Volg ons op

  • Soort apparaat: gemalen koffie, koffiebonen
  • Aantal kopjes per keer : 2

"Wat vinden gebruikers van de Solac CA4817?"

Gebruikers 8,5 (54 testen) - Die zijn daar zeer tevreden over. De Solac CA4817 wordt door de consumenten uitermate positief beoordeeld nadat ze hem enige tijd hebben gebruikt. Wil je weten wat de beste aanbiedingen zijn van de Solac CA4817, raadpleeg dan de beste aanbiedingen met prijscheck.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(35) | van 8.6 t/m 10

Goed
(14) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(3) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(2) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(0) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (6) | Top (35) | Goed (14) | Oké (3) | Tja (2) | Nee (0)

Datum: 27-5-2012
Door: CharlyCheck
Cijfer: 9
In bezit: Twee weken
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Lekkere koffie; Ziet er mooi uit; Gebruikersvriendelijk; Kan ook gemalen koffie verwerken; Goede garantiebepalingen; Gunstige prijs / kwaliteit verhouding.
Zwakke punten:
Koffiesterkte wel in te stellen, maar lijkt weinig uit te maken; opzuigmogelijkheid melk werkt niet optimaal.
Aanrader: Ja
Commentaar:
Nog weinig ervaring met koffiemachines, dit is onze eerste (na Senseo-achtige machines is dit wel een openbaring!)

Schrijf een review

Datum: 27-12-2013
Door: Supergrovert
Cijfer: 6,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Smaak is zeer goed en de temperatuur van de espresso is wat mij betreft prima (Lidl bonen). Ik gebruik wel kleine dubbelwandige glaasjes. Ik vind hem wel behoorlijk lawaaiig met malen. Het stoompijpje dat erop geschroefd zit snap ik niet. wordt vies, moet je eraf schoeven en de stokje dat achter blijft is ook vies. beter eraf laten dus. mogelijkheid om gewone gemalen koffie mee te zetten 1x gebruikt. Niet handig, dosering niet duidelijk en komt toch niet meer dan 1 dubbele espresso uit. Schoonmaken van apparaat blijft wel een gedoe; de drap is nat (als je telkens 1 kopje neemt, zit er erg veel spoelwater bij de drap)
Schrijf een review

Datum: 3-12-2013
Door: Corry.Brok
Cijfer: 5,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Apparaat via IBOOD aangeschaft. Waardeloos apparaat, een jaar in ons bezit, was na 1 maand al defect, 4 weken weg geweest om te repareren. Na een half jaar weer defect en dezelfde procedure. Nu een jaar later is het apparaat weer defect. Via IBOOD is het erg ongemakkelijk om contact te krijgen. Je wordt daar steeds aan het lijntje gehouden. Kwalijke zaak. Ik wil van het apparaat af heb er geen plezier meer in. Krijg van IBOOD al een maand geen reactie met oplossing.
Kortom dit apparaat NIET kopen en zeker niet via IBOOD.
Schrijf een review

Datum: 28-10-2013
Door: jasper_steenhuis
Cijfer: 6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
3 maanden geleden hebben we apparaat gekocht via ibood.
Nadat we het apparaat 2 weken in gebruik hadden kregen we storing (er kwam een driehoek met een uitroepteken in beeld).
We wouden het apparaat opsturen maar hebben hier even mee gewacht (1,5 week), op het moment dat we het wouden versturen dachten we laten we even kijken misschien doet die het weer en ja opeens deed die het weer.
We hebben het na 1 week helaas wel op moeten sturen want het apparaat begon weer kuren te krijgen het deed niks meer. Afgelopen maandag apparaat terug gekregen na 10 bakken koffie begint het apparaat weer er loopt water uit aan de onderknt en nu gaat die weer niet aan!! Zeer slecht en de service ook dat je de verzendkosten zelf moet betalen! Ik raad het iedereen af om dit apparaat te kopen!!
Schrijf een review

Datum: 28-6-2013
Door: macel58
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Omdat ons Nespresso gebruik wel erg duur werd, gekeken naar een goed alternatief, wat we vonden in de Solac Espresso machine. Het is even anders, je moet de tijd nemen om een goed kopje koffie te krijgen door hem goed in te stellen en (dagelijks) schoon te maken.
Wij vullen onze kopjes met 30 en 60 ml koffie. Wat het apparaat goed doet is dat je geen gekookte koffie krijgt, dat smaakt echt niet. Je moet dus even wachten nadat je het apparaat hebt aangezet, zodat het een paar minuten kan opwarmen. Alternatief is je kopje vooraf omspoelen met behulp van het heet water pijpje.

Voor goede koffie heb je goede koffiebonen nodig. De grote aanbiedingspakken van een kilo voor 7 Euro hebben we ook geprobeerd, maar dat viel tegen. We hebben ervaren dat je voor goede koffie(bonen) minstens 6-8 Euro per pond betaalt, wat vergeleken bij de Nespresso cups nog zeker voordelig is.

Wij hebben de Solac nu ongeveer 8 weken in ons bezet en zijn er erg tevreden over.
Schrijf een review

Datum: 17-6-2013
Door: Carel W10
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Het apparaat gekocht om zijn mooie en stijlvolle uiterlijk.

Het apparaat ze heerlijke koffie, echter na 4 dagen lekt het apparaat allemaal water aan de onderzijde en komt er geen water meer in de kopjes. Het apparaat maakt ook opeens heel erg veel lawaai. Heel erg frustrerend, aangezien ons vorige apparaat (Siemens) nooit problemen heeft gehad.

Mail met klacht gezonden aan STT te Lelystad, afwachten wat reactie is....
Schrijf een review

Datum: 15-3-2013
Door: P.de Wit
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben ook in het bezit van de Solac 4817. Het is een mooie espresso machine, maar inderdaad is de koffie veel te koud, snap ook niet dat daar niets aan gedaan kan worden.
Het maakt ook te veel herrie in de werkgroep tijdens het gebruik, en er valt ook te veel gemalen koffie in de lekbak, jammer ook dit moet volgens mij eenvoudig te verhelpen zijn, maar gezien de reacties hier op kieskeurig heb ik daar weinig hoop op, jammer van zo'n mooie machine.
Moet er wel bij zeggen dat ik in Lelystad heel prettig ben ontvangen, en werd er direct gekeken naar een klein mankement dat ook direct werd verholpen onder het genot van een cappuccino.
Schrijf een review

Datum: 10-2-2013
Door: alexver
Cijfer: 6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Dit apparaat was enkele maanden geleden een aanbieding op Ibood. Als je een positieve review op kieskeurig plaatste, maakte je kans op het winnen van een robotstofzuiger. Al deze uiterst positieve reviews over dit product moet je daarom met een flinke korrel zout nemen. Het is allemaal geslijm om in aanmerking te komen voor de robotstofzuiger. Zelf heb ik mij hieraan ook schuldig gemaakt. Bijgaand mijn eerlijke reactie.
Ik heb zelf inmiddels twee serieuze klachten ervaren:
1. De koffie is en blijft te koud van temperatuur.
2. Importeur SST besodemietert zijn klanten. Bij het schoonmaken van de zetgroep sprongen twee aluminium veertjes uit het apparaat. Ik vroeg bij de importeur om een foto van de zetgroep zodat ik op een eenvoudige wijze de veertjes kon terugplaatsen. Als antwoord kreeg ik dat de zetgroep volledig gedemonteerd moest worden voor het herplaatsen van de veertjes. Reparatie kon alleen op hun werkplaats in Lelystad plaatvinden. Na enig onderzoek blijkt dit 1 grote leugen, want de veertjes kan je op een eenvoudige wijze verwijderen en opnieuw monteren. Schande! Dit is absoluut klantenbedrog!!
Schrijf een review

Datum: 13-1-2013
Door: basburgel
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij maken sinds een aantal weken gebruik van de Solac espressomachine. Hiervoor gebruikten we een philips koffiezetapparaat dat zelf bonen maalde. Wij waren daar niet tevreden over omdat het apparaat niet degelijk gebouwd was en we behoefte hadden aan het zetten van een echte espresso. Ik heb een aantal weken onderzoek gedaan naar een apparaat dat aan zou sluiten bij onze behoeften en ons budget. Via kieskeurig en de review op koffiediscounter.nl zijn wij gekomen tot de aanschaf van deze machine. Ik raakte geïnteresseerd in deze machine door de hoge waardering op kieskeurig.nl en vanwege het feit dat de zetgroep van een relatief duurdere en betere kwaliteit was. Op de zetgroep van Bianchi wordt 10 jaar garantie gegeven.

Ervaring:
Het apparaat is degelijk, zwaar gebouwd en ziet er erg mooi uit. Het voorpaneel is van RVS en verder is het apparaat voornamelijk van duurzaam kunststof met RVS finish gemaakt.
Het apparaat is makkelijk in gebruik vanwege de touchscreen bediening en makkelijk instelbaar. Het wordt geleverd met een handleiding in het Nederlands waarin alles staat beschreven dat je nodig hebt om het apparaat stap voor stap naar wens in te stellen en te bedienen.
Bij het apparaat wordt een cappucinatore geleverd. Op zich een prima accessoire, maar ik maak gebruik van een automatische melkopschuimer van nespresso. Dat geeft steviger schuim, is sneller en vooral makkelijker schoon te maken. Het schuim van een automatische opschuimer is mijns inziens steviger omdat er geen gebruik wordt gemaakt van hete stoom. De hete stoom draagt er zorg voor dat de melk wateriger wordt en het schuim dus slapper.

