Volg ons

Puch Boost Plus (heren/2012) review

Gemiddelde score gebruikers

10,0

gebruikers (1)
De Puch Boost Plus (heren/2012) is nog niet vaak gereviewed maar het begin is uitstekend met een voorlopige score van 10,0. Voor een goed beeld van deze E-bike zijn meer reviews nodig.
Deel het. Review je product op BesteProduct.nl
Zoveel redenen om een review te schrijven. Deel je ervaringen op BesteProduct.nl

Reviews van de Puch Boost Plus (heren/2012)

Toon:
10,0
elvis-en-route
12-3-2013

Wij trekken er met de camper opuit. Telkens belanden wij dan in heuvelachtige gebieden, waar je met je Hollandse fiets niet uit de voeten komt. Zullen wij dan maar een fiets met 20 versnellingen aanschaffen? "Nee", zegt mijn ega: "laten we maar voor elektrische kiezen." Nu moet je weten dat bij bergoprijden de snelheid terugloopt tot maar 5 km/u. De doorgaans met een naafmotor uitgeruste fietsen laten het dan afweten. Daar hebben we dus niet veel aan. Er zijn echter ook fietsen met de motor over de versnelling, zoals bijvoorbeeld de Flyer. Die zijn geschikt voor onze toepassing. Wel jammer dat zij voor Zwitserse prijzen van de hand gaan, m.a.w. reteduur.
De bedoelde aandrijving is van Panasonic en ook andere fabrikanten bouwen die in. Op zoek naar aanbiedingen troffen wij de Fietsgigant, die een Boost Plus voor de helft van de prijs aanbood. Nu, daar hoefden wij niet lang over te dubben. Je kunt daar gerust kopen.
Ja, dan de praktijk. Hoe zal dat gaan? Wij hebben de Puch in het Sauerland op lange matig steile hellingen getest. Met de 8-speed in de laagste versnelling snorde de motor dat het een lust was. Klimmen met de geit! Dat gaat heel goed, wij zien dat bij stapvoets een direkt in de naaf aangedreven motor dat niet doen.Die loopt dan warm of wordt afgewurgd. In ieder geval helpt hij je niet omhoog. Bij het dalen vertoont de Puch wel een zwak punt: de remmen. Het vergt enig beleid om de rollerbrakes niet te oververhitten. Verder rijdt hij heel stabiel, grijpt de motor prettig aan, is de constructie degelijk. Kortom wij zijn heel tevreden.

- - -

In bezit: jaar of meer
Via Kieskeurig.nl