Volg ons op

Alles over de prijs, werking en het gebruik van huistelefoons

Alles over huistelefoons

Huistelefoons Hoewel de huistelefoon een beetje in de vergetelheid is geraakt door de mobiele telefoon, worden nog steeds opmerkelijk veel gewone telefoons verkocht. Functies als sms’en, ingebouwd antwoordapparaat en bellen via internet maken de vaste lijn juist steeds interessanter. Helemaal omdat de geluidskwaliteit ten opzichte van de mobiele telefoon nog steeds veel beter is. Om over problemen met bereik nog maar te zwijgen. BesteProduct zet alles over de huistelefoon op een rijtje

Vergelijk huistelefoons Ben je op zoek naar een nieuwe telfoon? In onze ranglijst kun je eenvoudig de specificaties en prijzen van alle huistelefoons vergelijken.

Wat kost een huistelefoon?

Een vaste telefoon kost gemiddeld genomen tussen de 50 en 150 euro. In de meeste gevallen heb je voor dat bedrag een basisstation met één telefoon, maar bij sommige fabrikanten zit in het pakket standaard een extra handset. Deze extra handsets zijn ook los te koop om ook de slaap- of studeerkamer te voorzien van een telefoonaansluiting. Daar is overigens geen plug in de muur voor nodig. Het basisstation zorgt ervoor dat het signaal door het hele huis te ontvangen is. Het prijsverschil zit vooral in het aantal meegeleverde handsets en de extra functies zoals een digitaal antwoordapparaat.

De techniek van een huistelefoon

Wat is DECT?
DECT is een communicatiesysteem waarmee alle draadloze telefoons tegenwoordig zijn voorzien en staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Met dit systeem is het zeer eenvoudig om extra handsets toe te voegen in je eigen netwerk. Het bereik van DECT is ongeveer 30 meter binnenshuis en zo’n 300 meter buitenshuis.

Wat is GAP?
Een andere standaard is GAP (General Access Protocol). Met GAP is het mogelijk om basisstations en handsets van verschillende merken door elkaar te gebruiken. Niet alle functies werken overigens goed met dit systeem. Zo kan het zijn dat nummerweergave of het adresboek niet wordt ondersteund.

Extra functies van een huistelefoon

De vaste telefoon begint steeds meer op een mobiele telefoon te lijken, want naast de gebruikelijke functies als nummerweergave en een telefoonboek kun je met je vaste lijn ook gewoon sms’jes versturen. Voor ouders van jonge kinderen is de babyfoonfunctie een handige optie, mensen met familie of vrienden in het buitenland hebben veel aan VOIP (Voice Over IP), waarmee je via internet kunt bellen. Veel telefoons beschikken tegenwoordig over deze technologie, die de mogelijkheid biedt om met programma’s als Skype goedkoop naar de andere kant van de wereld te bellen.

De beste huistelefoons

De markt van huistelefoons is niet heel groot. Als we kijken naar de testen van Europese vak- en consumentenbladen zien we vooral Gigaset (het voormalige Siemens), Philips en Panasonic naar voren komen. Van deze drie grote partijen is fabrikant Gigaset de absolute nummer één. Kijk voor de meest actuele ranglijst en vergelijkingen op onze pagina met de beste huistelefoons.

Huistelefoons vergelijken en kopen

Bedenk voor je een huistelefoon aanschaft goed hoe je het apparaat gaat gebruiken en pas daar de wensen en eisen op aan. Wil je in de zomer vanuit de achtertuin kunnen bellen, let dan op het bereik. Wil je de baby in de gaten houden, neem dan een telefoon met babyfoonfunctie. Vrienden in Australië? Dan is een investering in een VOIP-telefoon vaak snel terugverdiend. Meer informatie is te vinden op onderstaande sites, met onder meer consumentenbeoordelingen.

Vergelijk huistelefoons Ben je op zoek naar een nieuwe telfoon? In onze ranglijst kun je eenvoudig de specificaties en prijzen van alle huistelefoons vergelijken.

Vergelijk Huistelefoons
De top 5 volgens experts: