Volg ons op

  • Scherm technologie: e ink
  • Touchscreen: Nee
  • Formaat scherm : 6 inch

"Moet ik de BeBook Club kopen? Wat vinden de gebruikers?"

Gebruikers 7,1 (44 testen) - Volgens de meeste consumenten die de BeBook Club hebben, kun je de Club gerust kopen. Enkele gebruikers hebben wat bedenkingen. Dat kan met hun verwachtingspatroon te maken hebben. Maar misschien hebben zij toch iets ontdenkt dat niet klopt. Bekijk hieronder de reviews om dat uit te zoeken.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(12) | van 8.6 t/m 10

Goed
(15) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(6) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(3) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(8) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (14) | Top (12) | Goed (15) | Oké (6) | Tja (3) | Nee (8)

Datum: 3-2-2013
Door: Anoniem
Cijfer: 4
In bezit: 1-2 jaar
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Lange levensduur van batterij; goed leesbaar in zon
Zwakke punten:
Gebruikersonvriendelijkheid; veelvuldig vastlopen.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Het gebruik van dit apparaat zorgt voor veel momenten vol frustratie. Hij loopt continue vast, aan/uit knop blijft hangen, is niet handig in gebruik. Ik koop nooit meer een Bebook.

Schrijf een review

Datum: 11-7-2012
Door: Henk van den Heuvel
Cijfer: 4
In bezit: Een paar dagen
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Nog geen enkele.
Zwakke punten:
Onduidelijke handleiding welke slecht leesbaar is op BeBook, aan/uitknop blijft vastzitten als je er op drukt haakt zich in het apparaat.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Na uitgepakt te hebben en vol verwachting ingebruikneming bleek hij na de tweede menukeuze al niets meer te doen. Na de resetknop ingedrukt en opnieuw uitknop indrukken komt er weer leven in BeBook helaas voor maar even en zo bleef het hele avond doorgaan, ik dacht dat het aan mij lag, maar na deze site gelezen hebbende begrijp ik dat het een kl.... ding is, had ik dit maar eerst gelezen.

Schrijf een review

Datum: 5-6-2012
Door: Babster
Cijfer: 4
In bezit: Eén maand
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Lange batterijduur.
Zwakke punten:
Ik heb hem nu een paar weken en vanavond voor de 2e keer vastgelopen. En deze keer krijg ik hem niet los. Ik heb al van alles geprobeerd. En helaas duurt het nog wel een tijdje voordat de batterij leeg is. Ik laad hem in elk geval nooit meer helemaal op.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Hij leest wel prettig. Maar ik kan eigenlijk niet echt een oplossing vinden.

Schrijf een review

Datum: 6-2-2012
Door: Ida Huijgens
Cijfer: 9
In bezit: 2-3 maanden
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Langdurig gebruik; weinig engergie verbruik; Prettig scherm (in de velle zon van Afrika nog perfect te lezen); makkelijk in gebruik.
Zwakke punten:
Nog niet ondervonden of je moet het vervelend vinden om nog steeds met een lampje 's avonds te moeten lezen. Ik heb daar geen last van. Gebruik een leeslampje op de e-reader.
Aanrader: Ja
Commentaar:
Het beste verjaardagscadeau wat ik gekregen heb. Weg met de boekenkasten en heerlijk lezen op agendaformaat. Geen problemen gehad.

Schrijf een review

Datum: 24-12-2011
Door: claxon
Cijfer: 4
In bezit: Twee weken
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Als hij het doet is het een fijn apparaat , ik was echt wel tevreden totdat......
Zwakke punten:
..... hij vasliep en het niet meer doet!
Aanrader: Nee
Commentaar:
Ook bij mij loopt de BeBook vast en ik krijg hem met geen mogelijkheid meer opgestart.

Schrijf een review

Datum: 1-11-2011
Door: anoniem
Cijfer: 4
In bezit: 3-12 maanden
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Kan veel op, scherm leest lekker
Zwakke punten:
Vastlopers; scherm snel kapot en slechte service! Geen garantie op het scherm.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Dat ding is al vanaf begin af aan niet geweldig, heb 'm nog niet eens een jaar. Hij loopt vaak vast enzo. Vanavond nog in gelezen en opeens loopt hij compleet vast, alles geprobeerd, barst in het scherm blijkbaar en daar zit natuurlijk weer geen garantie op. 120 euro om het te repareren!? dan kan ik net zo goed een nieuwe kopen!!! echt een kloteding, niet aan beginnen!! Kom op, je krijgt garantie op alles behalve het scherm!

Schrijf een review

Datum: 31-7-2011
Door: Ebbie
Cijfer: 4
In bezit: Een paar dagen
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
eh????? als ik dan toch iets moet zetten zal het de aanschafprijs zijn,...hoewel voor hetgeen je krijgt is het nog te duur....
Zwakke punten:
Al defect binnen een dag!
Aanrader: Nee
Commentaar:
BeBook Club voor mijn moeder gekocht, apparaat keurig opgeladen, boeken erop gezet, en moeder ging lezen, slechts één boek en één dag later kwamen de kuren al,...hij ging niet meer aan, op de reset knop gedrukt, ging aan en direct weer uit! Dit diverse keren, het blauwe lampje blijft wel branden?! Volgens diverse site's moest je een update installeren, keurig binnengehaald en op de SD-kaart gezet zoals omschreven in de handleiding,...máár als het apparaat niet aan wil kan het ding dus ook niet updaten,.... Morgen is de winkel open, zal het ding weer keurig in de doos doen en snel terug brengen,....nooit meer de BeBook Club.

