Volg ons op

  • Kaarten: europa
  • Afmetingen scherm : 4,3 inch

"Hoe zijn de ervaringen met de Garmin Zumo 660?"

Gebruikers 6,2 (53 testen) - De meningen zijn verdeeld maar per saldo zijn eerdere kopers niet echt tevreden over de Garmin Zumo 660. Als je twijfelt zou je het overzicht van Navigatiesystemen kunnen raadplegen voor een betere Navigatiesysteem.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(8) | van 8.6 t/m 10

Goed
(11) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(13) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(10) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(11) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (12) | Top (8) | Goed (11) | Oké (13) | Tja (10) | Nee (11)

Datum: 18-10-2014
Door: Anoniem
Cijfer: 5
In bezit: Een paar dagen
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Geen.
Zwakke punten:
Downloaden van updates nieuwe map leidt alijd tot gezeur en werkt niet of slecht. Daarbij is klantenservice slecht te bereiken of niet in staat om te helpen....
Aanrader: Nee
Commentaar:
Zie hierboven.

Schrijf een review

Datum: 21-12-2013
Door: Anoniem
Cijfer: 4
In bezit: 1-2 jaar
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Geen.
Zwakke punten:
Te veel is op te noemen.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Heb zelfs een dagcursus gevolgd bij Garmin in Evere (Brussel). Daar lachte men gewoon alle kritiek weg, hoewel ze het probleem zelf niet konden oplossen of verklaren.

Schrijf een review

Datum: 15-8-2013
Door: Speedy
Cijfer: 6
In bezit: meer dan 2 jaar
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Routes plannen op je PC.
Zwakke punten:
Heel wat. Bij 360° bochten loopt hij steeds na en krijgt men steeds maar "omkeren". Geregeld straten aangeven die er totaal niet zijn of geweest zijn. Satellietontvangst in tunnels slechter dan TomTom. De lila gekleurde te rijden route is veel te breed en overlapt geregeld 2-3 straten.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Ik rijd vooral bergwegen: Zwarte Woud, Alpen, e.d. niets dan problemen en haperingen tijdens het rijden van een voorgeprogrammeerde route.

Schrijf een review

Datum: 13-8-2013
Door: romano
Cijfer: 9
In bezit: meer dan 2 jaar
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Makkelijk in de bediening; goed afleesbaar scherm; goed te koppelen met telefoon en headset; vind snel de satellieten, zelfs bij gebruik in de auto.
Zwakke punten:
Als ik een nadeel moet geven: dure updates.
Aanrader: Ja
Commentaar:
Duizenden kilometers gebruikt op de motor en duizenden kilometers in de auto. Nooit problemen mee gehad. Ik had er een Nederlandse gebruiksaanwijzing bij. Snap de vele negatieve reacties niet.

Schrijf een review

Datum: 20-12-2012
Door: bmw k1200lt en 535TDI
Cijfer: 5
In bezit: meer dan 2 jaar
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Te weinig om op te noemen.
Zwakke punten:
Te veel om op te noemen.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Witte vlekken op de kaart, je af willen laten slaan op plaatsen waar het niet mag en levensgevaarlijk is. Zeer lange update tijd en meestal werkt het pas na 2 of meer dezelfde updates, laat je ondanks de instellingen toch omrijden of afslaan en de snelweg weer op rijden, te veel om op te noemen geef mij de TomTom maar .

Schrijf een review

Datum: 18-10-2012
Door: have-it
Cijfer: 4
In bezit: 2-3 maanden
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Geen.
Zwakke punten:
Veel, in overvloed.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Op vakantie Zumo 660 route geladen, loop na 10 min vast en niet meer op te starten. Batterij eruit, aangezet, route herberekenend: via Rusland naar Italië, shit wat een ellende. Geluid via Bluetooth slecht en te zacht. Met een klein beetje zon op het scherm zie je niets, omdat de kaarten bijna geen kleur bezitten en ook niet is in te stellen. Prul van honderden euro´s, de 550 die ik had was veel beter, jammer dat ik die niet meer heb.

Schrijf een review

Datum: 31-3-2012
Door: haske58
Cijfer: 4
In bezit: Twee weken
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Alleen nadelen; niet aan de gang te krijgen.
Zwakke punten:
Geen Ned. handleiding; klepje van Batt iedere keer eraf; geen hulplijn; codes zijn verkeerd of niet aanwezig; dagen online werk! Je krijgt het ding thuis en zoek het maar uit. Compleet onduidelijke werkwijze. Routeprogramma?? nooit gezien.
Aanrader: Nee
Commentaar:
Douwnloaden duurt uuuuren! en dan vind je nog niks terug. Sd-kaart wordt niet gevonden. Kortom de mijne gaat spm retour naar Wehkamp.

Schrijf een review

Datum: 30-6-2014
Door: Leptonnl
Cijfer: 3,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Tot op heden een droef ding. De aanwijzing op de snelweg is een fuchsiarode lijn op de rode snelweg. Ra Ra waar moet je heen. Hij heeft geen mogelijkheid tot verkeersmelding en daarnaast heb ik nog niet kunnen vinden hoe ik het ding laat zeggen welke kant je op moet. Op de motor is dat geen punt, want dan hoor je toch niets, maar in de auto lastig.
Schrijf een review

Datum: 22-6-2014
Door: glas39
Cijfer: 7,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Gebruik hem haast dagelijks auto en op de motor ik heb hem Quispel gekocht in 2009 en hij brengt mijn waar ik wezen moet
Schrijf een review

Datum: 12-6-2014
Door: Hans 45 Nijmegen
Cijfer: 2,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mijn advies. DE 660 NIET KOPEN.

Doe je het toch dan veel succes met alle storingen en uitval die je zal gaan krijgen.

Mijn eerste 660 kocht ik mei 2013. Deze gaf meteen problemen. Viel spontaan uit tijdens het rijden, geluidsweergave bij navigatie viel uit, problemen met de mp3 speler, Als je opstarte kreeg je steeds hetzelfde nummer te horen, of je kreeg, heel apart Duits gesproken boeken te horen... en bij navigatie werd een groen gekleurd scherm zonder straten zichtbaar. Kortom grote ergernis.

