Volg ons op

"Moet ik de Logitech Squeezebox Duet kopen? Wat vinden de gebruikers?"

Gebruikers 7,3 (47 testen) - Volgens de meeste consumenten die de Logitech Squeezebox Duet hebben, kun je de Squeezebox Duet gerust kopen. Enkele gebruikers hebben wat bedenkingen. Dat kan met hun verwachtingspatroon te maken hebben. Maar misschien hebben zij toch iets ontdenkt dat niet klopt. Bekijk hieronder de reviews om dat uit te zoeken.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(12) | van 8.6 t/m 10

Goed
(21) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(4) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(4) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(6) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (6) | Top (12) | Goed (21) | Oké (4) | Tja (4) | Nee (6)

Datum: 25-5-2010
Door: Ben
Cijfer: 4
In bezit: 1-2 jaar
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
- werkt fantastisch als het werkt - goede geluidskwaliteit
Zwakke punten:
- De controller van de Duet is instabiel. Hier is en komt geen oplossing voor (behalve een ander merk/type apparaat kopen) - Support van Logitech m.b.t. de Duet is Kwalitatief Uiterst Teleurstellend - Duur. Met deze prijs zou je een stabiel apparaat mogen verwachten.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Goede geluidskwaliteit, maar de controller is instabiel. Als het werkt, werkt het fantastisch. Maar minstens een keer per week werkt het gewoon niet. Dan is er niets gewijzigd, maar de controller kan geen verbinding krijgen. Soms werkt het om de controller opnieuw op te starten (duurt een minuut als het goed gaat, anders langer), maar meestal niet. En na wederom een avond gekl*** kan ik me net bedwingen om het ding niet tegen de muur kapot te gooien - daar was het apparaat toch te duur voor. En op een ander moment werkt het spontaan weer zonder aanwijsbare reden. De instabiele controller is een zeer bekend issue, ook bij Logitech, maar die nemen daar geen verantwoordelijkheid voor. Ik ben niet de eerste die hier last van heeft, en ook niet de honderdste. Advies: skip de Logitech Squeezebox Duet. De opvolger - de Touch - vind ik wel interressant, maar ik durf er niet aan. Logitech heeft bij mij iets te veel puntjes verspeeld met de Duet. Ik kocht het apparaat om digitale muziek te kunnen luisteren zonder PC. Nu moet ik vaak mijn PC aanzetten om het apparaat te kunnen bedienen als de controller weer eens een avondje niet wil.

Schrijf een review

Datum: 25-2-2013
Door: meerten
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Logitech heeft helaas een aantal maanden geleden de Squeezebox Duet en alle andere Squeezebox producten van de markt gehaald. Logitech heeft echter toegezegd dat het Squeezenetwork in stand wordt gehouden – je Squeezebox legt contact met het Squeezenetwork, waar de duizenden internet-radiozenders zijn opgeslagen die je kunt beluisteren. Maar ik zou dus geen grof geld neerleggen voor het laatste show-model dat hier en daar nog voor een woekerprijs wordt aangeboden. Als je een mooi multiroomsysteem wilt opbouwen zou ik nu eerder voor de SONOS gaan, maar er zijn ook andere merken, met internet/audio componenten van HiFi kwaliteit. In geval van nood kun je wel altijd de Squeeze-server software op je PC of op een NAS-server installeren, maar de toegang tot duizenden zenders tegelijk ben je wel kwijt op het moment dat het Squeezenetwork verdwijnt.
Schrijf een review

Datum: 18-1-2012
Door: Faartje
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de Squeezebox Duet nu twee weken in bezit en ben er erg blij mee. Voorheen streamde ik mijn muziek met mijn dvico m6500a mediaplayer. Dit ging ook prima, echter moest mijn tv dan altijd aan. Dat is nu verleden tijd!
De installatie van de Squeezbox verliep soepel; stekker in het stopcontact, aansluiten op de receiver, lan-kabel erin. De bijgeleverde afstandbediening werkt erg intuïtief; het menu begeleidt je door alle stappen die je moet nemen. Voorwaarde is wel dat je beschikt over wifi; de afstandbediening werkt alleen hier mee.

Op de pc, laptop of nas (geen ervaring mee) installeer je de logitech media server waarna je heel gemakkelijk kunt aangeven in welke map jij je muziekcollectie hebt staan.
Na de installatie kwam ik wel voor een probleem te staan: mijn firewall (Nod32) stond de verbinding niet toe. Dit wist ik niet meteen waardoor ik in eerste instantie de squeezebox (ten onrechte) vervloekt heb. Na het aanpassen van de firewall was er geen enkel probleem met de verbinding.
Groot nadeel van de afstandbediening is de opstarttijd; dit is zeker een minuut! Wanneer je de afstandbediening enige tijd niet gebruikt, gaat hij in stand-by modus. Door een sensor in de a.b. gaat hij bij oppakken weer aan; het duurt echter weer erg lang voordat hij aan is... Hier hebben wij echter een oplossing voor gevonden: voor de smartphone en de tablet is een gratig app te downloaden waardoor je ook met deze toestellen de Squeezebox kunt bedienen! Wij bedienen de Squeezebox nu met de HTC Desire en de Sony Tablet S. Dit werkt perfect!

Voor mensen die op zoek zijn naar een apparaat waarmee zij hun muziekcollectie op een gemakkelijk manier kunnen afspelen is de Squeezebox Duet een absolute aanrader!

Internetradio is overigens ook een leuke optie; hier maken wij echter niet veel gebruik van..
Schrijf een review

Datum: 21-12-2011
Door: RonMCMLXIII
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Enkele weken geleden aangeschaft nadat ik mijn bestaande internetradio meer dan beu was. In eerste instantie heb ik meer dan een jaar gewacht met aanschaf omdat ik ervan uit ging dat de Duet, die al een paar jaar op de markt is, inmiddels wel verouderd zou zijn en er misschien wel snel een opvolger zou komen.
Groot was de verrassing dan ook hoe fantastisch het apparaat werkt. Ik ben er zo blij mee dat ik het aan iedereen die op bezoek komt laat weten
Ten eerste is de interface heel intuitief; je hebt werkelijk geen handleiding nodig. Iedereen in huis kan er zo mee overweg. Dat de afstandsbediening via wifi maakt dat je niet eens in de buurt van de squeezebox hoeft te zijn om ermee te werken, die heeft overigens een goed en informatief display waarop je precies ziet wat er afgespeeld wordt etc, inclusief Cd-hoes die de squeezebox vanzelf van internet haalt!. Zelfs zonder de afstandbediening werkt het, via iPod, iPhone, PC of iPad. Dat maakt het nog overzichtelijker als je playlists maakt.
En zoals anderen al schreven; het geluid is erg goed, de afstandsbediening degelijk. Enige nadeel tot nog toe: niet alle radiozenders (zoals Radio 1, 2 en 3) werken meteen: je moet dan ff technisch doen door zelf de juiste streams te koppelen. Maar ja, dat doe je 1 keer.
Schrijf een review

Datum: 20-8-2011
Door: Qnubbus
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Hallo.

Ik heb de duet nu een half jaar in bezit en staat elke dag aan. Radio, MP3 of wav geven geen problemen. Het apparaat wordt door het hele gezin gebruikt. Het geluid is gewoon fantastisch.
De installatie was niet moeilijk, maar wat meer info in de doos had makkelijker geweest. Bij mij hang hij aan een NAS en dat werkt gewoon goed.
Ik moet wel zeggen dat ik hem bedraad heb aangesloten en dat totaal geen problemen geeft.

Op het schermpje heb ik voor de zekerheid een screenprotector geplakt.

Kortom.. zeer tevreden.
Schrijf een review

Datum: 5-8-2011
Door: Jos-1966
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Hallo Muziekliefhebbers

Ik heb deze week (na lang zoeken op het internet, reviews lezen, én luisteren naar o.a. LINN en NAIM) een sqeezebox duet gekocht.

Dit doosje speelt, voor een schijntje van zo'n bedrag prachtig geluid door mijn boxen.
Ik hoor geen noemenswaardig verschil tussen MP3 en WAV. De ingebouwde DAC is van heel goede kwaliteit, echter via de optische uitgang en de veel duurdere DAC van mijn installatie is er iets meer ruimelijkheid te bespeuren.

Ben supergelukkig ermee. Value for money? een 10!

Heb jij ook al een leuke verzameling muziek op jouw harde schijf, maar doe je er eigenlijk niets mee?
Met deze squeezebox zet je geen CD'tje meer op...
Bij staat die op een Synology 211+ NAS, en was eenvoudig te verbinden ermee.

