Volg ons op

  • Ondersteunde max. snelheid: 300 Mb/s
  • Aantal switchpoorten: 4
  • Inclusief modem : Nee

"Welk advies geven consumenten mij over de Sitecom Wireless Router 300N X3 (WL-342)?"

Gebruikers 6,8 (22 testen) - De consumenten die de Sitecom Wireless Router 300N X3 (WL-342) in hun bezit hebben, zijn niet eensluidend in hun oordeel. Er zijn wel wat meer mensen positief, maar negatieve reacties zijn er zeker ook. Wil je de Sitecom Wireless Router 300N X3 (WL-342) graag kopen, lees dan eerst de gebruikersreviews eens goed door. Mogelijk zijn de negatieve punten voor jou helemaal geen probleem. Raadpleeg de ranglijst voor andere Draadloze routers.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(10) | van 8.6 t/m 10

Goed
(2) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(3) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(1) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(6) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (5) | Top (10) | Goed (2) | Oké (3) | Tja (1) | Nee (6)

Datum: 18-9-2011
Door: Erwin van Klinken
Cijfer: 3,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Helaas kan ik deze router aan niemand aanraden. zowel bedraad als draadloos erg slechte verbindingen. Het draadloze signaal was zelfs op 2 meter afstand nog slechter dan het signaal van de buren. Ook was het signaal niet constant dit ging heel erg op en neer. Verbinding op zolder niet was niet mogelijk hiervoor was het signaal te slecht terwijl deze router volgens de doos door het hele huis een goede verbinding mogelijk moet maken.

De bekabelde verbinding was ook niet stabiel bij het kopiëren van grote bestanden regelmatig een pauze van 5 tot 10 sec en daarna weer vrolijk verder, dit gebeurde ook bij het kijken van films met mijn media speler vanaf mijn NAS.

Al met al een zeer slecht apparaat dat het nog het beste te gebruiken is als gewichtje om papier op zijn plek te houden.
Schrijf een review

Datum: 25-7-2011
Door: Marco2406
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Aansluiten een makkie, gelijk internet, nas server en media server op en top draadloos te bereiken. Overal in huis 100% bereik.
Schrijf een review

Datum: 26-4-2011
Door: Stephan Nobelen
Cijfer: 5,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een aantal weken geleden heb ik deze router aangeschaft.

In deze periode heb ik verschillende problemen gehad. Eerst slecht bereik. Nadat ik het kanaal veranderd had was dit verholpen. Nu moet ik de router ongeveer 4 a 5x per dag resetten, omdat deze vast loopt. Het maakt niet uit op welk kanaal ik hem zet, het blijft gebeuren bij draadloos. Als ik met draad werk dan is het geen probleem.

Misschien dat iemand hier een oplossing weet, maar tot zover is het ding een bron van ergernis.
Schrijf een review

Datum: 27-12-2010
Door: towari
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Gisteren deze router geinstalleerd ter vervanging van een verouderde linksys router. De bedoeling is om hogere en stabielere wireless internet te krijgen, de linksys was instabiel en traag (max 15 mbps).
installatie van de Sitecom router is super simpel. Gewoon de oude router vervangen door de nieuwe router (dus kabels uit de oude, kabels in de nieuwe, router op stroom en aanzetten). Even de pc rebooten en het werkt!
Wireless nu (icm Sitecom wireless dongel) 90mbit. Wired haal ik 98 mbit (met 20 meter kabel), dit komt omdat mijn netwerkkaart niet hoger gaat dan 100mbit.

Instellingen zijn voldoende in de router en overzichtelijk. Begrijp niet zo goed waarom sommige mensen problemen hebben gehad met installatie, kan volgens mij niet simpeler !
Schrijf een review

Datum: 17-10-2010
Door: Ruud assen
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Vanaf het begin geen problemen gehad met deze router.
Installatiediagram is inderdaad wat summier, maar na het aansluiten en het volgen van de wizard is dit zo gebeurd. Het bereik viel mij in het begin inderdaad wat tegen. Na het controleren met een wifi analyzer (app van android) bleek dat er in de omgeving veel wifi points op kanaal 11 zitten. De instellingen in de router veranderd naar kanaal 6 en een enorme verbetering trad op qua bereik. Immers er treden nu (minder) geen storingen meer op van andere routers. Vormgeveing van het apparaat vind ik niet van belang. Router staat in meterkast dus als hij paars met een groentje was zou ik dat ook goed vinden. Op deze router staat een tweede router aangesloten die zonder problemen geaccepteerd werd.

