had de Panasonic DMC-TZ35 een iets betere accu mogen (lees: moeten) hebben.

Scores
Features / specificaties / opties
(15 %)
Bouwkwaliteit / design
(10 %)
Beeldkwaliteit
(40 %)
Gebruikservaring
(25 %)
Prijs-kwaliteit
(10 %)
TOTAAL: 70 / 100
Video review: Panasonic DMC-TZ35

Features / specificaties / opties
Weging 15,00 %
En eigenlijk zijn de twee genoemde specificaties in de inleiding ook direct de enige echt noemenswaardige hardwaretechnische onderdelen van de TZ-35. Het klinkt overdreven, maar Panasonic heeft de TZ-35 lekker basic gehouden, om zo de prijs flink te kunnen drukken. Zo heeft het model geen touchscreen, wifi of NFC. Gelukkig zit er wel een Full HD 50i videomodus op en kun je tot 10 foto's achter elkaar schieten in de speciale 'burstmodus' . De opvolger van de Panasonic TZ-25 heeft verder 14 creatieve filters, een panoramamodus en is volledig handmatig te bedienen. Eventueel kun je via de twee custom-knoppen op het programmawiel zelf je favoriete instellingen kwijt.

Bouwkwaliteit / design
Weging 10,00 %
Panasonic doet niet snel gek. Al jarenlang hebben hun camera's min of meer dezelfde structuur en look and feel. En waarom zou je het veranderen als het gewoon erg goed werkt? Ook de Panasonic DMC-TZ35 is daar geen uitzondering op, al is de camera voor mensen met hele grote handen misschien net iets te compact. Panasonic had er bovendien goed aan gedaan de TZ-35 te voorzien van een iets sterkere accu. Na een paar uurtjes fotograferen kan het apparaat weer aan de lader en dat kan op vakantie nog weleens heel irritant zijn.

Beeldkwaliteit
Weging 40,00 %
Want gaan we daar dieper op in, dan kom je tot de conclusie dat de Aziaten het weer voor elkaar hebben gekregen bewonderingswaardige ISO-prestaties af te leveren. Bovendien zijn de contrastwaarden van foto's zowel overdag als 's avonds erg goed. Anders gezegd: de detaillering van ieder plaatje is gewoonweg heel erg goed. Je kunt de camera zoals gezegd volledig handmatig bedienen, waardoor je handig kunt spelen met diafragma en sluitertijd. DE P-A-S-M functies zijn individueel te bereiken via het programmawiel. Mocht je dat niet willen, dan kiest de iAuto-functie over het algemeen de juiste instelling, al wordt de flitser wel vrij snel van stal gehaald. De videomodus is al jarenlang een een absoluut pluspunt van de TZ-lijn van Panasonic en de TZ35 is daarop geen uitzondering. Het geluid is goed en beelden zijn -mede dankzij de nieuwe stabilisatie- verre van schokkerig. Heerlijk voor op vakantie. Met een beetje montageskills kun je je nog best een aardige reisvideo in elkaar draaien, als 'ie is gefilmd met de TZ-35. Helaas komt ook hier weer het probleem van de ietwat matige accu om de hoek kijken.

Gebruikservaring
Weging 25,00 %
Heb je in het verleden al eens een Panasonic-camera in handen gehad, dan bedien je de TZ-35 in een oogwenk. Door het ontbreken van het touchscreen kan het wellicht wat lastig zijn om snel van instellingen te wijzigen, maar gelukkig went dit ook weer erg snel. Handig is de directe filmknop en het Q-menu, waarin je snel wat basale instellingen kunt wijzigen. Het blijft jammer dan Panasonic haar TZ-lijn (nog) niet voorziet van RAW-fotografie. Het bestandsformaat blijft vooralsnog JPEG en bij een camera waarbij het zo gemakkelijk is je eigen instellingen te kiezen, is het toch een gemis. Zeker voor iets serieuzere hobbyisten kan het een reden zijn de Panasonic DMC-TZ35 niet te kopen.

Prijs-kwaliteit
Weging 10,00 %
De Panasonic DMC-TZ35 kost zo'n 80 euro minder dan de TZ-40. Dat is een flink verschil in prijs, maar feit is wel dat er een hoop functionaliteiten zijn weggelaten. Dat is zowel een voor- als nadeel. Als eenvoudige fotograaf heb je misschien voldoende aan alleen typische, traditionele fotografische mogelijkheden, maar anno 2013 is iets als wifi geen overbodige luxe op een camera. Tel daarbij op dat de accuduur niet al te best is en het is misschien slimmer te gaan voor een van zijn concurrenten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de WB250F van Samsung.
Foto's en/of video's van de Panasonic Lumix DMC-TZ35
72157634534480056
Ger de Gram
Expert
Digitale Camera's

OVER GER DE GRAM
Met je smartphone kun je prima in en om het huis fotograferen. Maar wie toch meer controle en een beter eindresultaat - ook bij slechtere lichtomstandigheden - wil, moet toch echt voor een echte camera gaan! Ik kan enorm genieten van camera's die die alleen een prachtige beeldkwaliteit hebben, maar ook simpel (intuïtief) werken. We zitten niet meer te wachten op ingewikkelde apparaten…

Digitale Camera's

Kooptips

Canon PowerShot S100
Kooptip


Canon PowerShot A1400
Kooptip


Canon PowerShot SX280 HS
Kooptip


Samsung WB800F
Kooptip


Olympus Tough TG-630
Kooptip


Canon PowerShot S100 HS
Kooptip


Nikon CoolPix S32
Kooptip


Samsung WB50F
Kooptip


Olympus Stylus XZ-10
Kooptip


Sony Cyber-shot DSC-HX50V
Kooptip


Nikon Coolpix S9900
Kooptip


Nikon Coolpix AW130
Kooptip


UITLEG SCORES
Uitstekend, behoort tot de beste
Goed, voldoet aan de verwachtingen
Matig, niet slecht maar kan beter
Onvoldoende
Slecht
Online testen Panasonic Lumix DMC-TZ35
DigitalVersus.com
Cijfer:
6,0
Datum:
12-2-2013
Panasonic Lumix TZ35 »
With its good finish, pleasant design and excellent responsiveness, the Panasonic Lumix TZ35 could have been a nice camera if it didn't still have that sub-standard TN screen (like its predecessor, in fact). Worse still, picture quality has actually taken a step backwards compared with last year's TZ25 and is no match for many competitor models.

TechRadar.com
Cijfer:
8,0
Datum:
11-3-2013
Panasonic TZ35 review »
Panasonic has made some small, but much needed, changes to the Panasonic TZ35 when compared to its predecessor. Here we have a camera that arguably is the best compromise between functionality and price for the holiday and casual photographer, offering a huge zoom in a nicely sleek body.

Expertreviews.co.uk
Cijfer:
10,0
Datum:
3-10-2013
Panasonic Lumix DMC-TZ35 review »
Could be better in low light, but it has a sharp lens, nippy performance and attractive videos – not bad for £160.

BesteProduct.nl
Cijfer:
7,0
Datum:
9-7-2013
Panasonic DMC-TZ35: jammer van de accu »
Ben je op zoek naar een eenvoudige zoomcamera zonder al teveel gekkigheid? Dan is de Panasonic DMC-TZ35 een prima keuze. Tip: koop er wel een extra accuutje bij. Echter had de Panasonic DMC-TZ35 een iets betere accu mogen (lees: moeten) hebben.

Prijs
De laagste prijzen van de Panasonic Lumix DMC-TZ35