Veel luisterplezier.
Schrijf een review

Datum: 10-7-2011
Door: Pieter356235
Cijfer: 6,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb de Duet aangeschaft na een bezoek aan vrienden in Engeland die 'm ook hebben. Lichte teleurstelling als je 'm koopt in Nederland. Last.fm (waar je geniaal mee random muziek kunt afspelen op genre of eindeloze playlist met de functie "klinkt als deze artiest") wordt om een of andere reden niet ondersteund. Alleen in UK en Duitsland. Wel stond Spotify tussen de te installeren Apps. Weer een teleurstelling: De Duet ondersteunt wel Spotify installatie, maar de liefde is niet wederzijds! Ook hier in de kleine lettertjes erbij geschreven. Op de Spotify site staat een vaag verhaal over streaming wetgeving - als leek snap je werkelijk niet waarom een streaming service wel op de Squeezebox Radio en Touch zou kunnen aanbieden, maar niet op de Duet?

Installatie is niet vlekkeloos. (zorg dat als je je squeezebox account hebt aangemaakt, dat je 'm ook activeert door het mailtje dat je ontvangt - anders loopt de installatie vast, de installatieprogrammatuur wijst je daar niet op)
Maar de helpdesk (ook in weekend open!) heeft me prima geholpen.

Internet Radio gaat prima, maar dat kon mijn TEAC stereo ook al. Streamen vanaf eigen PC gaat, maar lijkt na dag 1 nog niet 100% stabiel. Toch maar ns kijken naar een NAS, of een mp3 locker op internet.

Persoonlijk ben ik wel weer heel tevreden met de controller. Veel prettiger om alles in je hand te houden, Alle info overzichtelijk. Ik heb daarom ook niet voor de Touch gekozen, dat tablet wat erbij zit is niet de afstandbediening, dat is weer zo'n traditioneel ding met alleen maar knoppen.

Samengevat: Ik hoop snel op betere Apps en kanalen van Logitech, nu heb ik feitelijk alleen een hele dure afstandbediening voor internetradio en eigen collectie.
Schrijf een review

Datum: 29-6-2011
Door: Erik7477
Cijfer: 3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
een droom kwam uit en ging aan diggelen. Eindelijk mp3's streamen naar mijn audio. Het mocht niet zo zijn. Tegenover 20 uur luisterplezier staan 40 uur ergernis omdat het apparaat het zonder aanwijsbare reden gewoon domweg niet doet.
Meer dan de helft van de keren dat ik wil luisteren: - mijn PC is nieuw, mijn netwerk up and running, alles doet het, bereik is goed, ALLEEN DE SQUEEZEBOX KAN GEEN VERBINDING MAKEN, en dan soms opeens wel. Dat is dodelijk, dan wil je de hele troep slopen.
Conclusie: dit is een slecht produkt, niet kopen!
Schrijf een review

Datum: 26-3-2011
Door: alex0703
Cijfer: 6,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
----------Update review, 26-3-2011---------
Tijd voor een update van mijn eerdere reviews.

De internetradio werkt al een paar maanden prima, zonder onderbrekingen.
Ik vermoed dat het verplaatsen van de receiver de problemen heeft opgelost.

Sinds een paar weken heb ik een NAS en daarop Squeezebox Server en een deel van mijn cd-verzameling gezet. Het afspelen van mijn muziek gaat nu goed. Ook het overschakelen van internetradio naar Mijn muziek geeft geen problemen. Via mijn pc ging het allemaal veel te traag.
De NAS is een QNAP TS-119.

Ondanks de goede werking nu blijft het m.i. spul voor hobbyisten. Verwacht je een apparaat waar je geen of nauwelijks omkijken naar hebt, zoek dan wat anders.



----------3e review, 26-9-2010---------
Ik gebruik de SB Duet alleen nog als radio, omdat het afspelen van muziek op mijn computer / externe HD veel te gecompliceerd is en veel te langzaam gaat. Bovendien: als je daarna weer internetradio wil luisteren moet je maar hopen dat dat kan.
Internetradio luisteren geeft ook regelmatig problemen. Radiozenders die wegvallen, radiozenders die er ineens niet meer zijn, SB wil niet meer uit, SB wil niet meer aan... een en al ellende.
Gisteren heeft mijn echtgenote het apparaat uit de huiskamer verbannen, voor de tweede keer... Zij wil gewoon radio luisteren, niet Logitech's problemen oplossen.
Helaas, Logitech kan de problemen niet oplossen; zie de fora hierover. Ze communiceren sowieso slecht.
Wilt u zorgeloos naar muziek luisteren, koop dit apparaat dan niet. Jammer, want als het zou werken is het prachtig...

----------2e review, 17-2-2010-----------
Na een zeer moeizame installatie - mede veroorzaakt door het op dat moment niet beschikbaar zijn van de squeezebox server - en na terugzetten naar de fabrieksinstellingen op advies van de helpdesk blijkt de SB Duet in de praktijk goed te voldoen.
Ik gebruik vooral internetradio en af en toe speel ik muziek af van mijn computer of externe harde schijf.
Alles draadloos via de Fritz!Box Fon WLAN 7170.

-----------1e review, 6-12-2009-----------
Ik heb de Squeezebox Duet gekocht bij Wifimedia op de HCC-dagen. De combinatie van internetradio en eigen muziek vanaf mijn pc afspelen via mijn muziekinstallatie in de huiskamer sprak me wel aan.

Als het systeem werkt is het prachtig; precies wat ik zocht. Maar wat een ellende om het aan de praat te krijgen en vervolgens om het aan de praat te houden. Elke dag is het weer spannend of het werkt. Zoals een ander hier al opmerkte: zonder technische kennis en doorzettingsvermogen kun je er beter maar niet aan beginnen. Het spijt me om dat te moeten zeggen want nogmaals: als het werkt is het een geweldig systeem.

Nu had ik de pech dat de server mysqueezebox.com er een paar dagen uit lag, net nadat ik de installatie had voltooid. Daar kom je dan pas een dag later achter, na er heel veel tijd in gestopt te hebben door opnieuw te installeren, alle instellingen na te lopen, computer tig keer op te starten enz. En toen zag ik op het internationale forum talloze berichten van SB Duet gebruikers dat zij geen internetradio hadden en dat de server er mogelijk uit lag... Op de nederlandse fora en op de support site van Logitech was hier niets over te vinden. Zou handig zijn als de storing direct wordt gemeld en nog beter: de storing direct wordt verholpen.

Toen de storing was verholpen werkte het nog niet direct. Geen idee wat ik allemaal heb gedaan, maar uiteindelijk ging het dan weer werken, ik meen na het af- en opnieuw aanmelden bij mysqueezebox.com.

Oh ja, McAfee lag ook nog dwars. Dit anti-virus programma vraagt wel of Sqeeuzebox naar het internet mag, maar geeft vervolgens onvoldoende rechten om van internet gebruik te kunnen maken. Dat moet je dan weer handmatig instellen bij McAfee.

Toen draaide het systeem een dag of twee en toen had ik de pech dat McAfee begon te zeuren dat mijn abonnement afliep. Dit heb ik gratis via xs4all. Tegen het verlengen ervan zag ik al op, want vorig jaar was het een drama om dat voor elkaar te krijgen. Heeft me uren gekost en dat kwam o.a. omdat xs4all niet het juiste bestand op de server had gezet. Dat wordt dan pas dagen later gemeld. En ja hoor... dit jaar precies hetzelfde. Weer uren aan moeten besteden en weer dezelfde fout bij xs4all. Via een heel ingewikkelde procedure is het dan eindelijk gelukt om de nieuwe software te installeren en het abonnement te verlengen.

Maar... je voelt hem al aankomen: geen Squeezebox meer! Weer de instelling van McAfee gewijzigd, maar nog steeds geen Squeezebox. Het lijkt erop dat de Squeezebox enige tijd nodig heeft om erachter te komen dat de weg vrij is want na enige tijd gaat het ding weer werken.

En vandaag? Internetradio doet het, via mysqueezebox.com, maar ik kan niet bij mijn muziek op mijn computer!! De SB server wil niet automatisch starten en dat is toch wel handig en voorheen deed-ie dat wel. Daar moet ik dus weer in duiken...

Conclusie: heb je dit er niet voor over en/of heb je geen technische kennis, laat hem dan liggen. Het is op zich een mooi product, maar het is (nog) niet stabiel en veel te ingewikkeld voor de doorsnee gebruiker. En hoe vaak ligt die server mysqueezebox.com, die de internetradio verzorgt als je computer niet aan staat, eruit? Wat ik zo lees op fora is dat geen incident geweest, maar komt het vaker voor.

