Canon Powershot S100: compactcamera met lichtsterke lens [introductie]

Door: redactie-besteproductnl | 15 september 2011 16:45
Canon introduceert de Powershot S100. Deze compacte digitale camera moet een 'toonaangevende beeldkwaliteit' bieden. De Canon Powershot S100 is het meest geavanceerde model uit de Powershot S-serie.
Canon Powershot S100


Canon introduceert de Powershot S100. Deze compacte digitale camera moet een 'toonaangevende beeldkwaliteit' bieden. De Canon Powershot S100 is het meest geavanceerde model uit de Powershot S-serie.

De Canon Powershot S100 heeft professionele eigenschappen.
In het kortLichtsterke lens op de Canon Powershot S100
De Canon Powershot S100 is uitgevoerd met een nieuwe F/2.0 24 mm groothoeklens en een 12,1 megapixel CMOS sensor, die gebruik maakt van een DIGIC 5-processor. Die combinatie moet het ruisniveau tot een minimum beperken. Verder heeft de S100 5x optische zoom, GPS en een Full HD 1080P videomodus.
FeaturesHS-system met DIGIC 5
De Powershot S100 heeft volgens Canon het 'meest krachtige HS System' tot nu toe. Bovendien is de CMOS-sensor ontwikkeld op basis van de EOS-sensortechnologie, die we kennen van de digitale spiegelreflexcamera's van Canon. Dankzij die technieken moeten foto's bij de hoogste ISO-waarden nog acceptabel zijn. In vergelijking met eerdere modellen uit de Powershot S-lijn, bijvoorbeeld de Powershot S95 zelfs 75% (!) minder zijn.

De Powershot S100 biedt volledig handmatige controle en ondersteunt RAW-fotografie, handig voor de gevorderde fotograaf. Bovendien bezit de Powershot S100 een 'Lens Control Ring', waarmee je door te draaien aan het objectief verschillende instellingen kunt wijzigen.
VerwachtingS100: voor naast je DSLR?
In principe deze compactcamera voorzien van alle hedendaagse specificaties, waarmee vooral de fanatieke fotograaf uit de voeten kan. Fotograferen in RAW is voor de compactcamera nog relatief bijzonder, zelfs high-end modellen als de Nikon S8100 ondersteunen dit niet. Dat maakt deze camera dus op zich al de moeite waard. En vergeet zijn compacte design niet: binnenzakwerk, net als zijn voorganger.
Als de prestaties van het objectief net zo goed zijn als Canon ons wil doen geloven, dan kan dit weleens een potentiele hit worden. De adviesprijs is alleen wel aan de hoge kant.
FeitenSpecificaties Canon Powershot S100
- Uiterst gevoelige 12,1 Megapixel Canon CMOS (1/1.7 type)
- HS System met krachtige DIGIC 5
- Utragroothoek 24mm, f/2.0, 5x zoomlens. Intelligent IS
- Lens Control Ring, NR ControlenRAW
- GPS
- Full HD, HDMI
- Groot 7,5 cm (3,0") LCD
- High-speed Burst HQ
- Smart Auto, Multi-area WB
Canon Powershot S100 kopen
De PowerShot S100 heeft als adviesprijs € 459,-is beschikbaar vanaf eind november. Zodra BesteProduct de mogelijkheid heeft, wordt de Canon Powershot S100 uitvoerig onder de loep genomen.

Testbeelden en/of video's
Klik op de foto's voor een vergroting

De Canon Powershot S100 heeft een compact design, maar hoogwaardige specificaties.
.
Canon Powershot S100 introductievideo