Volg ons op

  • Soort apparaat: gemalen koffie, servings/koffiepads
  • Aantal kopjes per keer : 1

"Wat vinden gebruikers van de Solis Design Machine Pro?"

Gebruikers 8,8 (57 testen) - Die zijn daar zeer tevreden over. De Solis Design Machine Pro wordt door de consumenten uitermate positief beoordeeld nadat ze hem enige tijd hebben gebruikt. Wil je weten wat de beste aanbiedingen zijn van de Solis Design Machine Pro, raadpleeg dan de beste aanbiedingen met prijscheck.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(42) | van 8.6 t/m 10

Goed
(10) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(4) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(1) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(0) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (5) | Top (42) | Goed (10) | Oké (4) | Tja (1) | Nee (0)

Datum: 9-12-2012
Door: neijenhoff
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze Solis nu 4 jaar en ik vind het een fijn apparaat.
Een half jaar na aanschaf heb ik een probleem gehad met het doorlopen van de koffie, maar dat viel binnen de garantie en was gratis verholpen. Daarna heb ik er nooit meer problemen mee gehad. Ook de reviews die ik hier lees van het afbladderen van de lade herken ik niet. Ik vind dit apparaat echt een aanrader.
Schrijf een review

Datum: 9-11-2012
Door: Madero
Cijfer: 6,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ziet er mooi uit. Redelijke espresso maar het apparaat lekt zo verschrikkelijk na dat je om de haver klap de lekbak moet legen. Gebruik van pads werkt nog het beste. Heb inmiddels verschillende soorten koffie gebruikt in verschillende malingen maar het blijft tobben. Bij het legen van de piston zit er niet een droog "blok" koffie in maar natte drap. Ook de water- en koffievlekken op het rooster van de lekbak zijn niet meer weg te poetsen. Ik houd mijn hart vast hoe het apparaat er over een jaar of twee uitziet. Hiervoor een Rancilio Silvia gehad en ik had beter weer een dergelijk apparaat kunnen kopen. Eigenlijk is de boodschap voor adspirant kopers: niet doen
Schrijf een review

Datum: 19-8-2012
Door: e.bello
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij hebben deze nu ruim 4 jaar en het lijkt erop gezien de eerdere recensies dat dit de grens is van een mooi, degelijk goede apparaat. De koffie is uitstekend, temeperatuur ook. Wat een groot nadeel is de piston. Doordat de uitstroom recht naar beneden (de nieuwe baristo pro heeft dit niet meer) valt is het plaatsen van 2 kopjes iets om op te letten. Deze sputteren en spetteren er op los, zodat je na iedere koffiebeurt hier last van hebt. Op de foto's mooie schone machine, maar na gebruik van meerdere kopjes....Ook bij ons kwamen er lichte roest plekken en wat ik na weken van aanschaf heel triest vond, was de watervlekken op het rooster van de lekbak...niet meer weg te krijgen...in de hoekjes. Nu zijn de inzet ringen van de pistons verstopt, niet meer te gebruiken, SOLIS gemaild om losse ringen te leveren.
Schrijf een review

Datum: 18-11-2011
Door: Espresso4Ever
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb het apparaat nu al 4,5 jaar in gebruik. Qua functie helemaal goed. Qua duurzaamheid echter heel ontevreden. Na een jaar begon het afbladeren rechtonder bij de lekbak. Wat lijkt op een massief aluminium (of zelfs RVS zoals sommigen schijnen te denken) gietstuk is FAKE!. Het bestaat uit zinkgietwerk met daarop geplakt een aluminium-huidje (hoe noem je dat)! Het lekwater vindt blijkbaar zijn weg en zorgt ervoor dat dat huidje loslaat. Dat begon al na een jaar, en is nu zover dat ik bijna zover ben het apparaat weg te doen. Contact met de serviceafdeling leverde op dat ik niet goed voor het apparaat heb gezorgd: het komt volgens de technische dienst door melk die niet is weggehaald. Nou, dat klinkt als typische kletskoek om je met een kluitje hiet riet in te sturen. Een gratis reparatie zit er niet in. Een betaalde reparatie doe ik zeker niet: de verhalen over 8 weken wachten houden me tegen, nog afgezien van de kosten van op- en neersturen en de reparatie zelf (door figuren die vinden dat het een melk-probleem is %$^%@@@!!).
Schrijf een review

Datum: 2-7-2011
Door: Pieter van Dijk
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na ruim twee jaar in bezit bleek, na een grondige schoonmaakbeurt, het aluminium aan de zijkant van de espressomachine was verroest/afgebladderd (de kant waar het lekwater in de opvangbak druppelt)
Op internet las ik dat dit een bekend zwak punt is van dit type. Een gebruiker van deze machine vermeldde tevens dat bij hem de zijkant kosteloos werd vervangen (buiten de garantie).
Helaas bracht de Bijenkorf mij 115,63 in rekening. Het ziet ernaar uit dat het Solis Service Center waar de machine naar toe is gestuurd geen eenduidig beleid voert wat betreft de garantievoorwaarden. Jammer
Schrijf een review

Datum: 24-5-2011
Door: tweety215
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Dag allemaal,
zijn erg tevreden over deze Solis en gebruiken Bravissimo espresso. Nooit doorloop problemen gehad. Hebben het apparaat ruim vier jaar. Nav opmerkingen van Solisgenoten die roest lekkage hadden bij de lekbak hebben wij het apparaat hier beter bekeken. En inderdaad daar had ons apparaat ook last van. Een Email naar Solis gestuurd en vervolgens het apparaat opgestuurd. Onze Solis werd binnen de week keurig gerepareerd teruggestuurd. Dus goede service.
Schrijf een review

Datum: 31-10-2010
Door: Koffiegek__
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze machine nu 3 jaar en er erg veel plezier van gehad maar toch enkele opmerkingen.
De koffiefilter is anders dan de (duurdere) espresso machines. Deze is namelijk voorzien van een extra piepklein gaatje onder de zeef. Ik weet niet wat precies de rede daarvan is.
Daarnaast is er corrosie vorming aanwezig aan de onderkant en, nog belangrijker, aan de binnenkant van de "douche-kop". Een apparaat van 3 jaar mag niet zoveel aftakelen ben ik van mening.
Het belangrijkste is de smaak, en ik geef die dan ook een 8.