NB: voor het bedieningsgemak geef ik een 3 vanwege alle ellende die ik hierboven beschreven heb. Als het goed werkt en goed blijft werken zou het een 7 worden.
Schrijf een review

Datum: 11-3-2011
Door: salebtuber
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Apparaat gekocht met ietwat bezwaard gemoed - gezien de ervaringen van anderen (zie onder), maar omdat het concept een schot in de roos is. Fraaie verpakking en goed uitgevoerd product. Kunststof van de remote had harder moeten zijn, accuklepje krakerig - jammer. Het duimwiel loopt niet zo mooi als bij een Ipod, maar is voldoende comfortabel. Aansluiting verder probleemloos (draadloze optie gekozen).
Geluid is uitstekend (helder en vrij strak), maar het apparaat is niet 100% stil (brom, ligt verm. aan de zwakke voeding).
Internet radio werkte binnen een paar minuten. Muziek van de laptop NIET, ligt vermoedelijk aan Windows 7 en firewall, hoewel firewall uitschakelen niet hielp, dit opgegeven. Ik heb toen een Synology DS111 gekocht (een zgn NAS), want als je een muziekverzameling wilt aanleggen moet je dat degelijk doen. Op deze NAS de squeezeserver geïnstalleerd. Toen liep het even helemaal niet goed, maar er werd meteen spontaan een keer of drie (!) nieuwe firmware op de Squeezebox/remote gedownload - en toen liep het als een zonnetje :-))

Gebruik hem al dagen met veel genoegen.
Heb alles een week uitgehad (vakantie) en alles startte probleemloos weer op.
De NAS heb ik nu zo ingesteld dat hij op werkdagen overdag uitgaat en 's avonds aan. Geen probleem :-)
Album-art wordt in het venster weergegeven (als de plaatjes correct gekoppeld zijn).

Kortom: fanatastisch ding.

Krtische puntjes:
* In gebruik stellen beslist niet voor iedereen eenvoudig
* Hoofdmenu mocht wat overzichtelijker (er is wel wat instelbaar overigens)
* Afspeellijsten moesten meer mogelijkheden bieden
* Remote voelt wat gammelig
* (zeer zachte) netbrom aanwezig.
Schrijf een review

Datum: 7-3-2011
Door: marknijmegen123
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb het apparaat week in bezit en wat een fantastisch apparaat. De installatie ging niet gemakkelijk (maar lag ook aan mijn netwerk...). Verder kan dit apparaatje bijna alles. Ben echt meer dan tevreden !
ik had overigens een vraag aan logitech, heb de klantenservice gebeld. helemaal te gek ! een gewoon telefoonnummer (dus niet een duur 900-nummer). Hebben mijn gegevens en vraag genoteerd, ik zou worden teruggebeld door iemand die tot het squeezebox-team behoorde. Dat is de volgende dag keurig gebeurd met een keurig antwoord. Echt helemaal TOP ! wil nu ook de radio ervan hebben aangezien ik tot achter in de tuin heerlijk nog steeds op het netwerk zit.
Schrijf een review

Datum: 5-2-2011
Door: ubuchner
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Gisteren heb ik de Duet gekocht en ben er meteen mee aan de slag gegaan. De installatie volgens de wizard op de afstandsbediening is wel duidelijk, maar uiteindelijk lukte de koppeling met de receiver pas door de apparaten direct naast de WiFi router te zetten. Jammer dat dit niet direct wordt gemeld, ik vond de tip via Internet. Dit was dus blijkbaar nodig ondanks dat ze de apparaten nu 10m van de router af staan en de ontvangst 100% is. Encryptie via WPA2 werkt perfect. De bediening van het apparaat is verder intuitief, makkelijk. Geluidskwaliteit via de optische uitgang op mijn NAD versterker is stukken beter dan van mijn oude Logitech Soundbridge die de geest had gegeven.

De afstandsbediening en houder zijn van mooie kwaliteit. Ook de bediening via de Android app op mijn HTC werkt perfect, een grappige toevoeging aan de belevenis.

Wat mij betreft het beste wat er op dit moment te koop is als je muziek wilt streamen en de TV er bij uit wilt laten.
Schrijf een review

Datum: 23-12-2010
Door: marque
Cijfer: 9,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
---------- oude review 23-12-2010 ----------
De duet nu 2 jaar in bezit en naar aller tevredenheid dagelijks in gebruik. Wel wat opstart problemen gehad, zoals andere reviews weergeven, maar het lag op een keer na in alle gevallen aan de router of het apparaat waarvan werd gestreamd. De enne keer was aan een fout gelopen software update. Na een jaar een NAS (Synalogy) aangeschaft, een perfect combinatie.

Dus om nu mijn review af te ronden.

---------- oude review 08-03-2009 ----------
De duet nu 2 maanden in bezit.
Ondanks een aantal negatieve reviews over installatie binnen een halfuur het geheel aangesloten. Een tip, zorg dat je alle info en code`s hebt mbt je modem/router.Het is niet de duet die voor problemen kan zorgen, maar de instellingen van de router.Verder geen enkel probleem met WPA2-encryptie of firewalls (zowel router, als computer)De ontvangst van WIFI is rond om het huis goed en wordt goed duidelijk weergegeven dmv kleurende indicatie op de beide componenten. Het geluid is goed, maar sterk afhankelijk van versterker of hoofdtelefoon.
De laatste pas na de update via remote fatsoenlijk te gebruiken. De mediaplayer (squeezecenter)is simpel van uiterlijk, maar vergt wel de nodige inspanningen om alles naar naar eigen zin in te stellen. De bedienning geschied dmv van toetsen en scrolwiel, daardoor blijft de bediening overzichtelijk. Het menu wordt weergegeven in een kleuren schermpje op de remote en is goed en makkelijk in te stellen naar je eigen wensen, zodat je niet het hele menu hoeft door te scrollen. Tag + foto worden weergeven zolang ze goed aan het muziekbestaan zijn gekoppeld. De batterij lijkt kort mee te gaan (na een dag herladen), maar in het begin `speel` je er heel veel mee.
In het algemeen leuk speeltje, wanneer je cd-collectie te groot wordt. Mooi uiterlijk en vormgeving, in combinatie met een makkelijke bediening. Het aansluiten en instellen is misschien niet voor eenieder even duidelijk, maar niet onmogelijk of heel moeilijk.
De prijzen kunnen veel van elkaar verschillen, het loont zich om winkels met elkaar te vergelijken (10 tot 120 euro verschil) Via internet is het een kleine 15 euro goedkoper dan de goedkoopste winkel.
Schrijf een review

Datum: 16-7-2010
Door: Koen79
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Anderhalve week geleden de squeezebox via marktplaats tweedehands aangeschaft.

Installatie van de squeezebox server op PC gaat niet zonder slag of stoot. Je firewall moet op 2 plaatsen worden opengezet (software- en hardwarematig) en je moet er voor zorgen dat geen andere programma's gebruik maken van dezelfde poorten. Uiteindelijk is het me gelukt (weliswaar op een andere PC dan ik oorspronkelijk van plan was).
Binnenkort wil ik een NAS aanschaffen zodat ik hierna er geen omkijken meer naar heb.

De muziekkwaliteit is bij mij thuis niet van cd-kwaliteit te onderscheiden. Ik heb al mijn CD's met behulp van exact audio copy lossless geript (flac). Eventueel kun je de squeezebog nog upgraden door middel van een DAC (bv de cambridge dacmagic).

De duurzaamheid zit volgens mij wel snor. De receiver en controller voelen erg degelijk aan. Minpuntje van de controller is het scrollwiel. Die is niet, zoals gewend bij de iPod, vastgezet, maar draait daadwerkelijk rond. Dit zou kapot kunnen gaan en bovendien kan er vuil tussen komen te zitten.

De mogelijkheden zijn beperkt. Je kunt er muziek mee afspelen. Punt.
Via de controller kun je ook nog foto's bekijken. Maar daar is ie eigenlijk niet zo geschikt voor (een klein scherm, en bovendien slechts 256 kleuren).

Na installatie is de bedieningsgemak uitstekend. Je navigeert erg gemakkelijk door de menu's en een CD-tje is 10x sneller opgezet dan ik met mijn CD-speler gewend was.

Al met al ben ik tevreden over mijn koop. De iPod en CD-speler kunnen wat mij betreft nu de deur uit.
Schrijf een review

Datum: 6-6-2010
Door: mvdb22
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Squeezebox Duet is een veelzijdijg apparaat. Ik heb deze nu twee dagen in gebruik.

installatie was simpel. Uitpakken, controller aanzetten, sleutel ingeven voor toegang tot router en binnen een paar minuten internet radio.
Daarna Squeezebox server software op pc geinstalleerd,de player aansluiten op de versterker, mp3 folder scsnnen en klaar.

De controller heeft vele functies. Niet alleen afstandsbediening, maar het is ook een player. Het heeft een ingebouwde speaker en koptelefoonaansluiting. Zodoende kan je ook in de tuin, in de badkamer etc van je muziek genieten!
Met plugin's kan je oa RSS feeds lezen op de controller.

Zal de komende tijd nog even bezig zijn met ontdekken van features.

Vraag mij wel af hoelang de accu van de controller het uithoudt.

Ben tot nu toe zeer tevreden over de Duet!
Schrijf een review

Datum: 15-5-2010
Door: ariekanarie123
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
----------Update review, 15-5-2010-----------
Heb in dec '09 de Squeezebox duet gekocht (toen ook een korte reactie gegeven). Ik gebruik 'm in combinatie met een Synology NAS (Network Access Storage) waarop Squeezebox Server is geinstalleerd. Dat werkt echt super. Ik heb geen problemen met verbindingen en luister mijn muziek en radio via de squeezebox. Heb wel een squeezebox.com account aangemaakt, maar dat werkt voor mij niet echt. Ik dat niet als "source" voor muziek gebruiken, wat volgens mij wel zou moeten. Misschien doe ik iets verkeerd, maar eigenlijk heb ik het account ook niet echt nodig omdat alles via squeezebox server op de NAS loopt.

