Volg ons op

"Wat vinden gebruikers van de Sony DSC-HX9V?"

Gebruikers 8,5 (52 testen) - Die zijn daar zeer tevreden over. De Sony DSC-HX9V wordt door de consumenten uitermate positief beoordeeld nadat ze hem enige tijd hebben gebruikt. Wil je weten wat de beste aanbiedingen zijn van de Sony DSC-HX9V, raadpleeg dan de beste aanbiedingen met prijscheck.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(33) | van 8.6 t/m 10

Goed
(13) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(2) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(2) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(2) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (6) | Top (33) | Goed (13) | Oké (2) | Tja (2) | Nee (2)

Datum: 22-2-2012
Door: schre585
Cijfer: 4
In bezit: Eén maand
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Handig formaat; mooie foto's buiten; goede video.
Zwakke punten:
Foto's binnen met flits totaal onbruikbaar.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Ik gebruik sedert 1999 al digitale camera's. Mijn eerste digitale was ook een Sony. Foto's met de HX9V buiten en fimpjes zijn prima, maar zet niet de flits aan! Wat zijn portretfoto's die met flits zijn gemaakt vreselijk slecht. Rood van kleur, erg hard en volkomen overbelicht. Kortom, buitenfoto's zijn goed, binnenfoto's met flits totaal onbruikbaar. Grappig dat de review van het BesteProduct hier niets over schrijft en dan ook volkomen de plank misslaat.

Schrijf een review

Datum: 16-6-2013
Door: FrankL68
Cijfer: 7,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb al eerder een review gegeven.
Inmiddels heb ik de camera al een tijd in bezit. Ik ben nogwel tevreden, maar niet over de service van Sony. Ik heb nog nooit een firmware update gehad en dat is wel nodig. De laatste tijd gaat het filmen slechter. In en uitzoomen gaat stotterend. Als ik uitzoom, dan gaat hij eerst inzoomen, dan weer uitzoomen dan weer inzoomen. Wordt er gek van. In en uitzoomen eindigt altijd met een schokje. Foto's zijn prima, tot je op 100% de foto gaat bekijken. Het lijkt wel aquarel.
Fotograferen in het donker gaat prima. Beter dan mijn spiegelreflex.
Nee, mijn volgende camera wordt een Canon. Nog nooit slechte ervaringen hier mee gehad.
Schrijf een review

Datum: 3-1-2013
Door: Interanette
Cijfer: 6,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben erg tevreden over deze camera. Maar helaas waren de belichtingsmeter en de flits na 11 maanden al defect. De camera is nu al dik 2 maanden in reparatie en de Sony-helpdesk is niet bereikbaar. Mails worden niet beantwoord en na 20 minuten telefonisch in de wacht te hebben gestaan wordt je afgescheept met "Wij kunnen daar niets aan doen, bel het reparatie centrum maar in Bergen op Zoom" De enige reparatie service in dienst van Sony in Nederland. Het valt mij op dat Sony haar potentiële klanten wel goed weet te bereiken en daar alle aandacht voor heeft maar in geval van klachten zijn ze niet thuis. Mocht ik in de toekomst een nieuwe camera aanschaffen dan zoek ik eerst uit op internet of de klantenservice van het betreffende merk ook echt service biedt.
Schrijf een review

Datum: 28-8-2012
Door: Ellenhx9v
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze camera in Juni aangeschaft en wat ben ik er blij mee. Mooie vakantiefoto's kunnen maken en ook de functie macro met wazige achtergrond is super!
Haarscherpe foto's terwijl je niet zo'n vaste hand hebt. Vogels in vlucht supermooi vastgelegd, zelfs met flink inzoomen. Video-opnames zeer scherp en goed van geluid. Ik, als huis/tuin/keuken fotograaf ben erg blij met dit mooie apparaat. Serieopnames zijn zeer handig en scherp.Ook de weergave op de computer (geen speciaal programma vooraf geïnstalleerd) zijn mooi en scherp. Tot nu toe 2 kleine minpuntjes; de flitser komt omhoog op de plaats waar je de camera vasthebt. Even aanleren om de camera anders vast te houden. Het LCDschermpje is snel erg vies en niet zo makkelijk schoon te maken en vochtige doek durf ik niet te gebruiken...heeft iemand tips?? Ik vind het een zeer fijne camera.
Schrijf een review

Datum: 10-7-2012
Door: Wim Versteeg
Cijfer: 3,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Aansluiting voor statief zit te dicht bij batterijvakje zodat een snelkoppel plaatje zoals van een Gorillapod niet bruikbaar is. De optische kwalteit was matig in vergelijk met mijn oude Leica D-Lux 3. Bediening erg langzaam en de correctie en handinstellingen omslachtig om in te stellen. Het wegschrijven van een hoeveelheid "burst" foto's naar het geheugen duurt veel te lang en werd ergelijk. Draaiknop voor instellingen is slecht geplaatst op de hoek en de manuele scherpte instellingsring rondom de menu knop werkt erg onnauwkeurig. De menu knoppen daarin worden tegelijkertijd onwillekeurig ingeduwd.De autofocus was regelmatig langdurig aan het zoeken. Vooral foto's op macro stand mislukten qua scherpte, maar waren ook vaak onverklaarbaar overbelicht. Ik wilde een vervanging voor mijn Leica D-Lux 3 maar dat is deze camera in de verste verre niet. Het materiaal van de camera hield niet lekker vast en ik vond de pianozwarte afwerking nogal goedkoop ogen. Menu layout op het schermpje was met grove letters en cijfers en slecht afleesbaar. Bij het inladen van foto's in mijn Mac kwamen er allerlei BIN en CPI en INT en INP en BNP en BDM bestanden mee en het videoformaat MTS werd niet herkent door Quick TIme en iMovie. Daarbij waren de video opnamen bij pennen van de camera erg schokkerig en vervormd. Videokwaliteit zou in zg HD-resolutie zijn maar ik vond het maar een fractie beter dan van mijn 5 jaar oude Leica. Daarbij produceert mijn oude cameraatje geen schokkerige beelden tijdens het bewegen. Ik wil een goede snelle compactcamera om altijd bij me te hebben met videomogelijkheid voor registratie en snapshots. Voor mijn werk gebruik ik professionele Nikon camera's. Ik heb de Sony teruggebracht naar de winkel en wacht nu de NIkon V1 of de opvolger van de Leica D-Lux 5/Panasonic LX5 af. De Sony is misschien geschikt voor mensen die van gimmick's houden.
Schrijf een review

Datum: 3-7-2012
Door: SjoerdC
Cijfer: 6,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een half jaar geleden gekocht als opvolger van een Canon. Keuze is gemaakt vanwege de burst-functie die bij kindjes erg handig is en ook zeer goed werkt. De camera en de menu`s zijn dummyproof en je moet echt je best doen om slechte foto`s te maken.
De flitser zit alleen op een domme plek, links bovenop waar ik altijd mijn hand heb om een camera vast te houden. Het is knap irritant om de flitser steeds onder je vingers omhoog te voelen komen.
Na drie maanden kon ik het toestel niet meer opladen en moest het opgestuurd worden. Toen ik het na 10 (!!!!!!!) Weken terugkreeg deed de autofocus het niet meeren was het beeld niet meer scherp te stellen. De verkoper wilde niets anders doen dan het toestel weer opsturen. Als dit de service en betrouwbaarheid van Sony is dan was dit het laatste product dat ik van ze heb gekocht. Van deze aankop heb ik in ieder geval spijt.
Schrijf een review

Datum: 18-6-2012
Door: Roxanne100
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De kwaliteit van de foto's is goed. Ik heb deze camera nu 2 weken. Ik heb alleen nog foto's genomen op de "makkelijke" stand. Binnenkort op vakantie dus wordt hij beter getest. Ik heb wel met bewondering gekeken naar de video die hij had opgenomen. Dat is verbazingwekkend, zo goed en scherp. Mijn ouders hebben een dure JVC videocamera en deze verslaat hij gewoon.
Schrijf een review