Welnu de eerste 660 werd door Garmin na 3 weken geruild voor een 2e 660. Die had dezelfde problemen als de eerste. Die tweede is geruild voor een derde 660. En ja hoor weer dezelfde problemen als de voorgangers.

Nu heeft Garmin die 660 geruild voor een 590 en ben ik gelukkig van die 660 af.

Ik heb het idee gezien de vele negatieve reacties op de 660 dat dit voor Garmin een totaal mislukt apparaat is. Een paar doen het goed maar velen hebben klachten. Ik had het geluk dat Garmin mijn 660 wilde ruilen voor een 590.

En die 590 heb ik nu 2 dagen. Dus even afwachten maar tot nu toe zonder storingen.

En jongens wat is die 590 vergeleken met de 660 een verbetering. Echt mijn indruk tot nu toe: het is een aanrader.

Dan als pluspunt. In het contact met Garmin zijn de garantie claims vlot en zakelijk afgewerkt. Ook de upgrade door Garmin naar een 590 ging zonder verdere discussie. Dus de service naar mij toe was goed te noemen.
Schrijf een review

Datum: 3-6-2014
Door: Steffen
Cijfer: 6,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Garmin 660 heb ik nu 4 jaar in bezit waarbij ik hem alleen tijdens vakanties heb gebruikt. Op het navigatiesysteem heb ik niet veel aan te merken, maar de duurzaamheid is ver te zoeken. De voedingskabel richting de accu is een heel dun kabeltje die spontaan is gebroken. Nu is dat niet zo heel erg, maar tijdens de vakantie komt dat niet zo heel goed uit. Sinds vorige week kan de Garmin geen satellieten meer lokaliseren. Waarschijnlijk is de interne antenne nu stuk (probleem dat vaker voorkomt zoals ik op internet lees). Ik hoor ook wat los zitten in het navigatiesysteem als ik het heen en weer beweeg. Op het navigatiesysteem zelf heb ik niet zoveel op aan te merken, maar de kwaliteit vind ik niet heel goed.
Schrijf een review

Datum: 7-7-2013
Door: basvanderham
Cijfer: 6,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Afgelopen vakantie de garmin weer ingezet om onbekend terrein voor ons wat makkelijker berijdbaar te maken. Zoals eerder aangegeven blijft de zumo een bijzonder apparaat met kuren die je voor deze aanschafprijs niet zou verwachten. Routes die gevonden worden blijken telkens weer aangepast te worden onder het rijden door kreten als "maak een U bocht" of "keer om". Ook het ingeven van adressen blijkt niet zonder problemen. Ik begrijp best dat buitenlandse naamgeving lastig is maar dat ik telkens naar een ander land geleid wordt is toch vreemd. Ik geef toe dat als een plaats eenmaal gevonden is en bij het herkiezen via recent gevonden wordt geselecteerd, ik probleemloos op die locatie arriveer. Bij geïmporteerde routes ligt dit anders. Normaal wordt die op basis van de geïnstalleerde kaarten herrekend zodat de wegen weer kloppen, zo niet met de door mij gemaakte routes. Dit leidt er toe dat ik om de 2 seconden op OK moet drukken waardoor er van ontspannen rijden geen sprake meer is. Ook vervelend is de melding in een wat langere tunnel dat de satelliet ontvangst weggevallen is. Ook hier weer overbodig en ik moet weer ok OK drukken om de kaart/route terug te krijgen. Zouden de makers van dit apparaat zelf wel eens met dit ding rondrijden?
Schrijf een review

Datum: 21-6-2013
Door: duc696
Cijfer: 5,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Zumo 660 LTU nu ruim een jaar in bezit ruim 6000km mee gereden.
Div problemen mee ondervonden.
Soms valt de bluetooth verbinding zomaar weg en komt pas weer terug als je het apparaat opnieuw opstart.
Gesproken aanwijzingen komen regelmatig pas als je de kruising of straat al voorbij bent.
Als je tijdens een route b.v. een benzine pomp wil zoeken laat ie je div malen ergens in de rondte rijden, vaak kom je dan niet bij de pomp of je komt op een plek waar ooit een pomp heeft gestaan.
Routes maken met de zumo zelf is erg omslachtig.
Als je een route gaat rijden waarbij start en finish bij elkaar liggen komt hij er helemaal niet uit en laat hij je steeds in de rondte rijden.
Soms als je een route rijdt moet je ineens een afslag nemen van de rijksweg af,,,,en dan de eerste oprit er weer op.
Op de functie snelweg vermijden kom je regelmatig op een wegdeel wat fietspad is of afgesloten voor motors.
Met het programma Basecamp is het erg moeilijk om een route te maken,,gemakshalve gebruik in Tyre omdat dat veel eenvoudiger werkt.
Erg vervelend is dat elke keer dat je een route wil laden het batterijdekseltje er af moet.
Het scherm is redelijk afleesbaar in de zon.
De beeldopbouw ziet er wat goedkoop uit vooral het roze lijntje dat de route aangeeft.
Al met al had ik toch wel andere verwachtingen van de zumo660 en heb ik spijt van de aankoop.
Schrijf een review

Datum: 23-12-2012
Door: Thyras
Cijfer: 6,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
In september 2012 een zumo 660 met lifetime update gekocht. Gelukkig bij een dealer want de wekenlange ergernis met dit apparaat zijn onvoorstelbaar. De handleiding voor het apparaat is ruim voldoende echter voor het updaten van de kaarten is er maar een opmerking:"grote schande voor zo'n duur apparaat".
Na de eerste kaart update waren alle kaarten verdwenen van het apparaat. Via de dealer(die hierop ook geen antwoord had) terug gestuurd. Nieuw apparaat. Bij het updaten helaas weer hetzelfde. De helpdesk is welliswaar gratis echter je wordt niet echt geholpen; dus ook dit grote schande. Weer naar de dealer. Deze contact opgenomen met Garmin Nederland. Na dagen gekluns (probeer dit eens of dat!!!) kwam uiteindelijk de aap uit de mouw; Garmin Nederland gaf schoorvoetend toe dat de update software niet goed werkte.
De oplossing was uiteindelijk dat je bij het bijwerken van de kaarten, deze eerst op de computer moet downloaden en dan pas appart op de zumo 660 downloaden.Doe je het gelijktijdig dan staat er niets meer op en wordt het apparaat zelfs niet meer herkend. Alle lof voor de dealer van BMW die veel werk heeft verzet in deze; hulp van de garmin helpdesk is beschamend slecht en je komt er echt niet verder mee.
Schrijf een review

