Volg ons op

"Wat vinden gebruikers van de Canon Ixus 220 HS?"

Gebruikers 8,5 (33 testen) - Die zijn daar zeer tevreden over. De Canon Ixus 220 HS wordt door de consumenten uitermate positief beoordeeld nadat ze hem enige tijd hebben gebruikt. Wil je weten wat de beste aanbiedingen zijn van de Canon Ixus 220 HS, raadpleeg dan de beste aanbiedingen met prijscheck.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(21) | van 8.6 t/m 10

Goed
(11) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(1) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(0) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(0) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (6) | Top (21) | Goed (11) | Oké (1) | Tja (0) | Nee (0)

Datum: 9-2-2012
Door: Dennis
Cijfer: 9
In bezit: Een paar dagen
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Mooi, helder beeldscherm; maakt mooie foto's ook 's avonds; automatisch stelt hij de camera in voor het beste resultaat; de camera is erg makkelijk om mee te nemen.
Zwakke punten:
Nog niet gevonden.
Aanrader: Ja
Commentaar:
Na een aantal jaren toe aan een nieuwe camera, de vorige was ook een Canon, een Powershot 430, veel reviews opgezocht over de ixus 220 HS en mede dankzij deze site een keuze kunnen maken. De camera bevalt mij echt super: erg mooie foto's en brede landschappen fotograferen wil prima; ook 's avonds maakt hij mooie foto's; de flitser doet zijn werk erg goed en ook in Full-HD opnemen kan. Ik ben dus zeer tevreden met mijn Ixus 220 HS, voor dat geld heb je naar mijn mening echt een super goede camera.

Schrijf een review

Datum: 19-9-2012
Door: MeindertBoskma
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Buiten gemaakte foto's zien er zeer goed uit, ook macro's en met flits gemaakte foto's zijn goed. Als je binnen fotografeert of in een andere situatie met slecht licht, zie je duidelijk het kwaliteitsverschil met een spiegelreflexcamera, maar de kwaliteit blijft meer dan acceptabel.
Schrijf een review

Datum: 21-6-2012
Door: miraselin
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Dit is één van de beste camera's, die ik ooit voor deze prijs heb gevonden. Hij is heel compact en dus makkelijk mee te nemen, en maakt tegelijkertijd schitterende foto's. Het handigste is dat er een automatische mode is en een mode waarin je zelf alles kan instellen. Ook de filmkwaliteit is geweldig, maar die heeft één nadeel: als je zoomt, maakt hij geluid. Ik heb daar persoonlijk niet zo veel last van gehad, misschien omdat ik niet vaak zoom of omdat ik niet vaak filmpjes maak met geluid. Naar mijn mening stoort het dus ook niet echt en moet je deze zeker kopen!
Schrijf een review

Datum: 22-4-2012
Door: De Bas
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik kan zo goed als alleen maar positieve dingen over deze camera zeggen. Ik zocht gewoon een eenvoudige kleine camera die met een vanzelfsprekende bediening goede foto’s kan maken. Dat is met deze wel gelukt. In de auto-stand komen de foto’s er prima uit zonder eerst de gebruiksaanwijzing te moeten lezen. Goed scherp en goede kleuren. Het zelf instellingen wijzigen gaat overigens ook heel makkelijk.

Prettige functie vind ik de tracking, om iets wat beweegt te fotograferen. Je selecteert het te fotograferen onderwerp en die wordt dan voor de scherpstelling van de camera gevolgd tot het moment dat je de foto maakt.

Een ding waar ik niet zo tevreden over ben is de rode-ogenreductie. Dit werkt niet goed bij het maken van foto’s. Er is ook een functie om bij reeds gemaakte foto’s achteraf nog op de camera te corrigeren, maar bij de foto’s waar ik dit probeerde werkte dit ook niet.