Datum: 8-6-2012
Door: HereIsTom
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de HX9V nu ongeveer een jaar in mijn bezit en moet zeggen dat het een prachtige camera is! Hij maakt werkelijk schitterende foto's en video's. Mensen die hier klagen dat de kwaliteit niet goed is hebben of hun instellingen niet goed staan of kunnen gewoon niet fotograferen! ;-)
In de de automatische stand i+ maakt hij perfecte foto's en ook de GPS is erg leuk om te later te kunnen zien waar je de foto's precies hebt gemaakt. Ook de Panorama functie is erg leuk en handig.
Kortom dit is een prima camera waarmee je dus makkelijk mooie foto's en video's kunt maken!
Kijk maar eens in 1080p naar dit filmpje dat is gemaakt met de HX9V; http://www.youtube.com/watch?v=GO-wVFuIKpI&hd=1
Schrijf een review

Datum: 7-6-2012
Door: amateurtje98
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De fotokwaliteit is goed (wat kleur, contrast , witbalans en scherpte betreft), zolang je de genomen fotos na elkaar bekijkt op je monitor, maar ik ben een pixelpeeper en bekijk de genomen fotos ook aan 75 of 100% en dan heb ik last van de zeer agressieve ruisreduktie of smoothing of detailloss of aquareleffect, maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Ik kan er dus volledig inkomen dat de meeste mensen een hoge score geven voor de fotokwaliteit.
Verder voelt het toestel stevig aan, ligt goed in de hand en er zijn mogelijkheden te over in
Schrijf een review

Datum: 2-6-2012
Door: Bert999
Cijfer: 4,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De kwaliteit van de foto's is onder de maat. De lens vertekent enorm op zowel groothoek als telestand. Niet instelbare jpeg compressie zorgt in veel gevallen voor een slecht eindresultaat. Het wegschrijven van een foto, ook op een snelle sd kaart, duurt veel te lang. Elke seconde een foto maken is niet mogelijk. Je mist daardoor goede fotomomenten. De gps heeft vaak heel veel tijd nodig om de locatie te bepalen. De flitser zit op een heel onhandige plaats, zodat je de camera nauwelijks goed kan vasthouden. Kortom een inferieur product.
Schrijf een review

Datum: 29-5-2012
Door: mausems
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ben erg onder de indruk van deze camera, zelfs in de automatische stand maakt hij geweldige foto,s.
En de zoom functie werkt optimaal, zelfs bij 16x zoomen zijn de foto,s nog goed scherp...
(en dit alles in automatische stand)
Schrijf een review

Datum: 26-5-2012
Door: SamR.
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Sony DSC-HX9V nu enkele weken in bezig en ben zeer tevreden over dit toestel. Er zitten talloze functies op die ik nog lang niet allemaal heb uitgetest. Hij is mee geweest op vakantie naar de Franse Alpen en heeft een keer een tikje met een steen gehad, maar geen beschadigingen ontdekt. Hieronder staan even de +'en en -'en op een rijtje:

+ punten:
> maakt mooie, heldere foto's, ook bij weinig licht
> scherpstellen duurt niet lang, kan snel klikken
> panormafunctie is geweldig, mits je de camera goed zonder al teveel schokken heel en weer kan bewegen
> maakt hele mooie filmpjes en geluidskwaliteit is ook erg goed. Op mijn laptop kon ik de filmpjes alleen niet helemaal goed terugkijken, slecht beeld, ligt aan de instelling van mijn computer en niet aan de camera, want op mijn tv kon ik ze wel haarscherp terugkijken
> makkelijk te bedienen, erg gebrukisvriendelijk, het is door de talloze mogelijkheden soms wel even zoeken naar de juiste instellingen
> batterij gaat lang mee. Hij was pas leeg na 2 dagen heel intensief gebruik, en dan had ik hem echt vaak aan staan
> beeldstabilisatie is erg goed, ook bij trillingen geen bewogen foto's
> ben erg blij met de groothoeklens die er op zit. Ook van dichtbij krijg je nog vrij veel op de foto. Je hoeft dus geen meters achteruit te lopen om alles goed op de foto te zetten

- punten:
> close-up foto maken van een bloem wil nog niet echt lukken. Ik krijg ze niet scherp. Gezien de talloze mogelijkheden zal er vast wel wat aan te doen zijn, maar ik ben er nog niet achter
> na het indrukken van de rode 'opneemknop' duurt het nog 3-5 seconden totdat de camera ook daadwerkelijk begint te filmen. Klein minpuntje

Ik ben heel blij met deze aankoop. Het is geen spiegelreflexcamera, dus ik vind de prijs-kwaliteit-verhouding erg goed. Ik raad hem dus sterk aan!
Schrijf een review

Datum: 6-5-2012
Door: suusje1965
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
ik heb heel wat camera's al gehad (Olympus SP590uz, SP510uz, Canon ixus, Sony DSC-p200, panasonic dmc-t10) en geprobeerd nog veel meer... deze camera is tot nu toe de allerbeste! Ik vind de zoom mogelijkheid geweldig en zelfs helemaal ingezoomd zijn de foto's scherp. Je moet weten dat ik een enorme zeurpiet ben en echt hoge eisen stel aan scherpe foto's. Zelfs lopend met beweging heb je nog scherpe foto's. Er is een hoop nog in te stellen. Enige nadeel van de fotocamera vind ik is dat je weinig schrijven erbij krijgt dus je moet veel zelf uitvinden. Maar als je een beetje handig bent kom je daar wel uit. Hij is klein, degelijk, maakt snel foto's, start snel op, veel eenvoudige opties bij de SCN-stand voor als je zelf niet na wil denken... Maar ook in de auto stand ziet de camera alles ... is het een landschap, kiest hij landschap, is het een portret, kiest hij portret... beweegt je onderwerp volgt hij de sportstand. Ik neem mijn petje af.. heb een Canon spiegelreflex (EOS 450D) maar overweeg zelfs die te verkopen, heb nu echt een maatje voor het leven! Ben het sjouwen met de lenzen meer dan zat en deze kan alles... ver en dichtbij. Superding!
Schrijf een review

Datum: 25-4-2012
Door: guydr
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb een paar maand geleden 2 travelzooms gekocht nl de sx220 en de hx9v. Eerst en vooral wil ik zeggen dat de fotokwaliteit in vergelijking met de sx220 serieus tegenvalt, daarmee wil ik zeggen je mag zeker niet uitvergroten, smoothing of detailloss, moet je daarvoor 16 mp hebben. Verder qua mogelijkheden, design en degelijkheid vind ik deze sony beter. Vooral die swweep-panorama en achtergrond onscherp maken vind ik leuk.
Schrijf een review

Datum: 16-4-2012
Door: vissertje10
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Nu 14 dagen in mijn bezit,mooie camera,scherpe foto,s
ook digitaal,en binnen met weinig licht ook top
voor de rest moet ik alles nog uitpluizen,er zit zoveel op
jammer van het beknopte boekje,maar gelukkig kun je alles intern in het menu op zoeken
ben zeer tevreden hiermee,zeker ook omdat de prijs nu zeer laag is voor zo,n camera
Schrijf een review

Datum: 5-4-2012
Door: ssuvaal
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
makkelijk in gebruik mooie foto's ook bij minder licht
iets onhandig de aansluiting voor het opladen.
al aardig wat foto's op computer gezet gaat simpel
Schrijf een review

Datum: 3-4-2012
Door: Mr Rick2
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na jaren gebruik van m'n Canon spiegelreflexcamera ben ik overgestapt op de Sony DSC- HX9V en ik kan niet anders concluderen dat de Sony een ongelofelijk goede compact camera is. Zelfs onder zeer slechte lichtomstandigheden (schemerlicht) maakt deze Sony spectaculair goede beelden. Ik ben bijzonder blij met deze camera en ik mis de spiegelreflex niet, ben eindelijk af van het gezeul met een tas vol lenzen, De filmpjes zijn ook bijzonder goed en misschien wel beter dan onze jvc digitale videocamera. Absoluut een aanrader vandaar een vette 10 voor de DSC- HX9V.
Schrijf een review

Datum: 27-3-2012
Door: DKM
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Zaterdag nieuwe camera gekocht. Erg blij mee.