Datum: 19-8-2012
Door: Hilterman
Cijfer: 5,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mijn Garmin 660 heeft kennelijk software problemen.
De gesproken aanwijzingen voor afslaan etc komen steevast te laat. Op het scherm verschijnen de instructies wel op tijd.
Voortdurend het scherm in de gaten houden gaat ten koste van de verkeersveiligheid.
Dat was een van de redenen voor mij om navigatie aan te schaffen.
Halfords vindt dat er is niets mis is met het toestel.
De importeur geeft niet eens antwoord op mijn klachten.
Deze arrogantie is voor mij een reden nooit meer iets van Garmin aan te schaffen.
Ik heb inmiddels een Tom Tom Urban Rider Pro die voor veel minder geld precies doet wat ik er van verwacht.
Schrijf een review

Datum: 2-7-2012
Door: R1200GS
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Het is vaak zo met geavanceerde elektronica. Heel veel mensen begrijpen het niet of interpreteren het verkeerd.
Als je alles goed leest en je besteed er vooraf enige aandacht aan, gaat het vaak een stuk beter. Die mensen die er moeite mee hebben, zeiken dit bijzonder goede apparaat resoluut af en kunnen maar beter een TomTommetje aanschaffen of iets bij Bart Smit.
Alles aan dit toestel functioneert perfect. Extra motorkaart, Onroute 1001 motorroutes, flitspalen. Doet gewoon zijn werk.
Schrijf een review

Datum: 24-4-2012
Door: bollenc
Cijfer: 3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb zaterdag 21/4/12 een nieuw toestel aangekocht.
Het toestel is nog niet mee op de motor geweest, maar wel thuis wat mee aan't spelen geweest. De problemen die ik tot nu toe ondervind zijn : - HEEEEEL dikwijls het niet herkennen van de micro sd kaart. Een paar keer aan en uit zetten en/of de batterij verwijderen zorgt er op den duur voor dat het kaartje herkent word. Toch kan het bij de volgende opstart weer zijn dat het kaartje niet gevonden word. - Bij het inladen van routes is het ook gebeurt dat het toestel blijft hangen op 99%. Uitzetten en opnieuw opstarten is geen optie het probleem blijft zich namelijk herhalen tot de batterij eens verwijderd is. - Wanneer je een pakket routes via mapsource naar het toestel zend is de kans groot dat hij tijdens het opstarten uitvalt.
Dit zijn enkel de problemen tot nu toe vastgesteld, ben benieuwd wat dit gaat geven op de motor.

Het ontwerp van dit toestel is ook zeer onhandig. Mensen die zoals ik gewoon zijn om met de 550 te werken zullen dit beamen. Je moet telkens het batterij deksel los prutsen om het toestel aan de pc of aan de netstroom te hangen. Ook moet het klepje dan weer terug gesloten worden om het toestel terug normaal op te starten.

conclusie : Dure prul!!!
Schrijf een review

Datum: 18-4-2012
Door: Zumo 660
Cijfer: 6,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ter aanvulling op mijn eerdere reviews: Het blijft tobben, ook met het vervangingsapparaat. Bij starten moet het systeem 3 namelijk verbindingen maken: Met de telefoon (bluetooth), met de headset (bluetooth) en met de SD kaart in het apparaat (MP3 muziek bestanden). Met 1 van de drie gaat het altijd mis: Of geen / slecht geluid, of geen telefoon, of geen muziek. Eindconclusie: Garmin heeft een onafgemaakt systeem op de markt gebracht.
Schrijf een review

Datum: 31-3-2012
Door: Hans optimist
Cijfer: 2,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
geen Ned. handleiding, klepje van Batt, moet iedere keer eraf, geen gratis bereikbare hulplijn, code,s zijn verkeerd of niet aanwezig, dagen online werk! je krijgt het ding thuis en zoek het maar uit. compleet onduidelijke werkwijze. route programma ??nooit gezien. dvd code werkt niet.

downloaden duurt uren! en dan vind je nog niks terug, je weet dus niet wat je update? sd. kaart wordt niet gevonden. kortom de mijne gaat s.p.m. retour naar Wehkamp. geluid is ronduit slecht.
alles Engelstalig?! dure troep.
Schrijf een review

Datum: 11-3-2012
Door: Garmin Zumo 660
Cijfer: 6,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Van Garmin zelf niets meer vernomen, maar door tussenkomst van de dealer een nieuw systeem gekregen. Dat lijkt vooralsnog wel goed te werken.
Schrijf een review

Datum: 6-12-2011
Door: bh52
Cijfer: 5,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Voor hen die ook tobben met het lifetimeupdate programma. Als je de file gmapprom.img van de garmin verwijderd en daarna de mapupdate uitvoerd dan werkt het wel. Het lijkt er op dat het interne geheugen gewoon te krap is om de update uit te kunnen voeren. Helaas is garmin dan niet in staat om het systeem een begrijpelijke melding op het scherm te laten genereren. Bij mij kwam steeds de melding 'error probeer opnieuw' en als het niet lukt bel de service desk. Ik heb die ook gecontact maar die kwamen niet verder dan de standaard procedure, files opsturen alles verwijderen en helemaal opnieuw beginnen. Echte technische kennis is daar helaas ook niet aanwezig, jammer.
vriendelijke groet,
Bas
Schrijf een review

Datum: 2-12-2011
Door: polleke123
Cijfer: 8,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wat een gezemel over de gebruiks aanwijzing. Even google en direct een pdf file van 90 bladzijden hoe hij werkt. Prima apparaat die prima werkt. Herberekend geen route als je deze functie op handmatig zet. Instellen is altijd lastig maar daarom kan hij ook zoveel.
Schrijf een review