De kleur van de camera vind ik normaalgesproken nooit zo belangrijk, maar ben ik nu ook wel erg tevreden over. Ik heb een matzwarte. Het mat ziet er wel stoer uit naar mijn smaak.
Schrijf een review

Datum: 8-4-2012
Door: Sanders85
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Zwaar teleurgesteld in deze camera, heb hem 16 maart voor mijn verjaardag gekregen en kon niet eens foto's maken op mijn verjaardagsfeest vanwege de slechte kwaliteit foto's, ontzettend onscherpe foto's maakt hij binnen, en zelfs buiten. Ik heb van ellende mijn oude Sony cybershot uit 2006 erbij moeten halen die maakte zelfs nog mooiere foto's.
Als ik de zoom gebruik is hij helemaal onscherp.. Ik snap er niks van dat er zo'n goede recensies te lezen zijn van deze camera, ik heb van alles geprobeerd in te stellen en zelfs op de auto maakt hij lelijke foto's.
Iemand die me hiermee kan helpen?
Ik heb canon hierover gemaild na eerst Pixmania zelf te hebben gemaild, dus ben benieuwd naar hun reactie terug, anders wil ik gewoon dat pixmania hem terug neemt en me wat anders aanbied want dit is gewoon om te huilen.
Schrijf een review

Datum: 23-3-2012
Door: Eric Marto
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Het gebruik van deze fotocamera heeft voor mij vele voordelen.Het is klein,compact en vervangt mijn videocamera.Ik neem het overal mee en kan filmpjes en foto's maken van onverwachte bijzondere omstandigheden.
De HD werking(film-opnames) is perfect.Wel vind ik dat de foto's niet echt perfect zijn.Maar dit zal zeer zeker aan de instellingen te wijten zijn.Met de juiste instellingen zal dit echt verbeterd worden.De handleiding eerst goed lezen alvorens het toestel te gebruiken.Maar al met al moet ik concluderen dat ik heel erg blij en tevreden ben met het toestel.
Schrijf een review

Datum: 3-3-2012
Door: tweel693
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze Canon besteld als vervanging van mijn Ixus70. De camera wordt gebruikt voor vakantiekiekjes en dagelijks gebruik. Deze 220HS is net weer iets beter en wat mij mn. bevalt is dat er meer mogelijkheden zijn om handmatig je instellingen aan te passen. Vaak krijg je hiermee net iets mooie foto's. Ook op de stand automatisch maakt de camera echter mooie opnamen. De HD video kwaliteit is verbluffend mooi (neem wel een snelle SD kaart van minimaal 8 Gig).
Menus zijn zeer logisch opgebouwd en de camera is zeer eenvoudig te bedienen. Al met al zeer tevreden met deze aankoop
Schrijf een review

Datum: 22-2-2012
Door: Marijn1975
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de camera nu ongeveer een maandje of 3.
Gekocht omdat m'n oude gestolen was.
gezien wij grote carnaval-vierders zijn, was het zeer belangrijk dat de camera goede foto's maakt, ook daar waar het niet goed verlicht is.
Met de HS heeft de camera bewezen dit geweldig te doen. Alle prachtige creaties met veren, wol, beestjes en glitter zijn prachtige kleurijke foto's geworden. Ook de foto's van de praalwagens, die bekend staan om hun fantastische kleuren zijn geweldig tot hun recht gekomen op de foto's, gemaakt met mijn nieuwe camera. Ik ben superblij met de aanschaf van deze camera. Niet idioot duur, maar wel een goede beeldkwaliteit. Ook het gebruik is plezierig. de camera is snel en handzaam, wat bij de dansende menigte zeer prettig was.
Schrijf een review

Datum: 14-2-2012
Door: Marijke 35
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Fijn klein en gemakkelijk om mee te nemen.
Accu's van eerdere ixus camera's passen in dit type. Zo heb je een reserve accu.Maakt mooie redelijk scherpe foto's van bewegende beelden als je hem instelt op kinderen en dieren. Zelf binnen in een gymzaal.
Ben tot nu toe erg tevreden.
Schrijf een review

Datum: 11-2-2012
Door: Vi
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wil naast Nikon DSLR compactcamera. Kleine drie jaar zeer tevreden met Ixus 100IS, maar wilde weer 's wat nieuws. Na positieve reviews Nikon S9100 gekocht, maar daar al snel veel spijt van: kon er amper goede foto's mee maken. Dus weer snel terug naar Canon, bang voor weer een miskoop heel veel gezocht en gelezen, en toen voor de Ixus 220 HS gegaan. Ben er heel blij mee: weer als van ouds prima "huis,- tuin- en keukenfoto's", zoom is voor mij voldoende. Voor dit point&shoot gebruik mogelijkheden (auto-scenes) genoeg. Camera is heel klein, maar goed handzaam en gebruiksvriendelijk. Display iets kleiner dan bij andere camera's, maar groot genoeg. Misschien met neerleggen wat krasgevoelig door geen hoger randje om display, maar daar kan een folietje op.Kortom: deze camera is een aanrader.
Schrijf een review