Het resultaat: De koffie..
Het is natuurlijk even experimenteren voor je het bakje koffie hebt dat je verwacht. Daarvoor moet je met de instellingen en de fijnheid van de maalgraad spelen. Geen straf om te testen, maar aan het einde van de dag sta je wel redelijk 'strak' van de koffie.
Ik ben nog in de testfase. Bij Simon Levelt heb ik vijf verschillende espressosoorten gehaald (ze hebben er meer dan 10 die zich voor gebruik in een dergelijk apparaat lenen) van 250 gram per stuk. je krijgt er een boekje bij met de beschrijving van de soorten en in het boekje is ruimte om je eigen ervaring van de koffie kwijt te kunnen (TIP!).
Zelf ben ik erg te spreken over de Yellow Bean, een Braziliaanse bekroonde koffie die erg vol, kruidig en aromatisch smaakt.
Er worden veel opmerkingen gemaakt op review sites over de lage temperatuur van de koffie uit deze machine. Ik deel die mening een beetje. Een en ander hangt mijns inziens erg af van het soort kopje dat je gebruikt en of je het kopje al dan niet opwarmt. Kleine dubbelwandige kopjes die goed onder het apparaat passen en passen bij het soort koffie dat je zet (espresso=klein of cappuccino=groter) maken een grot verschil. Zeker als je de heet water tap gebruikt om het kopje mee voor te verwarmen. De koffie is dan zeker heet genoeg, maar niet zo heet dat je je mond eraan verbrand. Prima, zo lijkt me...

Het schoonmaken
Een volautomaat levert meer onderhoudswerk op. Best een leuk klusje overigens, maar het moet wel met regelmaat gebeuren. Ik vindt dat de machine erg makkelijk schoon te maken is, maar 2 dingen vallen me op: 1. Bij het malen morst het apparaat maalsel dat buiten het opvangbakje terecht komt en op de onderplaat van de machine blijft liggen (in allerlei moeilijk toegankelijke hoekjes). Bovendien jammer dat een percentage van de toch dure koffie gewoon weggegooid wordt. Dat moet, want er ligt ook vocht. Mijn oplossing is dat ik de machine met een hulpstuk van de stofzuiger ook even binnen zuig. 2. De zetgroep is er moeilijk in-en uit te halen. De gebruiksaanwijzing volgen helpt, maar het is een kwestie van oefenen. Ga vooral niets forceren met duw en trekwerk. Lukt het niet, lees dan de gebruiksaanwijzing gewoon nog even door en kom dan op het idee om bijv. het bijgeleverde sleuteltje te gebruiken.

Conclusie:
Dit apparaat is een sier voor de keuken en zet zeer goede koffie. Het doet in mijn beleving niet onder voor duurdere espressomachines. Ik heb thuis (en in veel horecagelegenheden) nooit zulke lekkere koffie gedronken. Het apparaat is degelijk, volgens mij ook betrouwbaar en aan de kwaliteit van de onderdelen en behuizing af te zien zeker ook duurzaam. Het apparaat maakt herrie tijdens het malen, maar aanzienlijk minder dan mijn vorige machine, je kan elkaar gewoon verstaan als je er naast staat. Het apparaat werkt snel, geeft telkens het zelfde resultaat en is tot slot behoorlijk makkelijk te onderhouden. Mijn vrouw en ik zijn er erg blij mee!
Schrijf een review

Datum: 24-11-2012
Door: R. Lauren
Cijfer: 4,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Helaas is mij het apparaat slecht bevallen en heb ik het apparaat uiteindelijk retour gedaan naar leverancier. In eerste instantie apparaat ontvangen en bij ingebruikname viel mij op dat de koffie verre van lekker warm was. Echter na enkele dagen deed het apparaat helemaal niets meer, dus apparaat met klachten opgestuurd naar importeur STT in Lelystad, waar het apparaat gerepareerd was en uitvoerig getest zoals door een medewerker van STT bevestigd. Na ontvangst van het apparaat na reparatie weer in gebruik genomen en apparaat voldeed absoluut niet aan onze verwachting en hadden we de volgende klachten:
- Koffie is nog steeds van dermate lauwwarme temperatuur dat het niet te drinken is. Probleem is dus niet verholpen, want er is geen verschil waarneembaar.
- Het duurt ca. 1 minuut en 10 sec. voordat een heel kopje gevuld is en dat nog wel op de grofste maalstand! De koffie loopt dus ook heel erg langzaam en onderbroken met kleine hoeveelheden uit het apparaat (op de grofste maalstand, want op fijnere maalstand duurt het nog veel langer of wordt kopje niet volledig gevuld).
- Wanneer 2 kopjes koffie tegelijk gevuld moeten worden, wordt het ene kopje voor ca. 133% gevuld en het andere kopje voor maar 67%. Dus ongeveer een dubbele hoeveelheid koffie in het ene kopje in vergelijking met het andere gevulde kopje!
- Er blijven zeer veel koffieresten (gemalen koffieboonresten) achter in het kopje en die dus ook tijdens het drinken worden ingeslikt. Absoluut niet smakelijk!

Dus apparaat inmiddels weer retour gedaan en nu maar weer lekkere koffie drinken uit onze oude vertrouwde koffiezetapparaat...
Schrijf een review

Datum: 20-11-2012
Door: p.groen
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb gekozen voor deze mooie machine omdat hij in de aanbieding was bij iBood. Ik was al langer op zoek naar een goede machine voor op mijn kantoor, maar de meeste machines die ik wilde hebben waren simpelweg te prijzig. Toen ik deze machine dan ook voorbij zag komen heb ik niet meer getwijfeld. Het is een degelijke machine, dat merk je aan alle onderdelen. De plastic onderdelen die er op zitten zien er degelijk uit en zijn van een zekere dikte. Dit maakt dat de machine zeker niet goedkoop aanvoelt. Het is wel een heel blok, dus zeker geen kleine machine die je wel even n een verloren hoekje wegzet. Je moet er wel ruimte voor maken.
De machine is heel makkelijk te bedienen. Je hebt wel even de handleiding nodig om het menu te snappen. Deze werkt volledig met iconen, je hoeft dus geen taal in te stellen.
Er kan ruim 250 gram bonen in, en je ziet duidelijk wanneer je moet bijvullen. Ook het water reservoir is goed zichtbaar en makkelijk bij te vullen. Je tilt het hele reservoir er af en hup onder de kraan. De machine maakt wel behoorlijk wat lawaai bij het malen, maar verder is hij vrij stil. Het menu is goed te bedienen, en je hoeft eigenlijk maar 1 knop in te drukken op het touch screen om en kopje te krijgen. Boven op de machine is plaats voor 4 kleine kopjes. Deze worden voorverwarmt als de machine aan staat. Ik heb nog geen manier gevonden om dit warmte plaatje uit te zetten. Je kunt alleen instellen wanneer de hele machine in stand-by moet. Als de machine in stand-by gaat, dan wordt een kleine hoeveelheid water doorgespoeld. Dit doet hij weer als hij uit de stand-by komt. Het opwarmen na stand-by gaat redelijk snel.
Wat ook erg handig is, is de optie om gemalen koffie te gebruiken. Hiervoor zit er een klepje bovenop waar de koffie voor een enkel kopje in kan. Via een knop op de voorkant, kun je dan kiezen voor een gemalen kopje koffie, en dan wordt de bonen maler omzeilt. Super handig voor de enkeling die bijvoorbeeld cafeïne vrije koffie drinkt of om eens een ander koffie te proberen.
Het schoonmaken is niet lastig. Je moet wel even handigheid krijgen in het verwijderen van de zetgroep. Verder kun je simpelweg alles afspoelen onder de kraan met koud water, en dan is de machine weer schoon. Ik heb de tip gekregen de machine nooit schoon te maken met heet water, aangezien alle onderdelen een beetje vettig zijn, en je dit er dan afwast. Dit zou de levensduur van de machine nadelig beïnvloeden. Meestal droog ik het even kort af voordat ik naar huis ga, dan is het de volgende ochtend wel weer droog.
Ben ook heel tevreden over de smaak. Dit is natuurlijk heel erg afhankelijk van de soort koffie die je gebruikt. Ik heb goede professionele koffie gekocht. Dit kost ongeveer € 25 per zak van een kilo. Dat is ongeveer 120 kopjes koffie al ik het goed heb (ongeveer 8 gram per kopje).
De heet water tap gebruik ik bijna niet, ook om dat er niet heel veel water uit komt. Dit leek me bij aanschaf een handige optie voor thee, maar in de praktijk gaat het toch echt te langzaam. Dan is een waterkoker er naast veel handiger.

Over de duurzaamheid kan ik niet heel veel zeggen. Dit is mijn eerste machine en ik heb geen ervaring met het merk. De onderdelen ogen wel heel degelijk. Zeker geen goedkope plastic rommel. Ik heb dus dan ook het volste vertrouwen dat deze machine me nog heel wat jaartjes van goede koffie gaat voorzien.

Al met al een fijne machine die ook nog eens heel professioneel oogt en lekkere koffie zet.
Schrijf een review

Datum: 9-11-2012
Door: roosbut1972
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Het is een geweldige koffiemachine. De smaak is prima maar natuurlijk ook afhankelijk van de koffiebonen die je gebruikt. De mogelijkheden zijn prima je kunt de hoeveelheid water en koffie instellen zoals jij het wilt. Je hoeft niet meer aan knoppen te draaien als je een keer een expresso wenst. De melkopschuimer hebben wij nog niet gebruikt maar wij zijn dan ook niet zo'n fan van cappuccino. De koffiemachine is makkelijk in gebruik en qua uitstraling is het een sieraad op je aanrecht. De duurzaamheid zal nog moeten gaan blijken wij hebben het apparaat enkele weken in huis. Een minpuntje vind ik dat de koffie in het afvalbakje zo nat is en wanneer het afvalbakje vol is het apparaat blijft piepen. Dit overigens ook wanneer het water bijgevuld moet worden. Maar dit is dan ook het enige voor de rest is het een geweldige koffiemachine en de koffie is lekker heet.
Schrijf een review

Datum: 8-11-2012
Door: Dik1953
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Graag deel ik bij deze mijn ervaring over de Solac CA4817. Het is een vrij uitgebreide review, dus mocht je niet alles willen lezen, dan kun je ook naar onder scrollen voor een conclusie en de sterke en zwakke punten. Dit is natuurlijk wel mijn mening, dus misschien dat jouw ervaringen positiever of negatiever zijn. Mocht je vragen hebben, stel ze gerust, dan probeer ik deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Eerste indruk
De handleiding is uitvoerig en erg gebruiksvriendelijk. Ik ben echter niet zo van het lezen van handleidingen. Ook bij dit apparaat blijkt weer dat dit bijna niet nodig is. De meeste dingen wijzen zich vanzelf of na even zoeken. Bij een paar kleine dingen waar ik niet uit kwam heb ik in de Nederlandse handleiding, met succes, de oplossing gevonden. Het apparaat beschikt over een handig touchscreen wat de bediening erg eenvoudig maakt. Vooral ook omdat op dit scherm wordt aangegeven dat er iets moet gebeuren zoals bijvoorbeeld het vullen van het waterreservoir. Aan het begin is het even spelen met alles in te stellen. Niet alleen het soort koffie en de hoeveelheid, maar je kunt ook de verlichting instellen, de piepjes aan- of uitzetten en de helderheid van het scherm instellen.

