Volg ons op

  • Ondersteunde max. snelheid: 300 Mb/s
  • Aantal switchpoorten: 4
  • Aansluitingen : ethernet (rj-45)

"Hoe denken andere consumenten over de TP-Link Ultimate Wireless N Gigabit Router?"

Gebruikers 8,3 (57 testen) - De TP-Link Ultimate Wireless N Gigabit Router voldoet bij veel consumenten aan hun verwachtingen. Ze vinden de Ultimate Wireless N Gigabit Router kort gezegd gewoon goed. Er zijn betere producten, maar (veel) meer slechtere. Wil je zeker weten of de Ultimate Wireless N Gigabit Router goed is, controleer dan of het product is getest door deskundigen.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(33) | van 8.6 t/m 10

Goed
(13) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(5) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(3) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(3) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (7) | Top (33) | Goed (13) | Oké (5) | Tja (3) | Nee (3)

Datum: 18-12-2011
Door: Fred
Cijfer: 4
In bezit: 1-2 jaar
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Prijs; snelheid
Zwakke punten:
Betrouwbaarheid zeer slecht.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Ik heb inmiddels de 2e TP-link. De eerste was na ca 3 maanden defect, toen een nieuwe gekregen. Die is vandaag weer, na 3 maanden, defect gegaan. Wireless werkt nu niet meer en ik kan geen ip-adres vh modem meer krijgen. Alles geprobeerd, harde reset, etc. helaas.

Schrijf een review

Datum: 1-4-2011
Door: Erwin
Cijfer: 9
In bezit: Een paar dagen
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Bereik. Gigabit poorten voor ethernet Wireless N. Compact model. Makelijke web interface.
Zwakke punten:

Aanrader: Ja
Commentaar:
Deze van de week in huis gekregen. Normaal niet iemand van het schrijven van meningen maar dit apparaat heeft het echt verdiend. Na 5 minuten was de verbinding helemaal in orde. Geen gekke dingen gehad tijdens instellen. Heb de router dan ook zonder cd ingesteld. de web based interface was bij mij gewoon nederlands en kwam niet moeilijk over. Router draait bij mij achter een cisco UPC kabel modem. Zonder enige problemen.

Schrijf een review

Datum: 2-3-2014
Door: Stefanbussum
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze router gekocht omdat ik het bereik van het isp geleverde modem (tg789vn) tegen vond vallen.
Insalatie was een eitje, ik gebruik altijd de webinterface dat werkt veel beter dan de cd.
Dit modem werkt echt top wij hebben een erg groot huis, maar hebben in het hele huis goed bereik en zelfs buiten.
De prijs/kwaliteit verhouding vind ik echt top.
Daarom mijn hoge beoordeling.



Nog effe een tip voor iedereen die hem als access point wil gebruiken.

*Zet het ip adres van het modem achteraan in de ip range je modem/router. Als het modem/router adressen uitgeeft in de 192.168.1.xxx range zit het modem waarschijnlijk op 192.168.1.254. zet dan het access point op 192.168.1.253
*schakel DHCP uit in het access point
*Sluit het access point op je netwerk/modem aan door gebruik te maken van de lan aansluiting!
Schrijf een review

Datum: 22-10-2013
Door: michaelb1971
Cijfer: 6,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Installatie is eenvoudig, maar als je een vast ip adres gebruikt wordt deze wel weggegooid en moet je dat weer terugzetten. Op zich geen probleem. Vond het bereik erg tegen vallen toen ik deze beneden had staan en heb toen besloten deze router als een accespoint te gebruiken op de bovenverdieping. Bereik verbeterde iets. Maar als accespoint ligt de wifi er bijna dagelijks uit en kan je de router ook niet meer benaderen en moet je de stroom er af halen. Ik vind dat erg hinderlijk en had dit totaal niet verwacht van deze geprezen router. Ik heb een vast vrij kanaal ingesteld. Als ik dit had geweten had ik deze router niet aangeschaft en raad deze dan ook niet aan als je een stabiel accespoint zoekt.
Mike
Schrijf een review

Datum: 16-10-2013
Door: GerardK1963
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Nu mijn kinderen groter worden en om allerlei draadloze verbindingen vragen, maar eens even aan het checken gegaan in huis. Huidige router, die op de benedenverdieping staat (DLink dir655) gaf toch een teleurstellend resultaat. Op de eerste verdieping gaat het nog wel als je bijna recht boven de router zit, maar in de andere hoek van het huis een zeer slechte verbinding. Op de 2de verdieping/zolderkamer was het helemaal hopeloos.
Kabels zijn geen optie, daarom eerst maar eens powerline adapters geprobeerd (geleend van een collega). Verbinding via het lichtnet nog slechter dan draadloos. Blijkbaar kost de overgang naar een andere groep teveel en is de totale belasting van de groepen zodanig dat de ruis het signaal erg verzwakt.
Daarom maar voor een 2de router gekozen, ik heb immers wel een kabel van de begane grond naar de eerste verdieping. Dus modem - router - router. Gekozen voor de TL-WR1043ND van TP-Link vanwege de goede recenties op kieskeurig en de goede testen op hardware.info. Ik zag wel dat er hier en daar problemen waren, maar die heb ik voor lief genomen.
Installatie verliep prima en al snel had ik een prima draadloze verbinding. Alle PC's en laptops ingesteld en alles okee. Daarna begon de 'ellende'. Steeds uitval van het signaal/de router, die alleen met een harde reset van de router op te lossen was. Internet en vele fora afgestruind om het probleem op te lossen. Kanalen van dynamisch naar statisch gezet en gezorgd dat beide routers niet in elkaars vaarwater konden komen, firmware updates, poging van router AP te maken, etc. Probleem bleef. Steeds viel de router van TP-Link weer uit. Of de draadloze verbinding nu gebruikt werd of niet, maakte niet uit. Ondertussen mail naar TP-Link, maar (nog) geen antwoord.
Van alles geprobeerd en uiteindelijk ......lijkt nu alles opgelost. Ik herinnerde mij eerder een probleem met de huiscentrale van het alarm dat ook rechtstreeks aangesloten is op mijn Ubee (EVM3200 van Ziggo) modem. Na het verwisselen van de batterij van één van de aangesloten deurcontacten van het alarm bleef ik storing houden. Oplossing was destijds het modem even een langere tijd, minimaal 10 minuten, uit te zetten (alle stroom afsluiten). Dit lijkt ook nu de oplossing te zijn geweest. Router draait nu 1 1/2 dag zonder problemen.
Die minimaal 10 minuten dat het modem zonder stroom zit leidt blijkbaar tot een ander 'soort reset'. Wanneer de stroom weer aangesloten wordt na die 10 minuten wordt de centrale server waar het modem mee verbonden is (in mijn geval die van ziggo) anders benaderd en daardoor ontstaat een andersoortige reset.

