Volg ons

De beste E-readers vergelijken

Model.FullName
Bart Frouws
Expert E-readers
Een goede e-reader biedt veel meer dan een papieren boek
De doorgewinterde boekenwurmen kennen het probleem: op vakantie wil je een stapel boeken meenemen, maar niet alles past in de koffer. Dat probleem is met de introductie van e-readers verholpen. Op één e-reader passen namelijk duizenden boeken. Het lezen op een e-reader is net zo prettig als in een boek. Dat komt voor het E-ink scherm. Deze schermen zijn energiezuinig, waardoor je weken kunt lezen zonder dat je de e-reader hoeft op te laden. Ik ben elke keer weer verbaasd hoe lang met je een e-readers kunt lezen. Wil je in het donker lezen, zonder dat je partner wakker wordt van het licht: koop een e-reader met ingebouwde verlichting. Duurdere e-readers zijn ook waterbestendig. Handig als je in bad of op het strand wil lezen. Kobo is in Nederland veruit marktleider in de verkoop van e-readers. Meer tips en de belangrijkste funtionaliteiten van een e-reader.
t/m
27 producten
Sorteren op:

Top 4
Laad meer producten
Koopgidsen
Koopgids: een E-reader kopen, waar let je op?
E-reader: 15 handige tips bij het kopen van een e-reader
Lees de koopgids

Door ons geteste E-readers (meest recent)

De Kobo Aura Edition 2 is een uitstekende e-reader voor een prima prijs. Kobo is uitgegroeid tot de marktleider op het gebied van e-readers en dat is bijvoorbeeld te merken aan hoe goed de software is doorontwikkeld. Er zijn veel extra mogelijkheden en met de eigen Kobo-boekenwinkel kun je eenvoudig boeken kopen en downloaden naar je e-reader. De Aura beschikt over een mooi scherm waardoor deze e-reader erg prettig leest. En met een prijs van rond de 100 euro op het moment van schrijven van deze review is de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Al met al dus een hele degelijke e-reader voor een zeer aantrekkelijke prijs. Heb je behoefte aan meer leesruimte dan is zijn grote broer de Kobo Aura One zeker het overwegen waard!
Tom Haze
Apeldoorn • 31 reviews
Lees de hele review
De Tolino Vision 4 HD is een mooi uitgevoerde e-reader met een goed scherm en een aantal handige features. Zo sla je met een 'tik' op de achterkant de bladzijde om. Handig en origineel, al is deze methode wel eventjes wennen! Verder navigeer je door deze e-reader eigenlijk alleen op basis van 'touch'. En dat touchscreen heeft een prima resolutie en functioneert zeker ruim voldoende. De waterbestendigheid, het kunnen aanpassen van het licht en de cloud opslag zijn features waar je blij van wordt. Helaas is de Tolino geen goedkope jongen, maar kies je voor dit leesmaatje dan haal je wel een puik apparaat in huis!
Tom Haze
Apeldoorn • 31 reviews
Lees de hele review
De PocketBook Touch HD is een prima e-reader die zich op een aantal vlakken nadrukkelijk onderscheidt van concurrenten. De mogelijkheid tot het inpluggen van je oordopjes en je het boek voor te laten lezen is absoluut interessant. De e-reader ligt ook erg comfortabel in de hand door de grote afgeronde hoeken onderaan. Helaas is de enorme ‘kin’ aan de onderkant, met daarin de menuknoppen, aan de grote kant. Esthetisch ook niet echt een gelukkige keuze. Het geheugen van 8GB is voor vrijwel iedereen meer dan genoeg, je kan er duizenden boeken op kwijt. Wil je tóch nog meer? Het geheugen is met een SD-kaart nog uit te breiden!
Tom Haze
Apeldoorn • 31 reviews
Lees de hele review
Het testen van van de ICARUS Illumina 6 begon veelbelovend. Een degelijk design, handige fysieke knoppen om door te bladeren en de e-reader ligt ook nog eens lekker in de hand. Helaas werkt het touchscreen niet naar behoren. Het scherm loopt al snel niet soepel meer een ook de beeldkwaliteit (en dus leesbaarheid) kan beter. De extra's (zoals Android apps en de handige knoppen) zijn leuk, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om 'boeken lezen'. Zeker geen slechte e-reader, maar voor een prijs van 119 euro verwachtte het panel wel wat meer.
Tom Haze
Apeldoorn • 31 reviews
Lees de hele review