Uiterlijk
Dan het uiterlijk van het apparaat. Het bestaat voor een groot deel uit RVS. Dit geeft het apparaat een mooie en chique uitstraling. Het is dus niet een apparaat wat je zomaar in de keuken hebt staan als handig hulpmiddel, maar het ziet er ook nog eens mooi uit. Alles is keurig afgewerkt en ziet er duurzaam uit. Ook het menu op het touchscreen ziet er mooi en duidelijk uit. Het is wel een relatief groot apparaat (280 x 380 x 410), dus bij een kleine keuken kan het in de weg staan. De gebruikte materialen zien er sterk uit (keramische maalschijven, zetgroep van Bianchi etc.) en ik verwacht dan ook dat dit apparaat lang mee gaat. Iets wat je ook zeker wel mag verwachten voor dit geld.

Gebruik
Per keer kun je 1 of 2 kopjes zetten. De inhoud van de kopjes is ook in te stellen. Bij espresso is dit van 30 tot 60 milliliter en bij koffie is dit van 60 tot 150 milliliter. Als je dit eenmaal hebt ingesteld krijg je altijd, ook als je de machine tussentijds hebt uitgezet, deze hoeveelheid. Tenzij je deze hoeveelheid weer wijzigt uiteraard. Bijna alle kopjes passen onder dit apparaat. De hoogte is ook eenvoudig te verstellen. Houdt er rekening mee dat glazen groter dan 10 centimeter niet passen. Ik heb zelf grote glazen voor latte macchiato en deze passen er alleen onder als je ze schuin houdt.

Het apparaat heeft een groot (mooi verlicht) waterreservoir heeft van 1,8 liter. Dit lijkt heel veel en is het op zich ook wel, maar omdat het apparaat ook water gebruikt voor het schoonmaken is het toch sneller leeg dan gedacht. Je kunt via een klein straaltje ook heet water uit het apparaat krijgen. Gelet op het feit dat het waterreservoir dan sneller leeg is en dat het relatief lang duurt om een kopje te vullen gebruik ik bij het zetten van meerdere kopjes thee toch liever een aparte waterkoker. Het apparaat geeft een melding zodra het waterreservoir (bijna) leeg is. Ook wanneer het bakje met restwater vol is wordt er een melding op het scherm getoond.

Verschillende soorten koffie
Het voordeel van dit apparaat is dat het overweg kan met zowel gemalen als ongemalen bonen. Het is dan ook zeker aan te raden om beide te proberen en ook diverse soorten van beide te proberen. Dus naast A-merken ook de (over het algemeen goedkopere) huismerken. Mijn ervaring is dat deze zeker niet altijd onder doen voor de A-merken, maar dat ze wel bijna altijd een stuk goedkoper zijn. De aanschafprijs is dan wel hoog, maar je hoeft geen dure Nespresso te kopen, dus na verloop van tijd verdient de hoge aanschafprijs zich terug.

Hiervoor had ik een ‘gewoon’ koffiezetapparaat met altijd dezelfde koffie. Wat ik na aanschaf van dit apparaat heb gedaan is steeds als een bepaald merk in de aanbieding is dit kopen om te proberen. Soms blijkt dit een grote teleurstelling, maar soms blijkt het ook een leuke verassing te zijn. Wat koffiebonen betreft vind ik de koffiebonen van het huismerk van Hoogvliet de lekkerste. Deze zijn bovendien ook goedkoper dan bijvoorbeeld Douwe Egberts. Wat gemalen koffie betreft hebben Douwe Egberts Aroma Rood en Fair Trade Koffie Aroma mijn voorkeur. Maar dat is, tot nu toe, mijn voorkeur. Zoals ik al zei, probeer zoveel mogelijk en kies vervolgens de lekkerste uit! Niet alleen het merk is bepalend voor de smaak, maar ook de grofheid van de maling. Probeer dus niet alleen een bepaald merk, maar experimenteer ook met de grofheid van de maling! Deze is eenvoudig in te stellen van grof tot heel fijn met een draaiknop aan de zijkant. Aan het begin vind je de machine misschien tegenvallen omdat je de koffie niet lekker vind, blijf experimenteren, want dit komt waarschijnlijk omdat je nog niet de juiste instellingen hebt gevonden. Wat ik wel met zekerheid kan zeggen is dat de smaak beter tot uitdrukking komt dan bij een goedkoop apparaat.

Melkopschuimer
Het apparaat is voorzien van een cappucinatore. Hiermee kun je eenvoudig de melk opschuimen voor een cappuccino of latte macchiato. Melk kan ook opgeschuimd worden met een apart stoompijpje. Dit voldoet opzich prima, maar met de cappucinatore werkt het net wat beter. Met de cappucinatore kan de melk op twee manieren opgeschuimd worden met respectievelijk veel of iets minder schuim. Net als bij het soort koffie is het ook hier aan te raden om diverse soorten melk te proberen om te kijken wat het lekkerste en beste schuim geeft. Ook hier geldt, goedkope melk is niet per se slechter. Mijn eigen ervaring is dat volle melk wel het beste resultaat geeft.

Prijs
Dan de prijs. Deze is vergeleken met een gemiddeld ander koffiezetapparaat erg hoog. Ik zou het dus absoluut afraden om deze machine aan te schaffen als je nauwelijks koffie drinkt of alleen koffie zet als er visite is. Daar is deze machine te duur voor en je kunt dan prima af met een apparaat van een paar tientjes. Ben je een echte koffieliefhebber die regelmatig koffie drinkt en ook verschil proeft tussen verschillende soorten koffie dan is deze machine wel het overwegen waard. Je kunt met dit espresso apparaat niet alleen espresso zetten (wat soms wordt gedacht), maar ook bijvoorbeeld een latte macchiato, cappuccino of gewoon koffie. Aan het begin is het vooral even uitproberen wat je lekker vind. Niet alleen het verschil tussen bijvoorbeeld een cappuccino of espresso, maar ook tussen verschillende soorten bonen.

Temperatuur
Ik heb meerdere klachten gelezen over de temperatuur van de koffie. De koffie zou niet heet genoeg zijn of te snel afkoelen. Ik heb hier zelf (nog) geen last van. Of ik merk het in ieder geval niet. Voor mij is de koffie goed van smaak en temperatuur. De kopjes zijn eventueel ook nog voor te verwarmen omdat het apparaat aan de bovenkant over een ruime warmhoudplaat beschikt.

Schoonmaken
Het schoonmaken van het apparaat kost uiteraard tijd. Ik heb echter niet het idee dat het apparaat snel vies wordt, dus af en toe schoonmaken is voldoende. De zetgroep is bovendien makkelijk te verwijderen dus veel tijd kost dit niet. Het is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel kopjes je per dag drinkt hoe snel het apparaat vies is. Het apparaat is deels zelfreinigend omdat hij bij het in- en uitschakelen een straaltje water door het apparaat laat lopen. Uiteraard is dit (helaas) niet genoeg om de machine volledig te reinigen. Eens in de zoveel tijd moet het apparaat een ontkalkprogramma draaien. Dit hoef je niet zelf te doen. Op het scherm wordt aangegeven wanneer dit moet gebeuren en het apparaat doet dit automatisch. Houdt er wel rekening mee dat dit ongeveer 20-30 minuten kost.

Verbruik
Dit apparaat heeft 1.500 watt. Het is dan ook aan te raden om de stand-by functie van het apparaat te gebruiken of het apparaat uit te zetten om minder stroom te verbruiken. De tijd waarna het apparaat in stand-by gaat is zelf in te stellen op 1, 2 of 3 uur.

Aftersales
Met de aftersales heb ik, gelukkig, nog niet te maken gehad. Maar gezien het feit dat Solac een gerenommeerd merk is denk ik dat het hiermee wel goed zit.

Conclusie
Zeker het is een duur apparaat in de aanschaf. In het gebruik kun je deze aanschafprijs terugverdienen. De smaak is beduidend beter dan de smaak van een goedkoop koffiezetapparaat en het heeft bovendien veel meer mogelijkheden. Bovendien is de smaak helemaal in te stellen naar je eigen keuze. Verder ziet het apparaat er chique en duurzaam uit. Het apparaat heeft mij niet teleurgesteld en bij andere koffieliefhebbers zal dit ook niet zo zijn. Het apparaat is wel groot, dus let er op dat het wel in je keuken past. Als je niet gewend bent aan het geluid van het malen van koffiebonen, dan maakt het apparaat veel geluid. Voor mij was dit aan het begin even wennen, maar aan de andere kant geeft het je wel weer het gevoel (en dat proef je ook) dat je koffie echt vers is.