Mijn conclusie: als je een NAS waarop squeezebox server geinstalleerd kan worden, dan is de squeezebox Duet een hele goede koop.

----------1e review, 21-12-2009---------
Heb de duet sinds enige dagen in huis. Mijn opstelling:
- Network Access Storage (NAS): Synology DS209
- SqueezeeCenter 7.4.1. standaard geinstalleerd op de DS209 door Wifimedia.nl
- Squeezebox Duet.
- WIFI netwerk

Ik was gewaarschuwd door vele forum bijdragen over moeilijke installatie en connectie problemen. Heb me toch laten verleiden door de specs en de prachtige controller/remote.

Fysiek aansluiten is simpel: paar stroomkabels en een audio kabel met tulpjes naar de versterker.

Toen ook voor mij problemen: de receiver moet via de controller worden geconfigureerd voor WIFI aansluiting en connectie naar SqueezeCenter. De controller gaf aan "no connection, retry or skip this step". Je kunt dan niet verder met de installatie. Je kunt de Receiver niet als "player" kiezen etc... Diverse malen terug naar factory settings etc.. niks hielp. Vreemd genoeg werd lamp op de receiver wel blauw, dus connectie met WIFI.

Ik heb het opgelost door... geen idee eigenlijk. Nachtje erover geslapen en opnieuw geprobeerd. Direct alle connecties en via SqueeCenter al mijn muziek en streaming radio. Werkt al paar dagen prima, zelf na uitzetten van alle apparatuur. Hoop dat het zo blijft.

Ik heb (nog) niks gedaan met SqueezeboxNetwork, mogelijk dat het daarom bij mij goed gaat.

Conclusie: installatie is simpel als alles in één keer werkt. Zo niet, dan moet je van een uitdaging houden. Zodra het werkt is het geweldig! Hele mooie controller, prima geluid etc... Ik ben in ieder geval heel blij!
Schrijf een review

Datum: 25-4-2010
Door: Brentarent
Cijfer: 4,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ai, als ik had geweten wat dit apparaat me een tijd en een goed humeur zou kosten, dan had ik hem nooit gekocht.
Ik heb dezelfde ervaring als veel mensen hieronder.
-Soms doet ie het niet-
En het rottigste is nog dat je na weer eens een avondje zoeken naar de problemen, alles de volgende dag gewoon werkt.
Ik heb hem gekocht om internet radio mee te luisteren. Door een softwareupdate is het niet meer mogelijk om favorieten toe te voegen. Sinds die update zijn er meerdere updates gemaakt door de leverancier, maar die fout is niet meer rechtgezet. Op de controller zit dus nog steeds een knopje (+je) dat er voor spek en bonen op zit, raar!!

Als het werkt is het de perfecte machine, maar stel dat het elke ochtend weer een gok is of je auto of je douche het wel of niet doet.
Daar word je gek van.
Schrijf een review

Datum: 22-2-2010
Door: ad6922
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na nu een paar maanden de squeezebox draadloos te hebben gebruikt wordt het tijd voor mijn review. Dat wordt mede ingegeven door het te lage cijfer wat nu bij de SB staat aangegeven.

Ik vind het een fantastisch apparaat. Ik gebruik het voor 90% om muziek af te spelen vanaf de pc. Het apparaat speelt alles, van mp3 tot Flac, van APE tot cue-files. Het enige wat die niet speelt zijn gedownloade nummers via Itune. Ook internet radio werkt prima. Zo kan je deezer gebruiken, waarbij je een favoriete artiest opgeeft. vervolgens spelt deezer de gehele avond muziek die vergelijkbaar is met deze artiest.

Installatie is prima te doen. Heb je een laptop draadloos in je netwerk hangen en ben je in staat om een stuk software op je pc te installeren? Is het antwoord Ja, dan zal het ook voor jou geen probleem zijn om de Duet te installeren. Voorwaarde is wel dat je minstens 40% bereik hebt op je laptop, want anders heb je problemen vanwege bereikproblemen.

Het leuke is dat er veel plugins worden geschreven die gratis te installeren zijn op de duet. Zo heb ik de album review plugin geinstalleerd. Leuk om bij het afluisteren te lezen wat recensenten van het album vinden.

Squeezebox digitaal aangesloten. Geluid is prima, ik zet geen cd meer op. Alles gaat via de squeezebox.
Schrijf een review

Datum: 16-2-2010
Door: Perzik54
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik sluit mij geheel bij de vorige review aan: een top apparaat.

Ik heb ook geen problemen ondervonden. Misschien een tip voor diegenen met moeite bij de installatie: Heb een beetje geduld en lees vooral de instructies goed!

Als de controller eenmaal online is, na het invullen van de netwerksleutel, dan kun je alle instellingen en indelingen via de browser op je PC regelen.

Een minpuntje is dat instellingen verloren gaan als je de accu uit de controller haalt. Weet iemand hiervoor een oplossing?

Grappig is dat je ook alle gangbare (kabel)radiostations kunt beluisteren. Een aanrader!
Schrijf een review

Datum: 2-1-2010
Door: Kliffie
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Top apparaat, werkte direkt na voorbereiding squeezeserver op mijn Synology NAS server.
Speelt af moet deze moet afspelen, voor mij vooral flacs.

Totaal geen problemen ontdekt.

Ben nu met thirdparty plugins bezig om mijn Denonversterker te sturen bij het bedienen van de squeezebox. Er zijn vele mogelijkheden extra erbij dmv nieuwe plugins van derden.

Kom je erniet uit dan is er een uitgebreide forum aanwezig vanaf newbie tot advanced gebruikers. http://forums.slimdevices.com
Schrijf een review

Datum: 31-12-2009
Door: Mastermind
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb mediaplayers van Philips en Pinnacle in gebruik (gehad). De Pinnacle (Roku) Soundbridge beviel mij op zich prima, maar deze had regelmatig verbindingsproblemen en een groot nadeel is het kleine LCD scherm. De duet is in alle opzichten beter. De afstandbediening is geweldig. Alles is instelbaar en naar je eigen voorkeuren in te stellen. De bediening is simpel en wijst de weg vanzelf. Ook met het verbinden geen problemen. Gebruik de duet in combinatie met de Netgear Duo netwerkschijf. Deze heeft een squeezeserver ingebouwd en wordt door logitech (softwarematig) ondersteund. Inmiddels in het bezit van een squeezebox radio. De ultieme wekker (onbeperkt aantal wektijden in allerlei combinaties met allerlei wektonen en of muziek) Nu ook de mogelijkheid om met de Radio multiroom muziek te laten horen. Dit kan gesynchroniseerd maar ook apart. Ook de bediening via een pc is mogelijk. Je kunt dan vanaf een plaats alle systemen bedienen. Uiteraard doe ik dat gewoon met de Duet afstandbediening die ook eventueel andere aangesloten squeezebox systemen op afstand kan bedienen. Aangezien een en ander via wifi gaat kunnen die apparaten overal staan waar je maar wilt. Ook leuk om je huisgenoten op afstand te wekken. Kortom een geweldig apparaat (zeker in combinatie met de Netgear). Ik ben al aan het sparen om meer squeezebox radio's te kopen.
Schrijf een review

Datum: 30-12-2009
Door: branco01
Cijfer: 1
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Als je een leek bent met computers, begin er niet aan!
De installatie is een ramp, na drie weken kom ik niet verder dan de internetradio.
De eerste twee bureauladers bleken defect te zijn en tot nu toe is het nog steeds onmogelijk om mijn eigen muziek af te spelen.
Bij de logitech-helpdesk krijg ik enkel onduidelijke Engelse handleidingen, waar niet mee te werken valt.
deze set is goed om te vliegen en wel door het raam.
Schrijf een review

Datum: 29-11-2009
Door: koppherrie
Cijfer: 4,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Hallo,

Het leek zo mooi allemaal.
Het probleem is dat de helft van de tijd er geen verbinding is met een netwerk. Laptop tv en telefoon hebben wel prima netwerk verbinding op het zelfde moment.

Het is ook enorm lastig om te wisselen tussen de server software op de pc en het squeezenetwork.com of squeezebox.com wat het ook mag zijn.

Mijn advies “niet kopen” veel te lastig in gebruik. De kans dat je een week lang zonder een avond prutsen het apparaat kan laten werken is net zo groot als een lot in de loterij.

Sterkte voor andere slachtoffers van de duet..

Arno,
Schrijf een review

Datum: 18-11-2009
Door: Dandy
Cijfer: 7,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
-----------Update review, 18-11-2009----------
Ter aanvulling op mijn vorige review. Het veranderen van zenders op de router bood geen oplossing. Ik ben inmiddels onder mijn huis doorgetijgerd om een UTP kabel naar de Squeezebox te trekken. En Hoera! ik heb nu muziek van mijn (draadloze!) PC van zolder op de Squeezebox. Het werkt fantastisch. Nog geen moment een hapering gehad. Internetradio bevat een paar hele gave zenders (Funky House bijv. is aanrader) en de menustructuur om door je muziekmapjes te lopen werkt erg goed. Kortom: als je je erop instelt dat het apparaat niet draadloos functioneert, een fantastisch product. Wellicht wel wat minder prijsgunstig dan, maar goed. Kabeltje kostte € 22,-. Onderstaand de cijfers o.b.v. een niet-draadloze Squeezebox.