Schrijf een review

Datum: 20-6-2011
Door: Amber
Cijfer: 5
In bezit: 2-3 maanden
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
tov Bebook One slechts één pluspunt; hij geeft het huidige paginanummer tov totale paginanummers aan
Zwakke punten:
Leeg en vastlopen
Aanrader: Nee
Commentaar:
Na een jaar de Bebook One gebruikt te hebben (helaas wegegeven)dacht ik dat de Bebook Club wel hetzelfde zou zijn..., echter de Club loopt heel snel leeg, blijft niet op bladzijde liggen zonder leeg te lopen en tot overmaat van ramp loopt hij ook elke keer vast. Een rampending. Na het installeren van de nieuwe firmware ook weer vastlopers en leeglopers. Nu van service retour. Ben benieuwd wat dat opgeleverd heeft...

Schrijf een review

Datum: 16-6-2011
Door: JohnnyK
Cijfer: 7
In bezit: 3-12 maanden
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Lekker leesbaar, groot scherm (5" is echt te klein). Prijs is goed.
Zwakke punten:
Te vaak problemen met de batterij, dan weer leeg, dan maar weer opladen. Onstabiel, na een aantal dagen liggen is er altijd wel wat, resetten dan maar. -- De sleep modus blokkeert de knoppen niet, dus bij oppakken (pak maar eens op zonder op een knop te drukken, of in een tas stoppen en the machine 'goes wild') echt een misser -- Aansluiten op PC om bestanden over te zetten lukt niet altijd, valt wel omheen te werken maar toch --
Aanrader: Ja
Commentaar:
Ik ben bijzonder blij met mijn BeBook Club. Maar met dat vastlopen ben ik niet blij mee. Het ding oppakken en dan lekker lezen gaat te vaak fout. Dan is de batterij leeg, dan loopt hij (of zij?) vast, resetten dan maar weer.

Schrijf een review

Datum: 12-10-2013
Door: solotour1
Cijfer: 3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
na de club s e-reader een tijdje niet gebruikt te hebben, start hij niet meer op. Alles geprobeerd maar zonder resultaat, van batterij loshalen , dagen opladen, reboot software en daarna nieuwste software (februari 2012?)helemaal niks, hij loopt vast tot het laatste blokje... mijn tip... Koop een amazon kindle (mijn vrouw leest al jaren echt probleemloos) of een sony (2e keus)
de helpdesk van bebook kost trouwens 70 cent per minuut (lekker klantvriendelijk). wie kan helpen om mijn bebook s te reanimeren?
Schrijf een review

Datum: 12-4-2013
Door: Louise55
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb de bebook club vanaf oktober 2011.
In jan. 2012 is het flashgeheugen geformatteerd omdat het beeld tijdens het lezen zwart werd, en niets meer deed.
Later in het jaar nog eens naar de winkel omdat hij vastgelopen was, en daar kregen ze hem weer aan de praat. Nu is hij weer vastgelopen, boek bijna uit, reageert niet op resetten, kan hem niet uitzetten, niets. Kortom, morgen weer naar de winkel. Balen.Ik zal hem niet aanraden aan vrienden of familie. Denk er zaelfs over om een andere te kopen, maar welke?
Schrijf een review

Datum: 2-1-2013
Door: florack40
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb hem nu anderhalf jaar zonder storingen. De batterij gaat lang mee. Op vakantie lees ik 4 tot 5 uur per dag gedurende 3 weken. Een oplader heb ik dan niet nodig. Genoeg energie. Ik zoch een e book zonder poespas om buiten in de volle zon mee te kunnen lezen en die heb ik. Top
Schrijf een review

Datum: 10-7-2012
Door: wil.fr
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na lang prutsen heb ik de reader weer aan de gang gekregen.

1 Verbind de reader met de computer of lichtnet. (zonder SD kaartje)
2 Opstarten met de resetknop achter op in het gaatje.
3 Gaan naar instellingen.
4 Klik op flash formateren.(Alleen de instellingen worden gereset.
5 Update de laatste versie als dat nog niet gebeurd is.
6 Haal de reader van het lichtnet of computer.
7 Haal de achterkant van de reader af door de twee schroefjes los te draaien.
8 De plaat naar de onderkant schuiven, dat kan erg moeilijk gaan.
Bovenaan zitten n.l. 2 lipjes die vervelend vast kunnen zitten onder het bovenste deel.
Dus wat voorzichtig los zien te wrikken.
9 De batterij met de stekker is nu zichtbaar. Het stekkertje voorzichtig uit het contactje schuiven
Let op het is dus een contactje en een stekkertje waar de draadjes aanzitten,
in de richting van de draadjes schuiven dat gaat erg moeilijk, pas op, het contactje moet op zijn plaats blijven! maar is te doen.
10 De stekker er een paar minuten er weer insteken en de deksel weer monteren.
11 Hierna normaal opstarten als dat gelukt is bij instellingen alles weer instellen en weer uitzetten.
12 Nu weer opnieuw opstarten en uitzetten(dus 2x). De SD kaart plaatsen en weer opstarten.
Dat kan even duren,en misschien vastlopen,als dat gebeurd resetten.
Mogelijk vindt de reader niets op de SD kaart maar na een paar maal uitzetten en weer opstarten, zal hij de inhoud vinden.