Sterke punten:
- Lekkere koffie
- Machine is gebruiksvriendelijk te bedienen via touchscreen
- Zowel gemalen als ongemalen koffie
- 18 Bar Pomp
- 10(!!!) jaar garantie op de belangrijkste onderdelen
- Staat mooi in de keuken (ziet er chique uit)

Zwakke punten:
- Duurder dan een gemiddeld ander koffiezetapparaat
- Maakt geluid wat als storend ervaren kan worden
Schrijf een review

Datum: 6-11-2012
Door: roelma01
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Hé hé, kan eindelijk ook en review schrijven. Laat me toch eerst en vooral de perfecte service van Sidhe Technology Trading in de schijnwerper plaatsen. Bij ontvangst van het apparaat (bij openen van de verpakking) bleek het touchscreendisplay barsten te vertonen.Heb onmiddelijk contact genomen met STT-service. Ze vroegen om het apparaat terug te sturen. Dit gebeurde op vrijdagnamiddag 26-10-2012 en vandaag een gloednieuw apparaat(met extra cappucinador)ontvangen en uitvoerig uitgetest. En ja, nu kan ik ook meespreken met kennis van zaken. Niet alleen oogt het bijzonder mooi, het levert ook heel voortreffelijke en smakelijke ristretto's en cappucino's af. Alles verliep naar wens (de handleiding was reeds uitvoerig gelezen bij de eerste ontvangst en de verwachtingen waren dan ook hooggespannen). Resultaat : een bijzonder tevreden klant zowel wat betreft de kwaliteit van de afgeleverde koffie(tjes) als van het gebruiksgemak én de snelle en voortreffelijke begeleiding van het servicebedrijf; Hoed af en bedankt !!
Schrijf een review

Datum: 4-11-2012
Door: pjotter13
Cijfer: 7,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Aan de koffie kun je proeven dat er een professioneel "hart" in deze machine zit. Prima. Duurde wel even om de vele mogelijkheden uit te proberen en tot een goede "mix" te komen, maar dan smaakt de koffie ook echt goed! Minpuntjes: Jammer van het grote waterreservoir. Met nog twee centimeter water in het reservoir stopt de machine al. Ook de opvangbak voor de koffieprut geeft al alarm terwijl het maar half vol is. Bij deze machine ben je daardoor onnodig vaak bakjes aan het vullen en legen. Vreemd is ook dat na het opschuimen van de melk de ESC knop moet worden ingedrukt, waarna de machine nogmaals gaat SPOELEN! Totaal overbodig. Maak je eerst de koffie en schuim je daarna de melk op, dan is onderwijl je koffie koud. In z'n geheel genomen is dit echter een prima koffiemachine, die waar voor z'n geld geeft.
Schrijf een review

Datum: 4-11-2012
Door: ignacedeca
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb sinds een paar dagen het toestel in gebruik. Aangezien we eerst de tassen nogal klein vonden, hebben we het toestel hergeprogrammeerd, dus grotere hoeveel voor klein en grotere tas. We zijn tevreden over het toestel. Koffie is lekker (Arabica bonen). Enige opmerking die vooral mijn vroud had is dat de koffie niet zo heet is...dus je moet hem snel opdrinken... Misschien helpt het om tas op te warmen ??
Schrijf een review

Datum: 3-11-2012
Door: Erica S
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na jaren de discussies over Jura's op het werk gevolgd te hebben, ben ik ook overgegaan op een espressomachine. Het is heerlijk dat je even snel een kopje espresso kan pakken. Dat begint 's morgens al voor ik nar mijn werk ga. Een kop koffie zetten, daar nam ik vroeger de tijd niet voor.
Dat de keus op deze is gevallen, is vooral te danken aan de hoge kwaliteit van de zetgroep, niet eens zozeer dat hij 18 bar is, maar vooral de sterke keramische maalunit. Het goed malen van de bonen is het meest essentiele onderdeel van een espressomachine.
Dat je hem tiptoetsen bedient, is vooral handig omdat iedereen er dan mee overweg kan. Ook kan je heel makkelijk een slapper bakkie zetten voor als je gasten over de vloer hebt die zo'n espresso niet aan kunnen en een Hollandse bak willen.
Tenslotte: de reiniging van het apparaat is een heel eenvoudig klusje dat je een keer per week doet. Dat maakt het allemaal een heel gebruiksvriendelijk apparaat van hoge kwaliteit.
Schrijf een review

Datum: 3-11-2012
Door: Diskobay
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Toestel gekocht via Ibood. Snelle en prima levering. Bij eerste keer gebruiken toestel kwam er een foutmelding, maar na contact met Solac snel opgelost. Tot nu toe best tevreden met het toestel, resultaat van de espresso's, etc.
Gebruiksgemak is prima, eenvoudig en overzichtelijk, koffiezetten gaat makkelijk.
Vormgeving is mooi, alles zit goed in elkaar.
qua degelijkheid is het nog afwachten, sommige onderdelen zijn plastic, andere in RVS.
Enig minpunt is dat de koffie warmer mag. Kan opgelost worden door de kopjes met kokend water eerst voor te verwarmen.
Schrijf een review

Datum: 2-11-2012
Door: rubbers
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een hele mooie machine wat betreft vormgeving en ontzettend gemakkelijk in het gebruik
Vindt het ook absoluut een aanwinst in de keuken maar het enige minpuntje is de te lage temperatuur in mijn ogen.
Is hiet iets aan te doen?
Schrijf een review

Datum: 2-11-2012
Door: rka
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Belangrijkste reden om een automaat aan te schaffen waren voor mij de hoge kosten van de Nespresso cupjes. Ik wil namelijk wel een goede kwaliteit koffie, het leven is te kort voor rommel...

Nadat ik meerdere aanbiedingen had laten gaan, overtuigde deze Solac machine mij vanwege de keramische maalschijven, de professionele zetgroep (Bianchi) en het feit dat deze machine zelf te onderhouden is. Dit beperkt de operationele kosten.

De smaak is wat mij betreft ongeveer gelijk aan Nespresso kwaliteit, waarbij ik pas 1 soort Arabica bonen heb uitgeprobeerd. Kwaliteit van de bonen is belangrijk dus daar bespaar ik niet op.

In het gebruik is mij positief opgevallen dat het apparaat makkelijk te bedienen is, makkelijk te onderhouden en snel klaar voor gebruik. Minder positief vind ik het hoge waterverbruik, dus niet alleen voor koffie zetten maar ook voor het spoelen van het apparaat. Dat betekent dat je toch meerdere keren per week water moet bijvullen. Mijn volgende apparaat krijgt dus een water aansluiting ;-) negatief beoordeel ik het opschuimen van melk, daar ben ik na een aantal pogingen maar mee opgehouden. Daar gebruik ik mijn Nespresso opschuimer nog steeds voor.

Let op: af en toe kan het zijn dat de bonen niet goed doorstromen naar de maal unit, dan komt er alleen maar water uit. Je moet dan minder bonen in het reservoir doen.

Over de duurzaam kan ik nog niets zeggen, daar is het te vroeg voor. Maar de garantie dat het apparaat na 5 jaar kosteloos door de fabrikant wordt nagekeken, zegt mij genoeg.

Al met al ben ik zeer blij met deze aanschaf, die voor mijn 20 kopjes koffie per week de prijs/kwaliteitsverhouding per kopje enorm heeft verbeterd en het plezier bij het zetten en drinken heeft verhoogd.
Schrijf een review

Datum: 2-11-2012
Door: Monkey56
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Geeft de perfecte espresso maar ook cappuccino. Lekkere cremalaag. Een druk op het display en je krijgt wat je wilt. Mooi op het aanrecht. Onderhoud is simpel. Even de zetgroep schoonmaken en het zeefje. Stalen look geen plastic.
Schrijf een review

Datum: 2-11-2012
Door: boannimi
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mooi vormgegeven apparaat en wat het belangrijkste is, de espresso is goed. (italiaanse espressobonen van Kruidvat).
Ik vind wel dat de warmte van de koffie ietwat opgeschroefd mag worden. Ik heb hier contact over gehad met de importeur. Deze adviseerde het volgende:
Bij opstarten, eerst de keuze: gemalen koffie, zonder de koffie er in te doen. Hiermee een kop vol laten lopen. Daarna omschakelen naar de bonen functie en dan koffie zetten.
Dit werkt inderdaad, alhoewel ik wel een omslachtige manier vind.

Met de cappucino ben ik aan het experimenteren geweest maar dit lukt me nog niet echt. Hier ga ik nog verder mee stoeien.

Het is mijn eerste volautomaat (nespresso staat er nog naast). Absoluut geen spijt en het is veel goedkoper dan de nespresso. Ik heb getwijfeld tussen de Jura C5 en deze.
Qua design, afwerking, prijs en garantie op de zetgroep vind ik de Solac in ieder geval een winnaar.
Ook de in houd van het waterreservoir van bijna 2 liter is ruim voldoende.
Schrijf een review

Datum: 1-11-2012
Door: mar9
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Zeer goede machine , lekkere koffie , veel mogelijkheden .
Het geluid vind ik niet storend ... veel minder als mijn vorig apparaat . Het heeft even geduurd voor alles juist ingesteld was maar nu heerlijke koffie. Ik vind het alleen jammer dat de koffie niet warmer is . Ik lees in sommige reviews dat de koffie heet is en ik vraag me af of ik de machine terug moet sturen ? of kan ik daar iets aan doen ?
Het is een mooi en degelijk apparaat . Gemakkelijk bij te vullen en ook gemakkelijk schoon te maken . ik ben tevreden met mijn aankoop ... alleen de temperatuur van de koffie :(
Schrijf een review

Datum: 1-11-2012
Door: slankie
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Solac espresso apparaat.

18 BAR

Het gaat hier om een 18 bar koffiemachine. Dit was voor mij een reden om dit apparaat te kopen. Hierdoor word de koffie met meer druk gezet waardoor de "echte" espresso smaak naar boven kan komen. Hiervoor zou ik wel echte Arabic bonen gebruiken.
De Look en Feel is van echt RVS waardoor de machine makkelijk schoon te houden is, en er naar mijn idee erg chique uitziet.

De machine heeft voldoende instelmogelijkheden die allemaal erg makkelijk via het Touchscreen te bedienen zijn. Hier kan je de inhoud van het kopje bepalen. Het grootste volume is 150ml per kopje.