Datum: 30-1-2012
Door: fastfolkert
Cijfer: 7,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mijn hoofdcamera is een Nikon DSLR en ik zocht een pocketcamera voor erbij. Eisen waren: klein, groothoek en redelijke videokwaliteit. Na wat rondgoogelen kwam ik op de Ixus 220HS uit. Ik heb altijd al een zwak voor die metalen Ixusjes gehad, dus dat kwam goed uit.
Fotokwaliteit is redelijk goed, ik mag natuurlijk niet vergelijken met m'n DSLR maar de foto's zijn alleszins redelijk.
Er zijn toch wat puntjes ter verbetering: CA is toch goed zichtbaar bij hoog contrast en ook de scherpte kan m.i. iets beter. In de My Colors (Custom) optie kun je de in-camera verscherping iets opkrikken en dat scheelt je postprocessing in Photoshop.
Ondanks dat de ISO tot 3200 of zo kan, zie ik vanaf 400 al ruis in de donkere delen verschijnen. Bij mij staat ISO dus vast op 200 om ruis te voorkomen. Met al deze tweaks zijn de foto's best te pruimen.
Het grote pluspunt vind ik de 24mm lens, brede landschappen met mooi perspectief zijn mogelijk.
Video heeft me positief verrast, 720 en 1080 HD films zien er goed uit en ook het geluid is OK. Zorg wel voor een snelle (>6x) en grote SD kaart (8GB minimaal, voor een beetje filmen).

Conclusie: voor echte kwaliteit sjouw ik toch m'n DSLR mee, maar als camera voor erbij, met mooie groothoeklens, goede video en redelijk goede foto's is de Ixus zeer geschikt.
Schrijf een review

Datum: 19-1-2012
Door: Greg1991
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Geweldige camera, maakt zeer mooie foto's en scherpe video's! Leuke film en foto functies zoals, slowmotion en miniatuur time lapse. Zeker zijn geld waard!
Schrijf een review

Datum: 17-1-2012
Door: fiem
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Geweldige kwaliteitscamera voor een lage prijs!
Vooral de groothoek vind ik fijn; er komt veel meer op de foto te staan dan de meeste compactcamera's. De kwaliteit van de foto's is super. Zelfs bij schemering nog mooie lichte foto's (de kleuren van de foto's blijven natuurgetrouw). De camera kan redelijk snel foto's achter elkaar schieten (1-2 seconden wanneer je focust, zonder focus duurt het langer). De flitser is echt uitmuntend van dit apparaat. Nog nooit meegemaakt! Ik heb nooit meer overbelichte foto's. Ja 1x, bij een macro-foto op 0,5 cm. afstand. Maar toen was het iets overbelicht en niet eens alles wit.
Dat vind ik echt super, zo'n intelligente flitser die zich helemaal zelf aanpast.
De filmkwaliteit (HD) is ook heel goed. Geluid is goed en beeld ook heel scherp (hoe kan dat toch allemaal in zo'n kleine camera?!). Verder is hij robuust, makkelijk te bedienen (fijn menu), genoeg zoom voor huis-tuin- en keukengebruik, en hij past makkelijk in je broekzak. Ik kan hem iedereen aanbevelen die op zoek is naar een goedkope, goede foto/film camera met veel mogelijkheden!
Schrijf een review

Datum: 11-1-2012
Door: Franky80
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Omdat ik een camera zocht die ook handig is met snelle opname`s vanwege onze kinderne kwam ik bij dit toestel uit. Ik heb hem net uit de verpakking gehaald en nu verbaasd het toestel mij al in positieve zin vanwege de gemakkelijke instellingen en de mooie en leuke effecten op de foto`s die te maken zijn met dit toestel.