Stap voor stap op deze manier is het mij gelukt het ding weer aan de praat te krijgen.
Schrijf een review

Datum: 8-6-2012
Door: sandra300000
Cijfer: 7,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Hij is al vast gelopen nog voordat ik een boek heb gelezen. Ook de resetknop reageert niet.
Van de 2 GB konden we maar ongeveer 75% gebruiken om eboeken op te zetten.
Schrijf een review

Datum: 5-6-2012
Door: Barbara1967
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik vind het een hele fijne e-reader mits hij niet vastloopt. Ik heb hem nu een paar weken en nu zit hij alweer voor de 2e keer vast. Ik gebruik hem dagelijks en ineens doet hij het niet meer. De 1e keer dat het gebeurde resette ik hem en kon ik hem zo afsluiten, nu dus niet meer. Ik had hem speciaal gekocht voor de vakantie, maar helaas. Ik zal boeken mee moeten nemen. Misschien als de batterij leeg is dat hij het misschien weer doet. Maar er is nu nog maar 1 streepje weg. Dus dat duurt nog wel een paar weken voordat hij leeg is. Ik zal hem in elk geval nooit meer volledig opladen. Ik zal hem dus ook niet aanraden.
Schrijf een review

Datum: 20-10-2011
Door: Jean1258
Cijfer: 3,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik las op internet wat klachten over de bebook maar ik hoopte eigenlijk dat het uitzonderingen waren en heb daarom toch de goedkoopste uitvoering gekocht. Ik heb hem nog geen 2 weken in bezit. Hij ligt altijd op mijn nachtkastje. 's Avonds wat gelezen en de batterij is 1 streepje leeg. De volgende ochtend is de batterij opeens helemaal leeg! Ik leg hem aan de lader en dan blijken er strepen op het scherm te staan en de oude pagina's blijken vaag door de nieuwe heen te schemeren. En een streep op het scherm is een breuk in het scherm en dit is te allen tijden een fout van de gebruiker en valt nooit onder garantie. Al mijn geld weg! In nog geen twee weken en slechts 30 blz leesplezier. Als je leest hoe vaak zoiets voorkomt dan moet er meer aan de hand zijn. En dan komen ze er simpel mee weg dat het nooit onder garantie zou vallen. Ik zweer op alles wat me lief is dat hij gewoon op mijn nachtkastje heeft gelegen en nooit gevallen is. Wat een ongelofelijke slechte kwaliteit en service.
Schrijf een review

Datum: 20-10-2011
Door: Martineveb
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de bebook club iets minder dan een half jaar in mijn bezit en er ongeveer 3000 bladzijdes mee gelezen. Over het algemeen is het een prima apparaat en vind ik de prijs kwaliteit verhouding prima.
Met de bebook club kan je lezen en verder zou je er niks mee moeten willen.

Het menu is vrij duidelijk en je kan het apparaat zo instellen dat hij gelijk naar het boek en de bladzijde gaat waar je was gebleven wanneer je hem opstart. Het scherm is redelijk helder en doordat de achtergrond niet spierwit is, is het rustig voor je ogen.

512 MB is meer dan genoeg om een paar honderd boeken tegelijk te lezen. Ook om overzicht te bewaren heb ik mijn bibliotheek vooral op de computer staan. Overzetten naar de bebook gaat erg gemakkelijk. Het is net een USB stick. Handig om daarbij te vermelden is dat ik alleen DRM-vrij lees en dus geen gebruik maak van adobe digital editions, dat gaat anders met overzetten en daar kan ik dus niet over oordelen. Wie een beetje handig is met computers leest gratis.

Het apparaat is helaas vrij glitchy. Soms slaat hij opeens geen bladzijdes meer om, wil hij niet normaal opstarten of gaat hij zomaar naar het hoofdmenu. De aanuitknop is klein en stom genoeg lastig te bedienen. Hij gaat vaak in slaapstand als je hem uit wil hebben en ik weet heus wel hoe je een knop 2 seconde moet inhouden...
Een vriendin die hetzelfde apparaat heeft, vertelde mij dat de foutjes ophouden wanneer je het apparaat weer aan de stroom hangt en oplaad, dit heb ik zelf nog niet geprobeerd. Ook heb ik nog niet de laatste firmware geinstalleerd, dit kan ook veel problemen verhelpen.