Dus, mooie 'starters' machine, maar een betere keuze is toch de Rancillio Silvia.
Schrijf een review

Datum: 5-10-2010
Door: review2010
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze Solis alweer 2 jaar en nog nooit spijt van gehad. Mijn favoriete combi/koffie is de gemalen koffie Milano Espresso bij Simon Levelt. De koffie krijgt een mooie kleur, komt goed op temperatuur en behoeft nauwelijks onderhoud.

Ik zet elke dag minstens 2 espresso's met deze Solis.
Schrijf een review

Datum: 9-5-2010
Door: fam.Vogel
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij hebben sinds een paar dagen een solis Design Espressomachine 110! Gekocht bij de Bijenkorf.

Het voordeel van deze machine is dat hij niet veel plaats inneemt, mooi oogt een goede koffie zet.

Het grote waterreservoir is erg fijn (2,2 ltr) en zowel de warm water, als de stoompijp werken bijzonder goed.

Het is nog wel zoeken naar de perfecte espresso, ik merk dat wanneer je de koffie te hard aanstampt er water op blijft staan.
Schrijf een review

Datum: 18-4-2010
Door: redfox911
Cijfer: 4,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na in 15 jaar verschillende Espresso-machines te hebben versleten, dit keer maar eens geld uitgegeven voor een dure machine. Bittere teleurstelling. vanaf het begin lekken (nooit opgelost door de service), binnen enkele maanden al defect en na ruim een jaar afbladderend aluminium. Koffie ook matig van smaak.
Van pure ellende een Nespresso gekocht en daar geen seconde spijt van gehad.
Kortom: nooit meer een Solis. Slecht toestel, beroerde service!
Schrijf een review

Datum: 29-12-2009
Door: kwaazaar
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
---------- update review, 29-12-2009 ----------
Ik heb het apparaat gisteren verkocht. Ik heb er circa 3 jaar met veel plezier en zonder defecten van genoten. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een prima apparaat is en na 3 jaar nog even goed werkt als de 1e dag. Daarbij wel de kanttekening dat ik gem. 5 bakjes per week dronk en in totaal nog geen 5x melk heb opgeschuimd, dus ik ben geen zware gebruiker.

Reden voor verkoop is de aanschaf van een volautomaat: ik heb aan één kopje niet genoeg, maar heb dan geen zin om alles weer schoon te maken, waardoor ik nu dan maar naar de Senseo grijp. Da's natuurlijk jammer, dus vandaar nu de Solis (en de Senseo!) eruit en een nieuwe volautomaat (Saeco Syntia) er weer in. Maar of die de smaak van de Solis gaat evenaren, laat staan overtreffen, dat betwijfel ik ten zeerste...

---------- 1e review, 04-11-2008 ----------
Het filter was bij mij onlangs verstopt. Zelfs als ik de koffie niet eens aandrukte liep er geen water door. Het naaldje hielp niet. Ook het filtertje weken in kokend water en een sopje hielp niet meer. Uiteindelijk kreeg ik het filter weer helemaal open door er pure ontkalkingsmiddel in te gieten en daar koud water bovenop (verhouding resp. 20-80). Dat heb ik een half uurtje laten staan. Toen uitgespoeld en nog even met een sopje goed schoongemaakt. Het filter is nu weer brandschoon en zelfs als ik de koffie hard aandruk loopt hij weer prima door. En doordat ik de koffie nu dus harder aan kan drukken, smaakt hij ook nog eens veel beter!
Hopelijk hebben jullie ook wat aan deze tip!
Schrijf een review

Datum: 29-12-2009
Door: Ruuddereus
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Nu bijna 3 jaar eigenaar van dit eenvoudige, maar solide apparaat.
Ik gebruik het apparaat om voornamelijk in de weekeinden cappuccino te maken. Het resultaat is heerlijk, maar vraagt, mede omdat alles handmatig moet gebeuren zeker wat tijd.
In de afgelopen 3 jaar nooit een storing gehad. Wel regelmatig ontkalken.
Schrijf een review

Datum: 25-11-2009
Door: bobpee
Cijfer: 7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
kocht oktober 2008 de solis design espressomachine na het lezen van vele positieve recensies.

inderdaad, het is een handzaam apparaat, heelmooi design, espresso koffie smaakt uitstekend.

echter, na minder dan een jaar verwarmde het apparaat het water niet meer.

inmiddels is het via mijn leverancier naar de solis nederland gestuurd en na 8 (acht!) weken gerepareerd teruggekomen.

een aantal onderdelen moest vernieuwd worden, o.a. het complete thermoblok.

daarom kan ik niet enthousiast over deze solis zijn.
Schrijf een review

Datum: 14-11-2009
Door: J.Bassant
Cijfer: 5,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De smaak van de espresso is (meestal) boven alle kritiek verheven. Maar helaas niet constant. De mogelijkheden zijn wel beperkt en het is een lastig dat de maling van de koffie zo nauw luister. We hebben een Solis koffiemolen, die gelukkig wel een goede afstelling kent, maar daar ben je dan ook aan gebonden. Gebruik van gemalen espresso van alle ander merken wordt gestraft. De vormgeving is eenvoudig en robuust, en misstaat niet, in ieder geval geen toeters en bellen!
De duurzaamheid is helaas beneden alle peil. In de bijna twee en een half jaar dat we dit apparaat hebben, hebben we mankementen gehad, die het apparaat onbruikbaar maakten. De service van Solis bleek erg traag. In de twee en een half jaar dat we het apparaat hebben, stond het 15 (!) weken bij de Solis reparatiedienst!
J.Bassant
Schrijf een review

Datum: 30-10-2009
Door: fsman
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb deze prachtige machine 3 jaar in bezit en werkelijk nog geen dag spijt van gehad. Elke dag doet de Solis zijn werk en levert mij een perfecte espresso.

