Volg ons op

Er zijn nog geen specificaties bekend van dit product

"Hoe zijn de ervaringen met de Batavus Padova Easy Royal (heren / 2009)?"

Gebruikers 5,6 (14 testen) - De meningen zijn verdeeld maar per saldo zijn eerdere kopers niet echt tevreden over de Batavus Padova Easy Royal (heren / 2009). Als je twijfelt zou je het overzicht van E-bikes kunnen raadplegen voor een betere E-bike.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(3) | van 8.6 t/m 10

Goed
(0) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(1) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(1) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(3) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (7) | Top (3) | Goed (0) | Oké (1) | Tja (1) | Nee (3)

Datum: 5-6-2012
Door: Anoniem
Cijfer: 4
In bezit: Een paar dagen
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Fraai vorm gegeven; Loopt soepel.
Zwakke punten:
Steeds terugkerende aftelproblemen en defecten aan de aandrijving. Noodzaak tot continu laden.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Heren- en damesfiets gekocht in 2009. Daarna in eerste instantie veel problemen met motor damesfiets: loopt aan, ratelt bij sommige snelheden. Motor moeten laten vervangen. Nu motor herenfiets defect. En dat na 1700 km!!!!!

Schrijf een review

Datum: 1-10-2010
Door: Bart
Cijfer: 10
In bezit: meer dan 2 jaar
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
kwaliteit van de fiets zelf kwaliteit van de onderdelen service van Batavus Mooi design
Zwakke punten:
Voorlamp is een beetje zwak (schijnsel) Achterlamp niet vanaf stuur te bedienen.
Aanrader: Ja
Commentaar:
Wat een buitengewoon kwaliteitsproduct is dit zeg! Twee jaar lang geen enkel probleem, echt helemaal niks dus. Denk je misschien dat ik niet veel fiets? Ongeveer 4000 km. per jaar. Zelfs geen lekke band gehad, al die 4000 km... En dan de service van Batavus: ik had er 4500 km opzitten, toen kwam ik er achter dat mijn accu precies leeg was als ik thuis kwam. Soms was hij net leeg voordat ik thuis kwam. Toevallig was ik bij de fietsenmaker voor een nieuwe fiets voor m`n vrouw. Hij vroeg of ik nog n beetje tevreden was met m`n Batavus Padova Easy. Ik vertelde hem dat het een superfiets is, waar ik erg tevreden mee ben. Terloops zei ik dat mijn accu soms helemaal leeg was als ik thuis kwam. Daar wist hij wel iets op: even uitlezen. Dar kwam uit dat de accu geen 100% capaciteit meer had, maar ongeveer 90%. Hij bellen met Batavus, en ja hoor, u krijgt een nieuwe accu. Zo gezegd, zo gedaan, nieuwe accu er in en rijden maar weer. Nu dus iets van 6000 km. gefietst en nog steeds helemaal super! Dus wat betreft de onderstaande drama verhalen: het zou kunnen dat het waar is, maar ik geloof het bijna niet. Hartelijke groeten van Bart Booij

Schrijf een review

Datum: 10-2-2011
Door: padovadrama
Cijfer: 4,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Pedovo......Alleen maar problemen vanaf eerste week aanschaf. Nooit goed gemaakt en het mooiste is dat Batavus zegd dat de accu defect is en dit komt door het verkeerd laden. Helaas voor Batavus hadden voor deze fiets ook een Batavus en gebruikte de fiets op dezelfde manier alleen minder aan de lader dus slechter zou je denken. Niets is minder waar. Het is schandalig hoe Batavus dit afhandeld. Ik ga proberen of ik de emails kan posten.

Er vanuit gaand dat de accu defect is en je geen garantie krijgt van Batavus moet je gewoon op een fiets van 8 maanden oud even 400 euro neer tikken en dan moet de accu de nog in door FM.

Batavus noemt dit diepte ladingen. Die hadden wij dan dus al vanaf 1e week aanschaf. Echter had Batavus hier een andere code voor E15. Contact probleem van accu................Ik kan nog even doorgaan maar doe het niet maar ik zal de email proberen te publiceren en u kunt lachen.
Schrijf een review