Datum: 15-11-2011
Door: Kraasj
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
heren en dames GPS-ers,
Zumo660 is een prachtig apparaat. Hij doet z'n werk perfect, zowel in de auto als op de motor. Zowel in binnen als buitenland ermee gereden. Voorgeprogrammeerde routes, aangeleverde routes, zelf ter plekke gemaakte routes, de ZUMO660 slikt ze allemaal en goed!!!
Maar wat een kut handleiding om wegwijs te worden in het eerste gebruik. Koop je apparaat bij Notter! `Daar hebben ze er verstand van, maar het is wel diep triest dat je met een algemeen beschaafd IQ niet door de normale instelling van het ontgrendelen van aangeleverde en bijgekochte landkaarten heen komt. Daar laat Garmin een duidelijke steek vallen.
Zou echter ondanks dit ongemak 'm zo weer adviseren. Dus, Garmin, doe wat aan je 'Apple' simpele en heldere instructies en je bent perfect.
Schrijf een review

Datum: 25-10-2011
Door: JanDeZoeker
Cijfer: 2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wat een ellende.. Een dure miskoop! Nog niet gekeken naar de ongeteste software(beta)versies en de vele Youtube filmpjes die je door moet ploeteren, is het apparaat al voor service teruggeweest en maar gelijk vervangen. Moet ik weer al die installaties door, met alle ellende van dien omdat bv. lifetime update AAN HET APPARAAT gekoppeld is!
Schrijf een review

Datum: 7-10-2011
Door: adtje
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Zumo 660 is een redelijk goed apparaat. Na veel worstelen heb ik hem zover dat hij redelijk handtam is.
Echter aan de kaarten van Navteq mankeert nog wel eens het een en ander.
Plaatsen op het eiland Kefalonia Griekenland staan er niet op of zijn verkeerd gespeld. Hotels die aangegeven zijn maar helemaal niet bestaan.
Zoek maar eens Spaklerweg nr 52 in Amsterdam dan kom je bij McDonalds en de Gamma uit terwijl ik bij een kantoorgebouw moest zijn.Het verschil is 1.5 Km.
Het vreemde aan dit alles is, dat je eerst een gedegen opleiding moet volgen om enigszins met de Zumo 660 om te kunnen gaan en op die manier alle "in en outs" leert kennen.Handleidingen en ondersteuningen vanuit Garmin zijn zeer onder de maat. Bij dit apparaat moet je iemand hebben die je daarin wegwijs maakt. Er zijn te veel dingen die je moet weten.
Schrijf een review

Datum: 23-9-2011
Door: Suzuki GS 500
Cijfer: 8,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Uitstekend apparaat!. Doet precies wat je zegt. Makkelijk op to date te houden. Heb het gevoel dat hij bij elke update beter wordt. Gebruik de Zumo 660 sinds dit voorjaar. Daarvoor een Urban rider, maar de Zumo steekt er wat betreft mogelijkheden met kop en schouders boven uit. Makkelijk routes plannen, invoeren en rijden maar. Voor mij niets anders.
Schrijf een review

Datum: 13-9-2011
Door: Arnold-gsxr1300
Cijfer: 6,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb kort na de introductie een 660 gekocht. Nog nooit probleemlooos een route kunnen rijden. Routes gemaakt in Onroute of Mapsource, maakt niet uit, bij de overdracht vinden er kennelijk veranderingen plaats. Enkele weken geleden voor 89 euro lifetime update aangeschaft. Prijs ok, kaarten niet, er ontbreken zelfs hele stukken waardoor er witte vlekken zichtbaar zijn. Ook de firmware geupdate en dat is het slechtste wat ik had kunnen doen. De ingeladen route is niet op de weg zichtbaar, de motorfiets rijd naast de weg en ga zo maar door. Voor dat geld mag je toch iets anders verwachten. Terug naar Waypoint om de problemen na te laten kijken en indien mogelijk te laten herstellen.
Schrijf een review

Datum: 12-8-2011
Door: Maggie Extreme Zantstorm
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben erg blij met mijn 660!
In eerste instantie was ik enigzins afgeschrikt door de negatieve reviews. Toch heb ik voor de 660 gekozen, na eerder de 550 te hebben gehad.
Over de 550 was ik ook erg tevreden. Een voordeel van de 660 is dat je nu 1000 ipv 500 waypoints kunt opvoeren, stereo geluid, en nog wat andere belangrijke zaken.
Voordeel van Garmin ZUMO tov van TomTom is volgens mij dat hij geheel gericht is op motorrijders. OSM maps kunnen worden ingelezen, waardoor je van Nederland tot aan Mongolie (zie margreetzant.nl) subliem gebruik van deze navigatie kunt maken!!
Wbt de negatieve review: ik vermoed dat dit puur en alleen te maken heeft met NIET WETEN hoe de Zumo te gebruiken.
TIP: boek een afspraak met de GPS Expert!! (gps-expert.nl) Middels een cursus of gewoon hulp aan huis, in den lande of telefonisch leer je je ZUMO goed kennen, goed gebruiken en heb je er veel meer plezier van!! Ik ben 2x door de heren van GPS expert geholpen (cursus en 1x vragenuur), waardoor ik als blonde dame helemaal gelukkig ben met de 550/660!! Kortom, als het mij lukt heren....dan...zegt dat wel iets!
Schrijf een review

Datum: 3-8-2011
Door: JazzRider
Cijfer: 5,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb dit apparaat gekocht om mooie motortochten mee te rijden. Daarbij heb ik voor de Zumo gekozen omdat Garmin een goede reputatie heeft als het gaat om het plotten van motorroutes én omdat deze goed zou samenwerken met de Cardo Scala Rider intercom. Helaas ben ik erg teleurgesteld in het apparaat en heb ik spijt dat ik niet voor een TomTom Rider heb gekozen.

