Volg ons op
VERGELIJK REISVERZEKERING | OVERZICHT ALLE FINANCIËLE PRODUCTEN

Vind en kies de beste reisverzekering


Populairiteit
Oordeel
Actie
PREMIE INDICATIE P/M
1 Persoon
2 Personen
Gezin
Aanvullende dekking
Annulering
Watersport
Wintersport
Werelddeking
Ongevallen
Ziektekosten
Zakenreis
73 %
kiest voor:
Consumentenbond: Beste uit de test
(Feb 2012)

€ 2,16
€ 3,97
€ 4,92

Optie
Optie
Optie
Optie
Optie
Optie
Optie
15 %
kiest voor:
Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd

€ 3,34
€ 6,28
€ 9,30

Optie
Optie
Optie
Optie

Optie
Optie
8 %
kiest voor:
Zelf modules aan of uitzetten wanneer het u uitkomt

€ 2,19
€ 3,49
€ 4,98

Optie
Optie
Optie
Optie
Optie
Optie
Optie
2 %
kiest voor:
Deze zomer 15% korting

€ 3,00
€ 5,25
€ 6,75

OptieOptie
Optie
Optie
< 1 %
kiest voor:
ANWB ledenvoordeel.

€ 1,96
€ 3,07
€ 3,81

Optie

Optie
Optie
Optie
Optie
Optie
19.272 consumenten hebben gisteren BesteProduct.nl gebruikt om de juiste keuze te maken.

Waarom BesteProduct.nl gebruiken?
Vergelijk snel de bekendste verzekeraars

Bespaar op je premie

Eenvoudig vergelijken op dekking en populairiteit

Meer aanbieders reisverzekering vergelijken

Tips en informatie door de redactie
Advieswijzer: beste doorlopende reisverzekering

Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat of meerdere weken, kan het interessant zijn een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als u de beste doorlopende reisverzekering afsluit, bent u op vakantie altijd verzekerd tegen vermissing, diefstal of beschadiging van uw bagage en zijn uw ziektekosten gedekt.

Wat dekt een doorlopende reisverzekering?
Een doorlopende reisverzekering is een overkoepelende verzekering voor als u op reis bent, waarin meerdere verzekeringen zijn verenigd. U kunt zich via een reisverzekering verzekeren voor:

 • Ongevallen
 • Ziektekosten
 • Autopech plus vervangend vervoer en verblijf
 • Wintersportongelukken
 • Buitengewone of onvoorziene kosten
 • Vermissing, diefstal en beschadiging van uw bagagedekking
 • Autopech

Een doorlopende verzekering biedt voor op vakantie, zeker in het buitenland, extra dekking, meer gemak en meer zekerheid. Als u een doorlopende reisverzekering kiest, zijn bijvoorbeeld alle spullen die u meeneemt op vakantie verzekerd tegen vermissing, diefstal en beschadiging. Dus stel uw fotocamera wordt op een Grieks eiland gestolen uit uw appartement, dan kunt u de vervangingskosten verhalen via uw verzekering. Ook als u per ongeluk op uw zonnebril gaat zitten, kunt u de schade claimen bij uw verzekeraar.

Is een doorlopende reisverzekering ook nodig voor ziektekosten?
Dat ligt eraan waar u naar toe gaat en wat voor soort vakantie u gaat houden. Voor de standaard ziektekosten binnen Europa bent u verzekerd via uw ziektekostenverzekering. Het is dan niet per se nodig de ziektekosten op te nemen in uw doorlopende reisverzekering.

 • Gaat u echter op wintersport of beoefent u andere gevaarlijke sport tijdens uw vakantie, dan is uitbreiding met de doorlopende reisverzekering aan te raden. Stel dat u tijdens het skieën of snowboarden zo ernstig gewond raakt dat u met een helikopter van de berg moet worden gehaald, dan neemt een reisverzekering vaak direct alle kosten voor haar rekening. Bij sommige ziektekostenverzekeringen worden die hoge kosten niet vergoed of u moet het geld eerst zelf voorschieten. Let op dat u bij een doorlopende reisverzekering wintersportdekking afsluit.
 • en doorlopende reisverzekering met ziektekosten is ook aan te raden als u bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten of Canada gaat. De ziektekosten kunnen daar heel hoog oplopen. Bij uw ziektekostenverzekering worden mogelijk niet alle kosten vergoed of u moet de torenhoge rekening eerst zelf voorschieten. Let er in dit geval op dat uw doorlopende reisverzekering werelddekking heeft.

Een doorlopende of kortlopende reisverzekering afsluiten?
Veel mensen sluiten voor elke vakantie apart een kortlopende reisverzekering af. Gaat u echter meer dan twee weken per jaar op vakantie, dan is het voor u waarschijnlijk al goedkoper een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Voordelen beste doorlopende reisverzekering

 • Goedkoper dan een kortlopende reisverzekering als u meerdere keren per jaar of meer dan twee weken per jaar op vakantie gaat.
 • U kunt niet meer vergeten een reisverzekering af te sluiten. Ook niet als u op het laatste moment een weekendje weg naar bijvoorbeeld Londen, Parijs of Rome boekt.

Nadelen afsluiten beste doorlopende reisverzekering

 • Als u minder dan twee weken per jaar op vakantie gaat, bent u duurder uit met een doorlopende reisverzekering. U kunt beter zoeken naar de beste kortlopende reisverzekering.
 • Als je alleen in Nederland op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak overbodig. De meeste verzekeringen, zoals een ziektekostenverzekering en autopechhulp, geven ook dekking als je in ons eigen land geniet van vakantie.

Hoe voorkomt u oververzekeren bij de beste doorlopende reisverzekering?
Een reisverzekering is een samengestelde verzekering, waardoor de kans op oververzekeren aanwezig is. U kunt dit niet helemaal voorkomen, omdat verzekeraars vaak een basisverzekering hanteren die niet kan worden gewijzigd.
Het is verstandig de volgende onderdelen in de polis te controleren:

 • Blijft u binnen Europa en gaat u geen gevaarlijke sporten beoefenen, dan is een extra verzekering tegen ziektekosten niet noodzakelijk.
 • Heeft u een gezinsrechtsbijstandsverzekering, dan hoeft u geen extra rechtsbijstandsverzekering op te nemen in uw doorlopende reisverzekering.
 • Heeft u al een ongevallenverzekering, dan is het vaak niet nodig die nog extra af te sluiten via uw doorlopende reisverzekering.


Overzicht aanbieders
Reisverzekering
POPULAIRE ACTIES
UNIVÉ
Consumentenbond: Beste uit de test <br /> (Feb 2012)
Meer info »
CENTRAAL BEHEER
Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd
Meer info »