Wellicht dat deze oplossing ook bij anderen werkt. Ik zal de komende week af en toe een update van deze review doen om jullie verder te informeren.
Schrijf een review

Datum: 29-5-2013
Door: ronaldjens
Cijfer: 5,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Het bereik van mijn oude router werd minder, daarom deze TP Link ivm goede reviews aangeschaft.
Bereik van deze router is slecht, ook na update en kanalen zoeken.
Ben het eens met het commentaar van Joost: binnen 5 meter goed bereik, bij iets grotere afstand slecht, instabiel of vooral geen bereik.
Wie heeft tips voor mij?
Schrijf een review

Datum: 16-5-2013
Door: Joost37
Cijfer: 6,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Installatie en Mogelijkheden zijn prima. Echter het bereik (wat toch een van de belangrijskte dingen van een router is) is erg matig. Naast de router is het bereik prima maar loop ik 5m verder dan neemt het dusdanig af dat de verbinding instabiel wordt. In eerste instantie was het prima. Router in meterkast en op begane grond prima bereik en op eerste verdieping matig maar werkbaar. Daarna kwamen de kuren echter. Steeds slechter bereik. Nu staat de router in de kamer (niet op de grond en van de muur) en alleen dichtbij is het bereik goed en stabiel. Over draadloos internet op de eerste verdieping hoef ik al helemaal niet meer aan te denken. Heb al met inSSIDer gekeken naar de netwerken in de buurt. Zijn er 13 in totaal maar het mag toch niet zo zijn dat een netwerk van 75m verderop mijn signaal overruled als ik 5m van mijn router ben! Ga nog eens met de kanalen spelen maar heb er weinig vertrouwen in. Alle andere netwerken in de buurt hebben een max speed van 144Mb/s of 54Mb/s, dus helemaal het nieuwste van het nieuwste heeft de straat ook niet. Ik gebruik het netwerk alleen voor internet en heb geen zware belasting zoals online gaming of streaming naar TV.
Schrijf een review

Datum: 21-4-2013
Door: knarf7474
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Enkele weken geleden verving deze router onze oude linksys wrt54g, die steeds meer kuren begon te krijgen met de wifi.
Installatie was zo gebeurd. Snelheid en bereik is een duidelijke verbetering over de WRT, wifi bereik is in een betonnen 3 verdiepingen huis overal goed(router op de middelste verdieping). 1 maal gehad dat de snelheid over wifi zakte naar 0,8 Mb/s, na het resetten van de router was dit wel opgelost. Ik denk echter dat iedere router wel eens kuren heeft dus zolang dit geen gewoonte wordt is dit een goede router voor het geld.
Schrijf een review

Datum: 17-4-2013
Door: Mr RR
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze router gekocht naar aanleiding van de vele goede (ook professionele) reviews en ter vervanging van mijn vorige Netgear WNR3500V2 router die slechts 2 1/2 jaar oud was maar waarvan steeds vaker het signaal onstabiel werd of wegviel en gereset moest worden. Deze TP-Link heeft een zeer goed en sterk bereik in mijn huis met 3 verdiepingen en ik heb geen uitvallers of haperingen meer. De installatie is zeer eenvoudig en goed te doen, ook voor mindere technici onder ons. Ik raad wel aan om in het routermenu een vast kanaal te kiezen ipv de auto functie en te kiezen voor kanaal 1, 6 of 11 en het gratis programma "inssider" te downloaden om te kijken welke kanalen er het meest of minst (minder hetzelfde is beter) gebruikt worden in de nabije omgeving. Kortom een uitstekende router voor een lage prijs en ik kan hem dan ook iedereen aanraden.
Schrijf een review

Datum: 24-3-2013
Door: krelis
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Omdat het cisco-modem van ziggo een waardeloos draadloos bereik had heb ik daarvan het wifi uitgeschakeld en de tp-link er tussen gezet. Zo te lezen hebben veel ziggo-klanten daar last van, gemopper van de kinderen die geen bereik met de smartphone hadden. Nu heb ik een redelijk wifi-signaal op zolder in een betonnen huis, de router staat in de huiskamer, daar goed bereik, ook in de tuin! De installatie ging prima, via internet (vergeet niet wachtwoorden aan te passen!) is de router bereikbaar en kan je geavanceerde instellingen aanpassen, voor de ervaren gebruiker. Aardig is de mogelijkheid van usb-opslag, maar gebruik ik niet. Goede router voor weinig geld!
Schrijf een review