Cappuccino

Mijn vrouw houdt erg van cappuccino daarom is het belangrijk dat dit er mee gemaakt kan worden. Er zit een mooi instrument bij om direct melkschuim uit je machine te laten komen, maar voor de liefhebbers kan je ook zelf melk opschuimen door het op de machine aanwezige stoompijpje.

Bonenbak

De bonen worden bewaard in een mooie glazen bak boven op het apparaat. hier zit een rubberen ring in zodat de bonen mooi vers blijven. Ook zal dit bedoeld zijn om het geluid wat de machine maakt te reduceren

Ook is het makkelijk om de maling van de bonen aan te passen door het draaiknop die zich ook in de bonenbak bevind.

Geluid

De Solac maakt inderdaad geluid bij het malen van de bonen. Om de bonen goed te kunnen malen zit er een TOP binnenwerk, ook wel de zetgroep genoemd waar 10 jaar garantie op zit. OMdat deze van keramische schijven is gemaakt maakt dit meer lawaai dan een machine zonder keramische schijven.

Stroomverbruik

De machine is 1500 watt, maar kan zich via het menu makkelijk uit zichzelf uitschakelen. hierdoor verbruikt de machine een stuk minder stroom.

Warmhoudplaat

Er zit zelf een warmhoudplaat aan de bovenkant om de kopjes lekker warm te maken zodat de koffie ook langer warm blijft. naar mijn idee word de koffie op een mooie temperatuur gemaakt.

TIP : om het afvalbakje waar de koffiedik in terecht komt netjes te houden kan je er een boterhamzakje in doen, wanneer deze vol is weggooien en je afvalbakje blijft netjes.

al met al een "professionele" machine voor weinig geld. Die omgerekend ook een stuk voordeliger is dan een machine waar je koffiecupjes in moet doen.
Schrijf een review

Datum: 1-11-2012
Door: Hansriet
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een mooie machine, met prima koffie die gemakkelijk te bedienen is en er ook nog eens goed uitziet.
Als de machine de koffie maalt wel even lawaai maar dat nemen we maar voor lief, belangrijker is de goede kop koffie.
Schrijf een review

Datum: 1-11-2012
Door: Marco81976
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Inmiddels een tweetal weken in het bezit van deze machine. Het is mijn eerste bonenmachine na een aantal Nespresso apparaten en ESE pad machines.

Vormgeving:
Heb ik een 8 voor gegeven, het blijft een flinke machine op het aanrecht, maar qua design ziet hij er goed uit met het RVS en verlichte touchscreen.

Onderhoud
Qua onderhoud valt het me reuze mee, zetgroep is makkelijk te verwijderen en schoon te spoelen, net als het bakje met de koffie restanten.

Instellingen:
De koffie maling kan "traploos" handmatig ingesteld worden van fijn naar grof.
Let er wel op dat dit verstellen tijdens het malen dient te gebeuren!

Er zitten vier standaard instellingen (pictogrammen) op het touchscreen waarvan elk afzonderlijk de hoeveelheid water ingesteld kan worden in het menu.
Daarnaast kan een keuze gemaakt worden tussen 2 koffiehoeveelheden per kop.

Koffie:
Ik gebruik nu bonen van Lavazza, en zou eigenlijk nog wel een sterkere espresso willen, heb de maling nu vrij fijn staan, hoeveelheid koffie op 2 boontjes en hoeveelheid water voor een dubbele espresso op minimaal (60ml), iemand nog tips hoe espresso sterker te krijgen naast andere bonen?

Geluid:
Natuurlijk maakt de machine beste wat herrie tijdens het malen, maar voor mij niet hinderlijk en het is slechts van korte duur. Heb geen vergelijking met andere machines.

Duurzaamheid:
Heb ik een 7 voor gegeven, gezien de slechts 2 weken dat ik de machine nu pas in huis heb.
Schrijf een review

Datum: 1-11-2012
Door: RonaldKE
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb deze Solac een paar weken in het bezit. De CA4817 is enorm gebruiksvriendelijk, een kind kan echt de was doen met dit apparaat. Veel keuzemogelijkheden wat sterkte van de koffie betreft, de maalgraad is uiteraard aan te passen van grof naar fijn en per kopje (of per twee kopjes) is de hoeveelheid water (en dus de sterkte) in diverse gradaties te selecteren.
Ook dat is kinderspel in het overzichtelijke menu en eenmaal opgeslagen onthoud het apparaat dit dus je kunt altijd je favoriete koffie drinken.
Melk opschuimen met het stoompijpje werkt prima, voor een goede schuimkraag op de cappuccino weerk volle, lang houdbare melk het beste.
Uiteraard is de smaak van de koffie sterk afhankelijk van de kwaliteit van de bonen maar deze Solac zet echt een lekkere bak koffie, of je nou een espresso of een grotere bak cappuccino neemt.
Over de levensduur kan ik niets zeggen maar alles oogt degelijk en robuust en het touchscreen werkt erg fijn.

Wat mij betreft voor deze prijs een aanrader!
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: mickeye
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mogelijkheden: Er zijn veel instelmogelijkheden via het menu in het scherm, zoals Instellen waterhoeveelheid per kopje. Ik heb 2 keuzes erin gezet, espresso en Hollandse bak. Ook is de sterkte goed instelbaar.
Echtgenote drinkt liever eigen gemalen koffie, dat kan je ook in deze mooie machine bereiden !

Gebruikersgemak: Hij is snel startklaar en d.m.v. touchscreen te bedienen. Ook cappuccino maken is handig dankzij de geleverde Cappuccinador, het zijn wel 2 aparte handelingen, een voor het stomen melk en een voor de koffie.
Je kan de uitschakeltijd eenvoudig instellen, bijv na 1 uur, 2 uur, of 3 uur.

Vormgeving: mooi modern en geeft blauw licht bij de transparante watercontainer, staat bij ons erg leuk in de keuken !

Duurzaamheid: Daar heb ik nog geen ervaring mee, wat ik wel weet, 10 jaar garantie op de zetgroep..tsja..dan moet t wel goed zijn !!!
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: solac1
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Fijne machine, heb ervaring met prof.machines. De Solac onderscheidt zich door het gebruiksgemak, het gemak om hem schoon te maken en het automatisch spoelen bij in - resp. uitschakelen.
Kan nog geen oordeel geven over de duurzaamheid, de "zetgroep", oogt sterk en betrouwbaar.
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: pamajoma
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Positief: + Schitterend espressomachine!
+ mooi design
+ 10 jaar fabrieksgarantie op Bianchi binnenwerk
+ Zéér lekkere koffie (gebruik 100% arabica
+ Gemakkelijk in gebruik via touchscreen
+ stomer om melkschuim of een warme chocomel te maken; extra opzetstuk om een heerlijke capucino te maken; zelfs warm water voor liefhebbers van thee
+ de espresso wordt echt warm gefabriceerd, zeker met gebruik van de plaatverwarmer voor de tassen
+ regelbare hoeveelheid water en regelbare sterkte van de koffie
+ eenvoudig in onderhoud

Negatief: - beperking in grootte van de tas of glas ( te grote glazen of tassen kunnen niet geplaatst worden
- nogal luidruchtig tijdens het malen van de bonen
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: vermeijtje
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds 2 weken in mijn bezit en bevalt tot nu toe uitstekend. In het begin even uit proberen voor de sterkte van de koffie. Een mooie schuimende melk voor de cappuccino is me nog niet gelukt maar ik lees in andere reviews dat ik volle melk moet gebruiken dus dat moet ik nog proberen. Geen spijt van mijn toch wel dure aankoop
Het instellen van de sterkte is zeer simpel en wijst zich zelf, ook het uiterlijk is zeer belangrijk en een mooi pronkstuk op mijn aanrecht
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: MvdEijnden
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ondanks alle positieve reacties van de overige reviewers toch twee zaken die me tegenvallen. Ten eerste maakt het apparaat meer lawaai dan ik via de demofilm had meegekregen. Het tweede punt is de matige temperatuur. De koffie is niet dampend heet, hetgeen ik wel verwacht had voor een apparaat van een dergelijke hoge kwaliteit.
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: JoepL1
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Inmiddels iets meer als een week dit apparaat in huis en het bevalt me zeer goed!

Na jarenlang gebruik te maken van een Senseo proeft een espresso uit dit apparaat heerlijk. Prijstechnisch gezien is er maar weinig concurrentie voor dit apparaat dat hetzelfde bied. Mede door de scherpe prijs durfde ik hem aan ondanks dat het een nieuw apparaat op de markt is.

Eenmaal uit de doos gehaald duurde het slechts 5 minuten voordat ik mijn eerste kopje koffie had gezet. De handleiding is erg duidelijk maar ook zonder kom je prima uit de voeten. Inmiddels ongeveer 150 kopjes koffie verder en het apparaat bevalt me nog steeds prima.

Qua instellingsmogelijkheden zoals de hoeveelheid zit het wel snor en is het erg makkelijk aan te passen. Helaas mis ik wel de mogelijkheid om de temperatuur te stellen. Om direct op te drinken voldoet de temperatuur prima, niet te warm niet te koud. Je moet echter wel direct aan je kopje koffie beginnen.

Ook de cappuccino bevalt uitstekend, dit is echter wel wat meer werk als een espresso zetten. Maar dat is aan de andere kant ook logisch, weet dus wat je je gasten aanbiedt ;-)

Kortom een prima espresso machine die een prima espresso zet en erg gebruiksvriendelijk is. Ik heb nog geen verdere nadelen kunnen ontdekken, ook de afwerking en materiaalkeuze bevalt me goed.

