Volg ons

Sony Cyber-shot DSC-HX9V review

-
prijs/kwaliteit
2,2
experts (13)
8,6
gebruikers (103)
  • Megapixel: 16,2 MP
  • Optische zoom: 16 x
  • Filmen in Full-HD: Ja
Bekijk de specificaties

Gemiddelde score gebruikers

8,6

gebruikers (103)
De Cyber-shot DSC-HX9V Digitale Camera van Sony wordt door 103 gebruikers met een gemiddelde van 8,6 beloond. Dat is een zeer goede score. De Sony voldoet aan de verwachtingen na aankoop door consumenten.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Reviews van de Sony Cyber-shot DSC-HX9V

Toon:
6,4
Interanette
3-1-2013

Ik ben erg tevreden over deze camera. Maar helaas waren de belichtingsmeter en de flits na 11 maanden al defect. De camera is nu al dik 2 maanden in reparatie en de Sony-helpdesk is niet bereikbaar. Mails worden niet beantwoord en na 20 minuten telefonisch in de wacht te hebben gestaan wordt je afgescheept met "Wij kunnen daar niets aan doen, bel het reparatie centrum maar in Bergen op Zoom" De enige reparatie service in dienst van Sony in Nederland. Het valt mij op dat Sony haar potentiële klanten wel goed weet te bereiken en daar alle aandacht voor heeft maar in geval van klachten zijn ze niet thuis. Mocht ik in de toekomst een nieuwe camera aanschaffen dan zoek ik eerst uit op internet of de klantenservice van het betreffende merk ook echt service biedt.

- - -

In bezit: een jaar of meer
Via Kieskeurig.nl

9,0
_mandarijn_
26-2-2012

Ik ben van een kleine compact camera (Canon Ixus 120) en een grote spiegelreflexcamera (Sony A230) overgestapt naar dit tussenmodel. Na een uitgebreid internetonderzoek, waarbij ik ook testfoto's van fotografie test sites heb bekeken, heb ik gekozen voor de Sony HX9V. Ik heb er geen greintje spijt van! De foto's zijn bijzonder mooi. Met een Nikon SLR en een andere Canon Ixus op hetzelfde punt testfoto's gemaakt en de foto's van deze Sony zaten qua kwaliteit dichter bij de SLR dan bij de compacte Ixus. Dat verbaasde mij zeer.
De mogelijkheden van dit toestel lijken eindeloos, ik heb ze nog niet allemaal uitgebreid getest. De panorama mogelijkheid vind ik geweldig. Foto's 's avonds zijn prima, weinig ruis. Wel duurt het bij 'ingewikkelde' foto's (weinig licht, achtergrond onscherp maken, etc) iets langer voordat de foto's zijn opgeslagen. Het helpt zeker om een SD kaart te gebruiken die sneller kan schrijven, ik gebruik er nu een die 19 mb/s kan schrijven en dat is voldoende.
GPS heb ik uitgezet, omdat de accu minder lang meegaat.
Al met al zeer tevreden met deze aankoop en zeker een aanrader voor iedereen!

- - -

In bezit: een paar dagen
Via Kieskeurig.nl

4,0
schre585
22-2-2012
"Wat een slechte camera als er wordt geflitst"

Ik gebruik sedert 1999 al digitale camera's. Mijn eerste digitale was ook een Sony. Foto's met de HX9V buiten en fimpjes zijn prima, maar zet niet de flits aan! Wat zijn portretfoto's die met flits zijn gemaakt vreselijk slecht. Rood van kleur, erg hard en volkomen overbelicht. Kortom, buitenfoto's zijn goed, binnenfoto's met flits totaal onbruikbaar. Grappig dat de review van het BesteProduct hier niets over schrijft en dan ook volkomen de plank misslaat.