Datum: 23-3-2013
Door: Sminky48
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Uitstekende router!! Installatie prima. Router buiten de meterkast geplaatst. Hiervoor had ik Wifi via Ziggo met het Ubee modem. Waardeloos signaal !!. Wifi op de Ubee uitgeschakeld en deze TP-Link aangesloten en iedereen is thuis weer blij. Ook de kinderen op hun GSM ! Als deze het zo goed blijft doen dan heb je echt waar voor je geld. Kopen dus !
Schrijf een review

Datum: 14-3-2013
Door: speedpeet
Cijfer: 3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na een redelijk goed begin nu echt een drama. Ondanks diverse pogingen geen stabiel netwerk te krijgen; dan de laptop geen bereik dan de iPad geen bereik.... Alles opnieuw ingesteld en nu weer drie keer op een dag resetten. Ga maar op zoek naar iets nieuws, 40 euro het putje in.
Schrijf een review

Datum: 21-2-2013
Door: brutus149
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Op aanraden van mijn zoon besteld, de instalatie was/is vrij eenvoudig, als 65+ kon ik het bijna zonder de gebruiks aanweizing (diemoet je maar zien te vinden op Internet) maar het geheel werk prima en voldoet volledig aan de gestelde verwachtingen en ik kan nu overal in huis (flat-woning) gebruik maken van dit (ook) mooie apparaat. Ook ik kan hem u aanraden !
Schrijf een review

Datum: 28-1-2013
Door: Erik W
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mooi ding om te zien, en met 3 antennes goed bereik.
Installatie leek eerst heel makkelijk, stappen volgen volgens boekje en ik had al snel internet met LAN en even later ook met Wifi.
Maar na 10minuten had ik ineens geen draadloos meer, maar alleen LAN.
Wat ik ook probeerde, resetten etc, niks lukte. pas na de 3de keer de gehele installatie opnieuw te hebben doorlopen had ik weer draadloos.....voor 5minuten. internet was er dan wel, maar erg sloom, rond de 1mb/sec. om vervolgens na 5minuten helemaal weg te zijn. Het was al laat, dus ik dacht: morgenvroeg weer verder. doe ik het spul 's morgens aan: geen problemen meer, en gewoon 10mb!!
Vandaar installatie een 7, de rest een 10.
Schrijf een review

Datum: 27-1-2013
Door: Wubbo
Cijfer: 6,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze router in gebruik als accesspoint, het doet dat op zich goed, echter het bereik is niet zo goed als wordt voorgesteld en is minder dan mijn andere linksys accespoint.
Maar dit is overkomelijk.
Wat een groter probleem is dat hij steeds vastloopt, om de paar uur moet de stekker er even uit, om hem weer aan de praat te krijgen, ik had de hoop dat het met de laatste update opgelost zou zijn. Helaas niet dus.
Ik ga hem nu maar vervangen, dat instabiele spul moet ik niet.
Schrijf een review

Datum: 12-1-2013
Door: ICTspul
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze router gekocht ter vervanging van de FRITZ!Box 7170, nu beschikking over Gigabit LAN en 802.11n WLAN.

Aan de WAN interface hangt het Ubee EVM3200 kabelmodem van Ziggo en levert mij Alles in 1 Plus. De SSID, Channel en Security hetzelfde gehouden als op de FRITZ!Box waardoor alle draadloze apparaten zonder herconfiguratie kunnen verbinden.

Het Ubee EVM3200 kabelmodem is gemonteerd in de meterkast en de TP-Link TL-WR1043ND hangt in de hal.

De installatie was voltooid binnen 15 minuten.
Hierna een bekabelde en draadloze speedtest gedaan, de laatste resultaten waren: DOWN 59.25 / UP 5.74

+ prijs/prestatie is zeer gunstig
+ eenvoudige installatie zonder CD
+ eenvoudige configuratie
+ uitstekend bereik draadloos signaal (ook op zolder)
+ voorzien van laatste firmware bij levering
+ vervangbare richtantennes
+ QSS (WPS) kan uitgezet worden
+ DD-WRT compatible voor hobby-bob / geavanceerde opties

- herstart nodig bij wijzigingen
- geen powersave mogelijkheden
- geen schedule AAN/UIT Wireless Radio
Schrijf een review

Datum: 15-12-2012
Door: bierdik
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Werkt prima, ziggo gebruikers wel even de modem resetten (van de stroom afhalen) en bij mij de pc opnieuw opstarten. Wordt niet vermeldt bij de instal. cd-rom.
Zelfs op zolder goed ontvangst, router staat in de meterkast beneden.
Tot nu toe erg content.
Schrijf een review

Datum: 16-10-2012
Door: _Ronald8
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Voor ik deze router kocht heb ik reviews gelezen van de meest verkochte routers en de "betere" routers. Ik kwam er achter dat de reviews niet veel van elkaar verschilden. De problemen die mensen bij deze router hebben geschreven staat ook te lezen bij andere routers. Van de routers kwam deze gemiddeld er goed van af. Ik heb deze gekozen vanwege de prijs en het feit dat het een apparaat is dat veel wordt verkocht en een doorontwikkelde versie is.

Ik heb hem nu 4 weken en ik ben er blij mee.

Installatie was eenvoudig en snel. Hij doet het prima met meerdere apparaten tegelijkertijd PC, Ipad, Iphone. Het bereik is beter dan de Fritzbox. Tot nu 100% betrouwbaar. Op zolder in de hoekjes is het bereik matig (hebben de duurdere ook), maar ons huis is echt zeer slecht voor signaal doorgifte en ik kan een simpele signaalversterker bij kopen als dit vervelend blijkt voor de kinderen.
Schrijf een review

Datum: 30-8-2012
Door: Vincegarcia
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De router enkele dagen in mijn bezit en ben tevreden over mijn aankoop. De reden van deze aankoop was voornamelijk gebaseerd op het verbeteren van de Wi-Fi prestaties in en rondom het huis. Mijn oude sitecom router kon het allemaal niet meer aan. Het bereik is nu uitstekend met dit apparaat! (Je merkt meteen de meerwaarde van de richtantennes)
Ook de handmatige installatie was eenvoudig. Hij kan ook automatisch worden geconfigureerd, maar deze functie heb ik nog niet geprobeerd.