Over het algemeen ben ik erg tevreden over de bebook club. De glitches zijn wel vrij storend maar meestal goed op te lossen (even uit en weer aan). Hopelijk worden met firmware updates alle problemen in de toekomst opgelost.
Schrijf een review

Datum: 14-10-2011
Door: Dorre1967
Cijfer: 6,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Zelfs voor digibeten makkelijk te bedienen en scherm zelfs in zonlicht goed te lezen.
Heb er twee gekocht vorige week en cadeau gedaan. Bij de één om duistere reden een aantal boeken verdwenen en de andere lipe vast en geen beweging meer in te krijgen. Werd ook door de pc niet meer herkend en resetknop indrukken had geen effect. Wel werd het "once upon a time" logo weergegeven maar meer niet. Firmware is up to date en heb uiteindelijk via een Engels forum een tip gelezen om de Be-book weer te kunnen benaderen op de pc. (aansluiten op pc, powerknop ingedrukt houden) en zo heb ik de be-book weer kunnen voorzien van boeken. Werkt dus weer maar zo niet moeten mogen..... Zal de Bebook-club S dus niet aanraden
Schrijf een review

Datum: 2-10-2011
Door: wil39
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De bediening van het menu kon beter.
Leestbaarheid is goed, letter grote eenvoudig in te stellen, de mogelijken lijken me goed ik weet niet wat is mis.
Mijn vrouw heeft de iRiver die is iets helderder het menu wat gemakkelijker, de update erg moeilijk, leter grote instellen lastiger. leest minder formaten
Schrijf een review

Datum: 21-9-2011
Door: ChristaB
Cijfer: 4,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
NIET KOPEN. Werkt na een maand niet meer en dit is bij veel mensen het geval. Kijk op bebook forum bij
"problemen met afsluiten"
Net iets langer dan een maand in bezit. Hij beviel me prima, maar nu al problemen met aan en uit zetten. Bij uitzetten bleef lampje branden en ik kon hem niet meer aanzetten. Kan hem alleen nog aankrijgen door USB kabel met adapter of PC en dan op reset drukken.
De batterij was nog 2/3 vol ongeveer toen ik hem uitzette. Support moet je via het forum halen bij Bebook. Daar blijken veel meer mensen met dit probleem te zitten, maar een oplossing heeft niemand. Ik kan hem nu alleen nog gebruiken door de adapter in het stopcontact en hem aanzetten met een naald op de reset. Daar heb ik dat ding niet voor gekocht. Opladen gaat ook niet meer. Ook na uren opladen blijft het teken van het batterijtje rechter onderhoek leeg. Dit moet een vette bug zijn of een kapotte batterij. Wel vreemd, dat dit na een maand al gebeurt en dat je geen suppport direct kan aanspreken bij Bebook.
Schrijf een review

Datum: 5-9-2011
Door: D.Siersema
Cijfer: 5,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb +/- een week plezier gehad van mijn BeBook Club.(kado gekregen van mijn kinderen) Nadat ik hem op screensaver had opgeborgen kreeg ik hem niet meer aan de praat en zelfs ook niet uit/van de screensaver af. Sterker nog, ik kreeg vaag de opstartmenu's over mijn screensaver heen te zien. Als ik op een willekeurig knopje drukte ging het blauwe lampje branden en bewogen de schermpjes maar dat is dan ook alles. Op internet gelezen dat een reset misschien hielp. Nee dus, Zelf als ik de batterij eruit haal gaat hij niet uit. En nu..... moet ik € 125.= betalen omdat mijn scherm stuk is?!!!. of ik krijg hem ongerepareerd terug tegen onderzoek kosten.
Dit vind ik onacceptabel. Ben hier ook erg verdrietig over, was zo blij met mijn kado en heb de BeBook bij iedereen aangeprezen, dat is nu wel even anders..........
Schrijf een review

Datum: 18-8-2011
Door: Gilbert Creemers
Cijfer: 8,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze E-Reader nu sinds een paar weken en moet zeggen dat ik tot nu toe zeer tevreden ben. Boeken zijn gemakkelijk erop te zetten (zelfs op een Mac-Computer) via Adobe Digital Editions. Fijne knoppen voor volgende/vorige pagina en vergroten/verkleinen van tekst. Men heeft keuze uit een aantal lettertypes. Het apparaat heeft geen touchscreen of wifi, maar dit is eigenlijk overbodig voor mijn gebruik. Als je wifi en touchscreen wil is er de mogelijkheid om de bebook neo te kopen. Bebook is zeker een goed alternatief voor Sony ereaders. Het is pas 1 keer voorgekomen dat het apparaat bleef hangen, maar dit was snel opgelost door met een paperclip op de reset knop te drukken.

Ik zou dit product zeker aanbevelen aan vrienden en familie.
Schrijf een review

Datum: 14-8-2011
Door: Suzan23
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb binnen een paar dagen al een aantal boeken gelezen en leest echt super fijn! Geen problemen met vastlopen of iets dergelijks. Boeken van verschillende winkels erop gezet en gaat perfect! Als je de letters vergroot, blijft hij er gewoon op staan als je de volgende keer verder wilt lezen. Ook de bladwijzers zijn erg handig!