Ik heb er al redelijk veel foto's gemaakt. Goede kwaliteit zowel volledig ingezoomd.

Het enige wat ik raar vind dat er niet een oplader bij zit. Dat je het toestel via een netwerkadapter aan het stroom moet leggen op de accu op te laden.

Maar verder is het een geweldig toestel.
Schrijf een review

Datum: 12-3-2012
Door: Rene 41
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een paar honderd foto's en bijna 100 filmpjes verder. Even kort een review
Foto's zijn na veel instellingen proberen, prima te maken, ook 's avonds (EV/ISO. Overdag zijn de foto's helemaal ok. Softwarematig achteraf kan veel foutjes te herstellen, maar de basis foto's zijn echt bovengemiddeld voor een compactcamera.

De ++++
Krachtige gestabiliseerde zoom
Panoramafoto's (sleuren)
Highspeed foto's burst 10 p/s
Snelheid wegschrijven foto's / filmpjes
Ruis is redelijk acceptabel tot 400 ISO, ook bij filmen goed te doen.


De ----
Trage start van het filmen (na 2 sec pas actie)
Windplop op mic (bovenop ipv voorzijde toestel)
Full HD 50/p overkill is niet te bewerken of te branden (blue Ray)
Opslagformaat AVCHD /mt2s wordt niet gelezen door Mac / Apple
Films alleen goed zichtbaar met eigen software van Sony (PMB) ook niet voor de MAC te importeren.
Zwakke lamellen op de lens een dop zou beter zijn.
Flitser is knalhard en niet te regelen.
Schrijf een review

Datum: 9-3-2012
Door: Wiersmu
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Geweldig toestel. Zes weken in verschillende en moeilijke omstandigheden in Ecuador (jungle, Andes, Galapagos). Geweldige zoom, prachtige plaatjes - ook in donkere vochtige jungle- scherpe foto,s, heel veel mogelijkheden waaronder makkelijke en zeer bruikbare panorama mogelijkheid.
Dit is mijn beste toestel tot op heden (na veertig jaar fotograferen).
Schrijf een review

Datum: 26-2-2012
Door: _mandarijn_
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben van een kleine compact camera (Canon Ixus 120) en een grote spiegelreflexcamera (Sony A230) overgestapt naar dit tussenmodel. Na een uitgebreid internetonderzoek, waarbij ik ook testfoto's van fotografie test sites heb bekeken, heb ik gekozen voor de Sony HX9V. Ik heb er geen greintje spijt van! De foto's zijn bijzonder mooi. Met een Nikon SLR en een andere Canon Ixus op hetzelfde punt testfoto's gemaakt en de foto's van deze Sony zaten qua kwaliteit dichter bij de SLR dan bij de compacte Ixus. Dat verbaasde mij zeer.
De mogelijkheden van dit toestel lijken eindeloos, ik heb ze nog niet allemaal uitgebreid getest. De panorama mogelijkheid vind ik geweldig. Foto's 's avonds zijn prima, weinig ruis. Wel duurt het bij 'ingewikkelde' foto's (weinig licht, achtergrond onscherp maken, etc) iets langer voordat de foto's zijn opgeslagen. Het helpt zeker om een SD kaart te gebruiken die sneller kan schrijven, ik gebruik er nu een die 19 mb/s kan schrijven en dat is voldoende.
GPS heb ik uitgezet, omdat de accu minder lang meegaat.
Al met al zeer tevreden met deze aankoop en zeker een aanrader voor iedereen!
Schrijf een review

Datum: 18-2-2012
Door: smartass69
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze gekocht en na 5 dagen teruggebracht.

Er jammer want voort de rest klopte alles aan dit toestel.

Wat EEN SLECHTE FOTOS MAAKT DIT TOESTEL ZEG!!

Alleen geschikt voor afdrukken op 15x10 (std fotoformaat)

Zoek maar eens fotos op dit modelnr via google en bekijk ze 100% zoom dus 1op1.

Vlek na vlek na vlek na vlek, lijkt wel een aquarel schilderij.

Bekijk deze fotos van zijn grotere broertje de DSC-HX100V maar eens, zo waren de mijne ook allemaal.

Niet kopen anders kom je van een koude kermis thuis.
Schrijf een review

Datum: 6-2-2012
Door: schre585
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ja, wat moet ik nou over deze camera schrijven...
Het positieve: de filmpjes zijn prima. Ook heel praktisch dat je tijdens het filmen tussendoor ook foto's kan maken terwijl de filmfunctie gewoon door blijft gaan.
De foto's buiten zijn erg mooi en duidelijk. Het toestel is erg handzaam en eenvoudig hanteerbaar.

Nu de negatieve punten:
Voor de familiefoto's binnen moet je deze camera niet kiezen! De flits floept opeens tevoorschijn. Even schrikken als je daar niet op rekent en hoe moet je nu de camera vasthouden...?
Foto's met flits gemaakt zijn erg roodachtig van kleur. Op de monitor lijkt het zelfs alsof de foto's kompleet zijn overbelicht. Op de computer zie je dat dit nog wel meevalt, maar een goede afdruk is daarna alleen mogelijk met een goed Fotoshop-programma.
Ik gebruik zelf DXO en print daarna met Q-image zodat een afdruk er nog goed kan uitzien.
Verder zit er geen pictbridge op deze camera. Niet zo verwonderlijk want zonder fotobewerking zouden foto's rechtstreeks op een fotoprinter er toch niet uitzien...
Al met al een leuke camera met veel mogelijkheden, maar om daar nu allerlei prijzen aan te geven gaat me toch iets te ver.
Schrijf een review

Datum: 4-12-2011
Door: Review van Pim
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik was opzoek naar een camera waarmee ik zowel foto's op reis (landschap foto's) mee kan maken alsmede foto's voor mijn webshop (macro foto's).

Tevens wilde ik een camera die ik gewoon aan kan zetten en waarmee direct een foto kan maken, zonder dat ik eerst allerlei instelling moet selecteren om eindelijk een goed foto te kunnen nemen.

Om bovenstaande te vinden ben ik middenklasse camera's (200 - 350 euro) gaan vergelijken, ik kwam in dit middenklasse segment tot een top 4 (willekeurige volgorde):

- Panasonic Lumix DMC-TZ20
- Canon PowerShot SX30 IS
- Olympus SZ-30MR
- Sony DSC-HX9V

Na het lezen van veel reviews op internet (bv. kieskeurig.nl en Amazon.com) gekozen voor de Sony DSC-HX9V.

Dit is absoluut een goede keuze geweest, raad hem aan iedereen aan. De automatische stand werkt prima, heldere foto's met goede kleurbalans, eenvoudige bediening instelling (bv. ISO) en de accu gaat lang genoeg mee (deze laat je in het toestel op, met GPS aan gaat het gebruik wat sneller, maar dit is bij elke camera met GPS).

Ik geef niet zo snel hoge cijfers, dus de relatief hoge cijfers die ik geef voor deze camera zeggen genoeg!

In veel winkels kom je deze camera niet tegen om zelf even te testen, wel zijn kleine broertje de HX7V. Wat ik gelezen heb in reviews is dat de HX7V bij weinig licht wat meer moeite heeft om foto's scherp te krijgen.

Ook zie je vaak in de winkel de Lumix DMC-TZ20 (heeft een vriend van me). Deze was mijn tweede keus. Wat mij heeft overtuigt om de Sony DSC-HX9V te kopen is dat foto's bij weinig licht zowel buiten als binnen, scherper zijn op de Sony DSC-HX9V in vergelijking tot de Lumix.