De Zumo is eenvoudig te monteren en heeft een groot scherm. Het is mogelijk om een Micro SD kaart te plaatsen voor aanvullende routes en muzien. So far so good. Nu de praktijk:
- Het scherm heeft een te lage lichtopbrengst. Als de zon er pal op schijnt is het lastig af te lezen.
- De menustructuur is erg onoverzichtelijk. Mijn ervaring met TomTom is dat ik bijna alle opties intuïtief weet te vinden; dat is met de Zumo absoluut niet het geval.
- De Micro SD-kaart wordt in de helft van de gevallen niet herkend, waardoor je geen toegang hebt tot je muziek. Opnieuw opstarten en hopen dat de kaart dan wel wordt gezien is de enige optie. Vooral veel hopen.
- De samenwerking met de Cardo Scala Rider is erg instabiel. Als je verbinding hebt, dan is het geluid prima. Maar als je met iemand samen rijdt, dan wil het regelmatig gebeuren dat het apparaat een storing veroorzaakt, waardoor óf de muziek óf de intercomverbinding wegvalt. Meldingen van flitspalen moet ik afzetten omdat dit vrijwel altijd leidt tot een verstoring in de verbinding met de intercom.

Het apparaat is stevig en kan qua behuizing tegen een stootje, maar qua functioneren is het zo fragiel als het maar zijn kan. Van een apparaat van deze prijs had ik veel meer verwacht.
Schrijf een review

Datum: 2-8-2011
Door: bor66
Cijfer: 6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Niet tevreden. Slecht apparaat met te beperkte mogelijkheden. routeberekening erg vreemd, krijg de meest rare routes uit het apparaat. mapsource blinkt ook niet echt uit in gebruiksgemak. Hoe secuur je ook de routepunten zet je route blijft fouten opleveren en daardoor erg veel tijd om een goede route te maken. Als je dan eventueel een andere kaart laad dan krijg je weer de meest onzinnige routes. Wat wel goed is is de afleesbaarheid van het scherm maar ja, daar heb je niet zo heel veel aan als je van die rare routes krijgt....
Schrijf een review

Datum: 24-7-2011
Door: berfie
Cijfer: 5,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Het is een ROT ding. Zo'n slechte software voor zo'n duur ding heb ik nog niet eerder meegemaakt.
Je zoekt je echt een ongeluk door al die onoverzichtelijke menu's.

Navigeren is absoluut onbetrouwbaar.
Van Weert naar Nijmegen stuurt hij mij dwars door Eindhoven ipv de rondweg A2-A50.
Vanuit Bilthven stuurt hij me langs Soestdijk naar de A1 terwijl de A27 op steenworp afstand ligt.
(Ja! ik heb alle instellingen goed staan. Alles al geprobeerd.)
In Mapsource staan geen hoogte / steigingspercentages zodat ik met de camper op een bergpas van 20% kwam.
In de vrachtwagen instelling stuurt hij je gewoon door een tunnel van 2 meter hoog.

Het enige wat aardig is, is het rijden van routes met de motorclub. Moet je wel allemaal hetzelfde -dure- kaartmateriaal hebben en alle instellingen in Mapsource en op de Zumo precies gelijk zetten. En vooral niet herbereken, onderweg, wantd dan doet dat ding weer zijn eigen zin.
Kaart updates zijn hartstikke duur en een "lifetime" abonnement is flauwekul. Na 3-4 jaar is het ding toch verouderd.
ik vind het waardeloos. NIET KOPEN!
Schrijf een review

Datum: 7-7-2011
Door: AbeTheBabe
Cijfer: 1,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Kostbare Zumo 660 en (niet minder!) de kostbare OnRoute motorkaarten zijn gebruiksvijandigheid ten top. Zeer slechte beta-software, handleiding mag die naam niet dragen, veel nodige software NIET meegeleverd. Kortom: wanprestaties, een miskoop van formaat!
Schrijf een review

Datum: 19-6-2011
Door: Peter Pan European
Cijfer: 5,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Als motorrijder dacht ik een goede keuze gemaakt te hebben met een Zumo 660 met een kaart Europa die ik in april 2010 heb gekocht.
Maar wat blijkt, dit is het meest waardeloze en hoogst adrenaline verhogende apparaat dat ik ooit in handen heb gehad. Om tijdens het gebruik niet helemaal gek te worden zet ik hem zeer regelmatig uit en kijk dan op de kaart en de borden en als ik er bijna ben vraag ik het even. Zoals ik dat vroeger ook deed
In Trento (Italie) ging mijn Garmin Zumo helemaal in de stress. Ben twee maal langs hetzelfde punt gereden en heb hem toe maar weer uit gezet.(Functioneert zeer slecht in Italie)
In Duitsland werden we regelmatig het weiland in gestuurd toen we opzoek waren naar "nuttige punten". Hotels die in mijn Zumo zijn niet gevonden.
Nu na een update alle kaarten kwijt. Als ik nu zoek naar een adres komt de mededeling "geen gegevens beschikbaar" zoek het maar uit wat hiervan nu weer de oorzaak is.
NuMaps Lifetime aangeschaft voor €89,= gooit het apparaat weer alles door elkaar. Jammer van het geld.
Ik denk er hard over om maar weer een gewone TomTom te kopen.
Vroeger ook een gehad heb ik aan mijn zus gegeven. Nu heb ik spijt dat ik dat gedaan heb.
Advies niet kopen dat bespaart je een hoop ergernis.
Ik ben zeer ontevreden
Schrijf een review

Datum: 14-6-2011
Door: Nevo
Cijfer: 3,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De hel voor motorrijders. >7000 km mee gereden en afgehard door de zeer slechte navigatie, toch maar mee omdat hij te duur is om weg te gooien. In Spanje kreeg ik de aanwijzing een weggetje te volgen, dat eerst nog verhard was, maar meteen na een bocht een helling kreeg van 20+ graden met gravel. Wat een onding. De contacten van de motormount zijn zeer gevoelig: wel geluid/geen geluid etc. Ik heb nu 12v aansluiting gemaakt op m'n motor en via een usb-stekker een gewone TomTom in het kaartenvak van m'n tanktas. Oortje in, klaar! Na 1 rit definitief besloten: weg met dit veel te dure, gebruikersonvriendelijke, niet up-to-date apparaat met het verwrongen idee van eigen routes die hij niet vinden kan!
Schrijf een review

Datum: 20-5-2011
Door: Raimond1970
Cijfer: 2,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
----------1e review 27-01-2010----------
Ik heb de Garmin Zumo 660 nu enkele maanden in mijn bezit.
En ik heb hem al twee keer laten updaten.
Dit is de slechste aankoop wat
ik in jaren heb gedaan.
Ik gebruik hem ook voor in de auto de navi zit vol met bugs
Hij laat me op voor mij bekende routes behoorlijk omrijden ,ziet vaak flitspalen die er niet zijn.
Mist zijwegen,spoorwegen en heeft een uur nodig voor te herberekenen van een gemiste
afslag in de stad
Kortom geen aanrader ik heb spijt
dat ik geen tomtom heb gekocht simpel en goed.