Let bij deze router wel op de volgende punten:
(gebaseerd op eigen ervaring)
- Out-of-the-box heeft dit apparaat een auto-channel functie. Deze staat standaard aan. Zet deze uit! Het signaal valt nog wel eens weg. (Door het uitzetten van deze functie het probleem niet meer ervaren.)
- Un-plug je USB m.b.v. de "eject knop" binnen de router software. (Doe je dit niet, dan kan het internetsignaal wegvallen terwijl je nog gewoon verbonden lijkt te zijn met de router. LAN werkt dan nog wel, WAN niet meer) Gewoon rebooten als dit gebeurt en je kunt weer verder.

Afgezien van deze kleine minpuntjes heeft het apparaat nog tal van andere functies. Kortom, waar voor je geld
Schrijf een review

Datum: 21-7-2012
Door: Joop36
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
In vervolg op mijn review van 02-04-2012 kan ik alleen maar bevestigen dat de router TP-Link TL-WR1043ND nog steeds aan de verwachtingen voldoet.
Inmiddels heb ik ook het nieuwe Wi-Fi modem van Ziggo geprobeerd maar na een paar dagen (zwak signaal) de TP-Link weer aangesloten en het Wi-Fi deel in het
Ziggo modem uitgeschakeld. Sindsdien overal in huis weer uitstekende ontvangst zonder storingen.
Ruim een halfjaar geleden heb ik bij mijn dochter ook de TP-Link geplaatst en ook hier met het zelfde resultaat.
Schrijf een review

Datum: 10-7-2012
Door: joey888
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Hiervoor 2 linksys routers gehad maar beide onstabiel
eerste(wrt540)router ontvangst 6-12 mb tweede(wrt320) 8-18mb onstabiel. Deze heeft op dezelfde vloer 33-36mb
en verdieping hoger (30-33mb)
kheb 50mb ziggo bedraad!!
dus erg tevreden en spotgoedkoop!!!
Schrijf een review

Datum: 8-7-2012
Door: JHF Schipper
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Hoewel ik deze router TP-Link TL-WR1043ND bij internetshop.nl gekocht had bleek deze kapot te zijn maar bij retouren een nieuwe gekregen en die aan heb gesloten en deze deed het direct.
Het bereik is erg goed en kan tot voorbij mijn achtertuin nog bereik.
Echt toppie voor een redelijke prijs!!!
Schrijf een review

Datum: 11-6-2012
Door: Haensel
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De router laat zich makkelijk installeren. Het bereik is goed. Aanvankelijk viel soms het internet weg, terwijl het signaal sterk genoeg was. Hierover heb ik ook een vraag gepost. Nu ben ik erachter dat het aan de autochannel gelegen heeft. Sinds autochannel uitstaat, heb ik geen problemen meer.

Het blijft dus raar dat die autochannelfunctie niet naar behoren werkt.
Schrijf een review

Datum: 5-6-2012
Door: Erik v F
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb enige tijd geleden een Sitecom Router 4000 router gekocht, maar was daar alleen niet tevreden met het bereik ervan. Voor de rest ook een prima apparaat wat makkelijk in te stellen is en doet wat hij moet doen. Dus ik op zoek naar iets anders.

Router hangt bij mij in de meterkast wat niet optimaal is. Omdat ik media vanaf mijn NAS naar mediaspeler stream was ik op zoek naar mogelijkheden. Na veel mogelijkheden bekeken te hebben, ben ik uitgekomen op deze router. Gaat al een tijdje mee, maar ervaringen lijken goed te zijn. Geen dual band, maar dat is wat mij betreft ook het enige wat er niet op zit (en een bewuste keuze). Installatie was binnen 4 minuten geklaard (zonder kleine CD, die past niet in mijn iMac) en alles draait meteen als een zonnetje. Bij het invoeren van mijn statische IP adres van de NAS viel me op dat LAN IP adres standaard staat ingesteld op 192.168.1.1 in plaats van 192.168.0.1. Dit is echter gemakkelijk te veranderen. Het viel me op dat je wel een heleboel kan instellen, maar voor thuisgebruiker is dat niet nodig. Ontvangst van wifi signaal is aanzienlijk verbeterd, dus ik ben al met al dik tevreden over deze router.

Een opmerking nog voor diegenen die een firmware update willen maken: let erop dat alle instellingen van het modem verloren gaan bij het maken van een update. Dus van te voren opslaan!

Omdat ik de router nog maal kort heb, heb ik nog geen oordeel over betrouwbaarheid, maar ik ga ervan uit dat dat wel goed komt. Hoewel relatief niet te duur voor een router doet hij bij mij wat hij moet doen, waarmee ik erg tevreden ben over dit apparaat.
Schrijf een review

Datum: 1-6-2012
Door: Koos 73
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wat een router is dit instaleren een fluitje van een cent zonder cd had hiervoor een d-link maar die verbrak steeds het wifi maar met deze router is dat probleem afgelopen kortom een WERELD ROUTER
Schrijf een review