- - -

Sterke punten: Handig formaat; mooie foto's buiten; goede video.
Zwakke punten: Foto's binnen met flits totaal onbruikbaar.
In bezit: Eén maand
Via BesteProduct.nl

9,2
andre dijkstra
4-7-2011

ben dus overgestapt wegens het niet kunnen leveren van de panasonic tz20, die in vergelijking hetzelfde aankan als de HX9, alleen heeft de panasonic ook nog eens een touchscreen, maar die mis ik echt niet. Wat deze weer als voordeel heeft is de betere lens t.o.v. fotograferen met minder licht vanwege de 3G lens van Sony, de Leica van Panasonic is wat korreliger (volgens reviews) Heb 'm ook nog eens tegen een idioot lage prijs gekocht (in totaal 245 Euro!!) maar dat komt vanwege de stunts van Saturn en een 25 Euro cashback van Sony.
Maar nu even over de ervaringen tot nu toe:
In 1 woord: super!! Wat een kwaliteit van foto's en film, want daar koop je dit toestel voor, en dan ook nog de panorama foto's, 3D heb ik niet uitgeprobeerd omdat ik geen 3D televisie heb. Het enige minpuntje en dat is al meerdere malen geschreven is de plaats van de flits, die kunnen ze beter net als de HX5 gewoon inbouwen zonder dat 't flitsje omhoog komt. Want je zit met je vingers met fotograferen ook aan de linkerkant. Het zal op den duur wel wennen zijn, maar is toch niet goed over nagedacht.
Voor de twijfelaar: niet treuzelen (ook niet als ie 350 Euro kost) maar kopen.. Je hebt er alleen maar plezier van.

- - -

In bezit: een paar dagen
Via Kieskeurig.nl

9,2
Riennl
1-7-2011

---------- update review 01-07-2011 ----------
Dit is een correctie op mijn vorige review. Ik ben inmiddels erachter gekomen dat video bewerking wel mogelijk is met de bijgeleverde software van Sony.

---------- 1e review 30-06-2011 ----------
Sinds een maand heb ik de HX9V in mijn bezit en ben er ZEER tevreden over. Het is een goede keus gebleken! Dit toestel maakt fantastische foto's.
Toch heb ik enkele kleine minpuntjes ontdekt:
*)De werking van de macrostand is beperkt. Ik kan een klein onderwerp minder vergroten dan bij menig ander toestel.
*) De flits is verkeerd geplaatst. Precies waar ik het toestel vasthoud, wil de flitser omhoogkomen. Bovendien vind ik de flits te sterk - het onderwerp wordt iets overbelicht.
*) Het duurt lang voordat de GPS zijn positie heeft bepaald. Zelfs in het open veld duurt dat soms meer dan 10 minuten. Gelukkig maakt ik weinig gebruik van deze voorziening.
De lijst van positieve zaken is echter VEEL groter. Dit toestel maakt werkelijk formidabele foto's, ook in schemer situaties. De panorama-functie is zeer fraai. De opeenvolgende foto-serie worden naadloos aan elkaar geplakt tot een super groothoek-foto (bijna fish-eye formaat). De burst instelling waarbij zeer snel 10 foto's worden gemaakt is ook geweldig bij sportevenementen. Er zit dan altijd wel een goede foto bij van de 10. De snelheid van het toestel bevalt me ook zeer goed. Ofschoon ik nog niet veel heb gefimd, lijkt ook deze mogelijkheid uitmuntende resulaten te geven.
Kortom: ik ben weer een enthousiast fotograaf/filmer geworden - hoofdzakelijk door de HX9V!

De meegeleverde software van Sony bevat helaas geen mogelijkheden tot filmbewerking. Heeft iemand ervaring daarmee? Welke software is geschikt om AVCHD films te bewerken?