----------Update review 20-5-2011----------
Ik heb net mijn Zumo na 2 jaar ergeren kapot gegooid.
Dit is de meest gebruikers onvriendelijke navi die er bestaat.Bij aankoop werd er al een cd met updates erbij gegeven voor de vele bugs die het apparaat heeft.Morgen ga ik een een tomtom kopen ik ben benieuwd of deze beter is. Slechter kan denk echt niet. Raimond de J
Schrijf een review

Datum: 26-2-2011
Door: Sietse B
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb mijn zumo 660 ruim een jaar. Ik gebruik de zumo op de motor en in de auto. Er zijn een aantal mensen die slechte ervaringen hebben met de zumo 660. Mijn ervaring met de zumo is geweldig. Wat een fantastisch apparaat. Ok er zijn wel gewezen probleempjes met de taal, maar via garmin webupdater is dat geheel verholpen. De zumo herberekend heel snel een route. Ik lees van een meneer die academisch geschoold is, it specialist is en een cursus heeft gevolgd dat het een moeilijk te bedienen apparaat is. Dan heeft u wellicht in de cursus niet opgelet want als u een route rijdt die geprogrammeerd is dan moet u herberekenen uit zetten. Ik hbo'er en vestigingsmanager (dus ook enige kennis) bedien het apparaat met boerenverstand en dat gaat echt helemaal goed. Zakelijk rijd ik van mijn vestiging naar diverse vestigingen/hoofdkantoor van ons bedrijf. Het is geweldig dat ik kan telefoneren en de geluidskwaliteit is goed.
Lane assist werkt feilloos en is een groot gemak. Plaatsen in Duitsland en Frankrijk even zoeken met de postcode dan gaat het helemaal goed.
Kortom zeer tevreden en ga er nog heel veel gebruik van maken.
Schrijf een review

Datum: 23-1-2011
Door: Ed56
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik gebruik de 660 alleen als navigatieapparaat (meestal motor soms auto). Op de motor voor het rijden van routes. In de auto voor het rijden van A naar B. De headset via bedrading aangsloten. Ik maak dus geen gebruik van de MP3-speler en ook niet van de mogelijkheden om mijn mobiele telefoon aan te sluiten.

Ik heb redelijk veel ervaring met het ontwerpen van routes in Mapsource. Ik maak ook geregeld gebruik van Tyre waarna ik de route importeer in Mapsource. Ik rijd zowel eigen gemaakte routes als routes van anderen. Om hier allemaal goed mee om te kunnen gaan heb je wat ervaring nodig. Het is een kwestie van goed lezen in handledingen en op forums over gps-gebruik.

Minpunt:
Het geluid naar mijn Autocom is te zwak. Ik heb dat opgelost door er een versterker tussen te plaatsen. Dat vergt een extra investering, maar het probleem is opgelost. De versterker geeft wel een zachte ruis maar dat is voor mij niet storend.
Pluspunten:
Al het andere in gebruik is een dikke plus. Nog geen last gehad van storingen. Het apparaat is lekker snel en heeft een uitstekend zichtbaar scherm. Het meegeleverde kaartmateriaal is goed. Natuurlijk is op ieder kaartmateriaal wat aan te merken. Ik zal dat hier niet doen. Voor ca € 90 een lifetime update ( dat is voor zolang het apparaat in gebruik is ) is een zacht prijsje. Inmiddels 1 keer het kaartmateriaal geupdated. Geen errors, alles in 1 keer goed.
Conclusie: Ik vind de 660 een uitstekend apparaat en ik zou het zo weer aanschaffen.
Schrijf een review

Datum: 26-12-2010
Door: Dorus Overgoor
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Beste mensen,

Ik snap niet waar de zo vele negatieve reviews vandaan komen.
Ik heb mijn Zumo 660 als een van de eerste mogen ontvangen van Waypoint uut Notter. De Zumo 660 heeft mij nog nooit laten staan En al helemaal niet van de route gestuurd. In vergelijking met de Streetpilot 3 die ik hiervoor veel gebruikte is de cartografie wat minder. (mijn mening) en aan de uitspraak schort nog wel wat. Ik heb sinds afgelopen week een liftime updat gekocht voor iets meer dan € 80,- en heb nog niet geprobeerd of de uitspraak verbeterd is.
Voor de rest alleen maar lof over de Zumo 660.

Ik denk dat de meeste van de hierboven beschreven problemen te wijten zijn aan niet genoeg ervaring met de 660. Je moet er mee blijven spelen dan pas leer je het apparaatje pas echt kennen.
Als je dan echt 'n probleem hebt waar je niet achter kunt komen, bel je gewoon naar Waypoint want die hebben voor klanten een meer dan geweldige after sales.