Wil je de e-reader puur voor lezen (en evt. muziek, maar nog niet gebruikt), dan is dit een heel goede keus!!!!
Schrijf een review

Datum: 31-7-2011
Door: Siem K
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prima e-reader. Laag batterij gebruik. Uitstekend te lezen, ook in de zon.
Minpuntje : het apparaat is enkele malen vastgelopen en heb deze moeten resetten. Gaat dan weer als vanouds verder. Snel opgelost dus.
Al de boeken op SD kaart en dat werkt heel goed.
Gemiddeld zeer tevreden.
Siem K
Schrijf een review

Datum: 19-7-2011
Door: MrsB
Cijfer: 7,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Eenvoudig maar prettig e-book. Leest prettig en geweldig om al je boeken mee op vakantie te nemen. Batterij gaat lang mee. Heb tijdens een drie weekse vakantie veel gelezen en mij BeBook maar een keer op hoeven laden.
Schrijf een review

Datum: 19-7-2011
Door: waterman2
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Deze club is nu een maand in mijn bezit.
Meteen heb ik de firmware update gedaan (ging erg makklelijk) en heb mijn boeken op de sd kaart gezet.
Nu een maand verder heb ik zonder nogmaals op te hoeven laden al 8 boeken gelezen :-)
Het leest heerlijk rustig voor je ogen,ook buiten in de volle zon, grootte van de letters is tijdens het lezen makkelijk aan te passen en omslaan van blz. gaat snel genoeg.
Deze week kopen we er hier thuis nog 1 bij want ook mijn man pakt aldoor de e-reader terwijl het neit eens een lezer is.
Ook onze dochter die last heeft van dyslexie leest er erg graag mee vooral omdat de text vergroot kan worden, dan staan er minder woorden tegelijk op het scherm en leest het voor haar overzichtelijker.

een aanrader dus!
Schrijf een review

Datum: 23-6-2011
Door: Louise1967
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wat een uitvinding! Ik vind 'm prettig lezen en ook in het gebruik heel fijn en eenvoudig. Zelfs Word bestanden en simpele kladblokbestanden (txt) kan je heel goed lezen en schalen.
PDF weergeven vind ik wat minder, vooral als er veel foto's in staan. Maar als het niet te gedetailleerde blz zijn, bv alleen met veel tekst, dan is het ook goed te doen. Maar een krant in pfd, of een tijdschrift is bijna niet te doen.
Maar daar heb ik 'm ook niet voor gekocht.
Met de epub-boeken ondervind ik totaal geen problemen.
Hij heeft me nog nooit in de steek gelaten en ik heb 'm nog maar 1x op hoeven laden.
Als je namelijk af en toe bezig bent met je bestanden te sorteren of te uploaden via de usb kabel laadt hij ook al ongemerkt op, dus ik heb nog geen lege batterij gehad.
Een fijn apparaat voor een schappelijke prijs, een duurder type is aan mij niet besteedt.
Ik gebruik 'm trouwens wel altijd met die 'neplederen omslag'die als accessoire te koop is, toch een stukje extra bescherming van het boek en je schermpje.
Schrijf een review

Datum: 12-6-2011
Door: Linda123
Cijfer: 7,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben een ruime maand in het bezit van de Bebook Club en heb hem redelijk intensief gebruikt. Ik heb er buiten boeken niks op geinstalleerd, dus geen firmware of muziek.

Allereerst de pluspunten:
- Leesbaarheid. Hier gaat het uiteindelijk allemaal om. Ik vind de leesbaarheid subliem. Ik kan in de volle zon van mijn boeken genieten. Er is een duidelijk contrast.
- Lettergroottes. Ik vind de lettergroottes en de keuze die je er in hebt prettig en voldoende.
- Batterijduur. Ik heb op 1x opladen 9 boeken uitgelezen (= ongeveer 2700x bladzijde omslaan). Dat vind ik een geweldige score.
- Ik vind de vormgeving wel handig. De volgende knop is op een fijne plek geplaatst en de reader valt prettig in je handpalm (geen scherpe hoeken).

Minpunten:
- Het menu doorlopen is behoorlijk traag. Het aanzetten duur ongeveer een halve tot hele minuut. Persoonlijk vind ik dat niet erg, ik calculeer het in en ik zet hem tussendoor vaak op standby zodat hij snel weer bij is. Naar een ander lettergrootte duurt ook lang. Maar ja, het is natuurlijk geen computer.
- Het menu is niet heel mooi / overzichtelijk. Ik vind het menu nogal lomp eigenlijk en heb beter gezien. Maar ja, hoeveel zie je daarvan als je eenmaal in een boek zit?
- De aan/uit knop is tevens de standby knop en laat zich niet altijd even handig bedienen. Daardoor duurt het nog wel eens even voordat ik hem echt goed uit krijg.
- De ereader is eenmaal vastgelopen bij mij. Na een minuut of 10 ging hij weer verder, dus ik hoefde niet te resetten.