Ik was op zoek naar een betrouwbare machine als opvolger van mijn toenmalige nespresso. Ik ben snel afgehaakt van de volautomaten, want ik schrok van recensies. Problemen met sensoren die je ineens beperken om een espresso te maken, omdat de machine vindt dat er onderhoud nodig is, daar kan ik niet tegen. De solis is supersimpel en daarom erg betrouwbaar.

Zelf zorg ik wel altijd dat er onthard water (Brita) gebruikt wordt, net als regelmatig onderhoud met de solis tabs. De beloning is groot door mooie espresso's.

De opschuimer gebruik ik weinig, evenals de heet water voorziening. Ik kan wel bevestigen wat ik bij andere ervatingen zie, de koffie mag niet te fijn gemalen worden, anders verstopt je filterbakje en dat is erg lastig.
Schrijf een review

Datum: 9-6-2009
Door: Robus
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
My first espressomachine. En die valt niet tegen zeg. Bewust gekozen voor een apparaat dat niet (vol)automatisch is maar waarmee je nog het klassieke handwerk moet verrichten. Resultaat: een ambachtelijk bakje espresso (of cappucino). Eén keertje een pak pads gebruikt, maar daarvoor is deze Solis niet gemaakt (vind ik zelf dan). Minpuntje is het gespetter bij het zetten; de koffie komt er nog best met een hoge druk uit waardoor de spettertjes soms in het rondte vliegen. Maar een doekje doet wonderen ;-) Verder goed onderhouden is het devies; af en toe door laten lopen met Solipol.
Het laagje water op de houder krijg ik vaak weg door na het doorlopen direct de houder 1/8 naar links te draaien waardoor de druk ontsnapt en er nog een straaltje koffie/water aan je kopje wordt toegevoegd (hoewel puristen hun kopje ook weg kunnen halen). Aanrader voor de bourgondier! Aanrader voor als je van basic design houdt. Aanrader voor als je een duurzaam apparaat verwacht.
Schrijf een review

Datum: 12-3-2009
Door: Sie.be
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
----------- update review ----------
Ik heb dit apparaat al 2 en een half jaar in m'n bezit en het produceert nog steeds uitstekende koffie. Ik koop sinds ik de Solis heb gewoon gemalen koffie bij de supermarkt: AH eigen merk, Segafredo, Illy of bij de luxe (duurdere) koffiewarenzaak: het maakt niet uit. Nog nooit een verstopping gehad of andere problemen.

----------- oude review 19-11-06 -----------
Na ruim 3 jaar met tevredenheid een eenvoudig DeLonghi espresso-apparaat
gebruikt te hebben raakte deze kapot. Omdat ik geen stap terug wilde doen naar
een Senseo wilde ik weer een espresso-apparaat. Espresso is nou eenmaal koffie
zoals koffie gedronken hoort te worden.
Ik twijfelde tussen een volautomaat of handzetter. hier kwam toch de keuze voor
de handzetter naar voren om de volgende redenen: de prijs (scheelt ca. de helft
met een volautomaat), de ruimte die het apparaat inneemt op het aaanrecht en de
manier van zetten (in een echt italiaans espressocafe zetten ze ook met de
hand; zoals het hoort, op de traditionele manier).
Na lang wikken en wegen tussen de Gaggia Classic en de Solis Design Machine Pro
toch gekozen voor de Solis onder andere door het prachtige uiterlijk van de
Solis.
Na enige oefening zet dit apparaat super-espresso en heerlijke cappucino. Ook
de creme-laag op de espresso is perfect. De uitloopopening van de piston ligt
wat hoger dan gebruikelijk, hierdoor spettert de espresso iets, maar is niet
hinderlijk. De smaak van de espresso maakt alles goed! Voordeel van de hoger
liggende uitloop is dat er ook hogere bekers eenvoudig geplaatst kunnen worden.
De Solis is een aanrader voor de espressoliefhebber!
Schrijf een review

Datum: 12-3-2009
Door: DIAN
Cijfer: 6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een mooi apparaat dat lekkere koffie zet.
Maar let op!!!!Je kunt geen pakken gemalen espresso koffie in de winkel kopen, ook de duurdere merken niet want deze is te fijn gemalen! Alleen koffiebonen gemalen op 2,5 verstoppen de machine niet. Als hij dan stuk gaat draai je mooi zelf voor de kosten op en dan is SOLIS niet mis, ook al was er nog een ander probleem dat wel onder de garantie viel konden we ook nog eens de helft van de transport kosten betalen. Er staat namelijk in de gebruiksaanwijzing dat je geen fijn gemalen koffie mag gebruiken en daar kunnen zij dus alle kanten mee op.
Maar zelfs de duurtste voorverpakte gemalen ESPRESSO koffie is dus te fijn zo blijkt uit onze ervaring en dan kent SOLIS ook geen enkele coulance. De enige oplossing is dan een elektrische molen kopen.
Van onze machine is ook de achterwand al vervangen vanwegen een raar soort oxidatie, dit was er gelijkertijd met het andere probleem.
Schrijf een review

Datum: 3-3-2009
Door: marcappucino
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Solis Design werkt anders dan andere apparaten (koffie wordt voorbesproeid met warm water)en dit leverd erg lekker espresso op. Maar ik moet de koffie wel harder aanstampen dan wordt aangeraden om een sterke koffie te krijgen met genoeg crema. Ook blijft er veel water in het filterbakje staan, waardoor uitkloppen van de drap moeilijk gaat. Ik schep het er tegenwoordig uit met een lepeltje. Het 1 kopje filter heeft een randje waardoor de koffie onder de rand niet genoeg aangestampt kan worden, waardoor ik de 2 kopjes filter het meest gebruik.
Het opschuimen van melk gaat uitstekend zonder het opzet pijpje.
Ik ben erg tevreden over het uiterlijk, bediening en resultaat en ben meer koffie gaan drinken. Ook bezoek heeft de smaak te pakken, waardoor ik me tot barista ontwikkeld heb. De koffie smaakt eigenlijk bijna negens meer beter, behalve dan in de koffiewinkel in Baarn.
Schrijf een review

Datum: 21-2-2009
Door: Stef72
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een fantastisch apparaat. Heb me heel lang georienteerd op een goede machine en dit is uiteindelijk mijn keuze geworden. Voor deze prijs is er mijns inzien geen betere machine te koop. Ik hoop dat het met de duurzaamheid ook goed zit maar dat heb je zelf voor een groot gedeelte in de hand.