Nu is het voor mij experimenteren met de verschillende bonen.
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: LaroFrank
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Eerste keer dat we een koffiezetapparaat hebben waar bonen vers gemalen worden. Na enig proberen met instellingen, wat niet moeilijk is, een lekkere bak koffie gezet. Ook de espresso is erg goed. Hij is makkelijk in gebruik en ziet er gelikt uit. Ook is de gebruiksaanwijzing duidelijk niet te lang en tot zover compleet. Hij maakt wel aardig wat geluid maar de buren zijn nog niet op de koffie gekomen. (onaangekondigd) Tot zover een aanrader!
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: de Hoogh
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds kort deze machine in gebruik genomen, inmiddels zo'n 100 kopjes verder.

Het is een onwijs mooie machine, en qua specificatis voor dit bedrag overcompleet.
Met name de actieve kopjeswarmer, de keramische maalschijven en de professionele zetgroep springen in het oog.

De smaak van de koffie is prima. Zelf gebruik ik alleen 100% Arabica bonen.
De koffie is niet extreem warm, als je graag je lippen wilt branden is deze machine niks voor jou.

Het gebruiksgemak is groot! Eenvoudig te bedienen (via touchscreen!) en ook makkelijk grondig te reinigen (uitneembare zetgroep).

De machine doet zeer duurzaam aan, hoewel ik hier na een week nog geen definitieve uitspraken over kan doen.

Ook met de service zit het wel snor. Dit bedrijf is goed bereikbaar en zeer behulpzaam!
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: dannyvc
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Zeer goede koffie lekker heet ook het warm water is goed heet gebruiksvriendelijk en simpel in onderhoud dus top !!!
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: tlammers
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Koffie smaakt uitstekend. Het gebruikersgemak is in principe goed, al gaat het verwijderen v/d zetgroep en het koffiedrasreservoir wat lastig. Kwestie van oefenen denk ik. De vormgeving daar is wat mij betreft niets mis mee (mits je tenminste van RVS houdt.) De duurzaamheid zal nog moeten blijken. Maar de kwaliteit van de behuizing en de zetgroep is op het eerste zicht en gevoel heel degelijk en stukken beter als de kunststof rommel van de aparaten van siemens en saeco die ik hieroor versleten heb. Ik verwacht (als de electronica blijft functioneren) dat deze beduidend langer zal meegaan.
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: vunz
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
We hebben het apparaat nu sinds ruim een week in gebruik en vinden het een mooi en erg gebruiksvriendelijk toestel.
Het maken van een lekkere cappuccino was wel even expirimenteren maar eenmaal de goede verhoudingen gevonden erg lekker ! ( TIP...volle lang houdbare melk van de Aldi)
Al met al zeker een aanrader !!
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: bdp750
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Hebben dit toestel een week in gebruik en ben nog volop aan het experimenteren met de mogelijkheden. Zal nu koffie van Rombouts bestellen, blijkt tot de betere te behoren.

Net zoals bij een aantal andere reviews mag de koffie heter zijn, ondanks verwarmde kopjes, moet de temperatuur nog eens zien te meten en post de bevindingen dan hier.
Misschien toch maar contact opnemen met invoerder?

Verder ook nogal wat gemalen koffie op opvangschaal en ook ondervonden dat je het toestel niet mag uitschakelen om reservoir te reinigen ivm detectie reiniging. Anders blijft hij volle afvalbak aanduiden (nog niet de helft vol, maar beter te vroeg dan te laat).
De bediening is eenvoudig eens je de mogelijkheden door hebt, het touchscreen doet zijn werk goed. Het verwondert me wel steeds dat na het gebruik van stoom via het pijpje het toestel steeds een spoeling aan de koffie-uitlaat doet vooraleer je koffie kan laten lopen.
Duurzaamheid nog niet beoordeeld wegens nog maar een week in bezit.
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: bunkel
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Lang gezocht naar een nieuwe espresso machine. Ga ik voor een all-in met melkkan etc of een goeie espressomachine. Via een aanbieding van iBood kennis gemaakt met het merk Solac en de gok maar genomen en via hun aan de Solac CA4817 gekomen. Doorslaggevend was de service/garantie van de importeur ST&T in Lelystad en de open antwoorden van de Solac expert op het iBood forum.
Bij binnenkomst valt gelijk het uiterlijk van de machine op. Zeer robuust en prachtig afgewerkt. Bij het opstarten even problemen gehad om het apparaat in te stellen, maar door de technische dienst/helpdesk vriendelijk en snel geholpen (ze maakten hun beloften qua klantvriendelijkheid gelijk waar).
Het toetsscherm is vernieuwend en werkt eigenlijk gewoon erg makkelijk. Verschillende soorten bonen nu geprobeerd en ik merk behoorlijk positief verschil met mijn oude Krups espresso apparaat. Vooral het cremelaagje op de espresso spreekt boekdelen.
Het instelscherm geeft ruime mogelijkheden om je uiteindelijke voorkeur in te stellen.
Wat betreft het schoonmaken is het handig dat alle delen goed schoon te maken zijn, zelfs de zetgroep. Dit kost wel even tijd om het goed te doen maar hoeft niet vaak te gebeuren.
Verder heeft het apparaat bij de (grote) waterkan een mooi blauw UV lampje (ik vind het mooi staan als het brandt) wat er tevens voor zorgt dat er geen algengroei in de waterkan ontstaat.
De duurzaamheid kan ik nog niet veel over zeggen aangezien ik hem nu nog maar even heb maar het apparaat oogt goed solide.
Kortom een echte aanrader als je gewoon van lekkere espresso houdt.
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: Roder6
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mooi apparaat, staat in de bijkeuken i.v.m. Het geluid tijdens het malen. De werking is erg makkelijk. Wel even oefenen met de cappuccino's. Veel beter dan de senseo apparaten.
De koffie instellingen (sterkte en hoeveelheid) gaan super eenvoudig met het touchscreen.
Schrijf een review

Datum: 31-10-2012
Door: The truth
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Had hiervoor een Nespresso apparaat en we gebruikten in de praktijk twee kleuren (groen en goud). Dus teruggaan naar 1 smaak was spannend. Maar ik betaalde me blauw aan de cupjes, en de bestelling per computer en in ontvangst nemen was altijd omslachtig. Om kosten te besparen, deze investering gedaan! Wel gelijk gekozen voor de koffieboon, welke geadviseerd werd door de koffie-expert namelijk de Zego Fredo. Echter de eerste kopjes warem enorm bitter! Toen ik de fijnheid van mailing terugdraaide, werd deze pas lekker. Daarmee moest ik experimenteren om de juiste stand te vinden. Wel komt er aan de zijkant in de lange opvangbak wel nog telkens een beetje koffie te liggen. Weet niet of dit een teken is, dat hij nog telkens te fijn staat. Nog een paar dagen en dan ben ik door de eerste 500 gram bonen heen, kan ik ook testen hoe Illy bonen smaken. Heb nu al een lijstje van merken en melanges welke ik wil gaan proeven. Maar de grofheid van maling bepaalt m.i. voornamelijk de smaak!
Schrijf een review

Datum: 29-10-2012
Door: Dick Koper
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Fantastisch apparaat! Heb hem nu ongeveer een week in bezit en ben al menig kopje verder. Zeer makkelijk in gebruik d.m.v. het touchscreen. Tevens geeft het scherm duidelijk aan als er iets moet gebeuren zoals water aanvullen of het koffiebakje legen.
Alhoewel ik zelf mijn koffie gewoon zwart drink, was mijn vriendin ook zeer blij met de melkopschuimer en dan vooral de bijgevoegde automatische opschuimer. Deze trekt via een buisje de melk direct uit een kopje o.i.d. en spuit dan opgeschuimde melk bij de koffie, waarbij men nog kan kiezen uit luchtig of dik schuim!
Heb tot op heden niks negatiefs te melden over het apparaat, alleen kan ik natuurlijk over de duurzaamheid nog niks zeggen. Wel moet ik aangeven dat alle onderdelen zeer solide aanvoelen, dit komt mede door het gebruik van roestvrij staal.
Kortom, een top apparaat dat zijn geld meer dan waard is!
Schrijf een review

Datum: 27-10-2012
Door: Lankhoorn
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een paar dagen deze geweldige machine in bezit.
Prachtige vormgeving en uitstraling. Overzichtelijke bediening via tiptoetsen.
Koffie is goed op temperatuur en smaakvol. Klein minuutje is het geluid bij het malen.
Schrijf een review

Datum: 27-10-2012
Door: Mark2000
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wat wordt meegeleverd:
Solac Espresso CA4817 RVS
Cappuccinatore
Handleiding Nederlands
Staafje voor hardheid water te meten
Gereedschap

Uiterlijk/specificaties

De Solac is grotendeels van RVS gemaakt waaronder de boiler. Hij ziet en voelt hoogwaardig aan. Het gewicht bedraagt 16kg. Een aantal onderdelen zijn van plastic zoals het de waterbak, opvangbak en een deurtje. De kleur van het RVS kan ik omschrijven als een champagne-achtige kleur, over smaak valt te twisten, maar ik vind het erg chique staan. Andere mensen die hem gezien hebben deelde die mening

18 bar pomp
1.8 liter waterreservoir
250g bonen capaciteit
Schuimpijpje + Cappuccinatore
Heet (thee) water
Keramische maalschijven
Mogelijkheid voor gemalen koffie
Touchscreen LCD

Bediening/ergonomie/instellingen

Het apparaat is voorzien van LCD scherm wat werkt op aanraking, de helderheid is instelbaar. Op het eerste scherm zijn een aantal functies te kiezen waaronder:
1 of 2 kopjes espresso
1 of 2 kopjes “gewone” koffie
Stoom
Heet water
Sterkte koffie (2 mogelijkheden)
Gemalen koffie

Het scherm werkt direct op de eerste lichte aanraking op het scherm, erg prettig. Simpel en eenvoudig zonder handleiding is het apparaat in zijn basis te bedienen. Veel dingen zijn instelbaar. Je kunt de water hoeveelheden van espresso en koffie instellen respectievelijk 30, 40, 50 en 60ml / 60, 90 120 en 150ml. Eenmaal in geprogrammeerd blijft die hoeveelheid er in staan. Ook al wordt hij helemaal uit gezet. Een zeer gewenste instelling omdat je zo je koffie helemaal kan aanpassen aan je eigen wensen. Ook is de maalgraad in te stellen.