Succes met jullie Zumo 660

Dorus Overgoor Silvolde
Schrijf een review

Datum: 23-10-2010
Door: Harnoldavidson
Cijfer: 6,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Zumo 660 is een (technisch) goed apparaat alleen de software en ook kaartmaterialen zijn (nog steeds) niet zoals het zou moeten zijn, ik heb na een jaar een Lifetime update gekocht (voor het kaartmateriaal)omdat ik dacht dat dat een verbetering zou zijn echter dit is mijn inziens een foutieve gedachte, het geupdate materiaal (juli 2010) laat hier, in Zuid Holland alleen al, nog steeds de oude situatie zien van voor 2010, maximum snelheden en wegen die veranderd zijn worden niet herkend of weergegeven. Dus hoe lang moet
je daar op wachten voor het in orde is. Ook het aangeven van een route die je moet rijden in diverse andere landen is niet up to date de 660 laat je van de route afgaan om vele kilometers verder weer terug te komen op de weg waar je in eerste instantie al op reed. Een kennis heeft een 550 en die heeft toch betere software aan boord voor wat betreft het door de Zumo te laten bereken hoe te rijden,(ik
bedoel niet een gedownloade of zelf gemaakte route),bij het volgen van de kennis met de 550 geeft de 660 konstant aan om van de te volgen weg af te gaan en waarom (bij beide toestellen stond alles hetzelfde ingesteld.)?? Wat betreft de schermverlichting heb ik ook aanmerkingen, in de auto is het 's nachts zelfs op stand 10% te fel, het zou een verbetering zijn als dit traploos ingesteld zou kunnen worden. Ook inderdaad zoals eerder gelezen zou het een verademing zijn als je zelf de kleuren van de schermen kunt aanpassen per item. De laatste firmware die gedownload is laat nu eindelijk wel toe je schermindeling aan te passen zodat je meer informatie (4 info velden) kan laten zien voor wat betreft kompas, te rijden km's, snelheid, hoogtemeter, enz. wat maar je voorkeur is. Het apparaat is goed maar nog steeds niet optimaal te gebruiken.
Schrijf een review

Datum: 19-9-2010
Door: fons2004
Cijfer: 6,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de 220, 550 en uiteindelijk voor de 660 gekozen.
Wat me direct opviel is het slechte geluid (nogal zacht) via de headset in mijn helm dit via een bedrade systeem.
Ook de flitsmeldingen worden heel zacht doorgegeven.
dan valt he geluid ook nog wel eens weg op de headset en dit is een vaak vermeld probleem op het gps forum van waypoint.
Ook vind ik het kaart materiaal slecht bijgehouden.
De actualiteit is ver te zoeken terwijl ik in augustus de laatste update hebben binnengehaald.
Voor 119 euro kan je een lifetime update aanschaffen kassa.
Mijn Navigon 8310 is vele malen beter en nog goedkoper ook, alleen is dit model niet zo geschikt voor de motor.
het kaart materiaal van de Navigon is wel up to date.

Achteraf gezien vind ik dit een te duur geprijsd GPS maar helaas is Garmin de enigste GPS die geschikt is voor de motor (TOMTOM heeft de urban maar die is minder geschikt om vooraf zelf routes te maken )
Schrijf een review

Datum: 24-8-2010
Door: Hansalm
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Uitermate gebruiks vriendelijk. De ingegeven routes volgt hij precies. Heb ook een 2610 gehad en die werkte naar volle tevredenheid. Helaas weg moeten doen omdat deze geen NT kaarten support. Zumo 660 is zeer goed, waar je wel op moet letten, dit geldt voor alle streetpilots en zumo's, dat je de kaarten gebruikt die ook op je navigator is geinstalleerd. Dus geen versie 2009 bestanden gebruiken als je op de navigator versie 2010.1 is geinstalleerd. Doe je dit wel dan rij je vaak een andere route dan je wilde. Trek de garmin bestanden op je eigen kaartmateriaal na door er een duplikaat van te maken en deze na laten berekenen. Leg ze over elkaar heen om de verschillen te zien.
Er zijn NONO's die nooit leren hoe de garmin navigator werkt.
Schrijf een review

Datum: 23-8-2010
Door: Mr Harry2008
Cijfer: 4,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
----------Update review, 23-8-2010-----------
Aanvulling: DOE HET NIET !!!!
Als aanvulling op mijn eerdere indruk, volgen onderstaand 3 weken ervaring met de Garmin Zumo 660 on Belgie, Luxemburg, Frankrijk, Andorra, Spanje.
Ik, academicus + IT-er, heb enthousiast gepoogd een mooie route uit te stippelen die me over de mooiste wegen van Frankrijk en Spanje zou brengen en deze in te voeren in de Zumo 660. Mijn eigen routes heb ik willen aanvullen met routes welke ik van internet gedownload heb ('Routes des Grandes Alpes' and '5 dagen Pyreneeen').
Al snel bleek dat de route welke ikzelf had ingebracht in de Zumo, een grote brok van ergernis vormde. Zumo vond de wegen niet, stuurde me diverse malen fout etc etc. Al voor luxemburg heb ik toen besloten om maar weer ouderwets met kaarten mijn weg te zoeken.
In de Franse Alpen trof ik een collega motorrijder bij wie ik mijn frustratie uitte over de Zumo. Hij, ook academicus, ook IT-er, bood me spontaan aan om mbv zijn laptop mijn 'foute/ondeskundige' programmering te verbeteren. Hij had 2 cursussen gevolgd bij Garmin (een cursus voor beginners en een 5 (sic!!!) daagse intensieve Zumo training in de Jura.....)
Hij heeft bijna een hele dag gewerkt om mijn routes (en die gedownload waren van internet)te vebeteren.
(Ik meld mijn opleiding en die van die vriendelijke motorrijder om aan te tonen dat het aan enige intelligentie en IT kennis niet ontbreekt).
Resultaat? Bedroevend slecht.
Zumo blijft wegen niet vinden. Blijft dan maar zijn eigen routes maken (herberekenen betekent voor hem zijn eigen route zoeken...). De gedownloadde routes (die neem ik toch aan al eens gereden zijn door iemand) zijn gewoonweg niet te rijden/vinden met de 660.....
Zeeeeeer summier:
Op Nationale wegen (N-wegen)in Frankrijk zijn ca. 25% van alle voice commando's verkeerd......... Men kan geen 20km rijden zonder een fout commando.
Op binnenwegen (D-wegen)stijgt het foutpercentage naar ca. 45%....Men kan geen 3 km rijden zonder fout commando....
Zumo kent geen verschil tussen zandwegen,doorgaande wegen en opritten. Maakt hierdoor op vrijwel iedere rotonde en in vrijwel iedere bocht fouten. Zonder constant een blik te werpen op het scherm rijdt men gegarandeerd verkeerd.
In Spanje is het nog erger..... Adressen kunnen niet worden gevonden..... Nationale wegen worden worden weergegeven als onverharde wegen etc. Toen ik onze camping niet via het adres kon vinden probeerde ik het via de meegegeven coordinaten. Ook dat lukt niet..... Garmin heeft meer als tien verschillende soorten 'grid' definities (duits grid, australisch grid, engels grid etc etc). Normale noord-oost coordinaten zijn echter niet in te voeren......