Qua gebruiksgemak zit het ook goed, even oefenen en je hebt een fantastische bak koffie.Opschuimen van melk is ook geen probleem. Vind het nog wel moeilijk om een goede espresso of ristretto te maken, heeft denk ik te maken met een betere tamper die ik nog moet kopen.

Zorg voor goede kwaliteit koffie want de combinatie van machine en koffie maken dat je een goede bak krijgt. Ga hiervoor naar een specialist in koffie en vermijdt de supermarktrotzooi.
Schrijf een review

Datum: 15-1-2009
Door: M.C. van Kooten
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds gisteren in het bezit van deze machine. Erg eenvoudig om er een lekkere bak koffie mee te zetten. Ook het melkopschuimen ging al in 1x goed. Eenvoudige bediening, logische knoppen. En natuurlijk een plaatje om te zien voor op het aanrecht! Voor zover een prima keus!
Schrijf een review

Datum: 4-1-2009
Door: Queen de vries
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
wij hebben dit espresso-apparaat nu ruim anderhalf jaar en zijn er echt dik tevreden mee. het is leuk om verschillende koffie mee uit te proberen en heb tot nu toe geen enkel probleem gehad.
Gewoon heerlijke koffie. De winkel waar wij hem hebben gekocht vertelde als tip de ring of de douche (hoe je het noemen wilt), regelmatig los te halen en goed schoon te maken. Een super apparaat, kopen en lekkere koffie drinken!
Schrijf een review

Datum: 26-12-2008
Door: Wagenaar
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
---------- update review ----------
Service

Toch wel een erg lekker apparaat die Solis Design. Behalve mooi,komt er toch ook wel erg lekkere koffie uit.

De service afdeling heeft mijn pomp vervangen en hij loopt weer als een zonnetje. Bijzonder plezierige mensen daar toruwens, echt klant gericht.

Na wat aanvangs perikelen ben ik toch wel erg bij met dit apparaat.

Ga zo Door Solis. Top design en top service!!

H Wagenaar
Amsterdam

---------- oude review 17-05-2008 ----------
Heb dit apparaat nu 3 maanden in bezit en het blijft een genot om er naar te kijken. exht een fraai design, Over de functionaliteit ben ik echter minder tevreden. Vanaf het begin loopt de koffie erg moeilijk door. Als je het piston niet dagelijks heel goed schoon maakt is er zelfs helemaal geen doorstroom meer. Gisteren stopte het apparaat er zelfs helemaal mee. Ik denk met weemoed terug aan mijn Krups, die het 7 jaar lang zonder noemenswaardige problemen heeft gedaan. Wat mijn bescheiden mening betreft: geen aanrader die Solis Design, behalve dan wanneer je zuiver en alleen voor het design gaat.
Met vriendelijke groet,
Harold Wagenaar
Amsterdam
Schrijf een review

Datum: 23-7-2008
Door: beekhuizen
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
ik ben nog steeds van mening en dat is ook mijn ervaring dat je echt niet veel handelingen hoeft te verrichten om goede espresso te krijgen! ik snap de opmerkingen daar niet over. heb ook nog geen 1 keer een verstopte piston gehad. heb overigens nog een aanrader voor betaalbare en goede espressokoffie: de perla espresso van appie heijn, deze is er in drie varianten. wij hebben de pittige en die bevalt het apparaat ook goed. nogmaals, niet te hard aanstampen in de piston en na het zetten de piston met een harde klap op de uitklapbak tikken. de zeef is dan in no time schoon!
Schrijf een review

Datum: 16-7-2008
Door: spijkie33
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de solis nu een paar weken in bezit, mooi design maakt goede espresso, maar als je dit espresso-apparaat koopt weet je dat je veel handelingen moet verrichten en kun ook zien een de kleine openingen in de filter dat je die goed schoon moet maken anders loopt er geen koffie door(zit verstopt).
Dit is geen aparaat voor mensen die denken koffie erin en genieten maar, je moet er wel wat voor over hebben (schoonmaken).
Met deze machine ben je een beginende barista en ben je goed bezig met DE KOFFIE.
Maar ik vind dat ik deze machine al veel eerder had moeten kopen ben er zeer tevreden over.
Schrijf een review

Datum: 12-6-2008
Door: Edwin V
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een mooi en goed werkende Expresso machine. Het is wel aardig wat werk als je een Nespresso gewend bent, maar dat mag de pret niet drukken. De dosering, maling en aanstampen luisterd nauwkeurig. De machine wordt goed warm en dat geldt ook voor de koffie. Ik snap de negatieve kommentaar op het gebruik niet. Het is juist leuk om er zo mee bezig te zijn. In de winkel neem ik iedere keer 4 zakjes van 150 gram bonen om zo alle smaken uit te proberen. Melk doe ik met de magnetron. Het stomen gaat ook erg goed, maar het schoonmaken is wat lastiger. Het bestellen via internet ging perfect, Vandaag bestellen is de volgende dag in huis met een proefpakket bonen, de Solis bonenmaler, koffiedrap uitklopbak en een goede doseer lepel met aanstamper. Ik kan dit combinatie pakket van harte aanbevelen.
Schrijf een review

Datum: 10-4-2008
Door: Kees van Westen
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb de Solis Type 110 nu een half jaar in bezit, en ben nog steeds uitermate tevreden over deze geweldige machine!! De machine is niet alleen prachtig om te zien, maar maakt ook geweldige espresso. Zelf vind ik het ideaal dat je de machine niet hoeft terug te koelen na het maken van een cappuccino. Dit zorgt echt voor optimaal gemak. De filterbakjes houd ik goed schoon met clean express koffievetten reiniger. Hierdoor blijven deze mooi schoon en blijft het crema systeem goed werken. Voor mensen die twijfelen.....doen, je krijgt er absoluut geen spijt van!!
Schrijf een review

Datum: 10-3-2008
Door: Enigmauser
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na lang zoeken en een bezoek aan meerdere winkels toch voor de Solis gekozen. Hij is nu net 2 dagen in huis maar ben tot nu toe erg tevreden: espresso maken gaat erg makkelijk en het is absoluut niet bewerkelijk.