De sterkte van de koffie is op het hoofdscherm te wijzigen in twee sterktes.

De Solac is snel opgewarmd en geeft razendsnel heet water of stoom. Het heet water is prima te gebruiken voor thee, hoewel je geduld moet hebben. Het wordt namelijk met een klein straaltje er in gespoten.

Gebruik van de cappuccinatore. Er zitten twee standen op, eentje voor minder schuimend melk Lungo of meer schuim, cappuccino. Ik vind het slangetje wat in de melk moet te licht en niet goed te buigen. Hierdoor moet je soms het apparaat bedienen, je kopje er onderhouden en zorgen dat het slangetje goed de melk opzuigt. Als het slangetje van zwaardere en soepelere kwaliteit is was het beter. Een van de weinigen doe goedkoop aandoen bij het apparaat. Vaak wordt er geklaagd over het opschuimen. Ik moet toegeven dat je niet altijd een goed resultaat krijgt. Ik krijg het beste resultaat met koude volle houdbare melk van Frieschevlag lang lekker. Het stoompijpje werkt ook prima, maar hier geld ook weer gebruik een juiste techniek met goede melk anders valt het tegen. Het blijft een karweitje of de schuim op orde te krijgen. Het stoom pijpje is overigens klein beetje in richting te veranderen.

Het vullen van de waterbak gaat eenvoudig, prettig vind het de hendel waaraan je de waterbak kan vasthouden. Leuke bijkomstigheid in de waterbak schijnt een blauwe led, afhankelijk van je voorkeur ziet het er leuk uit of niet.

Kopjes of glazen die onder het apparaat kunnen zijn wel beperkt, als je hogere glazen hebt. Je kan het uiteinde verstellen. De maximale hoogte van een glas is 10cm en dat is eigenlijk al niet te veel. Je moet het glas dan kantelen om het er onder te houden. Ik ben in het bezit van hogere cappuccino glazen en die kunnen er niet onder. Ik dacht nog even slim te zijn om de opvangbak er onder vandaag te halen. Dan past het prima, maar dan werkt het apparaat niet meer.

De koffie is goed heet en het voorverwarmen van de glazen is niet nodig.

Gebruik van gemalen koffie gaat prima. Een keertje geprobeerd en gaf geen problemen. Helaas sloeg het nergens op want de smaak was beduidende minder, alleen handig al iemand perse decaf wil hebben of wat anders.

Reinigen en schoonmaak.

Helaas zijn dit soort apparaten flink aan onderhoud gebonden. Wekelijkse schoonmaak is gewoon een must. Bij elke keer als het apparaat wordt ingeschakeld spoelt hij door en komt er een straaltje water uit. Komt in de opvangbak terecht of je moet er een kopje onderzetten. Wat ik wel nadelig vindt is dat er ook spoelwater in het opvangbakje van de gemalen koffie komt, hierdoor krijg je vieze koffieprut die soms dus heel waterig is. Terwijl andere apparaten mooie compacte gemalen koffieschijfjes hebben die veel makkelijker weg zijn te gooien. Het verwijderen van de zetgroep gaat middels een schroef, die met de hand is los te draaien. Geen extra gereedschap nodig. Echter vereist het wel wat oefening want het is in het begin wat priegelwerk. Had beter gekund als ik dat vergelijk met andere apparaten. Verder ziet en werkt het als bij andere apparaten.

In de zoveel tijd moet het apparaat ontkalkt worden, het wordt aangegeven op het display. Voordeel is wel dat je gewoon koffie kan blijven zetten door de melding te negeren. Ik ken apparaten waar dat niet bij mogelijk is en moet je gewoon het ontkalk programma draaien anders geen koffie. Het ontkalk programma duurt ruim 30 minuten, wat vergelijkbaar is met andere apparaten.


Het drinken van de koffie.

Dit is natuurlijk een hele persoonlijke smaak en daar valt weinig over te zeggen. Ik kan wel zeggen dat de koffie heet genoeg is. Ook de cappuccino en goed warm ook al gebruik je gekoelde melk! Dat laatste zie ik wel anders bij overige merken. Wat ik echt blij mee ben is de verschillende hoeveelheden water die kunnen worden ingesteld, dit icm maalgraad en 2 keuzes voor de sterkte van de koffie, kun je hem geheel naar eigen smaak inrichten. Ik had graag 3 keuzes voor de sterkte gehad, was makkelijker geweest. Het zetten van 1 of 2 kopje koffie duurt ongeveer 30 seconden.

Conclusie:
Als ik kijk naar de prijs en wat het apparaat biedt is het gewoon een apparaat wat in je top 3 zou moeten staan bij de overweging zelfs als je naar een duurder segment kijkt. Hij zou eigenlijk meer moeten kosten. Zeker gezien de garantietermijn van 10 jaar. Het lawaai wat de maler maakt is niet bijzonder stil maar het is geen punt van ergernis, het duurt kort en al die apparaten maken herrie tijdens het malen.

Ondanks een paar minpunten is het een zeer aan te raden apparaat, en voor mij zeker de beste in zijn prijsklasse.

Pluspunten:
- Goede instelmogelijkheden
- 18 bar
- Koffie is goed heet
- Eenvoudige bediening LCD screen
- Heet water voor thee

Minpunten:
- Glazen mogen maximaal 10cm hoog zijn
- Kans op vieze prut in je koffie opvangbak
Schrijf een review

Datum: 27-10-2012
Door: ciment
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds enkele dagen de Solac in huis, op het eerste zicht een mooi vormgegeven machine met een handig touchscreen.
Voordelen:
- Je kan zeer gemakkelijk de hoeveelheid (ml) koffie per kopje instellen alsmede de sterkte van de koffie.
- Er zijn veel mogelijkheden, en het is in het begin even zoeken naar een handige manier van werken, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt loopt dit vlot.
- De koffie/theewater is zeker warm genoeg.
- Het is een vrij stille machine (ik heb nog geen andere gehoord, maar deze is zeker niet lawaaierig).
- Zeer gemakkelijk schoon te maken.
- Warmhoudplaat wordt goed warm (dit kan wel een nadeel zijn met kleine kinderen), maar hij warmt enkel indien hij aanstaat.

Er zitten wel enkele kleine nadelen (eerder ongemakken) aan:
- Het waterreservoir is snel leeg, iedere keer als je hem aan- of uitzet spoelt hij een keer (zeer goed voor de hygiëne, maar minder voor je waterreservoir). Ook als je de stoomfunctie hebt gebruikt spoelt hij een keer.
- De (uitwendige) lekbak dient bijna dagelijks geledigd te
worden, tenzij je natuurlijk een kopje neerzet om het spoelwater op te vangen.
- Het duurt vaak eventjes tegen dat hij terugschakelt van zijn stoomfunctie (hij vult zijn leidingen opnieuw).
- Voor een grote groep thee zetten is niet aan te raden, het water komt vrij traag uit het stoompijpje (is dan ook een dun pijpje voor de stoom). Het zal dus sneller (en wss ook zuiniger) zijn om dit met de waterkoker/fluitketel te doen. Echter voor 1 of 2 kopjes thee is het goed te doen.

Kortom, wij hebben geen spijt van onze aankoop.
De smaak van de koffie is zeker goed, maar dit hangt natuurlijk ook af van het soort bonen dat je gebruikt.
Schrijf een review

Datum: 27-10-2012
Door: Edgar-S
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Bijna een week in het bezit van een Solac Neo Espression Supremma type CA4817. Een Espresso apparaat met een professionele uitstraling en functies. Zeer belangrijk voor mij bij de aanschaf was de zetgroep van onze Italiaanse vrienden Bianchi (10 jaar garantie hierop) en de Keramische maalschijven (gaan 4x langer mee dan stalen) plus een pomp die 18 bar druk kan geven.

Zal mijn bevindingen kort omschrijven:

Smaak:
# Uitstraling Solac apparaat prima…RVS materiaal, touch screen display, blauw UV lampje bij het waterreservoir geeft een mooie extra sfeer.
# Gebruik LavAzza koffiebonen…smaak ik dus prima:)

Mogelijkheden:
# Het apparaat kan espresso, cappuccino, latte macchiato, caffe latte of caffe lungo zetten.
# Duidelijke mogelijkheden tot aanpassen hoeveelheid water gebruik bij een kopje Espresso 30,40,50 of 60 ml per kopje. Of voor een grote kop koffie 60, 90, 120 of 150 ml water.
# Tevens al een paar kopjes Cappuccino op gemaakt met het stoompijpje…gaat prima!
Met de bijgeleverde cappuccinohulpstuk zal het ongetwijfeld helemaal makkelijk zijn (nog niet geprobeerd).
# Maakt kopjes al warm met de voorverwarmplaat…bovenop het apparaat.

Gebruiksgemak:
# Echt super duidelijk en makkelijk.
# Touch screen met alle programma’s erop…1 of 2 kopjes. Klein of Groot kopje zetten. Water tappen uit stoompijpje.
# Reinigt zichzelf bij aan/uitzetten (intern) en de wekelijkse interne schoonmaak is ook makkelijk, want de zetgroep gaat er eenvoudig uit net als koffiedikreservoir en restwaterbak.

Vormgeving:
# In onze keuken staat de Espresso apparaat RVS erg mooi…heeft een professionele uitstraling (beter dan breekbare plastic apparatuur...wat ook veel te koop is).

Duurzaamheid:
# Heb hem natuurlijk pas een week, maar met de stevigheid van RVS, 10 jaar garantie op de zetgroep en Keramische maalschijven komt dat wel goed.
# Duurzaam m.b.t. milieu…gaat automatisch op stand-by na 1,2 of 3 uur (instelbaar).