Algemene indruk is dus goed. Voor een router zonder antenne en de juiste instellingen prima bereik.
Schrijf een review

Datum: 29-9-2010
Door: arspider
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na wat opstart problemen, met name veroorzaakt door de installatie van de netwerkadapter (WL345), werkt deze router prima. Goed bereik op een uithoek op de 1e verdieping.
Ook de connectie met de mediaplayer is goed.
De gebruikershandleiding mag wel wat beter.
Schrijf een review

Datum: 28-9-2010
Door: Minkie
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Router nu een jaar in mijn bezit.
Installatie ging redelijk makkelijk via de wizard.
Vanaf dag 1 geen problemen gehad
Schrijf een review

Datum: 4-9-2010
Door: el-el
Cijfer: 3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
waardeloos,waardeloos, 2dagen zitten stoeien om dit onding aan het werk te krijgen en nog geen internet!!!!!!!?? tjongejongejonge.. waardeloos en ik weet er echt wel iets van af.
gewoon niet kopen!! echt niet!!
Schrijf een review

Datum: 8-7-2010
Door: warmentuuter
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Op aanraden van kennissen heb ik mijn oude sitecom wl 161 vervangen voor de wl 342 in combinatie met een usb stick. Met de wl 161 werd regelmatig de draadloze verbinding verbroken waar ik op dit moment geen last meer van heb met de wl 342. Dus dat is al een pluspunt. De instalatie ging prima. De WPA sleutel staat keurig op type plaatje. Dit even overnemen tijdens het zoeken van je netwerk en je bent klaar om te internetten. Ik snap ook niet dat daar bij sommige mensen het probleem zit. Verder werkt het allemaal perfect. Wat mij betreft kan Ziggo de snelheden omhoog schroeven. Ik ben er klaar voor.
Schrijf een review

Datum: 27-3-2010
Door: Raffi27
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Router vrijdag gekocht, doos was erg goed/strak verpakt, waardoor de doos(flapjes) scheurde. Router ziet er klein en mooi uit. Installatie was bij mij ook binnen 2 minuten gedaan, het werkt ook verder goed en hij is wat sneller dan mijn oude sitecom, regelmatig blijft de snelheid helaas wel op 54mbps staan, ik denk dat dit aan mijn netwerkkaart ligt van mijn hp laptop???

Maar goed, heeft er nog iemand problemen met de installatie? dan help ik jullie wel.

router is icm met alles in een 'plus' van ziggo.
Schrijf een review

Datum: 9-3-2010
Door: pierick
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Echt een prima router ik snap niet alle kritiek hier op ik had hem binnen 5 minuten geinstalleerd en hij werkt perfect.Op de 1e verdieping en zelfs op de zolder ik was zaterdag op een verjaardag 3 huizen verder en daar deed ie het ook perfect dus voor mij geen klachten maar lof.....
Schrijf een review

Datum: 5-2-2010
Door: theo59
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De router zeer snel geïnstalleerd zonder problemen.
Plus 10 jaar garantie na registratie bij Sitecom.
Schrijf een review

Datum: 1-1-2010
Door: johannijdam
Cijfer: 3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze router gekocht, de verbinding is goed maar de verbinding met internet verliest hij hoe verder je ervandaan gaat. Ik ben absoluut niet tevreden over dit apparaat, ik zou hem nog niet eens meer voor een tientje kopen! Ik heb een nieuwe gekocht, dit ding kan zo de prullenbak in. Deze kun je beter niet kopen.
Schrijf een review

Datum: 30-12-2009
Door: dewachter
Cijfer: 1
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een grote ramp.
Installatie zou eenvoudig zijn. Dat kun je echt vergeten. Ze verdien goud aan het support, €0,50 per minuut en dan wordt je nog niet wijzer. Diverse personen met kennis van netwerken hebben er naar gekeken.
Na een aantal vergeefse pogingen werkte helemaal niets meer.
Zelf de vaste lan-aansluitingen staakten de dienst na een aantal piepen uit de router.
Conclusie:
Waardeloos. Nooit, Nooit kopen.
Schrijf een review

Datum: 13-12-2009
Door: hanneman
Cijfer: 1
In bezit:
via Kieskeurig.nl
gisteren aangeschaft voor onder steuning draadloos netwerk.
maar wat een meuk rampen plan en echte rotzooi .gebruiksaanwijzing waardeloos,installeren een ramp
m.a.w.niet aan beginnen ziet er alleen mooi uit verder waardeloze chinese rotzooi.
je krijgt er hart problemen van.
support niet geprobeert ,kost €0.50 per minuut.
ik breng dit spul weer terug
Schrijf een review

Datum: 28-10-2009
Door: plus1
Cijfer: 4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Leuke router,helaas een heel gammel knopje voor het indrukken om contact te maken met de USB Adapter.
Het knopje zat na één keer indrukken alvast en bij Paradigit geen enkele medewerking, zij vonden dat ik het knopje zelf had vernield wie doet dat nou bij een router van € 69.00
Zelf de router mar los gemaakt en erzit een heel iel ding in om het knopje terug telaten komen
Schrijf een review