Machine aan, gemalen koffie in de piston doen, even gladstrijken (aanstampen hoeft niet!) en de rand vrijhouden, piston vastzetten, knop naar rechts, knop weer naar het midden wanneer er genoeg koffie is. Zeer simpel, zeer doeltreffend. Ook de latere cappuchino's waren zeer geslaagd, alleen even zorgen dat je de piston klaar hebt liggen nadat je hebt opgeschuimd zodat je snel de koffie kan maken zodat het schuim er zsm op kan.

Vormgeving is prachtig RVS, met name ook de verlichte waterbak en de ronde verlichte randen rondom de knoppen. Tevens is de Solis erg eenvoudig uit elkaar te halen en schoon te maken.

Heb ook naar Gaggia (new baby) en Quick gekeken maar heb, ook op advies van de specialist gelukkig gekozen voor de Solis.

Hoop dat dit mensen helpt bij het maken van een keuze!
Schrijf een review

Datum: 23-1-2008
Door: Juan Goris
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na veel volautomaten ellende, heb ik gekozen voor de Solis Type 110. Wat een verademing zeg!! Eindelijk echte cappuccino en espresso. Een prachtige metalen behuizing, en alles voelt gewoon super goed aan!! Ik gebruik deze machine met verschillende merken koffie. Keer op een keer een perfecte espresso.....Voor mij geen volautomaat meer!! Iets meer werk om een kopje koffie te bereiden maar een veel beter resultaat.
Schrijf een review

Datum: 10-1-2008
Door: pim123
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Nu een paar dagen in huis en heb geen enkele klacht, maak nu zelfs al vrij goed schuim (terwijl ik dat nog nooit had gedaan) Makkelijk schoon te houden, prachtig apparaat...Aanrader !!!
Schrijf een review

Datum: 3-1-2008
Door: hoomcienema
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Apparaat een kwartaal in huis. Prima machine! Juweeltje op het aanrecht en maakt ook nog eens heerlijke koffie.

Heb voornamelijk illy gebruikt, omdat dat een snelle makkelijke keuze is die prima smaakt. Binnenkort even naar de brandmeesters :-)

Crema-laagje is prima! GEen problemen met de vrij fijn gemalen illy-koffie.

Opschuimen werkt uistekend.


Duurzaamheid moet wel in orde zijn, ik heb het apparaat per ongeluk anderhalve dag 'aan' gehad en hij is niet ontploft. Moet (helaas -- dom!!) wel een aanslag zijn geweest op het apparaat, want hij werd dus continu bijgewarmd...
Schrijf een review

Datum: 2-1-2008
Door: Pieter Klerck
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Super machine!! Machine voor de kerstdagen besteld, en al heel wat mensen verrast met een heerlijke espresso en cappuccinno. Machine voelt zeer degelijk en duurzaam aan, en is volledig van metaal gemaakt. Ik gebruik medellin secret koffie, waarmee ik prachtige crema laag krijg. Kortom ben een zeer tevreden gebruiker, en kan iedereen die nog loopt de zoeken naar de perfecte machine maar één advies geven....de Solis Type 110
Schrijf een review

Datum: 1-1-2008
Door: J. de Fouw
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Helemaal top! Goeie espresso en op goede temperatuur. Goed mooi schuim met het stoompijpje. Echt een feestje in je eigen huis!!

Heel blij mee!!
Schrijf een review

Datum: 21-12-2007
Door: espresso freak
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
geweldig apparaat welke volledig aan mijn wensen voldoet. Na een aantal jaar in Italië gewoond te hebben ben ik nogal kritisch op een goede kop espresso. De aanwezigheid van een thermoblock, voorperculatie & een dubbele bodem in de filter hebben mij doen besluiten dit apparaat aan te schaffen. De Solis geeft voor mij een uitstekende espresso met een mooie cremelaag. Het stomen van (volle) melk gaat uitstekend en persoonlijk vind ik het robuuste uiterlijk een grote pré. Ik gebruik Lavazza koffie: een iets vettigere, groffere koffie filtermaling. Wat mij betreft een aanrader!
Schrijf een review

Datum: 19-11-2007
Door: c reikman
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Super machine!! Helemaal van RVS en super degelijk gebouwd. Ben nu bijna een half jaar in het bezit van deze machine, en heb nog geen seconde spijt gehad van mijn aankoop. Een topper van de bovenste plank. Voorheen maakt ik melkschuim met een opschuimer uit de magnetron. Sinds ik deze machine heb, doe ik het dagelijks met de melkschuimer van de machine. Werkt allemaal zeer eenvoudig.