Ben tot nu toe zeer tevreden met mijn aankoop. De eenvoudigheid van gebruik super…bij een oppasavond van mijn ouders/schoonouders op de kids kunnen ze rustig zelf een lekker bakkie zetten en dan komt vast de vraag…waar koop je zoiets!
Prijstechnisch is het nu wel een aanschafbedrag, maar de “winst” omgerekend per kopje met een Nespresso, Senseo etc. heb je hem zo terug verdient.

NADEEL: hoef nooit meer na een gezellig café/restaurant voor een lekkere Cappuccino.

Succes met vergelijken en veel plezier met je eventuele aankoop.
Gr. Edgar
Schrijf een review

Datum: 25-10-2012
Door: txgrl
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Via een mooie aanbieding aan dit apparaat gekomen.

Ik heb hem nu een paar dagen in huis en ben meer dan tevreden. Uiteraard is het even wennen hoe alles in te stellen en te bedienen, maar dit is erg makkelijk te noemen.
De uitstraling van het apparaat is mooi en robuust. De koffie smaakt heerlijk en ook een cappuchino had ik snel gemaakt.
Alles bij elkaar een aanrader dus.
Over duurzaamheid kan ik weinig zeggen omdat ik hem nog maar net in huis heb. Er zit echter een vrij uitgebreide garantie standaard bij, dus ik voel me redelijk veilig.
Schrijf een review

Datum: 25-10-2012
Door: MaxGV
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Besloten om na 3 jaar, van een cupjes espresso systeem naar een volautomatische espresso systeem over te stappen.
Een van de reden is dat de kosten lager zijn: 8-15 cent per kopje tov 30-35 cent per kopje.
Voor Solac gekozen vanwege mooie design en goede prijs kwaliteit:
- Keramische maalstenen
- Professioneel zet groep van Bianchi. Hier wordt zelfs 10 jaar garantie gegeven
- Eenvoudige en mooie touchbediening
- 18 bar druk
Deze Solac, installeert zich gemakkelijk, binnen 5 minuten uit de doos tot eerste kopje. Apparaat kan enkele en dubbele espresso en koffie maken. Via stoompijpje en bijgeleverde accessoires kan ook melk opgeschuimd worden voor de Cappuccino en Latte macchiato. Dit vind ik persoonlijk zelf handiger met een aparte melk opschuimer.
Koffiesterkte en hoeveelheid water kan eenvoudig ingesteld worden, waardoor er 16 verschillende combinaties mogelijk zijn (of 32 als je enkel en dubbel meerekent).
Water en koffie zijn eenvoudig bij te vullen, hebben een groot reservoir. Je wordt gewaarschuwd als het water op is en de restwater bak vol is. Een keer in de week moet de zet groep schoongemaakt worden. Inmiddels 25 kopje gezet en ze smaken naar meer. Smaak van de espresso/ koffie. Er komt een mooie romige espresso en koffie uit. De smaak is zeker net zo goed als het cupjes systeem of zelfs beter. Natuurlijk hangt dit af van de bonen die je gebruikt.
Tot nu toe geen enkele spijt van deze aankoop. Duurzaamheid is nog niet goed te beoordelen, maar zal gezien de 10 jaar garantie die gegeven wordt wel goed zitten
Schrijf een review

Datum: 24-10-2012
Door: elianmars
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ook hier staat sinds enkele dagen de Solac CA4817 RVS op het aanrecht. Tot die tijd zworen we bij onze Senseo, maar daar zijn we toch echt van teruggekomen.
Dit is koffie zoals koffie hoort te zijn!

Eén van de redenen tot aankoop zijn de keramische maalschijven. Die schijnen veel minder slijtgevoelig te zijn dan stalen maalschijven.
Verder is de zetgroep eenvoudig te reinigen.
Ook het melk opschuimen gaat goed, zodat een kop cappuccino eenvoudig te maken is.

Al met al is het gewoon genieten van onze koffie met deze Solac!
Schrijf een review

Datum: 24-10-2012
Door: MarcoG
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Op 23-10-2012 deze Solac Neo Espression Supremma type CA4817 mogen ontvangen ,Deze heb ik gekocht via een webwinkel om onze Saeco Talea giro te vervangen die na 4 jaar geen echte warme Espresso meer maakte .
Bij het open maken van de doos zag je dat er aandacht was besteed aan de presentatie en kreeg gelijk het WoW gevoel .

Alles mooi afgeplakt, Display ,koffiehouder ,bovenkant van machine zodat hij onbeschadigd de nieuwe eigenaar bereikt tijdens transport !
Zeer mooie aanwinst in de keuken ,met chique verlichting van het waterreservoir .

Goed en duidelijke gebruiksaanwijzing die ik maar gelijk raadpleegden voor een juiste installatie ,die is trouwens kinderlijk eenvoudig zoals het menu is te programmeren .
Maar weinig wat niet te regelen is en de tiptoetsen maken het leuk om door het menu te gaan en de machine naar wens in te stellen .
Vooral het uitschakel moment bij geen gebruik vanaf 1u tot 3u is fijn zodat hij niet onnodig aanstaat.
Ook verlichting sterkte en wel of geen pieptoon is te programmeren naar wens .
Eenmaal keuze gemaakt in sterkte en hoeveelheid maalt hij de bonen, wat overigens niet geruisloos gaat om daarna met een diepe brom de koffie te bereiden .
Heb er al een aantal mogen proeven en kan zeggen dat hij dit prima doet ,ook het melk opschuimen gaat goed en met het Cappuccino hulpstuk erg eenvoudig .
Verder vind ik dat hij goed is te reinigen en de zetgroep makkelijk is te verwijderen voor de wekelijkse schoonmaak
Ben nog wel wat aan het testen met de malingstand omdat de koffie niet heel vloeiend uitloopt (wat wel zo hoort volgens de gebruiksaanwijzing) maar gaat zeker goed komen .

Ben voor nu zeer tevreden met dit mooie espresso machine .

Plus punten;

+ uitstraling van machine
+ prima gebruiksaanwijzing en menu
+ prima koffie en cappuccino

Min punten;

- snoer zit vast aan machine
- lawaaierig
Schrijf een review

Datum: 24-10-2012
Door: iwansanders
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een paar dagen heb ik dit pareltje op de aanrecht staan. Hij oogt niet alleen chique maar de espresso en zeker ook de cappuccino wat er mee te maken is smaakt naar mijn idee prima.

Ik had al verschillende cups en pads systemen geprobeerd maar alle konden niet tippen aan de normale filter koffie die ik gewend was. Echter het zetten van die filter koffie duurde me te lang als ik thuis aan het werk was. Dat heeft mij doen besluiten dit mooi uitziend apparaat aan te schaffen en ik moet zeggen ik ben niet teleurgesteld.

Naar mijn weten is de warmte van de koffie die uit dit soort apparaten komt (incl pads en cups systemen) niet echt heet te noemen. Daarom is het fijn dat deze machine een kopjes warmer heeft die de kopjes al fijn op temperatuur brengt.

Ook wordt als tip gegeven dat men de kopjes kan voorverwarmen door er heet water door te laten stromen via het stoom /water pijpje.

De cappuccino e.d. kan makkelijk worden bereid met een cappuccinatore die op het stoompijpje kan worden bevestigd.

Al met al zeer tevreden over dit apparaat.
Schrijf een review

Datum: 24-10-2012
Door: Magico
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Eerste indruk/ Vormgeving
Solac Espression inmiddels enkele dagen in bezit, het is onze eerste espresso machine, bij ontvangst viel gelijk de strakke vormgeving op, kwalitatieve rvs materialen.

Mogelijkheden/Gebruiksgemak
Touch screen is functioneel en met hulp van de handleiding kun je snel aan de slag met de verschillende mogelijkheden van het apparaat.
De lekbak en het reservoir voor koffiedik zijn makkelijk te legen, en zijn slim verwerkt in het apparaat.
Dit geldt ook voor het water reservoir,deze is makkelijk los te halen, en beschikt over een handige draaghendel.
Bij elke inschakeling wordt de machine doorgespoeld met water.

Cappuccino hulpstuk voor het opschuimen van de melk werkte niet perfect, echter heb ik halfvolle melk gebruikt. Het op de automaat aanwezige stoompijpje werkte echter ook prima voor het opschuimen van melk.

Smaak
Over de smaak zijn we tevreden, er zijn genoeg mogelijkheden voor het instellen van de sterkte van de koffie aan de hand van de hoeveel koffie of hoeveelheid water.
We gebruiken nu espresso bonen van Simon Levelt (sterkte 4).

Duurzaamheid
Over de duurzaamheid is nu nog moeilijk te oordelen, echter overtreft de eerste indruk de verwachting.

Al met al op dit moment tevreden met de aankoop en de eerste resultaten.
Schrijf een review

Datum: 23-10-2012
Door: Chrisjanssen
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Vandaag dit apparaat binnen gekregen en voldoet geheel aan de verwachting. Binnen enkele minuten was alles gereed en stond het apparaat te glimmen. Bonen erin en een heerlijke kop koffie.
Grofheid van het malen en de sterkte is eenvoudig aan te passen.
Via het eenvoudige lcd scherm kies je eenvoudig het product en eventueel is het programma erg eenvoudig aan te passen naar de juiste wensen van hoeveelheid water en de sterkte.
Duurzaamheid kan ik nog niet over oordelen maar alles ziet er prima en eenvoudig uit. Eea is makkelijk te reinigen en het opschuimen van melk werkt eenvoudig.
Kortom prima keuze en volop kwaliteit en eenvoud.
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de Solac CA4817
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Solac espresso-apparaten
Solac CA4817
v.a € 462,05
Gebruikers: 8,5
Solac CE 4500
v.a € 139,00
Gebruikers: -
Solac CE4550
v.a € 161,99
Gebruikers: -
Solac CA4817
v.a € 462,05
Gebruikers: 8,5
Er is niet genoeg data van Espresso-apparaten van Solac voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Espresso-apparaten voor analyses van andere merken.
Er zijn geen actuele Espresso-apparaten van Solac getest door experts. Check de ranglijst van Espresso-apparaten voor beoordelingen van andere merken.