Datum: 9-4-2012
Door: JarlGNR
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb deze router gekocht omdat ik een mediaplayer wilde hebben. Hiervoor moest ik mijn router uit het jaar kruik vervangen. Daar waar ik alles lees voor ik iets koop doe ik dat niet bij ingebruikname. Liep dan ook tegen een klein probleem aan. De router stond op "dynamisch". Hierdoor kreeg ik IP conflicten. Dit opgelost door hem op "auto" te zetten en de wifi cannels op 5 gezet. Ik heb nu overal en altijd probleemloos verbinding. Mijn mediaplayer werlke ik gekocht heb wwerkt ook prima. Hij heeft internetverbinding en ook streamen vanaf m'n pc is geen enkel probleem. Ik heb tevens via de USB een USB powerd HDD aangesloten welke nu werkt als netwerkHDD. Het enige wat ik nog niet voor elkaar heb is dat deze zichtbaar is voor m'n mediaplayer. Ik heb een ziggo alles in 1 extra pakket. Bij een vaste aansluiting download ik met 12mb/sec. Met wifi doet hij ongeveer 7mb/sec. Het modem van ziggo staat op de begane grond. De router op de 1ste verdieping. Deze twee hebben een vaste verbinding met elkaar. Wifi gebruik ik ook alleen op de begane grond. Op de 2de verdieping zit nog een gamer die zowel wifi als een vaste verbinding gebruikt. Ook uit die hoek hoor ik geen klachten dus ik neem aan dat dit prima werkt. Tablets en telefoons geven ook geen problemen.
Schrijf een review

Datum: 8-4-2012
Door: bice
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een week geleden deze router aangeschaft. Wij gebruiken deze in combinatie met het standaard Motoral SVB5120E modem van ziggo (alles-in 1 basis). Installatie via vaste netwerk verbinding ging vrij makkelijk. Wifi werkt stabiel en snelheid is goed.

Tot nu toe geen spijt van deze aankoop.
Schrijf een review

Datum: 7-3-2012
Door: j.v.driel bakel
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Router 6 mnd in gebruik en werkt erg betrouwbaar !
Uitstekend bereik rondom het huis (buiten op laptop)
Prijs/kwaliteiverhouding is OK
Installatie snel en eenvoudig (via UPC modem)uit te voeren. PC / Laptop herkent ontvangst-signaal (geen CD-ROM gebruiken tenzij het echt nodig is....?)
Aanrader ! P.s. UPC levert het merk Sisco draadloos modem bij hun "pakketten" met ingebouwde antenne(s)van goede kwaliteit (gelijk aan TP Link)
Schrijf een review

Datum: 20-1-2012
Door: pat2233
Cijfer: 6,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
wordt gek van dit ding! om de have klap ligt internet eruit. dit alleen bij draadloos. Voor iets meer geld heb je een betrouwbaar product
Schrijf een review

Datum: 13-1-2012
Door: seijsink
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prima prijs prestatie verhouding.
Indien je UPC kabel internet hebt sluit dan deze router aan zonder cd-rom gebruik. Gewoon default instellingen uit de doos. Aansluiten op het UPC cisco modem en klaar draaien maar.
er zijn enorm veel instellingen mogelijk maar daarvoor verwijs ik je graag naar de handleiding.
Schrijf een review

Datum: 30-12-2011
Door: Jocoos
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Installatie met de CD was een makkie. Je volgt gewoon de instructies. Op het laatste moment kwam er een melding: netwerk niet compleet. Echter gewoon even de modem van Ziggo gereset en alles deed het!
De router staat boven en we krijgen beneden een maximaal bereik. Internetverbinding verloopt zeer goed. Ook de smartfoon op Wifi aangemeld zodat de info via de router kan lopen. Scheelt weer in telefoonkosten.
De router doet wat hij moet doen: wireless internet/wifi. Het lukt me tot op heden niet een harddisk te koppelen (is wel een optie), dus dat moet ik nog uitzoeken. Ook wil ik mijn netwerk kunnen uitbreiden (TV-NAS/harddisk, en lijkt dat met deze router goed mogelijk.
Betrouwbaarheid: net een paar dagen in bezit.
Schrijf een review

Datum: 27-12-2011
Door: Spacer1963
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze router nu een paar weken in bezit. Installatie was makkelijk. Bijgeleverde cd-rom niet gebruik. Eerst even aangesloten aan mijn laptop, ip adres ingetikt om router te benaderen. Hierna alles ingesteld zoals ik het graag wilde, (m.n. de beveiliging), router op zijn plaats gezet en aangesloten aan mijn Ziggo (Ubee) modem. En ja hoor internet loopt als een trein. Tot op de zolder prima bereik. (zitten toch 2 betonnen vloeren tussen) Betrouwbaarheid kan ik nog niet beoordelen, dit moet de tijd uitwijzen. Prijs/kwaliteit zit in ieder geval goed.
Schrijf een review

Datum: 24-11-2011
Door: Toekie17
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wegens veroudering en erg trage werking van onze Sitcom router, deze van TP-Link besteld vanwege de veelal goede reviews. Binnen twee dagen in huis via Redcoon en binnen 10 minuten geïnstalleerd. Een hele makkelijke installatie en de verbinding is super. Ik ben een tevreden klant, en helemaal ook vanwege de prijs!
Schrijf een review

Datum: 23-11-2011
Door: Anouk 2011
Cijfer: 5,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De installatie in het boekje leek zo simpel. Maar de verbinding met internet kwam niet. Uiteindelijk toch de Helpdesk moeten bellen wat een centraal nummer is in China. Slecht Engels sprekende Chinezen proberen je te helpen maar door hun dialect zijn ze nauwelijks te verstaan. Ik heb 20 min met China aan de telefoon gezeten. Uiteindelijk is het wel opgelost. Een helpdesk in NL zou wel een vooruitgang zijn. Als je geen Engels spreekt heb je namelijk een probleem. Verder moet de kwaliteit zich nog bewijzen. Ik heb de router 2 dagen in huis.
Schrijf een review

Datum: 7-11-2011
Door: SDX_NIV
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
EExcelent toestel voor zijn prijs! Beter zal je voor deze prijs niet vinden. Had voordien een Linksys WRT-54GL met tomato fw. Deze is nooit zo betrouwbaar als deze geweest desondanks het krachtige tomato. Ook het bereik is praktisch x2, een grote verbetering.