----------1e review, 16-11-2009------------
Nu een paar dagen in bezit en gematigd enthousiast. Ik had gehoopt dat het goed zou functioneren in mijn draadloos netwerk, maar dat is een illusie gebleken.

De afstandbediening is prima. Voelt wel wat goedkoop en plastic aan (de behuizing kraakt als je toetsen indrukt), maar de informatie die er te vinden is ziet er goed uit.

Ik heb deze squeezebox in combinatie met een Dac Magic van Cambridge aangeschaft om mijn Naim voor/eindversterker van een goed signaal te voorzien.

Maar ik loop tegen het connectieprobleem op.
De Squeezebox is niet in het netwerk (N655-router D-link) in te passen. Er wordt zeer sporadisch verbinding gemaakt en als deze er eenmaal is, wordt hij na enkele minuten automatisch verbroken. Ik heb overal de firmware vernieuwd en al zeker 10 keer de fabrieksinstellingen van de Squeezebox teruggezet, maar zonder blijvend resultaat.

Ik ben nu aan het experimenteren met verschillende kanalen op mijn router, misschien dat die het oplossen, maar ik denk dat het een vaste verbinding gaat worden via een kabel onder mijn huis doortrekken. Ik ben een beetje klaar met alle wifi-ellende. Mijn advies: als je van plan bent de Squeezebox draadloos te gaan gebruiken: NIET KOPEN, tenzij je het leuk vindt om dagenlang connecties te herstellen of de gok wil wagen dat het met je netwerk gaat praten. Als je de Squeezebox bedraad kan aansluiten (ervan uitgaande dat dat geen problemen oplevert) is het een mooi apparaat dat je in staat stelt om vanuit je luisterpositie de juiste muziek te selecteren. In dat geval is het advies: kopen!
Schrijf een review

Datum: 15-11-2009
Door: RL001
Cijfer: 4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wat een drama. Heb het apparaat ruim een jaar geleden aangeschaft en gaf toen al problemen. Onlangs een netwerkschijf aangeschaft en het nog maar eens geprobeerd. Ervaring met de laatste updates: Logitech heeft het nog onbetrouwbaarder en gebruikersonvriendelijk gemaakt. Stabiliteit van Wifi ontvangst van zowel receiver als controller zijn slecht, dit terwijl MacBook, Imac en Tangent Quattro zonder problemen 24/7 stabiel op het netwerk zitten. Als test alle andere Wifi apparatuur uitgeschakeld, dit zonder resultaat. In de afgelopen dagen is de software minimaal 20 keer geupdated. Daarnaast is de accu binnen twee uur leeg. Ondertussen weer overgestapt naar mijn oude Roku. Vier jaar oud, maar werkt zonder problemen.
Schrijf een review

Datum: 29-10-2009
Door: go2go2
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na lang sukkelen met aansluiten van mp3 speler op installatie enhet aansluiten van mediaplayer ben ik overgegaan tot aankoop van de squeezebox duet. Een wereld gaat voor mij open. De slogan "free your music" is effectief van toepassing. Geen gerommel met cd-doosjes, geen gerommel met kabels,... Vanuit mijn zetel al mijn muziek in in mijn handpal. Perfect!
De installatie is niet zo eenvoudig. Ik had problemen met instellingen van firewall van windows. Na een paar uurtjes rommelen kreeg ik ineens connectie. Vraag mij niet wat ik juist gedaan heb. Ik hoop dat ik het niet snel weer moet doen. Maar het is mij gelukt.
Na de installatie is het alleen maar genieten. Het gebruiksgemak is echt geweldig. Je kan op alle mogelijke manieren muziek zoeken en afspelen. Super. Voorwaarde is wel dat je muziek goeg georganiseerd is. Met het juiste programma is dit niet zo moeilijk. Zelfs de vrouw die allergisch is aan alle nieuwe technologieën gebruikt de duet zonder problemen.
Internet-radio is een leuk extraatje.
Minpuntjes ? De installatie was toch wel even zoeken. Het draaiwieltje ziet er fragiel uit maar werkt wel goed. De afstand tot de server mag niet te groot zijn (bij mij ongeveer 15 meter). De batterij van de afstandbediening gaat geen uren mee.
Al bij al zeer tevreden van de aankoop.
Schrijf een review

Datum: 12-10-2009
Door: DeePee
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Aan het begin wat opstartprobleempjes, maar dat lag meer aan de router dan aan de squeezebox. Goed systeem wat voor de prijs een zeer goed geluid geeft. Ook draadloos werkt het allemaal prima. Installatie was geen probleem (wat ik wel veel teruglees bij anderen dat dit lastig is?).
Aanrader!
Schrijf een review

Datum: 11-10-2009
Door: kees1000
Cijfer: 4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
----------Update review, 11-10-2009-----------
na mijn eerdere review van 11-5-2009 waarin ik mijn ontevredenheid uitte over (de installatie) van dit product, ben ik blij te lezen dat ik niet de enige ben. Ook anderen concluderen dat je een expert op connectivitie gebied moet zijn om de Squeezebox Duet fatsoenlijk aan de praat te krijgen.

mijn verdere ervaringen na 11-5 was dat het apparaat het redelijk tot goed deed wat betreft afspelen van muziek (internetradio en muziek van harde schijf). Wat irritant is, de lange opstarttijd, 20 tot 30 seconden. Typische PC benadering, maar dit verwacht je niet van een consumenten electronics apparaat.

Heb intussen 2x een nieuwe firmware versie gekregen via automatische update, en dat was opniew een slechte ervaring. Ben benieuwd wat andere gebruikers voor ervaring met automatisch upgrade hebben. (je kunt de upgrade niet weigeren, had ik liefst wel gedaan omdat alles redelijk werkte)

Bij beide versie's is 3x tot 4x maal de software opnieuw gedownload (dus totaal 7x tot 8x). De laatste versie upgrade was afgelopen 2 weken, upgrade naar versie 7.4.r7790. Nadat de 4e download was voltooid, kon de controller de receiver niet meer vinden. De receiver herkende het netwerk niet meer (blauwe LED brandde op receiver). Na eindeloos aan en uitzetten en met settings te spelen, werkte het zaakje weer goed een aantal dagen. Weet echter niet wat er gebeurd is.

Vervolgens wil ik een paar dagen later internetradio luisteren, krijg ik weer een automatische download voor mijn kiezen waarna de controller mijn netwerk niet meer herkent. Ook weer eindeloos zoeken, zie ik dat mijn regio ineens naar Noord-Amerika is gegaan. Door de reseten naar factory settings werkt het weer.

Dus ik blijf bij mijn eerdere conclusie, een product alleen voor de experts en doorzetters onder ons

----------1e review, 11-5-2009----------
Squeezebox Duet gekocht en afwisselend in enkele dagen verdeeld over 3 weken de installatie doorlopen. Wat een DRAMA !!!

Een bloemlezing van dingen die niet werkten nadat de installatie procedure doorlopen is:

•Squeezenetwerk niet kunnen vinden
•Muziekserver niet kunnen vinden
•Kan Squeezebox (receiver) niet vinden
•De Squeezecenter (=server software) start niet op
•Vanuit Squeezecenter wordt de receiver en controller niet herkend
•Regematig nieuwe PIN code ingeven om receiver te herkennen
•Squeezebox controller komt niet uit het ‘Home’ menu

Nou ben ik technisch opgeleid, maar Logitech geeft zeer summiere informative over hoe Squeezebox Duet in je volledige network met settings in te passen. Dus als de installitie niet volgens boekje verloopt, zoek het dan maar lekker zelf uit lijken ze bij Logitech te zeggen. Via internetforums etc kom je gelukkig nog iets te weten.

Nadat ik uiteindelijk binnen mijn 11g network naar een ander kanaal ben geswitcht (van 6 naar 1) en nadat ik mijn modem/router opnieuw heb geinstalleerd, kreeg ik het zaakje aan de praat. Bloed, zweet, tranen en een hoop frustratie. Het werkt nu, ding doet wat het moet doen maar laat wel een hele vieze smaak achter.