Schrijf een review

Datum: 19-11-2007
Door: Guus Boot
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Enkele maanden een solis design espressomachine aangeschaft. Na een aantal jaren senseo is dit echter helemaal top! Wat een uitstraling..en wat een geweldige espresso! Alles aan deze machine voelt degelijk, en is zeer mooi afgewerkt. Een aantal kennissen heb ik deze machine al aangeraden, en zij zijn net als mij meer dan tevreden. Ook het maken van cappuccino gaat super eenvoudig. Er werd zelfs standaard een mooi RVS stoomkan meegeleverd.
Schrijf een review

Datum: 18-11-2007
Door: Truus Bronkhorst
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb een klein half jaar geleden 2 Solis Type 110 machines gekocht. 1 machine gebruik ik thuis, en de andere op mijn kantoor. Ben zeer te spreken over de kwaliteit van deze machines. Buiten dat ze er geweldig uitzien, is de kwaliteit van de koffie super! De machines zijn snel op temperatuur, en zeer geschikt voor het maken van een heerlijke cappuccino. Bij mijn oude krups machines moest ik altijd handmatig terugkoelen na het maken van een cappuccino, deze machine doet het helemaal automatisch. Wanneer je op zoek bent naar een degelijke en mooie machine, dan kan ik je deze machine van harte aanbevelen!
Schrijf een review

Datum: 8-10-2007
Door: ernesto73
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wat een machine.
Hij ziet er niet alleen goed uit, de prijs is ook super en de kwaliteit is echt top.
Wij hebben geen last van het weglopen van de kopjes zoals af en toe wordt omschreven
Cappuccino maken is echt makkelijk, ging de eerste keer al goed we gebruiken de houdbare volle melk van de ALDI ( goedkoop en goed ).
De verlichte waterbak ziet er heel gaaf uit.

Een paar kleinen nadelen:
- er blijft water in de piston staan
- kopjes warmer is niet heel warm
- wel spatters en spetters
- bij het zetten van twee kopjes, is de ene kop sterker dan de andere

Ik heb de machine een paar dagen maar echt drink nu al geen senseo meer.

groeten Ernst
Schrijf een review

Datum: 7-10-2007
Door: Nesta
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij hebben onze Solis een half jaar. We zijn bijzonder tevreden en hebben tot nu toe geen problemen ondervonden. Een prachtige machine! Andere gebruikers hebben het over het 'weglopen' van de kopjes tijdens het zetten van de koffie, daar hebben we nauwelijks last van: de machine staat op een marmeren plaat. De machine heeft wel wat last van spatters en spetters: gewoon elke dag even afnemen met een doekje. Eens in de 3 maanden ontkalken, daarvoor hebben we bij Levelt ontkalk spul aangeschaft, dodelijk eenvoudig. Jammer dat de automatische antikalk filter (in water reservoir) niet op deze Solis past! We drinken vnl cappucino en koffie verkeerd. Voor de verkeerd warm ik een half kopje melk op in de magnetron (1 minuut op hoogste stand) en zet er dan een espresso bovenop. Voor de capucino gebruik ik het stoompijpje. Prima! We gebruiken halfvolle melk. Onze keuze qua koffie is gevallen op Levelt's 'Corleone': een pittige, sterke en smaakvolle Italiaanse koffie van Sicilie. We zijn afgestapt van het zetten van 2 kopjes tegelijkertijd: dan is er altijd 1 kop lekkerder dan de andere, de machine verdeeld de koffie niet evenredig. Gewoon kopje voor kopje, neem je tijd, dan geniet je ook dubbel van elke kop heelijker koffie uit de Solis.
Schrijf een review

Datum: 26-9-2007
Door: wh63
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Niet te vereden over dit product.
Blijft tikken als hij aanstaat.
Kopjes lopen weg onder piston.
Wat het meest tegenvalt is dat de espresso niet echt warm is.
Schrijf een review

Datum: 25-9-2007
Door: Raymond Blom
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een zeer mooi vormgegeven robuust apparaat wat heerlijke espresso, cappucino etc. maakt.
Het leuke van zelf koffie maken is dat je nu echt de verschillen tussen de soorten koffie proeft.
Expirimenteer dus met koffiesoorten, dat loont echt de moeite. Welke je voorkeur heeft is puur persoonlijk.

Ik ben in ieder geval nu in staat om de italiaanse koffievariaties, die ik tot nu toe alleen nog maar in Italië heb gedronken te maken! HEERLIJK!

De nadelen die ik in de andere reviews lees ervaar ik ook, maar wegen niet op tegen de voordelen.

Overigens gebruik ik niet de melkschuimer maar schuim ik op z'n Italiaans met een stamper. Dat geeft een beter en sneller resultaat.
Schrijf een review

Datum: 18-9-2007
Door: SDB74
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben sinds een kleine week in het bezit van de Solis Design Machine Pro Serie 800 Type 110

Pluspunten:
+ Horecakwaliteit espresso/cappucino met dikke crema laag (ong 5 mm met Illy)
+ Melkschuimer werkt goed, maar wel na even oefenen
+ Stevige en mooie RVS behuizing
+ Snel opgewarmd, kan meerdere koppen achter elkaar zetten
+ Waterbak van iets meer dan 2 liter
+ Melder voor volle uitlekbak

Minpunten:
- Er blijft water op koffie in filterhouder staan na bereiding ( hoort bij de machine volgens Solis)
- Kopjesverwarmer niet warm genoeg om kopjes goed op te warmen (doe ik nu met heet water uit de machine)
- Uitloop niet helemaal gelijk (zie onder voor oplossing)
- Uitlekbak snel vol (om twee dagen legen)

Enfin, ik ben erg tevreden met dit apparaat: rechttoe rechtaan en fantastische koffie. Daarnaast vind ik het leuk om de koffie zelf te bereiden volgens de traditionele methode (itt volautomatische apparaten)

Wat betreft de ongelijke uitloop:
Ik heb geexperimenteerd zonder koffie in het filter en ook met alleen water bleek de uitloop niet gelijk. Het probleem wordt volgens mij veroorzaakt doordat het filtergaatje van het onderste filter bij mij niet exact in het midden zit.
Ik heb het probleem opgelost door het filter te draaien in de filterhouder, koffie zetten, filter stukje verder draaien, net zolang tot de koffie wel gelijkmatig uit de uitloop kwam. Nu weet ik precies hoe ik het filter erin moet doen om de uitloop gelijk te krijgen.