Datum: 19-1-2011
Door: de batavieren
Cijfer: 7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mijn vrouw en ik hebben beide deze fiets. De fiets van mijn vrouw heeft pas de 1e grote klachten gekregen afgelopen oktober , hetgeen resulteerde in het plaatsen van een nieuwe motor.
Wat de heren fiets betreft is het bijna een aaneenschakeling van problemen.
De ondersteuning werkt zeer verschillend. Steeds weer terug naar de dealer met klachten hierover. Deze staat mij steeds netjes te woord , en hangt de fiets daarna maar weer aan de computer.
Het is een fiets waar je absoluut niet op kan vertrouwen. Vorige week nog viel de ondersteuning weer uit. Weer naar de dealer , waar de oorzaak bleek te liggen in een zekering die gemonteerd zit onder het accupakket. Deze bleek geroest te zijn doordat er water in het afsluitdeksel kan blijven staan. Nieuwe zekering geplaatst en gaatje in het dekseltje geboord. Op naar het volgende probleem !
Als je met deze fietsen over een slechte weg rijdt rammelt het aan alle kanten, als ware het fietsen welke we hebben ontvangen bij de aanschaf van een nieuw bankstel.
De remmen zijn erg slecht , en geven een jankend geluid.
Wij ( beide senioren) hebben tot nu toe meer dan 1000 km met deze fietsen gereden, en zijn er absoluut niet tevreden over.
Van fietsen in deze prijsklasse hadden wij meer verwacht.
Het zijn onze 1e Batavus fietsen , en gelijk ook de laatste. Zeker weten!!!!
Schrijf een review

Datum: 22-3-2010
Door: wil1944
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik begrijp alle comotie niet, ik ben zeer tevreden, een goede dealer, die er voor zorgde dat mijn probleem zeer goed werd opgelost, een nieuw achterwiel met motor erin en hij rijdt super nu ruim 3500km gefietst.
perfecte fiets en raad iedereen hem aan
Schrijf een review

Datum: 3-10-2009
Door: Mr. BenK
Cijfer: 1
In bezit:
via Kieskeurig.nl
---------- vijfde review 03-10-2009 ----------
Eindelijk is dan eind september de ontbinding van deze rampenfiets tot een eind gekomen. Na heel veel advocaten contact heeft, mijn fietswinkel in Nieuwegein, op aandringen van zijn advokaat en zeer tegen zijn zin in, het geld overgemaakt naar mijn advokaat. In plaats van de beloofde Service en Kwaliteit kreeg ik de volledige aaanval met een advokaat. Dat heeft hem direct of indirect veel geld en goodwill gekost en de kans van slagen om onder ontbinding uit te komen (na meer dan 40 bezoeken aan zijn fietsenzaak i.v.m. problemn met mijn ondeugdelijke fiets) was natuurlijk nihil. Bij inlevering van de rampenfiets zei ik uit beleefdheid Tot Ziens. daar was de eigenaar niet van gediend. Ik moest daar maar eens goed over nadenken. Maar geloof me ik zou nog niet eens een fietsventieldopje meer bij deze fietsenzaak willen kopen! Nog een leuke anekdote bij inleveren van de fiets, ging hij de sleutels en het framenummer van de fiets controleren! (of dat ik een andere fiets zou inleveren!)

---------- vierde review 06-06-2009 ----------
Na 7 maanden, 2 fietsen, 5 motoren is het de Fietsenzaak/Batavus/EBSC niet gelukt een deugdelijke en goede fiets af te leveren, telkens weer dezelfde klachten, veel te weinig ondersteuning en trilling/resonantie (een bekend probleem bij Batavus/Sparta). De laatste keer opsturen naar Batavus/EBSC is mijn spliternieuwe en onbeschadigde fiets aan alle kanten beschadigd terug gekomen (niet goed verpakt?, transportschade?, niet zorgvuldig met andermans eigendom omgegaan?). Deze fietsen staan nog volledig in de kinderschoenen en ik raad niemand aan om deze fietsen te kopen, het is een en al ellende. De afgelopen 7 maanden zijn we met de herenfiets en damesfiets meer dan 45x terug geweest i.v.m. defecten. Daarnaast ben je altijd afhankelijk van een bepaalde fietsenzaak voor garantie, service en onderhoud. Zelfs een achterband vervangen levert voor een andere fietsenzaak al problemen op. De standaard gemonteerde banden zijn een aanfluiting (2x lek in 2 dagen tijd en de banden zijn het goedkoopste van het goedkoopste, zie ook de reviews bij de gelijkwaardige Sparta). Mijn eerdere postieve beoordeling op basis van Rijcomfort en Vormgeving moet ik dus geheel herzien. Kortom Batavus vraagt de hoofdprijs voor deze fiets, maar levert hele slechte kwaliteit. De kwaliteit is daarnaast ook nog eens alles behalve constant.