Wil je iets minder geld uitgeven aan een camera, dan raad ik je de Casio Exilim EX-H30. Ik heb zelf de Exilim 7.2 (eenvoudiger model). De Casio Exilim EX-H30 komt ook goed naar voren in de reviews die ik heb gelezen, maar heb deze camera zelf niet kunnen testen.

Succes met je keuze!
Schrijf een review

Datum: 20-11-2011
Door: BartJan
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Had ook al een Sony (W380) eerder maar geraakte het kwijt. Dit toestel dan maar gekocht omdat het goede recensies kreeg en vooral omwille van de Eisa Award. En ik moet zeggen dat deze cam volledig voldoet aan de beloftes.
In vergelijking met mijn vorig toestel is het wel omvangrijker en wat minder "portable".Het ziet er zeer stevig en degelijk uit. Maar ik heb er bij mijn trips geen last van alsof ik er zou mee moeten sleuren. Het past wel altijd in je broekzak of jas. De zoom is echt wel goed. En zelfs als je beweegt tijdens het inzoomen dan blijft de foto zelf nog helder en scherp.
En ook de HD-video is zeer goed: zelfs als je loopt tijdens het filmen blijft alles stabiel. En de stereo-klank klinkt goed ook al is natuurlijk de wind een spelbreker.
En ik heb nog nooit een apparaat gezien met zoveel mogelijkheden (alles wat je kan bedenken zit erin,ook 3D foto). Bijgevolg moet je het toestel wel goed leren gebruiken anders mis je de vele finesses en features ervan.
Ik ben dus absoluut tevreden met deze fantastische Sony!
Schrijf een review

Datum: 16-11-2011
Door: arend728
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
als vervanging van m'n 4 jaar oude panasonic fz18
wel een verbetering, iets mooiere foto's en duidelijk
veel betere filmpjes met een makkelijk te gebruiken
zoominstelling.
wel ff wennen aan het kleine formaat wat de stabiliteit
niet te goede komt.
nog niet alles uitgeprobeert maar dat komt nog.
overigens gaat m'n oude panasonic fz18 nog dapper
mee naar m'n eventuele reisbestemming!
Schrijf een review

Datum: 28-9-2011
Door: Bimhold
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Update. Ik heb de camera nu een half jaar en inmiddels veel foto´s genomen in de meest uiteenlopende omstandigheden. De foto´s overdag zijn van uitmuntende (reflex camera) kwaliteit, natuurgetrouw en goed uit belicht. De kwaliteit van het toestel voelt kwalitatief stevig aan en is makkelijk mee te dragen.

De batterij is voldoende maar had beter gekund. Het opladen met batterij in de camera is onhandig net als de positie van de flitser. De HD video opname functie is van een zeer hoge kwaliteit.

Jammer genoeg de avond foto´s van objecten of gebouwen schieten vaak te kort. maar wanneer je bijv. avonds portret foto´s van dichtbij neemt. met flits dan is de kwaliteit uitstekend.

Ook deze Sony blijft een compact camera als is het wel een hele goede.

Mijn bevindingen na een half jaar gebruik:

Uitstekend:
Foto´s overdag
Auto instelling
Menu /Instellingen
Panorama functie
Snelheid scherpstelling
HD video opnemen

Middelmatig:
Buiten foto´s avonds
Flitser
Positie flitser
Batterij
Batterij opladen
Schrijf een review

Datum: 27-9-2011
Door: jan roomer
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
fotokwaliteit(kleur/scherpte) is zondermeer zeer goed(vergelijkbaar met mijn Olympus systeemcamera)
Bediening door het menu niet zo voor de handliggend als mijn vorige Panasonic TZ3.Optische stabilisatie perfekt bij 16x zoom en weinig licht.Goede fotoos bij schemerlicht(tot 800asa).Groot nadeel: lcd scherm bij zonlicht bijna onzichtbaar!!!(dat was bij mijntz3 ,en is bij de nieuwe tz20 wel perfekt)Heb na veel vergelijken tussen Panasonic TZ20 en deze Sony gekozen voor de iets betere fotokwaliteit v/d Sony,ook omdat van mijn TZ3 de kleurkwaliteit bedroevend was en dit een vaker gehoorde klacht van de TZ serie is.TZ20 zou dus nu mijn voorkeur krijgen!
Schrijf een review

Datum: 22-9-2011
Door: totallyjoshed
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik vind dit echt een prachtige camera!Heb de camera speciaal gekocht om mee te nemen naar concerten en ik moet zeggen de resultaten zin fantastisch! De foto's zijn, zlefs bij weinig licht erg goed, en de filmpjes in de hoogste stand zijn zelfs schitterend op een grote HD tv. Gebruiksgemak is ook goed, je moet er even de tijd voor nemen om de juiste instellingen te vinden, maar de Auto Intelligent stand is erg handig. Vasthouden van de camera is even wennen, niet heel veel ruimte voor je vingers en de flitser komt op een rare plek omhoog waar je ook je vingers houdt. Ik ben dik tevreden in elk geval!
Schrijf een review

Datum: 21-9-2011
Door: Nina28
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na veel research op deze camera uitgekomen, mijn broer heeft een simpelere versie en daar hoor je het in en uitzoomen op de film. Dat heeft deze niet. De films zijn echt verbluffend, ik ben alleen nog niet handig met het bewerken van deze HD bestanden. Moviemaker leest ze niet en niet elke DVD kan ze aan (onze bluray wel). Dit is uiteindelijk allemaal op te lossen en voor de specialisten onder ons een eitje. Maar voor mij als leek is het even puzzelen om de bestanden zonder kwaliteitsverlies en bewerkt op een dvd te krijgen. Mochten mensen hier mij mee kunnen helpen.. GRAAG

Panorama is erg goed (wel snel bewegen) en de foto's ook. Mijn derde kindje heeft een verbluffende eerste weken filmpje ten opzichte van de andere twee :-)

Aansluitingen onderin zijn ondhandig ik heb meteen een hoesje a 15 euro van sony erbij gekocht
Schrijf een review

Datum: 5-9-2011
Door: physical-graffiti
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb het toestel voor de vakantie gekocht. Ik hou van het nemen van binnen (architectuur)foto's zonder flits (en natuurlijk alle typische kinder-, zwembad- mooie landschappen enz. foto's)
De foto's zijn fantastisch scherp, zelfs wanneer je inzoomt op pc. Ik snap de opmerking van Rem9 niet, waarschijnlijk was er iets mis met zijn toestel.
zeer gemakkelijk is de goede stabilisatie, waarmee je vrij gemakkelijk met losse hand binnen scherpe foto's kan maken zonder flash, dit geeft trouwens ook leuke effecten wanneer er mensen bewegen.
De scenes zijn zeer handig, en de basisinstelling is prima, ik had voordien een Pana TZ7, waarbij dit niet het geval was en ook de binnenopnamen beduidend veel minder goed waren (daarbuiten was dat toestel ook zeer goed).
Toch enkele minpunten:
- Macro opnamen doet hij niet zo graag, wanneer hij niet scherp wil zetten, is er geen mogelijkheid om dat te 'forceren'.
- Hij lijkt niet echt stevig: je hoort de lenzen in het kastje bewegen waneer je met het toestel schommelt, en er zit wat speling op de lenzen. Af te wachten wat dat op termijn betekent (als het echt misloopt hopelijk binnen de garantie!).
- Over de inplanting van de flits kom ik niet terug. Toch opmerken dat als je hem verplicht niet te flitsen je daar uiteraard geen last van hebt, en het toestel neemt verbazend goede foto's zonder flits.
- Ik heb mijn twijfels over de stevigheid van het wieltje waarmee je de funktie kiest. Gezien ik hier voorturend tussen zit te switchen, hoop ik dat het het niet opgeeft.
Maar deze minpuntjes weerhouden me niet om dit toestel absoluut aan te bevelen.
Schrijf een review