De webinterface is elementair, geen uitschieter maar het kan er goed door. Het vervult zijn functie. Voor een minder technisch persoon kan dit misschien een probleem zijn.

Ik heb de usb poort voor storage devices nog niet durven proberen - ik stond er een beetje wantrouwig tegenover, dataverlies enzo... Het ding is zo goedkoop er moet toch een addertje onder't gras zitten :)
Nu 2 maanden in gebruik en alleen maar lof over het ding. Het storage feature zal ik dus binnenkort gebruiken.
Totnutoe AANRADER!
Schrijf een review

Datum: 31-10-2011
Door: jslikker
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Vanmorgen besteld en vanmiddag opgehaald bij 4launch en installatie was na 5 minuten al klaar. Super makkelijk.
Heb niet de cd gebruikt maar gewoon via de webapplicatie gedaan.

Betrouwbaarheid kan ik niet echt nog bepalen natuurlijk
Schrijf een review

Datum: 17-10-2011
Door: Ron Nieuwland
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds ik in het bezit ben van een tablet gebruik ik m,n draadloos netwerk veel meer toen kwamen ook de problemen met zwakke signalen en het wegvallen van de verbinding. Nu ik een paar dagen in het bezit ben van deze router zijn m,n problemen over. Stabiel en sterk signaal en niet meer weggevallen. Erg makkelijk te installeren, ook de usb aansluiting is erg handig, ik heb er een externe harde schijf aan hangen waar iedereen in huis gebruik van kan maken. Een betaalbare prima router een echte aanrader. Ook de service van Redcoon is prima, snel in huis.
Schrijf een review

Datum: 11-10-2011
Door: anouarzh
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Super router. Wel even de modem resetten en dan de router aansluiten. Snelheid is top door twee betonnen muren heen, haal ik nog een snelheid van 38.8 Mbit. USB functie werkt ook top en is erg handig.
Schrijf een review

Datum: 22-9-2011
Door: Jack Oosthuizen
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heel eenvoudig in te stellen. Ik heb het rechtstreeks in de router gedaan en niet via een kabel. Voor iemand die de Engelse taal niet helemaal machtig is, kan dit toch een lastige opgave zijn.
Maar dan het bereik van deze router, daar heb ik 'm voor gekocht. Zowel op de begane grond als op de 2e verdieping een hele goede performance.
Hoewel het voor mij een onbekend mer ik , ben ik er wel zeer tevreden over.
Schrijf een review

Datum: 1-9-2011
Door: ArsLP
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze router nu een kleine 2 weken in mijn bezit en moet zeggen.... een SUPER router!!!
Alleen jammer dat er geen Nederlands menu inzit, ik heb de cd niet gebruikt om hem te installeren.
Ik heb deze router gekocht voor de USB aansluiting en ook die werkt perfect. Ik heb nu gewoon een kleine ftp server. Ik heb een paar pc`s in onderhoud en kan nu gewoon de benodigde software vanaf daar downloaden vanaf mijn ftp server.
Wat wel vervelend is dat iedereen kan lezen en schrijven naar de server toe.
Ik krijg het niet voor elkaar om sommige account op alleen lezen te zetten.... zal wel een software bug wezen.
Maar voor de rest een super router.
Schrijf een review

Datum: 1-9-2011
Door: sander_techum
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Router aangeschaft omdat ik met andere routers geen bereik heb op de 2e verdieping. De modem en router hangen beide in de meterkast op de begane grond. Met de Linksys WRT54G icm PCI draadloze netwerkkaart had ik geen tot heel weinig signaal, in ieder geval niet voldoende voor een internetverbinding. Via de kabelboer toen de Sitecom WL-582 icm usb adapter aangeschaft, ook deze gaf geen tot heel weinig signaal. Na enig speurwerk op internet kwam ik het voor mij onbekende TP-Link tegen. Door de positieve reviews en gunstige prijs deze aangeschaft icm TL-WN722N usb adapter. Installatie van de router met bijbehorende cd is eenvoudig, beveiliging instellen is ook eenvoudig. Daarna kijken waar het mij eigenlijk om gaat: het bereik. Op de 2e verdieping heb ik nu 3 van de 5 strepen signaal, internetverbinding is stabiel en snel(genoeg). Prima dus. Wellicht kan ik met de plaats van de router en het richten van de antennes er nog een streepje signaal bij krijgen, maar nogmaals de verbinding is goed genoeg. Ik zal later de review nog uitbreiden als ik wat ervaring heb met de betrouwbaarheid en de mogelijkheden(admin-scherm en aansluiten usb-schijf op router). Tot nu toe zeer tevreden!
Schrijf een review

Datum: 19-8-2011
Door: cor707
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Update van de review van ongeveer 4 maanden geleden.
Ben nog steeds zeer tevreden, goede snelheid zowel draadloos als bedraad. Goed tot zeer goed bereik met deze wlan router. Heb geen moment spijt van deze aankoop. Voor de kleine prijs krijg je prima router met grootse prestaties. Voor wie niet te veel geld wilt uitgeven is dit een prima router.