Overig:
- Het omslaan van de bladzijden is wat mij betreft neutraal. Het duurt even, maar dat is bij elke ereader (behalve de tablets, maar dan gaat het ten koste van de leesbaarheid ivm ontbreken van eInk). Als ik de laatste 4 woorden lees klik ik alvast en dan gaat hij precies op tijd om.
- Dat het geen touchscreen is vind ik een raar commentaar. Dat weet je toch als je hem koopt en daar kies je toch bewust voor? Ik mis het niet, ook al heb ik een smartphone met touchscreen. Kwestie van gewenning.
- Als je strepen blijft hebben op je scherm en je leesbaarheid wordt aangetast zou ik zeker teruggaan naar de winkel.
Schrijf een review

Datum: 12-6-2011
Door: Gea60
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik had eerst een review geschreven dat mijn bebook al na maand stuk was zie pagina 1 , hij is gemaakt werd al dag na melding van stuk zijn door bedrijf redcoon waar ik hem had gekocht opgehaald.
Na tien dagen had ik hem weer netjes thuisbezorgd terug en vanaf die tijd doet hij het supergoed! Lees nu al 4 boeken achter elkaar zonder hem te hoeven opladen! HIj werkt uitstekend, dus mijn mening over bebook club is dat het een uitstekende e reader is .
Ik lees er zelfs de krant op tijdens vakantie die man download op laptop en dan overzet op mijn e reader, je hebt er wel geduld voor nodig om de krant dan te lezen, maar dat is in de vakantie geen probleem!
Schrijf een review

Datum: 8-6-2011
Door: Kimmedims
Cijfer: 6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Miskoop. Overigens mijn eigen schuld, ik wilde een goedkope E-reader.
Nou, dat heb ik geweten. Opstarten duurt erg lang, bediening met de knoppen is een beetje ouderwets en ook al verschrikkelijk traag (en verwarrend als je ook veel met een smartphone met touch screen werkt). Knoppen zijn onhandig als je in bed leest, omdat de volgende pagina-knop alleen rechts zit (en ik hou hem met links vast).
Het beeld loopt steeds vast, en dan moet ik hem weer resetten. Vaak strepen door het beeld, sommige pagina's zijn nauwelijks te lezen door de strepen.
Zonde, want het lezen met een E-reader bevalt me verder zeer goed! Volgende keer een duurdere dus.
Eén pluspunt: het downloaden van E-books is een eitje. Was zo gepiept, superfijn.
Schrijf een review

Datum: 8-6-2011
Door: Marian Szijj-Logcher
Cijfer: 6,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb een BeBook e reader gekocht, na 2 weken viel alles weg en na te hebben gereset wilde ik hem opnieuw opladen.
Dit lukte nietkon ik hem omruilen voor een andere BeBook e reader.
Nu na 2 mnd deze te hebben gebruikt en 1 x te hebben opgeladen zonder problemen, gebeurt er weer het zelfde.
De e reader was nog voor 1/3 vol ineens bij het uitzetten viel alles weg.
Gereset ben hem nu aan het opladen maar dit lukt niet meer zowel met een adapter op stroom als per computer?
De e reader laat niet meer op!!!!.
Stuur hem nu terug en wil hem niet meer.
Jammer want hij is zeer makkelijk in gebruik en leest lekker.
Schrijf een review

Datum: 22-5-2011
Door: Yvonne0511
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Handleiding inderdaad beknopt, maar oefening baart kunst.Zeer gebruiksvriendelijk,en zeer goed leesbaar. Het scherm Once up one time verschijnt als de de aan/uit knop even ingedrukt houdt en functioneert dan als een soort screen saver.Als je de aan/uit knop langer ingedrukt houdt schakelt de bebook gewoon uit.
Schrijf een review

Datum: 8-5-2011
Door: c. ringeling
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sedert een maand de Bebook Club in gebruik. Handleiding zeer matig. Met geïnstalleerde software was de datum niet in te stellen. Na update van de software (wel eerst een SD kaart aanschaffen en niet rechtstreeks via de PC) geen probleem meer om datum in te stellen. Nu werd ook meteen naar het laatst geopende boek gegaan.
Muziek tegelijk met lezen geprobeerd, maar niet gelukt; is volgens mij niet mogelijk omdat via menu overgeschakeld moet worden van de leesfunctie naar de muziekfunctie (vind ik wel jammer).
Bladeren naar de volgende pagina duurt eventjes. Ik heb geen verschil in snelheid gemerkt met het bladeren naar een volgende pagina via het intern geheugen (bibliotheek) of via de SD card. Vind de keuze van “always refreshen” plezierig.
Het werken met de navigatietoetsjes werkt prima. Het scherm blijft daardoor schoon. Het scherm leest prima. Wel is de markering van de keuze in het menu onduidelijk aangegeven (slechts een licht kaderrandje). Het hele blokje lichtgrijs maken zou het duidelijker maken.
Bij het uitschakelen komt regelmatig het plaatje “Once upon a time” in beeld in plaats van uit te schakelen (Niet goed!). Schakelen de E-reader nu meestal uit via het menu wat wel goed functioneert.
Het lezen wordt vergemakkelijkt door de reader in een mapje te stoppen. Krijg daardoor meer het idee van een boek en is minder zweterige handen.
Zowel de 5 inch als de 6 inch uitgeprobeerd. Maar ben blij met de keuze van 6 inch.
Opladen via een adapter of via de laptop is geen probleem. Inmiddels drie boeken gelezen en de batterij is nog half vol (volgens het icoontje).
Al met al een plezierige reader om boeken te lezen.
Schrijf een review