Meer referentie`s volgen later als ik me het toestel eigen heb gemaakt.
Schrijf een review

Datum: 5-12-2011
Door: jannotatie
Cijfer: 7,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik zocht een eenvoudige en betrouwbare camera. Zag goede recensies. '
Maar, o, wat istie langzaam. Vele leuke momenten gemist, ik klik op tijd, maar hij neemt niet meteen op. Alleen de gebouwen staan er mooi op, maar ja zulke plaatjes kun je overal op internet wel vinden...
Schrijf een review

Datum: 4-12-2011
Door: Eric M.
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Het apparaat maakt heldere foto's.Ook in een donkere omgeving.Het kan ook superscherpe HD filmpjes maken.
Ook het geluid is perfect.Stabiliteit tijdens het filmen is uitstekend.
Zorg er wel voor dat je bij het filmen of foto's maken altijd het koordje om je polsen hebt.De kans dat het toestel uit je hand glipt is wel groot.
Verder vind ik het uiterlijk erg chique!
Schrijf een review

Datum: 4-12-2011
Door: chris321
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Degelijke camera, zeer compact maar toch nog goed te bedienen.
Mooie RVS behuizing, ik heb de zwarte uitvoering, deze heeft een matte stroeve afwerking waardoor de camera niet uit je vingers glijdt. Polsbandje vindt ik erg stroef en niet flexibel, voor deze kleine camera niet erg goed, ik heb deze dan ook meteen uitgewisseld met het polsbandje van mijn vorige camera, die is wel lekker soepel.

Tijdens het filmen als er weinig omgevingsgeluid is hoor de zoommotor als je in of uit zoomt. Maar de opnemen zijn schitterend zeker in HD en Full HD, en bij gewoon omgevingsgeluid hoor je het niet meer.

Foto's zijn mooi, scherp en opvallend goed bij weinig licht. De auto stand voldoet uitstekend, maar in de P stand kun je veel zaken zelf instellen, vooral de kleur aanpassingen komen goed van pas. Natuuropnamen in Vivid worden erg mooi van kleur.

De 24 mm groothoek van het objectief is erg handig bij opnemen binnen en voor landschappen, de vertekening van de lens is minimaal, volgens mij wordt deze digitaal gecompenseerd, geeft niet, het resultaat is een mooie foto.

Doordat deze camera zo compact is ( kleiner dan een gemiddelde smartphone) kun je hem de hele dag op zak hebben zonder dat dit stoort.
Dit was precies mijn bedoeling, naast mijn spiegelreflex (Nikon D90) een kleine camera voor erbij, en ook mijn vrouw en zoon kunnen goed met de camera overweg.
Schrijf een review

Datum: 2-12-2011
Door: Gebruiker Ixus HS220
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De camera heb ik aangeschaft omdat ik een camera wilde hebben die relatief mooie foto's maakt in de automatische stand en die gemakkelijk mee te nemen is.
Ik heb de camera nu een aantal weken in bezit en ik moet zeggen dat hij tot nu toe prima bevalt. Eenvoudig (nederlandstalig) menu; bij iedere optie wordt zelfs kort weergegeven waar de optie voor dient (handig als je weinig verstand van camera's hebt). In de automatische stand zijn de foto's voor mij goed genoeg. Ok, verwacht geen spiegelreflex kwaliteit, maar ik denk voor de "normale" gebruiker goed genoeg. Ook maakt de camera relatief goede foto's bij weinig daglicht. De kwaliteit is wel een stuk minder dan bij daglicht, maar een stuk beter dan andere camera's die ik gehad heb (in deze prijsklasse). De camera is erg compact en past makkelijk in broek- of jaszak. Dit maakt het voor mij een prima camera om mee te nemen naar feestjes, stedentrips etc. De gemiddelde smartphone van tegenwoordig neemt meer ruimte in beslag. Doordat de camera zo compact is, moet je wel stabiele handen hebben. Je laat hem anders gemakkelijk een keer vallen. Verder denk ik dat de camera niet zo handig is voor mensen met dikke vingers. Ik denk dat je dan al snel met je vingers voor de flitser zit.
Schrijf een review

Datum: 2-12-2011
Door: B. van den Bergh
Cijfer: 7,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mijn vorig toestel maakte koude foto's en bij weinig licht waren de foto's vaak overbelicht. Met dit toestel heb ik daar geen last meer van. Het is een mooi toestel, mooie vormgeving (ik heb de zilvere versie). Maakt goede en mooie foto's, goede kwaliteit en kleur. Je kan er mooie filmpjes mee maken, zeer scherp. Ook in het donker maakt hij goede heldere foto's. Alleen kan is hij soms lang aan het laden wanneer hij in het donker een foto wil maken. Ik heb het toestel een week in gebruik ik heb verder geen minpunten kunnen vinden. Het is gewoon een top fototoestel!
Schrijf een review

Datum: 26-9-2011
Door: Opster
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
In 2003 ben ik begonnen met een ixus v2 (3mp) en nu 8 jaar later na een sony, panasonic en fuji camera tijdelijk weer terug naar canon.