Datum: 9-8-2011
Door: Ch019
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na twee Canon Ixussen versleten te hebben in ca 9 jaar,op zoek gegaan naar een ander toetsel.
Zat te twijfelen tussen een Lumix en deze Sony.
De verkoopster van Vazlovsky in Groningen attendeerde mij op de Sony en na een korte demonstratie was ik verkocht,wat een zoomlens en wat een scherpe foto's.
Ben helemaal positief over dit toestel en kan me niet voorstellen dat er op dit moment een betere te vinden is voor dit geld.Filmpjes zijn perfect en het toestel is heel gebruiksvriendelijk. Klein minpuntje is de plek van de flits maar daar is genoeg over geschreven.
Ik heb inmiddels ook al 25euro op mijn rekening zien staan die ik heb ontvangen van Sony.
Schrijf een review

Datum: 31-7-2011
Door: Rem9
Cijfer: 5,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Sony HX9V heb ik 2 weken in bezit gehad en uitgebreid getest. Deze camera heb ik gekocht met het doel om mooie foto’s te maken en goed mee te filmen. Het laatst genoemde is zeker goed gelukt. Het eerste helaas niet. De foto’s met de Sony HX9V zijn me zwaar tegengevallen. Na enig onderzoekt blijken meer mensen hier last van te hebben. (Op internet werd dit omschreven als ‘smoothing’.) Het beeld lijkt gemaakt te zijn alsof de foto is afgewerkt met een kwast, niet geheel zuiver. De foto’s missen details. Helaas is dit geen instellingen die aangepast kan worden. Op internet is als oorzaak gegeven dat de camera beschikt over veel megapixels met een hoge JPEG compressie, wat resulteert in vlakke, niet gedetailleerde foto’s.

Wat mij ook opviel, dat aan de bouwkwaliteit van de camera meer aandacht aan gegeven mag worden. Wanneer het foto-weergeven knop ingedrukt wordt, reageert het scherm hier aan de zijkant op. Er treedt dan namelijk ‘backlight bleeding’ op. Het LCD-display ziet er daarentegen erg mooi en scherp uit. De bediening van de camera vind ik té veel vanuit het hoofdmenu gaan. Er is niet een knop die gelijk zorgt dat b.v. de 7 laatste gebruikte instellingen direct snel weer kan veranderen.

De filmpjes die met deze camera gemaakt kunnen worden in de hoogste stand, 1080p 50p, is indrukwekkend te noemen. Zeer vloeiende en erg scherpe beelden. Wel duurt het even voordat de film-modus wordt gestart. Qua video-kwaliteit heb ik voor een fotocamera van deze prijs niks op aan te merken.

Aangezien de slechte foto kwaliteit mij behoorlijk stoorde, heb ik deze camera geruild voor de Panasonic TMC-TZ20. Ik vind het erg jammer dat een fotocamera te kort schiet qua foto’s, maar wel goede filmpjes kan maken. Hoe mooi het LCD-display kan zijn, hoe mooi de 1080p 50p video’s er uit zien en hoe veel opties de camera heeft, de basis van een fotocamera blijft voor mij goede foto’s maken. Als Sony met toekomstige modellen hetgeen verbeterd waar een fotocamera oorspronkelijk voor bedoelt was, plus de vele opties en video-mogelijkheden, dan heb je een erg leuke fotocamera. Deze Sony is dat voor mij niet.
Schrijf een review

Datum: 25-7-2011
Door: ger bekking
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
We hebben net voor we op vakantie gingen ( 15/7 ) naar Jamaica nog snel een foto toestel gekocht.Ik stond te twijfelen of ik de Panasonic Lumix DMC-TZ20 of de sony DSC-HX9V zou kopen, heb toen gekozen voor de Panasonic.
Heb gelukkig het toestel bij fotobouw in arnhem gekocht, waar ze me meteen attend op maakten om een extra garantie/omruil pakket er bij te kopen.
Om een lang verhaal kort te maken, de TZ20 maakt goede fotos, maar de films zijn vergeleken met de sony matig.
Thuis gekomen van vakantie de fotos en films bekeken, vond niet wat ik er van had verwacht, ben meteen terug gegaan naar fotobouw en heb hem met iets meerbetaling voor de sony DSC-HX9V geruild .Wat een verschil, fotos zijn nog mooier en het filmen is helemaal subliem, ook in het donker. De panasonic is in schemer of donker erg korrelig, de sony is nagenoeg helder.
Schrijf een review

Datum: 21-7-2011
Door: Patrick7
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Was met mijn ( oude ) Nikon coolpix 7600 aan vervanging toe. Ik wou een camera met goede filmmogelijkheid zodat ik makkelijk kon switchen van foto naar video en niet langer 2 toestellen diende mee te nemen bij een uitstap. Na lezen en vergelijken van vele reviews ( waaronder de positieve van deze Sony HX9V ) besloten om laatstegnoemde aan te schaffen ( even getwijfeld tussen de Panasonic Z20 en Nikon 9100 ), maar nog geen seonde spijt gehad van mijn aankoop. Alles is onebrispelijk, behale de positie van de flits ( maar dit euvel is inmiddels gekend ).
Schrijf een review

Datum: 16-7-2011
Door: Bimhold
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de camera nu mee op reis en heb de vergelijking gemaakt met de Sony DSC-HX100V die hier een beoordeling heeft van 9.4 Die camera draagt nu onze dochter met zich mee.

Welnu dit model HX9V overtreft de kwaliteit nog eens op een aantal details. De Video is haarscherp van kwaliteit. De menu instellingen zijn makkelijk te begrijpen. De Foto kwaliteit, ik denk niet dat er een compact camera op de markt is die deze Sony overteft. Foto´s zijn gewoon haarscherp in detail en allemaal goed uitbelicht. Na-correctie is nauwelijks tot helemaal niet nodig. Onscherpe foto zijn nog altijd mogelijk met de camera, als er in een keer door gedrukt wordt. Even half indrukken, super snel focussen en het resultaat is er.

Het voordeel is dat even bij snnel een foto nemen het resultaat altijd goed en scherp is. Het model ligt lekker in de hand en voelt het kwalitatief allemaal even goed aan. De Flitser had beter gepositioneerd kunnen worden maar dat is dan ook het enigste wat ik aan deze camera kan opmerken.

Ik heb de prijs van € 379,00 betaald, dat had achteraf goedkoper gekund. Maar ik ben tevreden met de aankoop en denk dat dit de compact camera voor jaren zal zijn.
Schrijf een review

Datum: 14-7-2011
Door: Nameca
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na uitgebreide vergelijking met de Panasonic TZ20, de Canon 230HS en de Samsung WB700 besloten voor deze camera te gaan. En wat een wereldapparaat is het! Schitterende foto's, haarscherpe 1080p Full HD video's (inclusief beeldcapture mogelijkheid) en uitstekend stereo geluid. Slimme intelligent mode die zelf volautomatisch de juiste instellingen kiest, handige 10-foto burstfunctie, enorm scala aan scene-instellingen, 16x optische, tijdens filmen onhoorbare zoom (in de precision modus zelfs tot 64x digitale zoom met behoud van verbazingwekkend veel detail, zie diverse filmpjes op YouTube), zeer goede beeldstabilisatie, degelijk gebouwd, uitermate scherp en dus duidelijk leesbaar scherm. Over de batterijduur: heb laatst op 1 dag zo'n 100 16mp foto's, 10 burst-series en 20 HD filmpjes gemaakt (in totaal 1.5 Gb data). Camera heeft een ingebouwde handleiding en wordt geleverd met handige import en editing software. Terwijl de camera beschikt over een doordachte verstevigde plek voor je rechterduim heeft de linksboven opspringende flitser af en toe een conflict met je linkerwijsvinger die je daar nu eenmaal vaak plaatst. Dit is zo ongeveer het enige wat nog voor verbetering vatbaar is. Ik heb mijn HX9V uitgerust met een Sandisk SDHC Ultra 8Gb class 4 15mbps kaart. Deze werkt probleemloos. Met de huidige 25,- cashback actie van Sony kom je uit rond de 300,- voor deze topcamera. Ik zeg DOEN!
Schrijf een review