Andere mogelijke oplossingen volgens Solis voor ongelijke uitloop:

- Controleer of machine waterpas staat
- Gebruik iets grovere maling en druk de koffie recht aan
- Reinig het filter van vet en koffie

Solis kwam overigens binnen 2 uur met een antwoord per email met bovenstaande suggesties. Ondanks dat het juiste antwoord (in mijn geval) er niet tussenstond ben ik wel gecharmeerd van de snelle reactie.
Schrijf een review

Datum: 17-9-2007
Door: appeltaartje
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ben nu sinds een maand of 3 gebruiker van dit prachtige apparaat. Heb ook even gewacht met het schrijven van een beoordeling, omdat je volgens mij na een paar dagen niet allles kan beoordelen.
Zoals de meeste reakties en beoordelingen, kan ik eigenlijk maar een ding zeggen, een pracht apparaat, om te zien, om mee te werken en de espresso is echt perfect. Zoals anderen opmerken smaakt de espresso in restaurants nu niet meer.
Natuurlijk is het apparaat niet perfect, mocht je de aanschaf van dit prachtappraat overwegen, wil ik je wel even wijzen op de volgende aandachtspunten:
- Hoge uitloop, kan aardig wat spetters geven.
- Melk opschuimen gaat perfect, al gebruik ik het afneembare stoompijpje niet. Dit geeft voor mij een beter resultaat.
- De filters willen nog wel eens verstoppen, maar daarvoor is ook een soort van naald voor bijgeleverd om dit op te lossen, als is het natuurlijk wel vervelend. Ik weet trouwens niet of andere merken hier ook last van hebben.
- Doordat het apparaat bij het opwarmen, water door laat lopen (volgens mij uit hoofde van hygiëne) en na het stomen even stoom afblaast in uitloopbakje (zorgt ervoor dat het water voor de espresso niet te warm wordt en de koffie verbrandt. Is het waterreservoir wel eerder leeg als je in eerste instantie zou verwachten..

Tips voor het gebruik:
- Laat eerst wat water doorlopen in een kopje, hierdoor wordt het kopje voorverwarmt en maak je indirect de piston en de filter schoon. Filter even droog maken en met koffie vullen en genieten maar.
- Ik maak gebruik van een solis uitklopbak, na het zetten van de espresso zet ik deze onder de piston en draai dan pas de piston los. Daarna leeg ik de filter met een lepeltje of borsteltje (uitkloppen kan wel spetters geven). Hierdoor wordt alleen de uitklopbak vies en blijft het apparaat mooi schoon.
- Als je een capucinno maakt kan je makkelijk een wat minder dure espresso kiezen, omdat de smaak van de toch in grote mate wordt beïnvloed door de melk.
Momenteel gebruik ik hiervoor het huismerk van de AppieHappie (lichte branding) hiervoor, smaakt super.


Schrijf een review

Datum: 23-8-2007
Door: peter leus
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Zeer functioneel apparaat. Geen toeters of bellen. Om mee te werken zoals hij er uit ziet : degelijk en simpel. 2 puntjes : Nogal veel wateroverloop in reservoir ( elke dag legen ) en kopje even vasthouden ; wil nog wel wegtrillen.
Schrijf een review

Datum: 20-8-2007
Door: Han Gijswijt
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Geweldig apparaat. Prachtig vormgegeven en oerdegelijk. Maakt een perfecte ristretto, espresso of capuccino. Makkelijk te vullen d.m.v. schuiflade aan de voorkant. Lekbak met vol indicatie en daarachter een handig opbergvak voor accessoires.
Schrijf een review

Datum: 30-7-2007
Door: Louis-E
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Erg goede, mooie en compacte espresso machine. Ben zeer tevreden over de kwaliteit van de espresso smaal, crema en warmte. Ook schuim maken gaat erg snel en is van uitstekende kwaliteit. Beter dan in de meeste Nederlandse restaurants.
Kortom een prefecte machine voor een redelijke prijs.
Heb al veel merken geprobeerd Ranchilio, Krups, Bosch maar ben nu pas echt tevreden.
Ik gebruik Illy en Lavazza espresso maling koffie en beide merken geven een zeer goed resultaat.
Schrijf een review

Datum: 26-6-2007
Door: Freddykruger
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Goed en mooi apparaat voor een redelijke prijs.
Bij eerste keer gebruiken al een goed resultaat.
Eenvoudige bediening.
Schrijf een review

Datum: 28-5-2007
Door: redhotbeani
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
We hebben de Solis nu een half jaar in gebruik. Onlangs een Solis bonenmaler bijgekocht: de espresso smaakt nu uitstekend. Het is een fijn apparaat, eenvoudig in gebruik en mooi om te zien.

Ik zit nog met één probleem: het is me na veel experimenteren niet gelukt om perfect melkschuim voor de cappucino te maken. Tijdens het opschuimen wordt de melk heet voordat hij zo dik is als ik zou willen.

Schrijf een review

Datum: 27-5-2007
Door: ruthger
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Degelijke, functionele lust voor het oog! Of de espresso daadwerkelijk lekker is, hangt af van de keuze en de hoeveelheid van de gemalen espresso koffie en de vaardigheid van de Barista. Maar aan deze Solis zal het zeker niet liggen. Vergeleken met andere piston apparaten is dit (tot nu toe) een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Over de duurzaamheid kan ik nog weinig zeggen, dan behalve dat de degelijkheid en het materiaal van de onderdelen geen reden geven voor ongerustheid voor de toekomst. Vooral de beweegbare onderdelen (piston, waterbak, stoompijpje) voelen uitermate degelijk aan.