Het menu is erg makkelijk, redelijk veel instellingen en mogelijkheden, de kwaliteit van de foto's is ook bovenverwachting goed, maar valt in de lijn van wat ik hoopte naar aanleiding van de verhalen hier wel tegen. Best veel ruis, en mis wat scherpte diepte. Bij een hoger iso loopt de ruis heel snel op.

De videos zijn van goede kwaliteit echter bij weinig licht neemt de camera bijna niks op. Heel vreemd dat de camera zo slecht met donker omgaat in de video mode.

Het invoeren van de foto's en videos naar de computer toe is echt een verademing vergeleken met mijn vorige panasonic. Filmpjes van 400 mb staan in minder dan een minuut in de computer (ter vergelijking dit duurde bij de panasonic 15 minuten - met een 20mb/s kaartje zelfs).

De behuizing is prachtig, echt design, heb de zilveren uitvoering en heeft echt een robuste luxe uitstraling.

Doordat de videos in het donker tegenvallen en de foto's toch redelijk wat ruis vertonen ook bij iso 100 heb ik besloten om de camera terug te sturen naar bol en voor de samsung nx100 te gaan (systeem camera), die is net iets duurder, maar heeft wel een grotere sensor en minder ruis.
Schrijf een review

Datum: 26-7-2011
Door: Chimiel1
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Nu een paar weken in bezit. Ontzettend klein en handzame camera. Gekocht omdat ik een kleine camera wilde die in mijn broekzak kon, en daar passen van deze wel twee in.

Zilveren uitvoering. Knoppen zitten op de bekende plekken, echter door de beperkte afmetingen zijn de knoppen ook kleiner, op letten als je grote handen hebt.

De automatische modus herkent zelf allerlei opties mbt het maken van foto's. Bij een close-up automatisch naar macro, een hoofd naar portret enz. erg handig.Daarnaast (middels een kleine zwarte schuif) nog een grote hoeveelheid andere opties zoals burstmode, slow-mo filmen en diverse andere standaard modi (landscape, kinderen&dieren, sneeuw, vuurwerk enz.). Full-hd film mogelijkheid, druk de rode stip in en hij filmt direct in prima beeldkwaliteit! Let wel op dat een filmpje van 30 sec snel 200 MB wordt. Wil je meer filmen is een grote SD kaart met voldoende schrijfsnelheid aan te raden (8GB klasse 6)

Kortom een zeer complete camera voor deze prijs! Ik vind het een aanrader!
Schrijf een review

Datum: 4-7-2011
Door: Henk Hok
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Afgelopen weekend op een korte trip voor het eerst met deze Ixus 220 hs gewerkt. Vantevoren wel eerst de 215 pagina's vd gebruiksaanwijzing doorgenomen. Alhoewel je uitstekende resultaten behaald in de automatische modus, zitten er een aantal leuke extra's op in de handmatige modi. Zo is, in tegenstelling tot wat in een ander review werd gemeld, de sluitertijd wel handmatig in te stellen. Ook kan je 8 foto's binnen 1 sec maken (3 megapixel) of 4 per seconde (12 megapixel. De Canon ixus serie heeft ook eindelijk andere beeldformaten voorhanden dan alleen 4:3. De camera fotografeert ook uitstekend bij weinig licht. Ik heb gisteren de foto's en HD films op mijn 42" hd tv afgespeeld en ze zijn echt haarscherp en prachtig van kleur. Wat ook top is, is de groothoeklens van 24 mm. Voor mij een openbaring. Je krijgt zoveel meer op je foto. Naast de overweldigende positieve punten, heb ik slechts een paar negatieve. Ondanks dat de camera van staal is gemaakt, komt hij toch iets minder degelijk over dan mijn ixus 60 van zo'n 5 jaar geleden. Het toestel is superdun en je kan het daarom ook niet even ergens neerzetten zonder kans op beschadiging van de lens/scherm. Hij past prima in je broekzak maar pas dan wel op voor knopen/sleutels/geld etc. Ik heb de zwarte uitvoering gekozen. Die ziet er mooi uit, maar voelt erg ruw aan. Had misschien toch beter een zilverkleurige uitvoering gekozen. Overall ben ik razend tevreden en bijzonder blij met deze aankoop en vind ik het ongelooflijk hoe al die techniek in zo'n klein apparaatje past.
Schrijf een review