Misschien dan toch een min puntje: Had de firmware van de router geüpdatet naar de laatste versie, maar kreeg toen de router draadloos niet meer aan de praat. De oude firmware maar weer gedownload en geflashed en de router werkte weer als vanouds. Raar inderdaad maar weet de oorzaak eigenlijk nog steeds niet. Een oud gezegde luid, if it aint broken, don't try to fix it.
Schrijf een review

Datum: 29-6-2011
Door: hovannevis
Cijfer: 7,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
---------- update review 29-06-2011 ----------
In een eerdere beoordeling hen ik aangegeven dat de betrouwbaarheid van dit apparaat onder de maat is. Niets is minder waar. Het is een kwestie van installatie, dus daar moet je wel opletten. Het is dus een prima ding voor het geld, maar de installatie kan tegenvallen. Dat komt waarschijnlijk door de uitgebreide opties.
Ik heb een vraag aan support van TP-link gesteld, daar had ik weinig aan, maar na verder ploeteren bleek het iets te zijn met de DNS instelling. Nou ja, weet je dat ook.
Nu draait het onvermoeibaar, aanmelden nieuwe PC op WIFI gewoon door een PIN in te vullen. Ideaal. Dus ben je een goede onderzoeker, dan kom je er vast uit.

---------- oude review 23-06-2011 ----------
Op zich goede installatie, maar heb hetzelfde probleem als andere hier al hebben aangegeven. Na 5 minuten stopt het signaal, een reset, en dan weer 5 minuten. Leverancier zegt eerst dat het probleem bekend is, maar daarna weer niet. Helpdesk van TP-link is bagger. Kortom, het wordt tijd om het apparaat weer netjes in te pakken en terug te sturen. Wat een dramading! Als je de gok wil wagen en het werkt is het een prima ding, maar als je niet van gokken houdt zou ik het niet kopen.
Schrijf een review

Datum: 13-5-2011
Door: eric52635
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Had eerst de Sitecom Wireless Gigabit Router 300N (WL-351)
maar na een paar maanden deed het wireless gedeelte het niet meer en kwam ook niet meer in het setup gedeelte mede omdat er ook geen resetknop op zit,kreeg dus niks meer aan de praat.

intussen heb ik de TP-Link gehaald nav de reviews hier en goede recensies op tweakers.

voor dit geld een zeer goede router die zeker niet onder doet voor de duurdere jongens.
bereik is ook een stuk beter dan de sitecom en het setup gedeelte is voor mij uitgebreid genoeg voor wat ik nodig heb.
voordeel is ook dat je ddwrt opensource erop kan installen wat weer meer mogelijkheden geeft voor de mensen die meer eruit willen halen.

gewoon een top router waar je geen spijt van krijgt.

(heb van sitecom wel zonder problemen een nieuwe gekregen die heb ik maar op zolder geplaatst).
Schrijf een review

Datum: 2-3-2011
Door: Jan H66
Cijfer: 4,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Keurig geleverd met beroerde tegenstrijdige handleidingen die niet in het nederlands zijn. Na goed lezen en door eigen kennis was installatie redelijk eenvoudig en binnen 5 minuten internetverbinding. Wel rare waardes voor de snelheid tussen router en pc. van 18 mbs tot 36, 58 en 54. Echter na een uur viel om de 5 minuten de verbinding uit. Stroom uit en aan en de verbinding kwam terug om na 5 minuten weer te verdwijnen. 15 x herhaald en nu is het mooi geweest. Oude router weer tussen en het liep weer zonderissues. Router heeft laatste firmware. Gaat retour en dan maar een ander merk. Heeft me al teveel tijd gekost.
Schrijf een review

Datum: 6-2-2011
Door: dickz66
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Installatie via CD gaat standaard in het Duits. Pas na het installeren van nieuwe firmware (gaat overigens prima)wordt de interne website een stuk toegankelijker. Goede en complete instellingen. Het bereik is een stuk beter van mijn vorige Linksys N en Belkin N. De beveilingsmogelijkheden zijn divers en gemakkelijk zelf in te stellen. Stabiliteit is prima. Alle aangesloten apparatuur krijgt altijd prima verbinding en dat is toch waar het om draait. Grootste pluspunt blijft echter toch de prijs.
Schrijf een review

Datum: 28-1-2011
Door: super240
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
echt een super apparaat! Door een lange afstand niet zo heel veel bereik meer (met andere routers helemaal niks meer) maar dan toch nog een snelle en zeer stabiele verbinding. Het enige vervelende was de installatie, dat stond op duits, als je de cd niet gebruikt. Maar met een firmware update was die weer engels. Ook zitten er zeer veel mogelijkheden op. Echt een aanrader!
Schrijf een review

Datum: 25-1-2011
Door: Remco197930
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Vandaag binnen gehad via 4launch shop. En gelijk geinstalleerd. werkte binnen 10 minuten

Zeer makkelijke installatie. Wel eerst kabel van je router naar pc doen en dan pas in modem. Kan je inloggen via pin van apparaat die onderop staat en dan aansluiten op je modem.
Schrijf een review

Datum: 19-1-2011
Door: Jansen...
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prima router voor weinig geld, eenvoudig te installeren. Installatie cd kon router niet vinden, maar makkelijk via de pagina van de router te installeren. Blijft goed in de lucht, alleen eerste dagen af en toe een storing gehad, loste zichzelf weer op.
Schrijf een review

Datum: 6-1-2011
Door: KB2011
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Voor deze prijs een geweldige wireless router en gemakkelijk in gebruik. De Gigabit poorten zijn mooi meegenomen maar het geweldige wireless bereik en doorvoersnelheid maken deze router een zeer goede aankoop. Mogelijkheden van de USB poort zijn wat gelimiteerd, maar toereikend. Installeren natuurlijk gewoon gedaan via de web-interface en niet de CD!
Schrijf een review

Datum: 10-12-2010
Door: cyruse
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik zocht een goedkope, betrouwbare, makkelijk te installeren gigabit router voor thuis. Ik heb deze router aangeschaft om een thuisnetwerk te creeeren met 2 mediaspelers, een computer en een USB externe harddisk. De externe harddisk is op de USB poort van de router aangesloten en wordt als een soort NAS gebruikt, centrale opslag van documenten, foto's en films.