- - -

In bezit: een maand
Via Kieskeurig.nl

8,8
Klaas DVD
20-5-2011

De camera afgehaald bij Coolsound (de goedkoopste winkel op dat moment) op Bevrijdingsdag, echter al begin maart besteld. Prachtig 920.000 pixels 3 inch lcd scherm. Wel oppassen met vette vingers. Op zich een geweldige camera: veel functies zoals 3D foto's, wat een leuk effect toevoegt. De panorama functie is ook prachtig: het toestel plakt wanneer je de camera bijna een halve cirkel draait 6 foto's naadloos aan elkaar, portrait en landscape, van links en naar rechts. Met de bijgeleverde software kun je deze foto's heel mooi bekijken op een computer, maar ook direct op een tv of monitor vanaf de camera middels HDMI-kabel (mini HDMI op camera). Het filmen geeft ook een geweldig beeld weer. De 16x zoom is ook zeer goed en al vanaf 24mm (kleinbeeldformaat), door de sterke zoom begint de lichtsterkte pas bij 3,3 dus in de schemer is het al gauw flitsen of een statief gebruiken. Nog een leuke functie van deze camera is lachdetectie. Als je deze functie aanzet hoef je in de derde stand maar te glimlachen en de foto wordt genomen. Mijn toestel is helaas teruggegaan naar de webwinkel, omdat de fotokwaliteit in mijn geval onbetrouwbaar is: 1 op de vijf foto's geeft roze strepen en wit lichte delen op de foto verticale zwarte streepjes. Soms loopt het toestel bij het nemen van een foto helemaal vast: je kunt hem dan wel uitzetten, maar de batterij moet er daarna even uit om hem weer aan te krijgen. Eerst nog drie verschillende SD kaartjes gebruikt: misschien ligt het aan het geheugen, maar nee het ligt echt aan het toestel. Maar soms zijn de foto's wel goed, bovendien gingen alle andere opnamefuncties (filmen, 3D foto's en panorama's) wel goed. De 16 megapixels heb je alleen bij 4:3 indeling. Bij 16:9 ga je terug naar 12 megapixel. Al met al een redelijk robuuste camera, mooie behuizing, wel wat zwaar, maar ligt prettig in de hand. Ook de GPS functie is mooi: als je bereik hebt kun je heel nauwkeurig laten vastleggen waar je foto is gemaakt. Toch nog wat puntjes van kritiek: de knop om te filmen zit op een onlogische plaats; Ze hadden hiervoor toch gewoon beter de normale ontspanknop kunnen gebruiken. Verder duurt het even voordat het filmen begint; een camcorder is iets sneller. Verder is de flitser verzonken links bovenin het toestel en komt motorisch omhoog als er geflitst moet worden. Een onhandige positie van de flitser, want je moet eraan wennen dat je je linker wijsvinger niet laat rusten links op de camera, want dan blokkeer je de flitser. De flitser had beter in het midden kunnen zitten. Wanneer je klaar bent met flitsen ben je geneigd om de flitser weer naar beneden te drukken. Dit kan wel (niet aan te raden), maar wanneer je het toestel uitschakelt, trekt de flitser zichzelf weer in de camera. Je kunt de camera niet om je nek hangen; er zit maar één oog op bedoeld voor de bijleverde polsriem. Verder zit er een USB lader bij: laden aan een PC of in het stopcontact met de bijgeleverde adapter. De papieren gebruiksaanwijzing is vrij beknopt, maar op de cd-rom zit een uitgebreide html handleiding. Maar vergeet ook de ingebouwde handleiding niet; deze is zeer handig in gebruik. Ook al is de lens dan niet van Carl Zeiss, Sony zelf kan er ook wat van. Inmiddels een nieuwe zelfde camera waarvan de fotokwaliteit wel goed is. De kwaliteit geef ik dan ook net een negen. De aftersales van de webshop was fantastisch: het geld werd binnen 2 dagen teruggestort en helaas hadden ze hem niet op voorraad. Dus ergens anders gekocht, maar daar was ie wel wat duurder.

- - -

In bezit: een paar dagen
Via Kieskeurig.nl