Datum: 1-7-2011
Door: Coso
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
We zijn kritisch wat fotokwaliteit betreft. We hebben best lang over gedaan om voor niet al te veel geld een alternatief te vinden naast onze spiegelreflex. Toestellen van Panasonic, Sony, Canon PowerShot SX210-230 HS kwamen er voorbij. Maar we wilden toch echt niet boven de 200 euro uitkomen. Deze is het geworden. En na paar dagen mee 'gestoeid' te hebben, zijn we gewoon erg tevreden en staan helemaal achter onze aankoop.

HD Filmkwaliteit = goed
Beeldkwaliteit = goed

Nu nog even zoeken naar goede SD kaart met minimaal 8GB geheugen, want filmen gaat erg makkelijk, dus zo vol. Omschakelen van foto naar filmmodus is in no time gebeurd en vice versa.

Dus, mocht je twijfelen; gewoon bestellen die hap. Het is erg handzaam, degelijk, mooi... (we hebben zwarte model)
Schrijf een review

Datum: 28-6-2011
Door: Ewald03
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Gewoon een super apparaatje. Je kunt geen sluitertijd of diafragma kiezen maar het is een keuze om dat niet te doen. Deze camera heb ik naast mijn spiegelreflex (uiteraard ook canon) en je hebt er een prima cameratje aan.
De foto's zijn super van kwaliteit en kleur. Het gebruikers gemak is voor mij ook best makkelijk maar in mijn ogen is het een nieuwe camera en is het gewoon een kwestie van wennen wat waar zit. Als je een andere camera koopt moet je daar ook aan wennen. Een tien geven doe ik niet want dan is er geen ruimte meer voor verbetering en iets verbeteren kan altijd, vooral in de toekomst.
Schrijf een review

Datum: 5-6-2011
Door: Jan-Pieter van Waasbergen
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een paar weken in mijn bezit, prima camera voor de "huis tuin en keuken" fotograaf. Goede kwaliteit, goede mogelijkheden. Lens was even ingedeukt, geen garantie, toen maar geprobeerd met schroevedraaiertje deukje terug te duwen en dit is gelukt. Minpuntje: camera ook gekocht voor filmpjes te maken HD echter je kaart (2 gig) is zo snel vol, koop nog wel een aparte video camera. Toch zeer tevreden met mijn toestel!
Schrijf een review

Datum: 29-5-2011
Door: mrslinda
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een paar dagen in het bezit van deze prachtige camera. Vooral de groothoek (24 cm) is een pluspunt, automatische instelling werkt fantastisch, foto's in schemer en/of slechte lichtomstandigheden zien er zeer goed uit, filmen in full hd ook fraai, zowel foto's en filmbeelden zien er goed uit op een groot beamerscherm van 2 meter breed.
Meer pixels is echt niet nodig, doe wel tot nu toe alles op de beste stand. Ben erg blij met deze camera!
Schrijf een review

Datum: 21-5-2011
Door: wilco2004
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Onlangs deze zeer compacte camera aangeschaft omdat mijn oude ixus 75 is overleden. Camera zelf is makkelijk en goed te bedienen en voelt ook degelijk aan. Is snel genoeg met scherpstellen en heeft maar een kleine afdruk vertraging. De foto's overdag genomen zien er goed uit, heeft soms wel last met heldere achtergrond (zoals de lucht) en maakt de foto dan gedeeltelijk overbelicht. Foto's die binnen of 's avonds zijn genomen met flits zijn goed maar zonder flits toch behoorlijk wat ruis. Ook is mij opgevallen dat in de stand AUTO overdag de ISO waarde al naar 200 en soms 400 gaat(waar mijn oude ixus 75 het met 80 en 100 ISO deed), dit resulteerd weer in een bepaalde onscherpte/ruis. De kleuren zijn goed en natuurlijk (zelfs rood is rood en niet roze)foto's in huis zijn redelijk, ook hier gaat de ISO al snel naar 800 of hoger (in stand Auto) en dus behoorlijk wat ruis.
Wat betreft filmen, dat doet deze camera erg goed beelden zijn goed van kleur en heel scherp, geluid is ook goed, ook inzoomen gaat soepel. Alleen als ik aan het filmen was gaf hij na vrij korte tijd aan batterij leeg, en stopt dan. Vreemd want ze waren toch echt vol...misschien kunnen mijn oude IXUS 75 batterijen het stroomverbruik tijdens het filmen niet aan ????. Dus al met al een mooie compacte camera, maar qua beeldkwaliteit moet ik wel vaststellen dat mijn oude IXUS 75 het wel beter deed (dit toch door de hoge ISO en verlies van detail) Voor huis/tuin en vakantie foto's is het een prima camera, maar als je toch echte nette (weinig ruis) foto's wil hebben moet je denk ik toch een wat duurdere camera kopen.
Schrijf een review