Deze router is daar prima voor geschikt. Uit de doos aangesloten, het resetten van het kabelmodem was voldoende om direct het internet op te kunnen gaan. Installatie verliep makkelijk en simpel. Het menu van de router, beschikbaar via een internet browser, is duidelijk en helder met de instellingen links en makkelijke tips rechts in het scherm.

De router draait nu een aantal weken en is zeer stabiel, nog geen enkel probleem gehad, zowel niet met internet als met streamen van films via de externe hd naar de mediaspeler. Draadloos gebruik ik (nog) niet dus daar kan ik niets over zeggen, daarom geen cijfer voor bereik. Er zitten 4 gigabit poorten aan de achterkant voor een bekabeld netwerk en die gebruik ik nu.

Uitstekende router voor heel erg weinig geld (44 euro! dec 2010). Net zo betrouwbaar, zo niet beter, als duurdere linksys, d-link en netgear routers, ik hoorde dit ook al van verkopers van andere merken routers. Er zijn over het algemeen meer problemen met deze merken dan met TP Link. Aanrader dus!
Schrijf een review

Datum: 3-12-2010
Door: Raymond de haas
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
een prima router met een goed ontvangst. Zelf op zolder heb ik nog 3 streepjes bereik van de 5. Installatie ging direct goed (dacht ik), maar helaas was het bereik in 1 keer weg. Oplossing is de router installeren zonder wachtwoord, daarna handmatig het wachtwoord toevoegen. Tot op heden werkt hij nog steeds prima en ben ik er erg gelukkig mee.
Schrijf een review

Datum: 27-11-2010
Door: Renault1998
Cijfer: 7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prima router, lekker snel, zowel wireless als via LAN. Mooi geprijsd (€ 47.95)

De installatie (met de cd) is duidelijk en gebruiksvriendelijk, totdat.... Alles leek heel voorspoedig te gaan, maar bij het verifieren van de de router settings ging het mis. Daar gaf hij wel aan waar je moest gaan zoeken voor de oplossing, maar goed, dit apparaat was nieuw voor me, dus het blijft toch een zoekplaatje. Helpdesk van de ISP kon niet echt helpen, helpdesk van de winkel kon niet echt helpen, dus op naar de helpdesk van de fabrikant (0900-8754657 - alleen op werkdagen bereikbaar)Jammer, want tijdens het installeren was het zaterdag. Toch maar doorgezocht en voor de mensen, die de aanschaf ook overwegen en wellicht dezelfde uitdaging tegenkomen: verander in de router het LAN IP adres. (via je internet browser)Daarna kun je genieten van snel en draadloos internet.

Over betrouwbaarheid is nog niets te zeggen, daar ik hem zo even heb geinstalleerd. Uiteraard daarover later meer.
Schrijf een review

Datum: 25-11-2010
Door: galizo
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze Router ook gekocht na het lezen van reviews/forum
Helemaal geen spijt van gehad.
Installatie gaat eenvoudig, het bereik is prima en tot nu toe totaal geen problemen.
Hiervoor een 2 keer een Linksys gehad en iedere keer problemen
Schrijf een review

Datum: 22-11-2010
Door: Ad500
Cijfer: 1,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Krijg hem wel geinstaleert,maar werkt verder niet.
Is niet makkelijk zoals mijn voorgangers zeggen.
Beschrijving is in het engels en kom er niet aan uit.
Website speciaal voor deze router is niet bereikbaar,had ik maar nooit naar jullie geluistert.
Schrijf een review

Datum: 16-11-2010
Door: Jelle
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb jaren tegen het plaatsen van een router op gezien, bleek niet terecht. Na aanschaf van een laptop geïnstalleerd, na goede berichten op Tweakers. Desktop bedraad aangesloten.

De draadloze ontvangst is in het hele huis en zelfs in de tuin prima, snelheden zakken uiteraard iets bij grotere afstanden/muren. Installeren is echt goed te doen. Wat mij betreft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding!
Schrijf een review

Datum: 14-11-2010
Door: douscha
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een paar dagen deze router.
Het installeren ging razend snel en gemakkelijk via het bijgeleverde cd-tje.
Het bereik is door het hele huis perfect en zelf nog perfect in de schuur achter in de tuin.
Ik heb deze router gekocht na een test verslag op tweakers.
Daar kwam hij heel goed uit zeker voor de prijs.
Ik was in eerste instantie wel wat huiverig omdat ik dit merk niet kende maar ben er inmiddels zeer tevreden over.
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de TP-Link Ultimate Wireless N Gigabit Router
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 TP-Link draadloze routers
TP-Link Wireless N Router
v.a € 13,95
Gebruikers: 9,2
TP-Link AC750
v.a € 30,64
Gebruikers: -
TP-Link AC1200
v.a € 35,03
Gebruikers: -
TP-Link Wireless Lite N Router
v.a € 22,50
Gebruikers: 9,7
TP-Link Wireless N Router
v.a € 13,95
Gebruikers: 9,2
TP-Link N600 Wireless Dual Band Gigabit Router TL-WDR3600
v.a € 40,64
Gebruikers: 9,0
Er is niet genoeg data van Draadloze routers van TP-Link voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Draadloze routers voor analyses van andere merken.
TP-Link TD-W8970B
v.a € 52,50
Experts: 7,2
TP-Link TL-ER6120
v.a € 237,04
Experts: 6,6
TP-Link N750 draadloze dubbelband gigabit router TL-WDR4300
v.a € 59,95
Experts: 6,4