Volg ons op
VERGELIJK INBOEDELVERZEKERING | OVERZICHT ALLE FINANCIËLE PRODUCTEN

Vind en kies de beste inboedelverzekering


Populairiteit
Oordeel
Actie
PREMIE INDICATIE P/M
1 Persoon
2 Personen
Gezin
Dekking
Storm
Brand
Inbraak
Water
Glas
Allrisk
65 %
kiest voor:

€ 9,09
€ 9,09
€ 9,09

Optie

17 %
kiest voor:

€ 13,66
€ 16,14
€ 17,38


Optie
12 %
kiest voor:

€ 14,94
€ 14,94
€ 14,94

Optie
Optie
< 1 %
kiest voor:

€ 10,29
€ 10,29
€ 13,89

Optie

19.857 consumenten hebben gisteren BesteProduct.nl gebruikt om de juiste keuze te maken.

Waarom BesteProduct.nl gebruiken?
Vergelijk snel de bekendste verzekeraars

Bespaar op je premie

Eenvoudig vergelijken op dekking en populairiteit

Meer aanbieders inboedelverzekering vergelijken

Tips en informatie door de redactie
Advieswijzer: de beste inboedelverzekering afsluiten

Een ongeluk zit ook thuis in een klein hoekje en diefstallen uit woningen zijn helaas nog steeds aan de orde van de dag. Om je spullen in huis te verzekeren tegen onder meer schade en diefstal is het verstandig een inboedelverzekering af te sluiten. BesteProduct.nl helpt je met onderstaande tips bij het afsluiten van de beste inboedelverzekering.

Waarom moet je een inboedelverzekering afsluiten?
Met een inboedelverzekering verzeker je jouw spullen in je huis. Hieronder vallen bijvoorbeeld je meubels, gordijnen, camera, televisie, mobiele telefoon en je kleren. Waartegen je bent verzekerd, is afhankelijk van de soort inboedelverzekering die je afsluit. Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Brand- en diefstalverzekering
  Onder een brandverzekering vallen niet alleen de spullen die verbranden, maar ook de eigendommen in je huis die schade oplopen door roet en rook plus het blussen. Tevens ben je vaak verzekerd tegen schade veroorzaakt door een ontploffing of een blikseminslag. Zoals de naam al zegt, bent u bij deze verzekering ook gedekt tegen schade bij diefstal. Voorwaarde is dat de ontvreemde spullen uw eigendom zijn. Bezittingen van anderen die bij u uit huis worden gestolen, vallen niet onder uw inboedelverzekering. U kunt vaak wel een beroep doen op uw inboedelverzekering als uw spullen bij iemand anders worden gestolen.
 • Uitgebreide of zeer uitgebreide inboedelverzekering
  Een brand- en diefstalverzekering geeft een goede basisdekking. Wilt u dat uw spullen tegen meer schade is verzekerd, dan is het aan te raden een uitgebreide of een zeer uitgebreide inboedelverzekering af te sluiten. Uitbreidmogelijkheden zijn onder meer:
  • waterschade
  • omvallen van bomen
  • vandalisme
  • storm

  Wilt u een stap verder gaan, dan is het zelfs mogelijk een zeer uitgebreide inboedelverzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld:
  • schroei- en smeltschade
  • schade aan voedsel in een koelkast of vriezer door een stroomstoring
  • schade aan muren door breken om lekkage aan een waterleiding te verhelpen

  Let op: een uitbreiding van een polis betekent doorgaans ook verhoging van de premie. Weeg de voor- en nadelen goed af voor u een inboedelverzekering afsluit.
 • All-risk inboedelverzekering
  Wilt u er zeker van zijn dat uw spullen eigenlijk altijd zijn verzekerd, sluit dan een all-risk inboedelverzekering af. Dit is de zwaarst mogelijke dekking. U bent dan ook verzekerd tegen:
  • Diefstal van tuinmeubelen
  • Vallende kroonluchters
  • Omgevallen verfbussen

  Let op: zelfs bij een all-risk inboedelverzekering zijn er extreme situatie waarbij de verzekeraar niets uitkeert. U moet dan denken aan natuurrampen en oorlogssituaties. Die kans lijkt in Nederland niet al te groot.

Wat is het verschil tussen een inboedelverzekering en een opstalverzekering?
Deze vraag wordt vaak gesteld. Het antwoord is eigenlijk betrekkelijk eenvoudig. Houd als stelregel aan: alles wat verhuisbaar is, valt onder een inboedelverzekering. Spullen die u niet kunt verhuizen (dus nagelvast aan uw huis zitten) vallen onder de opstalverzekering. Denk hierbij aan: de keuken, badmeubels, vloer, schutting en centrale verwarming. Een opstalverzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd.

5 tips voor het afsluiten van de beste inboedelverzekering
Hieronder zetten we nog vijf tips op een rij waar u op moet letten bij het afsluiten van een inboedelverzekering.

 1. Let op de hoogte van het standaard verzekerde bedrag bij verzekeraars. Dit is de maximale waarde die een verzekeraar vergoedt bij schade. Voor bijvoorbeeld sieraden en audio- en videoapparatuur geldt vaak een afwijkend maximum.
 2. Bij diefstal is de vergoeding van geld altijd beperkt. De hoogte van het uitgekeerde bedrag kan per verzekeraar verschillen.
 3. Antiek, schilderijen en kunstvoorwerpen zijn vaak alleen verzekerd tegen de dagwaarde. Met een taxatierapport van een expert staat u sterker.
 4. Opzettelijk aangebrachte schade kan niet worden verhaald.
 5. Vergelijk eerst de verschillende verzekeringen voor u een inboedelverzekering afsluit. De verzekering met de laagste premie hoeft voor u niet de beste inboedelverzekering te zijn.


Overzicht aanbieders
Inboedelverzekering
POPULAIRE ACTIES
AEGON
10% premie terug bij geen claim bij 2 of meer rubrieken
Meer info »
DITZO
Gratis buitenhuisdekking
Meer info »