Datum: 18-5-2011
Door: slimfreak 2
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Voor het geld koop je geen betere all-in one camera.
Hij is ontzettend klein maar goed te bedienen, dus je neemt hem altijd mee. Voor de point-and shoot liefhebber is de auto-instelling perfect. Verder legio mogelijkheden voor bijzondere instellingen. Voor mij gaf de doorslag de video-kwaliteit in full HD. Opnames vergelijkbaar met een professionel camera. Geen aparte videocamera meer nodig, want de groothoek is prima te gebruiken voor stabiele rustige opnames. Dit mede dankzij de prima beeldstabilisator. Voor de kwalitatief betere (en tele) foto's gebruik ik hiernaast de prima Fuji F70 EXR. Zo kom ik na vakanties met prachtige herinneringen thuis.
Schrijf een review

Datum: 27-4-2011
Door: LCK
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na overlijden van mijn vorige Canon Ixus door ermee in de stromende regen te fotograferen, in april 2011 een nieuwe Canon Ixus gekocht, de zwarte 220HS.

Erg prettig toestel in het gebruik, logische indeling van knopjes e.d. Prima fotokwaliteit, uiteraard niet zo goed als van mijn digitale spiegelreflexcamera, maar dit weegt zeker op tegen het gemak van zo'n klein toestel dat je zo in je zak stopt. Ook HD filmpjes zien er goed uit.

Voordeel van de zwarte uitvoering is de 'lak': de zwarte uitvoering is ruw, hij voelt bijna als schuurpapier. Daardoor ligt dit kleine toestel erg gemakkelijk in mijn (grote) hand. Enige nadeel is de plaats van de flits, hier houd je snel je vinger voor.

Helaas ging het toestel in week drie kapot! de lens trekt niet meer in, op het scherm verschijnt de melding 'lensfout'. Dus teruggebracht naar Mediamarkt Utrecht. Zij bieden een omruilgarantie van twee weken, helaas is het toestel drie weken geleden gekocht, dus het toestel wordt (door Mediamarkt) naar Canon opgestuurd. Dit was tien dagen geleden...
Schrijf een review

Datum: 24-4-2011
Door: John Buis
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb me er ontzettend in verdiept,en kwam tot de conlusie dat er voor 175-200 euro geen betere camera te koop is.
Heb vele in-depth reviews van de meest gerespecteerde sites grondig bestudeerd en zoals ik al zei perfecte camera.
LET WEL OP: Wanneer je de I-contrast optie aan hebt staan wordt de detailering aanzienlijk verminderd,(dit kan de door sommige als mindere kwaliteit foto's ervaren verklaren).
Bij een compactcamera ligt het optimum tussen kwaliteit en zoombereik bij ongeveer 5 maal OPTISCHE zoom,wanneer je hier niet mee kan leven kun je uiteraard uitkijken naar een camera met meer zoom,met de NIET te ontkomen (wel merk je ook kiest) optische vertekeningen/verkleuringen en wat al meer.
Voor optimale kwaliteit haal je ALLEEn wanneer je de digitale zoom NIET gebruikt(dus alleen optisch).
De accu van deze camera gaat buitengewoon lang mee en ook met de rest zit het kwalitatief wel snor.
Zoals ik al zei de overall beste compactcamera.
Maak niet de fout deze camera te verwisselen met de SX220,de ixus is in tegenstelling tot de s95 en de sx220 een nieuw model met verbeterde sensor (lager ruisgetal door nieuw ontwerp).
Hiervoor had ik de voorloper van de ixus 220 hs,de ixus 100 en ben er zeker op vooruit gegaan te weten:
Betere kwaliteit video (1920-1080 ipv 1280-720),groter nog scherper scherm welk de kleuren perfect laat overeenstemmen met de werkelijkheid,de knoppen zijn net een slag groter (dit was toch wel een nadeel van de ixus 100),aparte filmknop,nog betere fotokwaliteit in het donker en nog menuverbeteringen.
Wat ook opvalt is dat deze camera nagenoeg geen last heeft van de bekende blauwe vlekken bij hoogcontrast opnamen.
Schrijf een review