Twee kleine nadelen:
- het spetteren veroorzaakt extra schoonmaakwerk (de uitloop gaat ook niet altijd kaarsrecht naar beneden)
- af en toe het idee dat de uitloop niet gelijk is, wat resulteert in ongelijke hoeveelheden in de kopjes (milimeterwerk).
Schrijf een review

Datum: 24-5-2007
Door: Larsvb
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb deze mooie Solis nu driekwart jaar in gebruik en ik moet zeggen dat ik er heel erg tevreden mee ben. Geweldige koffie, espresso en cappuchino. De dubbele heater zorgt voor snelle (15 sec) opwarming voor het stoompijpje. Heet water kan ook. Cappucino's zijn goddelijk en een goede kop Espresso of koffie maak ik met Segafredo Classico.

echt een absolute aanrader!

en hij staat nog geweldig ook. Dit is bij verre de mooist machine die er is (op misschien de Gaggia titanium plus na, maar dat is een volautomaat en 3 keer zo duur).
Schrijf een review

Datum: 15-5-2007
Door: Bert63
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na veel zoeken op internet gekozen voor dit espresso-apparaat van Solis. Gekocht via internet. Na het uitpakken was het meteen duidelijk. Het ziet er in het echt nog mooier uit dan op de plaatjes. Een sieraad voor onze keuken.
De smaak is natuurlijk ook belangrijk. Met de espresso is het een beetje zoeken naar de juiste hoeveelheid, maar als je de slag één keer te pakken hebt, dan is de smaak geweldig. De cappuccino is zo mogelijk nog lekkerder. Zo goed kom je zelfs in de horeca nauwelijks tegen.
Al met al een zeer geslaagde aankoop.
Schrijf een review

Datum: 10-3-2007
Door: koffie2007
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na 4 maanden intensief gebruik nog steeds verliefd op dit apparaat. Super lekkere koffie, snel klaar en prima opgelopt schuim, je moet alleen ff weten hoe het te doen. Regelmatig alles schoonmaken met een sopje en eens per maand ontkalken! Bij sommige pods heeft het apparaat wat moeite met doorstroming, maar bij andere weer niet. Gewoon even experimenteren dus voor je bij de goeder pods aanbelandt (als je die gebruikt tenminste).
Schrijf een review

Datum: 22-1-2007
Door: EricF2005
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
We hebben de Solis net voor de kerst gekocht, in een speciaalzaak, op aanraden van verschillende koffie-speciaalzaken.

Het is inderdaad een absoluut kwaliteitsapparaat: voel alleen maar aan het pistool en je weet dat je iets degelijks in handen hebt. En het apparaat ziet er natuurlijk fantastisch uit: het is een mooi sieraad in onze keuken!
Groot bijkomend voordeel van dit apparaat t.o.v. andere apparaten is het ruime waterreservoir: hoef je tenminste niet iedere paar kopjes alles bij te vullen.

We hebben inmiddels verschillende soorten espresso geprobeerd, van de dure koffie-speciaalzaken tot de espresso koffie van de wereldwinkel. Stuk voor stuk weet dit apparaat de koffie om te toveren in een heerlijke kopje hete espresso met een perfect creme laagje.

Met behulp van de melkopschuimer ook al vele lekkere capuccino's gemaakt. Kost nauwelijks extra tijd, omdat de opschuimer zo snel z'n werk doet.

Paar kleine puntjes:
- het apparaat begint te tikken (onregelmatig, maar ongeveer 1x per minuut) wanneer het aan staat. Dat zou het verwarmingselement kunnen zijn...
- de straaltjes uit het pistol zorgen voor de nodige espresso spatten op het apparaat wanneer je de kopjes vult. Kwestie van de kopjes wat hoger houden of de spatten even wegvegen wanneer je klaar bent!
- het water blijft, met de drab, in het pistool staan, waardoor je even moet opletten bij het leegschudden

Absolute aanrader!
Schrijf een review

Datum: 25-12-2006
Door: kevertje11
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heerlijke espresso en heerlijke cappuccino.
De schuimlaag blijft er mooi op liggen en het is gewoon een heel makkelijk
apparaat. Heb er nu al heel veel plezier van!
Schrijf een review

Datum: 13-12-2006
Door: TinusC
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij hebben deze machine nu een week, en meestal blijft er ook wat water op de
koffie staan. We zijn nog erg aan het experimenteren met koffie, mate van
aanstampen etc.
We hebben er wel last van dat bij het uitkloppen van het piston, de koffie met
binnenfilter en al in de prullenbak ligt. Ik ga dus ook op zoek naar een mooi
passende uitklopbak.

Het lukt mij nog niet erg goed om mooi stevig schuim te maken. Gisteren bij een
kennis schuim van de Rancilio voorgezet gekregen, en dat leek bijna wel
softijs, zo mooi stijf.

De lampjes vind ik trouwens prachtig, vooral de verlichte waterbak!
Schrijf een review

Datum: 10-8-2006
Door: ca-puccino
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Top apparaat. heb hem net aangeschaft. Op zich een behoorlijke prijs maar
hiervoor heb je wel echt kwaliteit. Degelijk apparaat met mooie vormen en een
heerlijke espresso/ cappuccino....AANRADER voor de startende espresso
liefhebber!!!
Schrijf een review

Datum: 12-7-2006
Door: sundar1
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Dit is mijn eerste espresso-apparaat, heb dus niet veel ervaring.
Moet zeggen dat dit apparaat erg fijn werkt, voelt lekker stevig aan, ziet er
stoer uit.
daarnaast is de uitrusting erg compleet, je hoeft volgens mij niets bij te
kopen (voor de pods bijvoorbeeld).

Volgens de kenners die ik thuis een kopje heb voorgezet is de smaak goed, mooie
crema.

De melkopstoomklopper werkt perfect, is eenvoudig schoon te houden.
Heb geen klachten, alles werkt zoals het hoort.
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de Solis Design Machine Pro
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Solis espresso-apparaten
Solis Caffespresso Pro
v.a € 499,00
Gebruikers: 7,0
Solis Barista Pro
v.a € 698,00
Gebruikers: 8,5
Solis Scala 166
v.a € 99,00
Gebruikers: 6,6
Solis Barista Pro
v.a € 698,00
Gebruikers: 8,5
Solis Caffespresso Pro
v.a € 499,00
Gebruikers: 7,0
Solis Scala 166
v.a € 99,00
Gebruikers: 6,6
Er is niet genoeg data van Espresso-apparaten van Solis voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Espresso-apparaten voor analyses van andere merken.
Er zijn geen actuele Espresso-apparaten van Solis getest door experts. Check de ranglijst van Espresso-apparaten voor beoordelingen van andere merken.