Datum: 24-10-2009
Door: FxM
Cijfer: 6,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik twijfelde al tussen sitecom en linksys, toch vanwege prijs en grootte gekozen voor deze sitecom. Helaas hield hij er na één dag mee op. Ik denk dat het de voeding betreft omdat deze een hoge piep laat horen. Zeker als je al twijfelt dan is dit niet goed voor het vertrouwen. Heb hem dus ingeleverd en ga op zoek naar een nieuwe.
Schrijf een review

Datum: 6-10-2009
Door: Paros
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze router werkt perfect.
Echter de handleiding slaat nergens op en je moet er wel wat vanaf weten.
Ik had direct verbinding, maar op sommige momenten was de snelheid om te huilen. Toen kreeg ik een tip van een collega om eens naar de kanalen van de netwerken in de buurt te kijken. Toen bleek dat mijn beide buren kanaal 11 gebruikten en dat mijn router default ook op kanaal 11 stond ingesteld.
Nadat ik dit in 1 had veranderd was de verbinding perfect.
Schrijf een review

Datum: 28-9-2009
Door: Robbier
Cijfer: 6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mijn Netgear WGT 624 router viel regelmatig uit, dat wil zeggen, de router niet, maar de verbinding tussen router en modem. Een firmware update lukte niet en uiteindelijk deed ie niks meer. Omdat Ziggo mijn provider is en ik zag dat zij veel werken met Sitecom, leek mij het verstandig om een Sitecom te kopen, een WL342. Net geinstalleerd met iets meer moeite dan verwacht. Een druk op de WEP knop bleek niet voldoende. Pas na het opnieuw opstarten van de notebook deed ie het. Maar wel een stuk trager dan mijn 'oude' netgear zeg. Wel een teleurstelling. Ik moet vaak seconden wachten voor het verschijnen van de volgende internetpagina. Weet iemand hier een oplossing voor? Of is het gewoon een traaaag apparaat? Kan ik mij niet voorstellen, want het ding is net op de markt en zou snel moeten zijn.
Schrijf een review

Datum: 8-9-2009
Door: whvg
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Beste spoetnik, ik heb deze router ook gekocht en binnen 10 minuten werkte alles! De kabels van mijn oude router overgeplugd. Geen centje pijn, alleen even de mac adressen (beveiliging) opnieuw ingevoerd en het werkte als een speer. Met mijn laptop haalt hij draadloos 135Mbps. En zelfs op de bovenste etage van mijn huis nog prima verbinding met een oude computer met Linux (Ubuntu), ook draadloos.
Schrijf een review

Datum: 4-7-2009
Door: koen860
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
heel handig en klein en snel
ik heb er geen problemen mee en hij werkt heel snel kort om geweldig ding
Schrijf een review

Datum: 2-7-2009
Door: spoetnik
Cijfer: 5,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sitecom Wireless Router 300N X3 (WL-342)gekocht bij BCC
Het was gemakkelijk te installeren,nou vergeet het maar.Naar een week zoeken en diverse emails naar sitecom, waar je standard antwoord op krijgt,zal wel niet de enige zijn met problemen. In het modem, bij de instellingen van de firewall, de Spi en Anti-DoS firewallbeveiliing uit gezet. Nu werk het maar ik verlies om de 4 dagen, met mijn laptop de verbinding, weer maar de stekker er uit.Laptop opnieuw opstarten, dan doet hij het weer. Worden de producten wel uitvoerig getest, het lijkt wel mode iets op de markt te zetten, wat niets goed is getest. nog zo iets, je koop een apparaat of software je installeerd het en het eerste waar je naar moet kijken of de alles up te date is. Dit stoord me steeds meer. Leer hier iets van.
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de Sitecom Wireless Router 300N X3 (WL-342)
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Sitecom draadloze routers
Sitecom Wi-Fi router X4 N300
v.a € 59,00
Gebruikers: -
Sitecom Wi-Fi Router N900 X6
v.a € 99,00
Gebruikers: 4,4
Sitecom X8 AC1750
v.a € 129,00
Gebruikers: 8,2
Sitecom Wireless Mobile Router 300N
v.a € 86,35
Gebruikers: 8,5
Sitecom X8 AC1750
v.a € 129,00
Gebruikers: 8,2
Sitecom Wireless Router 300N X3 WLR-3000
v.a € 29,99
Gebruikers: 7,6
Er is niet genoeg data van Draadloze routers van Sitecom voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Draadloze routers voor analyses van andere merken.
Sitecom Wi-Fi Router N900 X6
v.a € 99,00
Experts: 6,6
Sitecom X8 AC1750
v.a € 129,00
Experts: 6,6
Sitecom WLR-6000
v.a € 69,99
Experts: 6,5