Datum: 22-4-2011
Door: Objectief123
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Foto's zijn gewoon goed (zie ook alle reviewsites, dus in commentaar van lext123 kan ik mij echt niet vinden). Enige minpuntje is de vertekening aan de randen, maar wat wil je ook met 24mm in zo'n kleine camera.

Bediening is makkelijk, hij is echt klein en ligt toch goed in de hand en voelt stevig aan.

Heb zelf trouwens een rode versie en daar zie ik nu al dat de lak snel loslaat. Ik doe hem gewoon in mijn zak waar soms ook sleutels zitten en heb al op meerdere plekken dat er een stukje lak vanaf is (dus anders dan een kras). Dat had wat mij betreft beter gemogen.
Schrijf een review

Datum: 4-4-2011
Door: john32ams
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
nadat mijn canon ixus 75 het na 7 jaar had begeven heb ik zaterdag de Canon Ixus 1000 HS gekocht en was erg teleurgesteld over de korte battery duur van die camera. na goed en wel drie korte filmpjes en ongeveer 100 fotos was het over met de bat. ook de wit balance was niet goed en met vel zonlicht maakte die er al helemaal een potje van. omgeruild voor deze camera de ixus 220 HS en ik ben er erg tevreden over. heb hem nu een dag uitgeprobeerd en deze camera doet pas wat ie beloofd. wat ik nu een nadeel vind is dat de filmpjes alleen op MOV files worden bewaard en aangezien mov naar andere extensie niet altijd goed gaat is dat het enige minpunt wat ik heb kunnen vinden.
voledig metalen behuizing dus kan tegen een stootje plus mijn oude canon NB-4L batterijen van mijn oude canon kunnen erin:) dus ver een prima all round camera voor dagelijks gebruik.
Schrijf een review

Datum: 26-2-2011
Door: lext123
Cijfer: 6,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik wordt niet blij van de foto's uit deze camera. Ik bezit ook een Panasonic Limux DMC TZ-10 vanwege de super groothoek (24mm equivalent). Het enige waar ik moeite mee heb bij deze camera is het compressie-algotitme. Ik vind de foto's in de egale vlakken erg vlekkerig bij verminderde lichtomstandigheden.
Om deze reden heb ik onlangs de CANON IXUS 220 HS aangeschaft. Ik vind de beeldcompressie bij Canon doorgaans veel "rustiger" dan Panasonic. Helaas bleek de 220 HS nog meer vlekkerige ruis te vertonen. Daarnaast zijn de kleuren vrij koel en vind ik de foto's niet super scherp. Ik was dit helemaal niet gewend van Canon en ik ben dan ook erg verbaast. Hoe het ook zei: deze gaat retour.
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de Canon Ixus 220 HS
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Canon digitale camera's
Canon IXUS 155
v.a € 84,99
Gebruikers: 8,0
Canon PowerShot SX600 HS
v.a € 129,00
Gebruikers: 8,0
Canon SX700 HS
v.a € 211,00
Gebruikers: 8,9
Canon PowerShot A3500 IS
v.a € 99,00
Gebruikers: 9,6
Canon PowerShot SX500 IS
v.a € 119,00
Gebruikers: 9,2
Canon SX700 HS
v.a € 211,00
Gebruikers: 8,9
Er is niet genoeg data van Digitale Camera's van Canon voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Digitale Camera's voor analyses van andere merken.
Canon PowerShot G7 X
v.a € 573,95
Experts: 7,6
Canon PowerShot G1 X Mark II
v.a € 699,00
Experts: 7,4
Canon IXUS 265 HS
v.a € 169,00
Experts: 7,3