Alleen voor de netwerk experts en doorzetters onder ons
Schrijf een review

Datum: 27-8-2009
Door: Jeroen19
Cijfer: 6,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb dit apparaat om naar internetradio te luisteren.
Het installeren lukte in het begin totaal niet. De receiver kreeg geen verbinding. Eindeloos forums aflezen, wat een gedoe. Heb geen verstand van netwerken en het leek uitzichtloos. Uiteindelijk lukte het om de software op de controller (afstandbediening) te updaten. Vanaf toen ging het goed.
Wat geweldig is, is het overweldigende aanbod van radiostations op Squeezenetwork (logitech portal voor radiostations). Groot pluspunt ook is dat je stations die niet staan vermeld toch kunt beluisteren door het webadres van de mediastraam in te vullen en op te slaan. Het geluid is gemiddeld redelijk goed - hangt natuurlijk ook af van je installatie en het station wat je beluistert. Kleine minpuntjes:
- duurt lang voorrat de controller opstart (lijkt wel een laptop!)
- om naar een ander favoriet station te schakelen moet je de controler er bij pakken en 3x door het menu klikken, wat mij betreft 2x te veel.
- artiest en liedje niet duidelijk te lezen, je moet echt de controller pakken en goed kijken
- geen goede zoekfunctie op Squeezenetwork
Schrijf een review

Datum: 20-8-2009
Door: Hemmes
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben over het algemeen tevreden over dit product.

De installatie- en updateprocedure liep eigenlijk vlekkeloos.

Het apparaat is een compleet zgn. IP device binnen je netwerk. Dat houdt in dat bij connectiviteitsproblemen er flink wat technische kennis nodig is om eea te troubleshooten. Dat maakt dit product wat minder geschikt voor de digibeet. De meegeleverde documentatie is dan gek genoeg weer simpel gehouden, dus wel gericht op de technisch minder ingevoerde gebruiker.

De bediening wijst zich grotendeels vanzelf, al is de responsiviteit van de controller niet altijd even hoog.

De stabiliteit van het product is nog niet geheel overtuigend. Problematisch is soms echter het gebrek aan veerkracht bij het systeem. Als bijvoorbeeld een eerder geselecteerde muziekbron niet meer aanwezig is, zal de controller eindeloos deze bron blijven benaderen. Daar kun je uitkomen met een bepaalde handeling, maar dat mag jezelf uitvinden.

Klankmatig is eea best op orde, mede gezien de prijs. Het klankbeeld is anders, maar niet noodzakelijkerwijs minder. Combinatie met een losse DAC(-Magic) geeft uitstekende resultaten.

Al met al zeker de moeite waard voor diegene die niet bang zijn voor een stukje computer- en netwerktechniek.
Schrijf een review

Datum: 19-6-2009
Door: Johan1974
Cijfer: 7,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik bezit zowel de Logitech Duet en een Squeezebox Classic. Naar aanleiding van de reacties hier, wil ik ook graag mijn ervaring delen.

De installatie van de Duet is op zich zeer eenvoudig, asl het werkt... Er is een probleem met de Duet speler (het zwartje kastje dat je aansluit op je versterker). Vrijwel alle problemen die hier genoemd worden zijn terug te voeren op een probleem met DHCP. Daardoor kan er geen juist IP adres worden toegekend door de router aan de Duet (oorzaak is de Duet). De Duet speler schakelt dan over op een IP adres uit de 169.-reeks en kan daardoor niet communiceren met de server op de PC of NAS, die meestal een IP adres hebben in de 192-reeks. Dit probleem is erkend door Logitech en ze proberen met iedere update van de firmware het probleem te verhelpen. Met de Suqeezebox Classic heb ik dit probleem nooit gehad.

De mogelijkheden van dit product zijn uitstekend. Zo is het ook mogelijk om klassieke stukken juist te ordenen en op te roepen. In combinatie met MusicIP kunnen dynamisch afspeellijsten worden gemaakt op basis van het huidige nummer of met 'moods'.

Het bedieningsgemak van de duet is uitstekend, maar krijgt een 8, omdat het LCD scherm t.o.v. andere muzieksystemen zoals Sonos wel een maatje groter had gemogen.

De software is degelijk en vertoont weinig tot geen storene fouten. De serversoftware laat zich probleemloos installeren onder XP, Vista en op de QNAP en Synology NAS (eigen ervaringen). De Controller is voldoende,maar het zwarte oppervlak krast makkelijk. Daarnaast ontstaat er na intensief gebruik speling op het batterijdeksel (valt er absoluut niet uit, maar dit mag wat meer solide zijn).

Mijn conclusie: Squeezebox Classic is het meest stabiele product en behalve met de meegeleverde infrarood afstandsbediening ook te bedienen met de Duet Controller, wat het gebruiksgemak aanzienlijk vergroot. Die combinatie is eigelijk de beste. Met de Duet speler kun je meer of minder geluk hebben. Ik zou een Duet set (speler, controller) er niet voor laten staan, zeker gezien de relatief lage prijs. Wil je meer zekerheid, koop dan een Squeezebox Classic, eventueel gecombineerd met een Duet Controller.
Schrijf een review

Datum: 8-6-2009
Door: Ron63
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Aan de hand van mijn eerdere vermelde opmerking, wil ik de DUET toch cijfers toekennen.
Gezien het feit de installatie niet helemaal vlekkeloos verliep is dit niet geheel te wijten aan de DUET, dus ken toch een ruime voldoende toe. (degelijkheid geef ik voordeel van de twijfel)

Verder is onze ervaring voor wat betreft het gebruik van de DUET, zowel voor het bedienen als het luisteren een zeer plezierige beleving.

Kortom: het is een mooi product met een uitstekende prijs/ kwaliteitsverhouding
Schrijf een review

Datum: 31-5-2009
Door: texelcabrio
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na de reviews geleze te hebben, ben ik toch overgegaan tot de aanschaf van dit apparaat. Je ziet zowel negatieve als positieve, dus ik was best gespannen wat mijn ervaringen zouden zijn. In een woord geweldig !
Software installeren op de computer, squeezebox aanzetten, computer selecteren en gaan ! Echt boven verwachting ! Wat mij betreft zeker een aanrader. Wat ook echt heel leuk is, is internetradio. Je kunt vanalles kiezen van genre tot land, onbegrensde mogelijkheden.
Ik heb naast dit apparaat ook een Netgear Readynas Duo gekocht. Op deze netwerkschijf is de benodigde software al geinstalleerd voor de Logitech Squeezebox, ook deze installatie ging super ! Mijn pc hoeft nu niet meer aan te staan om mijn MP3 verzameling af te kunnen spelen of om internetradio te luisteren, dit gaat nu rechtstreeks vanaf de ReadyNAS. Als je nog wat geld over hebt is de combinatie van de logitech met de Netgear echt een aanrader !
Schrijf een review

Datum: 11-5-2009
Door: kees 1234
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Squeezebox Duet afgelopen weekend draadloos geinstalleerd , en met succes. Ik heb de handleiding gevolgd die in PDF op de website staat van Logitech.Tot op heden werkt de Squeezebox Duet boven verwachting. Honderderden internet radiozenders, en al mijn muziek die op mijn computer staan haalt hij moeiteloos op.Zelfs de CD-hoesjes worden weer gegeven op de controller. De geluidskwaliteit is super (ligt natuurlijk ook aan je audio installatie en boxen).De controller is zeer overzichtelijk en makkelijk overal in huis te bedienen. Door het gemak van de Squeezebox Duet zal ik nu veel sneller naar muziek luisteren in mijn huiskamer en keuken. Voor mij een top apparaat.
Schrijf een review

Datum: 11-5-2009
Door: kees1000
Cijfer: 5,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Squeezebox Duet gekocht en afwisselend in enkele dagen verdeeld over 3 weken de installatie doorlopen. Wat een DRAMA !!!

Een bloemlezing van dingen die niet werkten nadat de installatie procedure doorlopen is:

•Squeezenetwerk niet kunnen vinden
•Muziekserver niet kunnen vinden
•Kan Squeezebox (receiver) niet vinden
•De Squeezecenter (=server software) start niet op
•Vanuit Squeezecenter wordt de receiver en controller niet herkend
•Regematig nieuwe PIN code ingeven om receiver te herkennen
•Squeezebox controller komt niet uit het ‘Home’ menu

Nou ben ik technisch opgeleid, maar Logitech geeft zeer summiere informative over hoe Squeezebox Duet in je volledige network met settings in te passen. Dus als de installitie niet volgens boekje verloopt, zoek het dan maar lekker zelf uit lijken ze bij Logitech te zeggen. Via internetforums etc kom je gelukkig nog iets te weten.

Nadat ik uiteindelijk binnen mijn 11g network naar een ander kanaal ben geswitcht (van 6 naar 1) en nadat ik mijn modem/router opnieuw heb geinstalleerd, kreeg ik het zaakje aan de praat. Bloed, zweet, tranen en een hoop frustratie. Het werkt nu, ding doet wat het moet doen maar laat wel een hele vieze smaak achter.

Alleen voor de netwerk experts en doorzetters onder ons
Schrijf een review

Datum: 5-3-2009
Door: Alagondar
Cijfer: 7,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben in bezit van de duet bijna een week. Zaterdag gekocht en gelijk begonnen met de installatie. Vanaf 14.00 tot 21.30 bezig geweest. De receiver (klein zwart kastje) kreeg geen verbinding. De volgende dag weer bezig geweest van 9.00 tot 14.00 en uiteindelijk was het mij gelukt. Nu moet ik toegeven dat ik weinig van netwerken afweet dus dat speelde een rol en ook hoe mijn netwerk is opgezet. Vanwege deze rompslomp ben ik genoodzaakt een laag cijfer te geven voor de installatie, een 4.