Datum: 4-7-2011
Door: andre dijkstra
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
ben dus overgestapt wegens het niet kunnen leveren van de panasonic tz20, die in vergelijking hetzelfde aankan als de HX9, alleen heeft de panasonic ook nog eens een touchscreen, maar die mis ik echt niet. Wat deze weer als voordeel heeft is de betere lens t.o.v. fotograferen met minder licht vanwege de 3G lens van Sony, de Leica van Panasonic is wat korreliger (volgens reviews) Heb 'm ook nog eens tegen een idioot lage prijs gekocht (in totaal 245 Euro!!) maar dat komt vanwege de stunts van Saturn en een 25 Euro cashback van Sony.
Maar nu even over de ervaringen tot nu toe:
In 1 woord: super!! Wat een kwaliteit van foto's en film, want daar koop je dit toestel voor, en dan ook nog de panorama foto's, 3D heb ik niet uitgeprobeerd omdat ik geen 3D televisie heb. Het enige minpuntje en dat is al meerdere malen geschreven is de plaats van de flits, die kunnen ze beter net als de HX5 gewoon inbouwen zonder dat 't flitsje omhoog komt. Want je zit met je vingers met fotograferen ook aan de linkerkant. Het zal op den duur wel wennen zijn, maar is toch niet goed over nagedacht.
Voor de twijfelaar: niet treuzelen (ook niet als ie 350 Euro kost) maar kopen.. Je hebt er alleen maar plezier van.
Schrijf een review

Datum: 2-7-2011
Door: Yuri31
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze camera nu een week en hij bevalt me geweldig. De haarscherpe foto's, gave panoramafunctie, de zeer stabiele 16x zoom en niet te vergeten de krankzinnig vloeiende en scherpe video's die deze camera maakt, zijn enkele van de vele mogelijkheden van dit apparaat.

Ik heb wat voorbeelden op Picasa gezet, zie link:

https://picasaweb.google.com/108942474506967075199/FotoSSonyHX9V?authkey=Gv1sRgCLLtuu6W-8WE7wE#
Schrijf een review

Datum: 1-7-2011
Door: Riennl
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
---------- update review 01-07-2011 ----------
Dit is een correctie op mijn vorige review. Ik ben inmiddels erachter gekomen dat video bewerking wel mogelijk is met de bijgeleverde software van Sony.

---------- 1e review 30-06-2011 ----------
Sinds een maand heb ik de HX9V in mijn bezit en ben er ZEER tevreden over. Het is een goede keus gebleken! Dit toestel maakt fantastische foto's.
Toch heb ik enkele kleine minpuntjes ontdekt:
*)De werking van de macrostand is beperkt. Ik kan een klein onderwerp minder vergroten dan bij menig ander toestel.
*) De flits is verkeerd geplaatst. Precies waar ik het toestel vasthoud, wil de flitser omhoogkomen. Bovendien vind ik de flits te sterk - het onderwerp wordt iets overbelicht.
*) Het duurt lang voordat de GPS zijn positie heeft bepaald. Zelfs in het open veld duurt dat soms meer dan 10 minuten. Gelukkig maakt ik weinig gebruik van deze voorziening.
De lijst van positieve zaken is echter VEEL groter. Dit toestel maakt werkelijk formidabele foto's, ook in schemer situaties. De panorama-functie is zeer fraai. De opeenvolgende foto-serie worden naadloos aan elkaar geplakt tot een super groothoek-foto (bijna fish-eye formaat). De burst instelling waarbij zeer snel 10 foto's worden gemaakt is ook geweldig bij sportevenementen. Er zit dan altijd wel een goede foto bij van de 10. De snelheid van het toestel bevalt me ook zeer goed. Ofschoon ik nog niet veel heb gefimd, lijkt ook deze mogelijkheid uitmuntende resulaten te geven.
Kortom: ik ben weer een enthousiast fotograaf/filmer geworden - hoofdzakelijk door de HX9V!

De meegeleverde software van Sony bevat helaas geen mogelijkheden tot filmbewerking. Heeft iemand ervaring daarmee? Welke software is geschikt om AVCHD films te bewerken?
Schrijf een review

Datum: 28-6-2011
Door: haand069
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze camera na lang zoeken aangeschaft. Na de eerste foto,s was ik wel zo verbaasd dat ze zoveel beter waren dan mijn vorige camera de Panasonic TZ7, ongelooflijk wat mooi. De video,s zijn ongekend mooi en beter dan menige camcorder. Handmatige instellingen is even zoeken maar heel fijn om te hebben. Alleen maar positieve dingen te melden.
Schrijf een review

Datum: 21-6-2011
Door: DoubleBB
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een mooie camera. Gekocht bij de mediamarkt voor 309 euro dus ik heb mijn kans ervoor gegrepen. Haarscherp. Mooie macro foto`s ook met de 16 keer zoom. Handmatig kan je zo veel meer instellen. Kwam goed uit de testen van dpreview.com
Schrijf een review

Datum: 17-6-2011
Door: D1N0
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Kwaliteit foto krijgt van mij een 9. Hij is bijna te vergelijken met een dslr. (Wanneer er een mogelijk was geweest de zeer agressieve ruisreductie aan te passen, had ik een tien gegeven) Je moet er rekening mee houden dat je bij extreme crop een gladgestreken beeld ziet, waaruit het detail door ruisonderdrukking is verdwenen. Bij geen tot gemiddelde crop heb je daar geen last van. De camera kan bij slechte en moeilijke lichtomstandigheden, snel achter elkaar meerdere opnames maken. Die worden dan direct gecombineerd tot 1 plaatje, wat een veel beter resultaat geeft dan 1 opname.

Qua mogelijkheden is deze camera subliem te noemen, dus een tien. de gps geeft bijvoorbeeld niet alleen de positie weer maar ook de richting waarin de foto is genomen. Je kunt filmpjes in verschillende formaten maken, automatische panorama foto's door een zwaaibeweging te maken, 3d-foto's, automatische achtergrondvervagingen (de kleine cmoschip geeft een erg grote scherpte diepte, daarom wordt die softwarematige gesimuleerd.)

Gebruiksgemak een 8. hij krijgt aftrek omdat hij niet met touchscreen te bedienen is en je soms lang moet zoeken naar functies (na een tijdje gaat dat sneller) De filmknop is wat onhandig in te drukken en de modusknop vind ik een beetje stroef. De camera gaat wel snel aan en ligt prettig in de hand. Hij heeft ook een custom knop waarmee snel een veelgebruikte instellingen kunnen worden opgeroepen en verder te veel om hier op te noemen.

Vormgeving een 9. Mooi, niet overdone. De plek van de usb-aansluiting op de onderkant vind ik onhandig, maar geen show stopper. Wat wel onhandig is dat je de stekker er uit moet halen om tijdens het opladen de sd-kaart er uit te halen.

Degelijkheid een 10, voor een camera met zoveel toeters een bellen voelt hij zeer solide aan. Het missende klepje van de usb-aansluiting stoort niet, omdat in de aansluiting een afsluiter zit, die voorkomt dat er spul in komt (ja daar is dus over nagedacht).

Tot slot, wanneer moet je deze camera kopen?

Wanneer je een veelzijdige camera zoekt met een groot zoombereik die onder moeilijke omstandigheden nog mooie foto's en full hd filmpjes maakt en waarde hecht aan de kwaliteit van je foto's. Je kunt je creativiteit echt in de camera kwijt, door je er in te verdiepen. Maar ook wanneer je een fotografisch onbenul bent is dit apparaat in staat tot prachtige foto's.