Datum: 6-5-2011
Door: xmaster
Cijfer: 5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Eigenlijk verdient deze e-reader geen voldoende. Afgezien van de slechte sofware, is de hardware werkelijk een ramp. Alle gemelde problemen doen zich ook voor op mijn be-book. Veel vastlopers en nu dan voor de tweede keer het volledig leeglopen van de accu, waarbij het blauwe lampje blijft branden. Overigens netjes al twee keer een nieuwe firmware er op gezet. Het geheugen al een keer geflasht en de reader (batterij)al een keer helemaal laten leeglopen. Dit is overigens de enige manier om het apparaat weer opgeladen te krijgen. (Enkele dagen laten liggen totdat het blauwe lampje uit is) Dan kun je de reader weer opladen. Aan/uit knopje is fragiel en blijft soms hangen. Reader reageert soms erg traag als je terug wilt naar menu. Het belangrijkste instrument bij deze reader is de paperclip om hem regelmatig te resetten. Is nu ter reparatie ingestuurd. Gaat weken duren is me verteld. Toch maar wachten op de Sony!
Schrijf een review

Datum: 2-5-2011
Door: A-liek72
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een week heb ik de BeBook Club in mijn bezit. Hij is ontzettend makkelijk te bedienen en leest heel ontspannen. Ik kan hem iedereen aanbevelen. Ik heb er een SD-kaart in zitten waar ik al mijn boeken op heb staan. Dit werkt perfect. Kortom, ik kan hem iedereen aanbevelen. Ik ben er heel tevreden mee.
Schrijf een review

Datum: 12-4-2011
Door: Siem8
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prachtig en goed leesbare e-reader. Met SD kaart van 8 MB enorme hoeveelheid boeken mee op vakantie.
Jammer dat de batterij toch sneller opgeladen moet worden als voor gesteld.
Verder alleen maar lof.
Schrijf een review

Datum: 11-4-2011
Door: Jeannette1973
Cijfer: 7,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Uiteindelijk heb ik toch voor de BeBook club gekozen, omdat de Sony PRS 650 nog steeds niet leverbaar is, en ik de e-reader op vakantie mee wilde nemen. Superenthousiast was toen ik m'n e-reader ontving! Ziet er erg mooi uit en ondanks dat de gebruiksaanwijzing nergens op slaat (je moet alles alsnog zelf uitzoeken), kwam ik er uiteindelijk wel uit. Heb er ook een paar dagen veel plezier van gehad, het scherm leest erg fijn, ook in de zon!

Na een aantal dagen begon de e-reader echter kuren te vertonen, aan de rechterkant verschenen steeds meer verticale strepen waardoor de laatste letters/woorden van de pagina wegvielen. Ook het icoontje van de batterij verdween langzaam door de strepen. Soms sprong het scherm op zwart, of zagen de letters er als 'slechtgedrukt' of 'vlekkerig' uit. Soms werden pagina's in spiegelbeeld weergegeven of zelfs verschillende pagina's over elkaar heen. Of de helft van de vorige en de helft van de huidige pagina werd weergegeven. Hij werd totaal onbruikbaar. Bij het uitzetten verscheen soms 'Once Upon a Time' in beeld, zonder uit te gaan. Het aan/uit knopje blijft hangen. De laatste dagen van de vakantie heb ik door deze storingen niet meer kunnen lezen, en daar baalde ik van als een stekker! Ik ben zwaar ontevreden over deze e-reader en heb 'em terug gestuurd naar de leverancier. Hopelijk krijg ik mijn geld terug, zodat ik alsnog de Sony PRS 650 kan kopen.
Schrijf een review

Datum: 5-4-2011
Door: clara1973
Cijfer: 9,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Echt een super BOOK. Mis het gewone boek helemaal niet.
Het leest heel goed, geen vermoeide ogen of wat dan ook. Ook het gezeul met al die boeken....even boeken downloaden makkelijk erop te zetten en klaar. lezen maar. Accu nog niet hoeven opladen. Nog maar paar dagen in bezit dus kan nog altijd veranderen maar nu nog geen negatieve dingen ontdekt.
Schrijf een review

Datum: 20-3-2011
Door: patrickr
Cijfer: 9,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Bebook Club is mij alles meegevallen. Ik wilde een goedkope reader om te beginnen. Wilde eerst een Sony PRS650. Echter deze waren uitverkocht. De Bebook heeft mooi design en leest lekker. Alle extra's gebruik ik toch niet, dan moet je Ipad nemen. Je krijgt ook geen vieze vingers omdat geen touchscreen is, toch wel fijn heb ik gemerkt. Heb ook de Sony in werking gezien, maar die gaat glansen door vette vingers. Kortom geen spijt en dit apparaat is ereader puur zoals je een ereader gebruikt. Een perfecte aankoop en aanrader.
Schrijf een review