Een ander minpunt vind ik de beperkte levensduur van de li-ion batterij van de controller (afstandsbediening). Hij gaat bij mij 5 uur mee waarna hij weer 4 uur moet worden opgeladen. Misschien moet je de controller uit het laadstation halen, gebruiken en weer terug zetten in de lader. Zelf haal ik hem uit de lader en gebruik hem continu. Ik heb ook de helderheid terug gebracht en bij mij gaat de display uit na 10 seconden.

Al mijn muziek is opgeslagen in apple lossless formaat m.b.v. iTunes. Deze muziek klink heel goed. Wat mij het meest verbaasde was dat internet radio met 30kbps ook mooi klinkt. Wat ik jammer vond is dat Last.fm niet werkt in Nederland. Je kan wel aangeven welke muziek je speelt (scrobben) maar je kan geen muziek afspelen van last.fm. Andere muziekservices werken wel zoals Deezer en RadioTime. Je kan zelf ook radiostations toevoegen die je hebt gevonden op internet.

Ik vind de duet zo makkelijk en goed klinken dat ik zelfs overweeg om mijn cd speler te verkopen. Ik geef mezelf een jaar de tijd als na een jaar alles goed werkt ga ik over tot verkoop.
Schrijf een review

Datum: 1-3-2009
Door: CS1512
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Even gedubt of het de squeezebox classic of toch de duet zou worden. Toch gekozen voor de laatste vanwege de veelzijdige controller. Na 2 dagen absoluut geen spijt.
De squeezebox haalt zijn muziek van internet (via squeezenetwork) of van het thuis-netwerk. Het installeren van de benodigde software om de netwerkschijf (Qnap TS-109) te laten werken als squeezecenter kostte enige inspanning, maar dat is de squeezebox niet aan te rekenen.
Het installeren kost verder wat geduld, omdat de squeezebox en de controller zichzelf bijwerken, en de squeezecenter software de schijf moet scannen op muziek.

Muziek is af te spelen via een op de squeezebox aangesloten versterker. Geluid is prima, ook van flac's die via de netwerk kabel binnenkomen.

Het bijzondere is echter dat de controller, een soort groot uitgevallen afstandbediening met lcd-scherm, ook muziek kan afspelen. Naast een blikkerig speakertje heeft het nl ook een koptelefoonuitgang. De netwerk ontvangst is niet super, maar het werkt toch, ondanks dat er een verdieping afstand zit tussen de controller en het draadloze netwerk.
Wel valt op bij deze afspeelmogelijkheid dat het afspelen bij het einde van elk nummer even hapert.

Nog geen vastlopers gehad of weigerachtige bestandsformaten. Het grote aantal mogelijkheden maakt het een uitdagend en uiterst plezierig apparaat.
Schrijf een review

Datum: 27-2-2009
Door: sander75
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Dankzij dit dingetje ben ik mijn hele muziekcollectie aan het herontdekken - echt geweldig.

Wat de installatie betreft: dit was binnen een uurtje gepiept. Het aansluiten van de receiver en het laadstation behoeft natuurlijk geen verdere uitleg. Wat het koppelen aan het draadloos netwerk betreft, kan ik alleen maar onderschrijven wat al meer mensen gezegd hebben: een GOED signaal van je draadloos netwerk op de plek van je receiver en controller is wel van belang. Bij mij ging het eerst ook mis, maar na een beetje klooien met de antenne van mijn draadloze router waren connectieproblemen verleden tijd.

Over de installatie van de software kan ik niet oordelen: ik heb de Squeezebox Duet gekocht samen met een Synology NAS waar men de SqueezeCenter software al op geinstalleerd had. Het enige dat ik nog hoefde te doen was mijn mp3-collectie naar de NAS kopieren en het feest kon beginnen.

Dan de controller zelf: die ziet er gewoon leuk uit, met een mooi en duidelijk kleurenschermpje en is van degelijke kwaliteit. De bediening is gelukkig vrij intuitief, en het scrollwieltje werkt prima.

Maar goed, het belangrijkste is natuurlijk de communicatie met de server en die is gelukkig ook prima. Ondanks mijn uitgebreide muziekcollectie (nu ongeveer 50gb) gaat het scrollen door de artiesten/albums via de controller altijd snel en soepel. Ik heb ook al diverse internet-radiostations geprobeerd en ook die werken tot nu toe allemaal uitstekend.

Kortom: een tevreden klant. Uiteraard heb ik nog niet alle facetten van de Squeezebox of de bijbehorende software geprobeerd (zo is nog niet ieder album van zijn bijbehorende hoesje voorzien, dus dat moet ik bijvoorbeeld nog uitzoeken) maar over wat er tot nu toe staat kan ik alleen maar heel tevreden zijn.
Schrijf een review

Datum: 23-2-2009
Door: Harry16
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Zoals blijkt uit de aanvulling van WG van Excel is een goed draadloos netwerk van levensbelang voor de squeezebox. Ik ben van mening dat dit bij veel gebruikers dan ook het grootste probleem is en niet de squeezebox. Dit moest ik toch even kwijt. Zelf heb ik de squeezebox duet inmiddels ook een paar weken in gebruik en ik vindt het apparaat top. De installatie verliep ook prima, binnen een uur werkte het. De controller is ook zeer gebruikersvriendelijk, in combinatie met het schermpje je jouw favoriete muziek heel snel te vinden en af te spelen.
Ook de extra mogelijkheden zijn wel leuk. B.v. als fotolijstje (in te stellen via screensaver) of als Ipod. De oortelefoon werkt nog niet helemaal correct, maar dat komt wel goed met een update. Tot slot nog een tip. Ik zag sommige gebruikers mog werken met MP3's. Overweeg eens het afspelen van FLAC-bestanden. Het verschil tussen het afspelen van jouw muziek op een CD-speler en de squeezebox is dan, afhankelijk van welke DAC je gebruikt, nauwelijks tot niet waarnembaar. Voor het maken van FLAC-bestanden is gratis en legale software via het internet te downloaden.
Al met al ben ik een zeer tevreden gebruiker.
Schrijf een review

Datum: 19-2-2009
Door: WG van Exel
Cijfer: 6,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Update:

Aanvulling op mijn review van 10/02/2009:
Inmiddels heb ik alle schakels in de ketting wat ge-fine-tuned:
- driver netwerkkaart laatste update erop gezet;
- firmware van router naar laatste versie opgewaardeerd;
- met behulp van Network Stumbler uitgezocht wat de beste instellingen voor mijn router waren. Hierbij bleek dat er op de plaats van mijn Squeezebox receiver wel 15 draadloze netwerken binnen bereik waren. Een daarvan zat op hetzelfde kanaal als mijn router. Dus heb ik het kanaal op mijn router aangepast naar een vrij kanaal. Ook de positie van de antennes op de router bleek van invloed op de sterkte van het signaal. Er wordt altijd geadviseerd om die alledrie recht naar boven te richten, maar ik kreeg het sterkste signaal bij mijn receiver als ik de middelste recht omhoog zette, en de buitenste allebei horizontaal. Scheelde weer 3% signaal en een iets betere signaal/ruisverhouding.

Na deze aanpassingen speelt de Duet prima, geen haperingen of wegvallende verbindingen meer.


------------------1e review, dd.10-2-2009-------------------
Het idee achter de Duet is goed. Overal in huis naar je muziek kunnen luisteren. Zowel muziek op je computer, als internetradio. En dan ook nog eens de hoesafbeeldingen op de afstandsbediening zichtbaar. Tot zover de theorie.

In eerste instantie leek het allemaal soepeltjes te installeren, en had ik binnen een half uur muziek via de Duet. Maar dat was na het 2e liedje alweer afgelopen. Verbindingsproblemen, softwareproblemen, tot waanzin drijvende lusfouten. Uiteindelijk heb ik de heleboel verwijderd en opnieuw geinstalleerd. En sinsdien werkte het weer goed.

En toen verscheen er een software-update voor de controller, die automatisch wordt gemeld en je dus ook MOET nemen. En die werd niet goed binnengehaald, mislukte telkens. Mailtje naar Logitech gestuurd. Kreeg snel antwoord: alles helemaal resetten (en dus weer opnieuw instellen), en daarna update binnenhalen. Dit gedaan, maar dat werkte dus ook weer niet. Na van alles uitgeprobeerd te hebben, heb ik via een eigen bedacht truukje uiteindelijk de update wèl binnengekregen (de controller op muziekbron SqueezeNetwerk zetten, en dan pas binnenhalen).

Ook de software is (nog steeds) erg buggy en onvoorspelbaar.