Wanneer moet je hem niet kopen. Wanneer je een foto-purist bent die zelf alles wil kunnen instellen (de M mode is er wel maar is niet heel uitgebreid). En wanneer je niet tegen het ruisreductie-effect kunt wat je ziet als je de foto's op pixelniveau gaat bekijken.

Dan kun je beter een Canon S95 of een micro 4/3 nemen. (Ik heb de camera nu iets meer dan een week).
Schrijf een review

Datum: 16-6-2011
Door: J.A.M
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Even puzzelen een paar dagen en je ontdekt de vele mogelijkheden.
Ik ben geen fotofreak dus alles op de automaat.
Kwaliteit foto's prachtig, Video idem dito, zorg dat je geluidsniveau op max zet bij afspelen via camera.
Afspelen via laptop (Sony) prima de luxe.
Flitser onhandig geplaatst, evenals aansluiting USB.
Batterij laden via camera onhandig.
Opgelost door een aparte oplader te kopen en meteen maar een 2e accu.
Wel moeilijk om steeds na te denken dat ik mijn linkerhand anders hou aan de camera.
Hopelijk went dat.
Geheugenkaart van 16 GB erbij gekocht.
Ik kan op vakantie!!
Schrijf een review

Datum: 15-6-2011
Door: Angelhouse
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mede dankzij de lovende recensies heb ik deze camera gekocht en misschien verwachtte ik daarom een perfecte camera. Er zitten echter wel degelijk minpunten aan.
- de USB-aansluiting zit aan de onderkant, niet echt handig, en heeft geen afschermkapje. Ook met de open microfoon bovenop, betwijfel ik of deze camera een dagje strand zal overleven.
- het opladen van de batterij werkt soms niet. Dit zou iets te maken hebben met temp.beveiliging. Ik heb het echter al enkele malen gehad dat ik onder ideale omstandigheden heb opgeladen, en dan blijkt de volgende dag de accu nog leeg te zijn. Vervelend! Ook het netsnoertje van de adapter is belachelijk kort.
- Iedereen is juichend over de opnamen binnen zonder flits. Ik vind dit echter zeer matig. De camera kiest aut. een hele hoge ISO-waarde en lange sluitertijd om voldoende belichting te krijgen. Gevolg: veel beeldruis door de hoge ISO en vaak bewegingsonscherpte door de lange sluitertijd. Dus is flitsen toch eigenlijk verplicht. Maar hoe geflitst wordt in de aut. stand is tamelijk willekeurig: soms perfect en soms zwaar overbelicht.
- De video kwaliteit is op zich perfect, maar zodra je de camera gaat bewegen worden de beelden heel erg schokkerig. Kijk maar eens op de demo-filmpjes op YouTube.
- Er is ook een M-mode aanwezig, maar waarom snap ik niet. Er zijn slechts 2 diafragma-waarden in te stellen: min. en max. De sluitertijd heeft wel veel stappen, maar moet ingesteld worden met het draaiwieltje van de menuknop en dit werkt gewoon heel vervelend.
- Er zit een 16MP sensor in. Bij een beeldformaat van 16:9, wat toch het meest gangbaar is, worden hiervan echter maar 12MP gebruikt. Is dus een beetje misleidend.
- Als er foto's in groothoek gemaakt worden, is er wel erg veel beeldvervorming.
- Ik heb de camera bewust bij de vakhandel gekocht, waar deze ook als beste in dit segment werd aangeprezen. Met geheugekaartjes erbij zit je bijna op 500,- Euro! Wat je dan extra betaald tov de concurrentie, zie ik niet direct terug in de prestaties. Zo moet je een kabel voor aansluiting op de TV er los bijkopen. Over de handleiding zullen we het helemaal maar niet hebben, want die is ingebouwd in het toestel en dus kennelijk overbodig. Alleen door eindeloos experimenteren kom je achter bepaalde functies (of niet, zoals bv bij de demo-functie).
Al met al gewoon een goede camera, maar gezien de prijs - prestatieverhouding, weet ik niet of hem met de kennis van nu gekocht zou hebben.
Schrijf een review

Datum: 14-6-2011
Door: Sen62
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze camera twee weken in mijn bezit en ik heb heel wat foto’s en video’s gemaakt. Het resultaat is geweldig: uitstekende, gedetailleerde, haarscherpe foto’s met heel natuurlijke kleuren. Foto’s in omgeving met weinig licht zou je als erg goed kunnen noemen. Maar, de videokwaliteit en daarbij geproduceerde geluid zijn in een woord verbluffend. Veel instelmogelijkheden maken van deze camera een geweldige foto toestel.
Toch zijn er paar minpuntjes: flitser zit op een onlogische plek (Olympus is het beter opgelost met flitser te plaatsen in het midden met SZ-30MR model). Daarnaast is het lcd schermpje erg gevoelig voor de vette vingers. Door gebrek aan de ruimte om camera met linke hand vast te pakken gaan de vingers automatisch richting het schermpje.
Daarentegen staat dat Sony Cyberschot HX9 een van de weinige, zo niet enige, compacte camera is met een stille zoom: tijdens terugkijken van de video opnames op je TV hoor je het motortje van de lens bijna helemaal niet. Dat gezoem heb ik als erg storend ervaren bij veel andere toestellen.
Als je echt gaat om de kwaliteit van de foto’s en video’s (daar koop je een camera voor, toch) en vind je minder belangrijk paar minpuntjes die ik heb genoemd dan is deze camera echt een aanrader!
Schrijf een review

Datum: 13-6-2011
Door: svdmeerakker
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een paar dagen ben ik in het bezit van deze compactcamera en afgelopen weekend heb ik er goed mee kunnen spelen. Voor mij is/was het een behoorlijke stap om van de (zware en grote) Canon 40D spiegelreflex terug te gaan naar dit compacte formaat, maar vooralsnog bevalt dit me goed. Natúúrlijk is het appels met peren vergelijken tussen een compact-camera en spiegelreflex, dus dat zal ik nu voorál ook niet doen.

De DSC-HX9V werkt snel en prettig en de kwaliteit van de foto's is bijzonder hoog. De camera biedt genoeg instelmogelijkheden (voor elk wat wils), maar deze zullen niet altijd nodig zijn, zeker niet als je snel een beeld wilt vastleggen. Op vol-automatisch is de output prima.

Enig minpuntje vind ik de (ingebouwde) flitser. In de eerste plaats is deze te fel bij avond-opnames. Foto's zijn mijns inziens te snel overbelicht. Op de tweede plaats vind ik dat Sony beter na had moeten denken over de plaatsing van de flitser; deze zit nl. precies op de plek waar je je vingers van je linkerhand zou plaatsen om de camera goed vast te kunnen houden. De flitser komt vervolgens niet omhoog, wanneer dat nodig zou zijn. Is de flitser eenmaal omhoog, dan gaat deze niet na het maken van de opname weer automatisch naar beneden. Nu heb ik dit zelf gedaan (klein zetje geven), maar dit lijkt me niet helemaal de bedoeling.

Ik heb zowel de Panasonic TZ20 als deze Sony in handen gehad en, ondanks de iets interessantere prijsstelling van Panasonic (+ de nu lopende kortingsactie), levert Sony naar mijn mening een nét iets krachtigere, robuustere en betere compactcamera af. Bovendien biedt de Sony enkele interessante instelmogelijkheden die bij de Panasonic ontbreken. Of je ze gebruikt, is natuurlijk de vraag.., maar het zit er allemaal op!

10'en geef ik niet, want dan zou er niets meer verbeterd kunnen worden, maar voor een camera uit deze (compacte) klasse krijgt-ie van mij een 'goed' tot 'zeer goed' - 8.5.