---------- derde review 06-06-2009 ----------
Wat een ellende is deze fiets, met de 4e motor had ik dezelfde problemen als Kees, inmiddels heb ik de 5e motor en weer dezelfde problemen. Fiets is net terug (nog geen week en moet na 25 km fietsen)weer terug Batavus want deze motor kan niet ge-update worden. Dus deze motor is waarschijnlijk ook stuk, dus op naar motor nr. 6. Oftewel vanaf eind november 2008: 2 nieuwe fietsen en 6 motoren, ik heb nog geen 1.000 km kunnen fietsen!!

---------- tweede review 18-03-2009 ----------
De 4e motor is inmiddels geplaatst, gelijk weer problemen, vastzittende rem en zwaar (erg zwaar) fietsen. Remsystee is vervangen en er is een patch geplaatst (opvoer software) en de fiets rijdt zoals het hoort. Nog wel een klein beetje resonantie maar daar is mee te leven als het zo blijft. Verbruik is door de opvoer patch wel veel meer, maar dat neem ik dan maar op de koop toe. Wel heb ik begrepen dat geen enekele motor van EBSC (Sparta, Batavus en Koga Miyata) hetzelfde is. Het is dus een gewoon eeen loterij welke motor je krijgt. Je kan geluk en pech hebben. Mijn fietsspecialist heeft het i.s.m. EBSC en Batavus naar behoren opgelost. Het is dus jammer dat de kwaliteit niet constant is. Gelukkig heb ik gekozen voor 5 jaar volledige garantie en ik denk die zeker nodig te hebben. Na 4 maanden heb ik eindelijk een fiets die rijdt zoals het hoort.

---------- eerste review 03-03-2009 ----------
Inmiddels heb ik de nieuwe fiets 2 weken en 200km gefietst en ja hoor er komt weer een nieuwe motor in (de 4e inmiddels!!). De motor die er nu in zit trilt enorm vooral te merken in het zadel en de pedalen. Tevens vreet hij stroom, vergeleken bij het damesmodel zo'n 22% meer op zelfde aftstand en dezelfde ondersteuning. Fietshandelaar doet wat hij kan maar aan de motor kan hij bevalve een update en kalibreren niets doen. De ketting is inmiddels ook vervangen. Van Batavus als tegmoetkoming een midweek CenterPracs ontvangen en de belofte dat de fiets goed zal komen
Schrijf een review

Datum: 10-7-2009
Door: Mr. Benk
Cijfer: 1
In bezit:
via Kieskeurig.nl
---------- vierde review 06-06-2009 ----------
Na 7 maanden, 2 fietsen, 5 motoren is het de Fietsenzaak/Batavus/EBSC niet gelukt een deugdelijke en goede fiets af te leveren, telkens weer dezelfde klachten, veel te weinig ondersteuning en trilling/resonantie (een bekend probleem bij Batavus/Sparta). De laatste keer opsturen naar Batavus/EBSC is mijn spliternieuwe en onbeschadigde fiets aan alle kanten beschadigd terug gekomen (niet goed verpakt?, transportschade?, niet zorgvuldig met andermans eigendom omgegaan?). Deze fietsen staan nog volledig in de kinderschoenen en ik raad niemand aan om deze fietsen te kopen, het is een en al ellende. De afgelopen 7 maanden zijn we met de herenfiets en damesfiets meer dan 45x terug geweest i.v.m. defecten. Daarnaast ben je altijd afhankelijk van een bepaalde fietsenzaak voor garantie, service en onderhoud. Zelfs een achterband vervangen levert voor een andere fietsenzaak al problemen op. De standaard gemonteerde banden zijn een aanfluiting (2x lek in 2 dagen tijd en de banden zijn het goedkoopste van het goedkoopste, zie ook de reviews bij de gelijkwaardige Sparta). Mijn eerdere postieve beoordeling op basis van Rijcomfort en Vormgeving moet ik dus geheel herzien. Kortom Batavus vraagt de hoofdprijs voor deze fiets, maar levert hele slechte kwaliteit. De kwaliteit is daarnaast ook nog eens alles behalve constant.

---------- derde review 06-06-2009 ----------
Wat een ellende is deze fiets, met de 4e motor had ik dezelfde problemen als Kees, inmiddels heb ik de 5e motor en weer dezelfde problemen. Fiets is net terug (nog geen week en moet na 25 km fietsen)weer terug Batavus want deze motor kan niet ge-update worden. Dus deze motor is waarschijnlijk ook stuk, dus op naar motor nr. 6. Oftewel vanaf eind november 2008: 2 nieuwe fietsen en 6 motoren, ik heb nog geen 1.000 km kunnen fietsen!!