Mijn conclusie: àls het werkt is het een mooi systeem. Maar het kost enorm veel inspanning en investering in tijd om het aan de praat te krijgen en houden. En dat hoort niet bij een consumenten-apparaat. Ik krijg er een beetje een Vista-gevoel bij, oftewel: nog niet uitontwikkeld, maar al wel op de markt gegooid. En dat is erg jammer.
Verder moet je een behoorlijk technische achtergrond hebben wil je er enigszins mee om kunnen gaan. Begin er anders zeker niet aan!
Schrijf een review

Datum: 20-1-2009
Door: Casagrande
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wat een fantastisch apparaat! Toegegeven, vooral in het begin waren er wat tot wanhoop drijvende connectieproblemen. Maar nu alles al een tijdje naar behoren werkt, Overheerst het gebruiksgemak en de geluidskwaliteit.

Ik heb nooit problemen gehad met haperende streams. De vroege problemen waren altijd dat er helemaal geen verbinding tot stand kwam (of tussen de controller en de receiver, maar meestal tussen Squeezecenter en de receiver). Mijn ervaring met de helpdesk is dat ze weliswaar goed bereikbaar zijn en veel tijd aan je besteden, maar dat het moeilijk is om tot goede oplossingen te komen.

In de eerste maand heb ik gebruik gemaakt van het gratis MP3Tunes abonnement via Squeezenetwork. Dit was op zich ideaal (computer hoeft niet aan), maar de mogelijkheden en het gemak van Squeezecenter zijn toch wat beter. Ik ben dan ook 'van plan' om een keer een NAS schijf te kopen waarop Squeezecenter geïnstalleerd kan worden. Zo'n harde schijf kan dan ook onafhankelijk van een PC aan de receiver worden gekoppeld.

Maar eerst wil ik me eens gaan verdiepen in de plugins voor Squeezecenter en de applets voor de controller.

Bij degelijkheid heb ik slechts een 8 gegeven omdat het heel af en toe nog wel eens lastig is om verbinding te krijgen. Maar ik hou rekening met de mogelijkheid dat ikzelf iets nog niet helemaal door heb. Aan de andere kant mag je toch verwachten dat zodra alles ingeschakeld is en Squeezecenter draait, de boel toch ALTIJD zou moeten werken. Nogmaals: tegenwoordig werkt het vrijwel altijd.
Schrijf een review

Datum: 12-1-2009
Door: Eriktex
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb vorige week de Duet ontvangen. Ik was wat huiverig voor de installatie omdat ik geen echte computerfreak ben en zeker met netwerken heb ik altijd wat problemen.

Echer, binnen een uur werkte alles prima! Zolang je maar de naam en hexadecimale code van je router bij de hand hebt gaat het prima. Internetradio werkt zonder dat de computer aanstaat en als die wel aanstaat kan ik mijn hele MP3 collectie afspelen...fantastisch!

Geluid is goed, soms moet de internetradio even bufferen maar dit gebeurt gelukkig niet al te vaak.

Ik heb waarschijnlijk nog maar de helft van alle mogelijkheden uitgeprobeerd, dus het zal alleen maar leuker worden. Zo ontdekte ik gisteren de NPS radiozender genaamd Top2000 - zo houd je die decembersfeer het hele jaar vast (als je dat leuk vindt tenminste) en zonder irritante reclameblokken.

Erik

Schrijf een review

Datum: 4-1-2009
Door: caspar sanitz
Cijfer: 2,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
ik kreeg de sb duet voor kerst. mijn hele kerstvakantie is hierdoor verpest.
de hardware is geweldig goed, maar de software ie hopeloos slecht.
het systeem is als volgt samengesteld:
1. controller (de afstandbediening maar tevens apart te gebruiken door middel van een koptelefoonaansluiting bovenop en een heel klein speakertje achterop.) draadloos en zijn eigen software, die je handmatig moet updaten
2. de box (het kastje dat je aansluit op je versterker)je zou moeten kunnen kiezen tussen draadloos en ethernet, maar bij mij heeft de box voorkeur voor wifi en krijg ik
ook de keuze niet om ethernet te kiezen. update zijn eigen software automatisch.
3. het programma squeezecenter dat je moet downloaden (40 M) en moet installeren op je computer.

ik zou niet weten welke software het brakst is, maar in de 18 dagen dat ik de duet heb heeft hij maar een paar keer goed gewerkt. en dat zal - vermoed ik - door de software komen.

als het een keertje allemaal goed werkt is het een prima ding, alleen de bediening met het ronde wieltje is soms hinderlijk vertraagd (ook software) en zelfs het insteken van de koptelefoon werkt soms niet. dan blijft het speakertje doorspelen en op de koptelefoon hoor je niets. kennelijk dus ook softwarematig geschakeld.

ik zou mensen aanraden te wachten met de aankoop van dit produkt tot de software goed is.
Schrijf een review

Datum: 26-12-2008
Door: Niels Jeuring
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Op kerstavond ontvangen, tot mijn verbazing binnen een uur alles werkend(omdat ik onhandig ben had ik dit niet zo snel verwacht). Het leek een leuk apparaat .... totdat de cradle van mijn controller door een productiefout (zie de commentaren op verschillende internetfora) geen stroomtoevoer geeft doordat de contactpunten niet juist zijn bevestigd! Dit is tijdelijk op te lossen door een klein bolletje aluminiumfolie aan een van de contactpunten onder de controller te bevestigen. Zeer snelle respons van de helpdesk van Logitech (nl binnen 24 uur en dat op tweede Kerstdag). Respons is echter zeer onbevredigend, namelijk dat Logitech niet apart kosteloos een cradle kan/wil leveren en ik het maar met mijn leverancier moet zien op te lossen. Dat terwijl er op het internet meerdere discussies de ronde doen over consumenten met hetzelfde probleem. Voor mij geen Logitech meer, apparaat gaat terug naar de leverancier!
Schrijf een review

Datum: 26-11-2008
Door: menace43
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Squeezebox Duet van Logitech is een geweldig apparaat en ik heb er al minimaal een maand heel veel plezier van. Goed geluid, mooie afstandbediening en het kastje valt amper op in de woonkamer omdat het zo klein is.

Het klopt dat je voor de installatie een beetje technisch moet zijn, maar met behulp van de handleiding, internet en wat grasduinen door de instellingen heb je 'm zo aan de praat. Dus wat dat betreft wel jammer dat de vorige reviewer het apparaat zo slecht beoordeeld heeft, want dat verdient de Duet niet. Lees er ook maar alle reviews op internet op na, er zijn weinig negatieve ervaringen.

De software (het Squeezecenter programma) draait op mijn homeserver en die staat in principe altijd aan, dus er hoeft geen andere pc aan te staan.

Verder is het browsen door je eigen muziekcollectie erg prettig vanwege de albumafbeeldingen en het scrollwiel en als je wilt, kan je een hele trits aan internet radiostations afspelen. En met de afstandbediening kan je ook nog deels het volume van je versterker regelen, erg handig.

Kortom, een erg tevreden gebruiker!
Schrijf een review

Datum: 28-9-2008
Door: Pascal8
Cijfer: 5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Veel goede recenties gelezen over dit apparaat. Dus dacht ik dat dit de oplossing voor mij zou zijn. Maar helaas, na bijna 4 weken heb ik het apparaat nog steeds niet werkend. Het lukt niet om de verbinding in de lucht te houden. De controller ziet regelmatig de reciever niet.

Al dagen aan het mailen met Logitech support maar daar hoef je dus ook echt geen technische hoogstandjes van te verwachten. Wat een prutsers.

Verder is het een ingewikkeld gebeuren, extra software voor op de pc, onduidelijke handleiding. Je moet echt wel flink verstand hebben van techniek anders kom je er niet uit.

De controller is best een mooi ding alleen voelt de draaiknop (die je veel gebruikt) wel heel goedkoop aan en werkt deze ook niet prettig.

Koop voor 400 euro a.u.b. wat leuks, maar dit appaarat is het zeker niet waard!
Schrijf een review

Datum: 29-8-2008
Door: wimski99
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Geweldig apparaat! Binnen een half uur aangesloten en een paar radiostations toegevoegd, Bediening kan vanaf de uitgebreide afstandsbediening, maar ook gewoon via internet als je achter je computer zit... handig!!
Minpuntje is dat er alleen een RCA-kabel bij zit met 2x tulp-plug. Handg als je eea aansluit op je hifi-installatie maar ik wil het zo minimaal mogelijk houden en ik heb 'm aangesloten op een paar actieve luidspeakers van JBL en deze set heeft een mini-jack als ingang. Maar goed zo'n kabeltje is voor rond de 5 euro wel te koop.
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de Logitech Squeezebox Duet
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Logitech media spelers
Logitech Squeezebox Duet
v.a € 0,00
Gebruikers: 7,3
Logitech Squeezebox Classic
v.a € 0,00
Gebruikers: 9,0
Logitech Squeezebox Touch
v.a € 0,00
Gebruikers: 8,2
Er zijn geen actuele Media spelers van Logitech beoordeeld door gebruikers. Check de ranglijst van Media spelers voor beoordelingen van andere merken.
Er is niet genoeg data van Media spelers van Logitech voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Media spelers voor analyses van andere merken.
Er zijn geen actuele Media spelers van Logitech getest door experts. Check de ranglijst van Media spelers voor beoordelingen van andere merken.