Tip: Sony verkoopt ook starterkits, bestaande uit een extra accu en passend tasje. Handig om deze direct mee te bestellen. Qua opslagmedium zou ik voor SD(HC)-kaartjes gaan; deze zijn gemakkelijk in gebruik dan Sony's eigen Memory Sticks en bovendien is de lees-/schrijfsnelheid van deze SD(HC)-kaartjes hoger (bij aanschaf van het juiste type: class).
Schrijf een review

Datum: 10-6-2011
Door: Mark97
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prima toestel, na lang wikken en wegen gekozen voor dit toestel. Mede gezien hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Door CMOS snelle en goede afstemming op scene, waardoor kwaliteit van foto's hoog is.
Schrijf een review

Datum: 3-6-2011
Door: Nls1
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Foto`s zijn van uitstekende kwaliteit.
Ook binnen in een donkere omgeving is het resultaat verbluffend.(in tegenstelling tot mijn olympus)
HD films zijn ook zeer mooi.(geen videocamera meer nodig)
Wanneer je te snel beweegt is het resultaat minder.
(Het zoom motortje hoor je ook iets)
GPS werkt leuk (niet binnen en niet kort na het aanzetten van het toestel).
Burst opname werkt leuk (max 10 foto`s achter elkaar en niet in combinatie met flits).Panorama foto`s maken was nog nooit zo makkelijk en mooi:beweeg je toestel in een door jou te bepalen richting en de camera plakt alles aan mekaar.
Ik vind het niet handig dat ik de camera niet om mijn nek kan hangen (heb hiervoor zelf wat moeten knutselen)positie fliter is ook even wennen.(linksboven).
Gebruiksaanwijzig/helpfuctie bevind zich in het toestel,en geeft stap voor stap (via het lcd scherm) aan wat de mogelijkheden zijn.(geen avonden studeren naar de mogelijkheden en dan constateren dat wanneer je het nodig hebt het niet meer weet)
Gewoon aangeven wat je wilt en het toestel geeft stapsgewijs aan hoe te handelen.
Schrijf een review

Datum: 31-5-2011
Door: FCU.
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wat is dit een fijne camera voor foto,s en full hd filmen.Werkelijk bijna perfekt voor buiten opname,s. Binnen heb ik het nog niet helemaal uit geprobeerd maar mijn eerste indruk hiervan is ruim voldoende. Ook de serie opname met 10 foto,s per seconde werkt prima. Een echte aanrader. Als nadeel wil ik wel noemen de plek van de flitser links bovenop. Een onhandigheid die ik kan vergeven daar dit een bijna perfekte camera is.
Schrijf een review

Datum: 20-5-2011
Door: Klaas DVD
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De camera afgehaald bij Coolsound (de goedkoopste winkel op dat moment) op Bevrijdingsdag, echter al begin maart besteld. Prachtig 920.000 pixels 3 inch lcd scherm. Wel oppassen met vette vingers. Op zich een geweldige camera: veel functies zoals 3D foto's, wat een leuk effect toevoegt. De panorama functie is ook prachtig: het toestel plakt wanneer je de camera bijna een halve cirkel draait 6 foto's naadloos aan elkaar, portrait en landscape, van links en naar rechts. Met de bijgeleverde software kun je deze foto's heel mooi bekijken op een computer, maar ook direct op een tv of monitor vanaf de camera middels HDMI-kabel (mini HDMI op camera). Het filmen geeft ook een geweldig beeld weer. De 16x zoom is ook zeer goed en al vanaf 24mm (kleinbeeldformaat), door de sterke zoom begint de lichtsterkte pas bij 3,3 dus in de schemer is het al gauw flitsen of een statief gebruiken. Nog een leuke functie van deze camera is lachdetectie. Als je deze functie aanzet hoef je in de derde stand maar te glimlachen en de foto wordt genomen. Mijn toestel is helaas teruggegaan naar de webwinkel, omdat de fotokwaliteit in mijn geval onbetrouwbaar is: 1 op de vijf foto's geeft roze strepen en wit lichte delen op de foto verticale zwarte streepjes. Soms loopt het toestel bij het nemen van een foto helemaal vast: je kunt hem dan wel uitzetten, maar de batterij moet er daarna even uit om hem weer aan te krijgen. Eerst nog drie verschillende SD kaartjes gebruikt: misschien ligt het aan het geheugen, maar nee het ligt echt aan het toestel. Maar soms zijn de foto's wel goed, bovendien gingen alle andere opnamefuncties (filmen, 3D foto's en panorama's) wel goed. De 16 megapixels heb je alleen bij 4:3 indeling. Bij 16:9 ga je terug naar 12 megapixel. Al met al een redelijk robuuste camera, mooie behuizing, wel wat zwaar, maar ligt prettig in de hand. Ook de GPS functie is mooi: als je bereik hebt kun je heel nauwkeurig laten vastleggen waar je foto is gemaakt. Toch nog wat puntjes van kritiek: de knop om te filmen zit op een onlogische plaats; Ze hadden hiervoor toch gewoon beter de normale ontspanknop kunnen gebruiken. Verder duurt het even voordat het filmen begint; een camcorder is iets sneller. Verder is de flitser verzonken links bovenin het toestel en komt motorisch omhoog als er geflitst moet worden. Een onhandige positie van de flitser, want je moet eraan wennen dat je je linker wijsvinger niet laat rusten links op de camera, want dan blokkeer je de flitser. De flitser had beter in het midden kunnen zitten. Wanneer je klaar bent met flitsen ben je geneigd om de flitser weer naar beneden te drukken. Dit kan wel (niet aan te raden), maar wanneer je het toestel uitschakelt, trekt de flitser zichzelf weer in de camera. Je kunt de camera niet om je nek hangen; er zit maar één oog op bedoeld voor de bijleverde polsriem. Verder zit er een USB lader bij: laden aan een PC of in het stopcontact met de bijgeleverde adapter. De papieren gebruiksaanwijzing is vrij beknopt, maar op de cd-rom zit een uitgebreide html handleiding. Maar vergeet ook de ingebouwde handleiding niet; deze is zeer handig in gebruik. Ook al is de lens dan niet van Carl Zeiss, Sony zelf kan er ook wat van. Inmiddels een nieuwe zelfde camera waarvan de fotokwaliteit wel goed is. De kwaliteit geef ik dan ook net een negen. De aftersales van de webshop was fantastisch: het geld werd binnen 2 dagen teruggestort en helaas hadden ze hem niet op voorraad. Dus ergens anders gekocht, maar daar was ie wel wat duurder.
Schrijf een review

Datum: 5-5-2011
Door: Marcie
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Dit toestel een paar dagen in bezit en ik ben er tot nu toe heel tevreden mee.
Ik kocht de HX9V vooral om video mee op te nemen, de kwaliteit hiervan is uitstekend!Vooral de 50P, de fotokwaliteit is eveneens zeer goed.
Zoals elk apparaat heeft ook dit zijn minpunten:
batterij moet opgeladen worden in het toestel,
is ook iets groter en zwaarder dan een pocketcamera,
knoppen zitten(voor mij)niet allemaal op de juiste plaats.
Dat is natuurlijk niets in vergelijking met alle pluspunten:prachtige video(en geluid) fotokwaliteit,megazoom(16x),,uitstekende stabilisatie,goed in low light situaties,redelijk snel....voor die prijs
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de Sony DSC-HX9V
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Sony digitale camera's
Sony DSC-W830
v.a € 97,99
Gebruikers: -
Sony Cybet-shot DSC-W810
v.a € 84,00
Gebruikers: -
Sony CyberShot DSC-WX350
v.a € 202,00
Gebruikers: 8,7
Sony DSC-RX1
v.a € 2.799,00
Gebruikers: 10,0
Sony Cybershot DSC-RX100 III
v.a € 710,00
Gebruikers: 9,5
Sony Cybershot DSC-WX220
v.a € 157,00
Gebruikers: 9,4
Er is niet genoeg data van Digitale Camera's van Sony voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Digitale Camera's voor analyses van andere merken.
Sony Cybershot DSC-RX100 III
v.a € 710,00
Experts: 8,4
Sony DSC RX10
v.a € 854,00
Experts: 7,4
Sony CyberShot DSC-HX60
v.a € 290,00
Experts: 7,2