Datum: 19-3-2011
Door: pfrovers
Cijfer: 9,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb veel gelezen over de ereaders. Ik heb besloten om toch een ereader te nemen en geen tablet zoals Ipad of Samsung tablet. Dit omdat ik de reader wil gebruiken voor waar hij voor is bedoeld, lezen!!. Het scherm is fenominaal, geen schitteringen te zien. Je kunt heel goed in de zon lezen, het is namelijk geen lcd schermpje. Kortom ideaal voor op vakantie of buiten in de zon te lezen. Ook het design vindi ik niet verkeerd. Wilde eerst een Sony, maar heb besloten om de Bebook te nemen. Ook kun je hem uitbereiden met SD kaart. Dus voor het geld de beste ereader vind ik zelf. Heeft een 6 inch scherm net zoals de Sony PRS-650. Je gebruikt toch de meesten opties niet.
Schrijf een review

Datum: 1-3-2011
Door: erna123
Cijfer: 7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Het is een prima apparaat om mee te lezen, maar al kappot na 1,5 maand! Waarschijnlijk de accu. Moet hij ook nog opgestuurd worden, wat 3 tot 5 weken gaat duren. Belachelijk. Blijkbaar gaat er meer kappot waardoor ze het niet aankunnen bij de reparatiedienst. En ik heb hem al te duur gekocht bij Dixons, dus ik baal als een stekker.
Schrijf een review

Datum: 26-2-2011
Door: Deken
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Zeer fijn apparaat.
Makkelijk te bedienen, duidelijk scherm.
opstarten duurt minuutje, maar de pagina's omslaan gaat snel. Ben er erg blij mee een echte aanrader
Schrijf een review

Datum: 1-2-2011
Door: Nadine-35
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Super deze e-reader!!! Lang getwijfeld over de aanschaf, maar uiteindelijk toch gekocht. Ik had wel al veel gelezen waar je allemaal op moet letten en veel reviews gelezen over de voor- en nadelen van de vele verschillende apparaten. Het enige wat ik met een e-reader wil is het lezen van boeken en deze is redelijk basis in de mogelijkheden. Ik heb de handleiding van de site www.mybebook.com afgehaald en binnen een uur had ik het allemaal voor elkaar (installatie van Adobe Digital, instellen van de bebook en het downloaden van 3 boeken)... Appeltje-eitje!
Schrijf een review

Datum: 6-1-2011
Door: Olga20000
Cijfer: 8,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik wilde eerst Neo kopen. Touchscreen leek mij een leuke toevoeging totdat ik bedacht had dat na een paar keer het mogelijkheid om met stylus te tekenen, zal het niet verder gebruiken. En dan de prijs van Neo... toch gauw € 100 meer dan Club.

Het besturingssystemen van Neo en van Club lijken grotendeels zelfde te zijn. Het moet duidelijk zijn: je hebt niet bepaald netbook in handen, maar daar koop je een reader niet voor. Dus leeservaring...

Daar is niks mis mee! Het tekst is zeer leesbaar, lettertype/grootte is aan te passen, overslaan van pagina's gaat vrij makkelijk en snel met twee daarvoor bedoelde knoppen links en rechts (al zou ik deze knoppen niet helemaal aan het rand van de reader zetten). Het scherm spiegelt nauwelijks af.

Het navigeren door de menu vind ik minder prettig. Dat doe je met vier knoppen die een kruis vormen. Via menu maak je bladwijzers.

Bij het opstarten van de reader krijg ik geen laatst geopend boek. Daar moet ik zelf naar toe navigeren. Het boek opent dan op laatst gelezen pagina. Ik persoonlijk vind het goed genoeg en zelfs logisch. Wie zegt dat ik bij het opstarten dezelfde boek wil lezen?!

Menu van de reader is in meerdere talen in te stellen. Weelicht voor niet-nederlandstalige onder ons is interessant.

Muziek luisteren heb ik nog niet geprobeerd. Leuk, maar geen prioriteit. Verder kan Club met heel veel formaten omgaan. Ik las zelf Word en pdf documenten die keurig in pagina's werden getoond en zeer goed te lezen waren.

Alles bij elkaar ben ik zeer tevreden met BeBook Club. Het is zeker te aanbevelen.
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de BeBook Club
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 BeBook e-readers
BeBook Touch
v.a € 119,00
Gebruikers: 3,7
BeBook Pure
v.a € 0,00
Gebruikers: 7,4
BeBook Club S
v.a € 0,00
Gebruikers: 6,6
BeBook Touch
v.a € 119,00
Gebruikers: 3,7
Er is niet genoeg data van E-readers van BeBook voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van E-readers voor analyses van andere merken.
BeBook Touch
v.a € 119,00
Experts: 3,8