Volg ons op
VERGELIJK UITVAARTVERZEKERING | OVERZICHT ALLE FINANCIËLE PRODUCTEN

Vind en kies de beste uitvaartverzekering


Populariteit
Oordeel
Gem. premie p/m
Uitkering
Verzekerdbedrag vanaf
Uitvaartwijze
Begrafenis
Crematie
Meeverzekerd?
Partner
Kinderen
5 %
kiest voor:
€ 13,01

€ 7.912,00
-1
-1
3 %
kiest voor:
€ 12,59

€ 7.000,00
-1
1
16.767 consumenten hebben gisteren BesteProduct.nl gebruikt om de juiste keuze te maken.

Waarom BesteProduct.nl gebruiken?
Vergelijk snel de bekendste verzekeraars

Bespaar op je premie

Eenvoudig vergelijken op dekking en populairiteit

Meer aanbieders uitvaartverzekering vergelijken

Advieswijzer: de beste uitvaartverzekering afsluiten

Als u of een gezinslid overlijdt, wilt u er zeker van zijn dat er voldoende geld is om de uitvaart te regelen. Om te voorkomen dat nabestaanden worden geconfronteerd met de hoge kosten voor een begrafenis of uitvaart, kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. BesteProduct.nl helpt u bij het vinden van de beste uitvaartverzekering.

Wat kost een uitvaart?
Een uitvaart is een dure aangelegenheid. Voor een gemiddelde begrafenis of crematie lopen de kosten al snel richting de 7.000-8.000 euro. Voor dat bedrag heeft u een sobere plechtigheid. Let op: een begrafenis is beduidend duurder dan een crematie, vanwege de grafkosten en grafsteen. Op www.uitvaart.nl staat een calculator waar u een inschatting kunt maken van de kosten van een uitvaart.

Wanneer moet u een uitvaartverzekering afsluiten en wanneer niet?

U wordt aangeraden een uitvaartverzekering af te sluiten als:
 • U onvoldoende spaargeld heeft om de kosten voor uw uitvaart of die van uw gezinsleden te betalen.
 • U nabestaanden niet wilt belasten met de kosten van uw uitvaart.
 • U er zeker van wilt zijn, dat u een goedgeregelde uitvaart krijgt.

U heeft geen uitvaartverzekering nodig:
 • Als u voldoende geld op uw (spaar)rekening heeft staan om uw uitvaart of die van uw gezinsleden te bekostigen.
 • Als u zeker weet dat nabestaanden over voldoende financiële middelen beschikken én ook voor de uitvaart willen betalen.

Wat dekt een uitvaartverzekering?
Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat de belangrijkste kosten van een uitvaart zijn gedekt. Die dekking kan op verschillende manieren zijn geregeld en wordt bepaald door de soort uitvaartverzekering die u afsluit.

 1. Naturapakketverzekering
  Bij een naturapakketverzekering wordt na het overlijden geen geld uitgekeerd, maar regelt de verzekeraar de crematie of begrafenis. Let op: dit is doorgaans een sobere, maar goed uitgevoerde uitvaart. Wilt u meer, dan moet u een verzekering afsluiten die een aanvullend bedrag uitkeert.
 2. Een naturauitvaartverzekering
  De verzekeraar betaalt tot maximaal het verzekerde bedrag voor een begrafenis of crematie. Nabestaanden moeten het geld besteden aan de uitvaart. Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij waar u de verzekering afsluit, kunnen nabestaanden het uitgekeerde bedrag besteden bij of een uitvaartondernemer van hun eigen keuze of bij de verzekeraar. Houd in de gaten dat het bedrag waarvoor u zich verzekert hoog genoeg is. In de praktijk blijken veel afgesloten verzekeringen slechts een deel van de kosten te dekken. Nabestaanden worden hierdoor na afloop geconfronteerd met rekeningen, die soms kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Bijvoorbeeld omdat ze extra wensen hebben, zoals een groter aantal volgauto’s, meer bloemen of een uitgebreidere koffietafel.
 3. Kapitaalverzekeringen
  De verzekeraar keert een bedrag in geld uit aan de nabestaanden. Die zijn vervolgens vrij om dat te besteden zoals zij willen. Ze zijn niet eens verplicht er de uitvaart mee te betalen. Deze vorm van verzekering geeft de nabestaanden veel keuzevrijheid, maar in de praktijk is het uitgekeerde bedrag lang niet altijd voldoende om een uitvaart naar de wensen van de nabestaanden uit te voeren. U kunt zich hiervoor bijverzekeren om te voorkomen dat nabestaanden voor extra uitgaven komen te staan.

Zes tip voor het afsluiten van de beste uitvaartverzekering

 1. Op het eerste oog lijken de uitvaartverzekeringen van de verzekeringsmaatschappijen veel op elkaar. In de looptijd, voorwaarden, winstdeling en indexering kunnen de verschillen groot zijn. Vergelijk eerst goed voor u de voor u beste uitvaartverzekeringen afsluit.
 2. Als u uw begrafenis of crematie laat uitvoeren door de verzekeraar waar u uw polis heeft afgesloten, krijgt u doorgaans een hoger bedrag uitgekeerd. Laat u de uitvaart door een andere uitvaartondernemer uitvoeren, dan is soms het uitgekeerde bedrag niet eens hoog genoeg om de begrafenis of crematie te betalen.
 3. Grotere verzekeraars kunnen door hun omvang vaak goedkoper een uitvaart aanbieden dan de kleine begrafenisondernemer.
 4. Houd in de gaten of de premie die u betaalt de hele looptijd hetzelfde blijft of dat het bedrag stijgt.
 5. Controleer voor het afsluiten het bedrag dat de uitvaartverzekeraar uitkeert. Is dat waardevast of blijft de uitkering de hele looptijd hetzelfde. Als het bedrag gelijk blijft, is dat mogelijk te laag om de kosten van de uitvaart te dekken.
 6. Check bij de verzekeraar of u de keuzemogelijkheid heeft om te kiezen tot welke leeftijd of hoeveel jaren u premie wilt betalen.


Overzicht aanbieders
Uitvaartverzekering
POPULAIRE ACTIES
MONUTA
tot 85 jaar
Meer info »
DELA
levenslang
Meer info »