---------- tweede review 18-03-2009 ----------
De 4e motor is inmiddels geplaatst, gelijk weer problemen, vastzittende rem en zwaar (erg zwaar) fietsen. Remsystee is vervangen en er is een patch geplaatst (opvoer software) en de fiets rijdt zoals het hoort. Nog wel een klein beetje resonantie maar daar is mee te leven als het zo blijft. Verbruik is door de opvoer patch wel veel meer, maar dat neem ik dan maar op de koop toe. Wel heb ik begrepen dat geen enekele motor van EBSC (Sparta, Batavus en Koga Miyata) hetzelfde is. Het is dus een gewoon eeen loterij welke motor je krijgt. Je kan geluk en pech hebben. Mijn fietsspecialist heeft het i.s.m. EBSC en Batavus naar behoren opgelost. Het is dus jammer dat de kwaliteit niet constant is. Gelukkig heb ik gekozen voor 5 jaar volledige garantie en ik denk die zeker nodig te hebben. Na 4 maanden heb ik eindelijk een fiets die rijdt zoals het hoort.

---------- eerste review 03-03-2009 ----------
Inmiddels heb ik de nieuwe fiets 2 weken en 200km gefietst en ja hoor er komt weer een nieuwe motor in (de 4e inmiddels!!). De motor die er nu in zit trilt enorm vooral te merken in het zadel en de pedalen. Tevens vreet hij stroom, vergeleken bij het damesmodel zo'n 22% meer op zelfde aftstand en dezelfde ondersteuning. Fietshandelaar doet wat hij kan maar aan de motor kan hij bevalve een update en kalibreren niets doen. De ketting is inmiddels ook vervangen. Van Batavus als tegmoetkoming een midweek CenterPracs ontvangen en de belofte dat de fiets goed zal komen
Schrijf een review

Datum: 28-4-2009
Door: kees1974
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
---------- update review 28-04-2009----------
Hallo
Ik heb deze fiets nu 1 maand in bezet
na een maand ben ik NU wel zeer tevreden een super ondersteuning en hele goede rijeigenschappen
de eerste maand veel problemen gehad in de eerste week al een nieuw achterwiel
vanwegen slechte ondersteuning in veel trillingen in de fiets dit is allemaal opgelost door de fabriek hij is 1 week weg geweest toen bleek dat een bepaalde waarde van motor niet goed stond afgesteld en dat lag aan de apparaten van de fabriek dit hebben ze opgelost na behoren dus ik ben misschien niet de eenige met dit probleem
tot slot nog een klein dingetje bij mij rammelde de voorremkabel verbinding erg bij hobbelige wegen dit heb ik zelf opgelost door een stukje klitterband tussen de verbinding te plakken
nu ben ik zeer goed tevreden met de fiets

---------- oude review 10-04-2009 ----------
Hallo
Ik heb het heren model nu 1 week in bezit en er zit nu al een nieuwe motor in vanwegen trillingen in het zadel vanuit de motor
nu zit er een nieuwe motor in maar ik vind nog dat hij zwaar fietst in vergelijking met mijn oude padova
dus ik vind dat de nieuwere sterkere motor van het nieuwe model toch zeker niet beter ondersteunt
ik ga er weer mee terug om te kijken wat er nog te verbeteren valt
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de Batavus Padova Easy Royal (heren / 2009)
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Batavus e-bikes
Batavus Ventoux easy (Dames/2014)
v.a € 2.099,00
Gebruikers: -
Batavus Fuego E-go (dames/ 2014)
v.a € 1.799,00
Gebruikers: -
Batavus Monaco E-go (dames/2014)
v.a € 1.538,00
Gebruikers: -
Batavus Garda E-go (heren/2013)
v.a € 1.999,00
Gebruikers: 9,3
Batavus Milano E- Go (dames/2014)
v.a € 2.024,00
Gebruikers: 9,0
Batavus Mambo E-go 7 (heren/2012)
v.a € 1.529,00
Gebruikers: 6,7
Er is niet genoeg data van E-bikes van Batavus voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van E-bikes voor analyses van andere merken.
Batavus Fuego E-go 8P (dames/2013)
v.a € 1.739,00
Experts: 8,8
Batavus Ventoux Easy (dames/2013)
v.a € 1.949,00
Experts: 8,4
Batavus Fuego E-go 8P (heren/2012)
v.a € 1.599,00
Experts: 6,5
Vergelijk
E-bikes (166)