Nog een klein voorbeeldje?
Verdun (stad van de 1e WO...) vindt Zumo niet........ Wel diverse 'Verdun's' met toevoeging.... Echter niet 'mijn' Verdun. Daarop maar op het scherm gezocht om mijn doel in te geven. Daar heet Verdun plotseling 'Verdun-sur-Meuse'.
OK. Dan maar in het adressenbestand naar 'Verdun-sur-Meuse' gezocht. Dat vindt de 660 ook al niet. Gelukkig wist ik de postcode (55100). Dat vindt hij wel......... Ondertussen ben je wel een hele tijd verder....

Conclusie:
Het feit dat zelfs iemand met 2 zware Garmin cursussen, niet in staat is om foutloos te routes in te programmeren zegt eigenlijk alles over de gebruikersvriendelijkheid van de Garmin.
Het feit dat simpele coordinaten niet ingegeven kunnen worden zegt alles over de slordigheid van Garmin.
Het feit dat routes welke al door anderen gereden zijn en op internet staan niet te rijden zijn duiden op bijzonder slechte kaarten cq vertaling van kaarten van voor 2010 naar kaarten van 2010/2011.
Het feit dat met geen 10 minuten kan rijden zonder dat Garmin foute aanwijzingen geeft is en regelrechte schande voor een apparaat van 500 euro.
Het feit dat de micro-SD kaart met MP3 muziek regelmatig niet gevonden wordt duidt op slordige SW/HW combi.

Advies: bezint er u begint..... tenzij u beta-tester wilt zijn.

P.S. Laatste kaarten zijn geinstalleerd, laatste software update geinstalleerd.
Ik zou graag mijn mail adres achterlaten om anderen in meer detail te laten delen in Garmin's onvolkomenheden. Helaas is dit echter niet mogelijk.

---------1e review, 4-8-2010-----------
Helaas een zeer slechte beoordeling. De 660 kan ik helaas alleen maar afraden.

Het is uitermate moeilijk, zo niet onmogelijk een route in te geven op de Garmin zelf.
Het is mij onmogelijk om op de PC een route aan te maken en deze vervolgens correct over te brengen naar de 660.

De route op de PC ziet er goed uit, dwz, de route volgt de wegen. Na overbrengen op de 660 wordt de route plotseling vertaald in vogelvlucht lijnen tussen de diverse plaatsen welke ik heb aangeven en het systeem weigert overeenkomstig te navigeren.

De dealer kan/wil niet helpen.
De helpdesk reageert niet.

Kortom: bedenk u vele malen alvorens over te gaan tot Garmin
Schrijf een review

Datum: 28-6-2010
Door: dino50
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
ben net overgestapt van de zumo 550 naar de 660.
geweldig apparaat en door de hogere resolutie ook beter afleesbaar, plus dat het apparaat veel sneller gebruiksklaar is.
met de 550 en veel mp3 op de insteekkaart had deze wel 10 minuten nodig voordat je kon navigeren, met deze 660 binnen 1 minuut.
tevens zijn ze onverwoestbaar een keer vergeten van het dak van de auto te halen totdat bij 80km/h hij eraf stuiterde en daarna gewoon nog werkte.
en hoezo niet waterdicht een maat ging met zumo en motor de sloot in, zumo deed het nog onderwater motor niet meer.
omdat er een exemplarische afwijking met de berichtgever hiervoor opgetreden is vind ik het onterecht om dat hier af te reageren.
tevens vraag ik mij af welke knoppen hij bedoeld omdat de 660 en auto/motorsteun bij mij geen knoppen heeft.
kortom ik ben zeer tevreden met de 660.
Schrijf een review

Datum: 26-6-2010
Door: Motard
Cijfer: 6,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
---------Update review, 26-6-2010----------
Een vervolg op mijn vorig schrijven.
Garmin weigert elke medewerking en durft zelfs te beweren dat de Garmin software niet compatible is met de software in de Navigator IV. Wat een onzin. Ik moet de updates van de Garmin site halen, hoe zo niet compatible!?
Zeker een werkstudent die de e-mail beantwoord en niet begrijpt waar dit over gaat.
Zijn Nederlands is net zo slecht als zijn antwoord.
De BMW dealer heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en toegezegd dat zodra er een nieuwe Navigator IV inclusief houder binnenkomt deze voor mij is. De dealer zal het reclameren bij BMW voor zijn rekening nemen.
Tot die tijd mag ik met de huidige rond blijven rijden. Nu het droog weer is functioneert het systeem weer, behalve de knoppen van de houder die nog steeds niet reageren. Hulde aan deze dealer in Groningen.

----------1e review, 22-6-2010----------
Ik heb sinds september 2009 de BMW Navigator IV, dit is het afgeleide exemplaar van de zumo 660.
Ik heb daarbij de autohouder en de TMC-FM antenne aangeschaft. Deze laatste ontvangt geen verkeersinfo.
Sinds de laatste update werken de bedieningsknoppen van de houder van de Navigator IV niet meer.
Na mijn week Oostenrijk waar het regelmatig regende blijkt de Navigator IV niet waterdicht te zijn met als resultaat een op hol geslagen naviagtie apparaat en een bijna niet meer te programmeren navigatie die spontaan een eigen leven gaat leiden met alle gevaarlijke gevolgen van dien tijdens het rijden.
Afgezien van de antenne was ik tot nu toe zeer tevreden en werkte alles feilloos, maar daar moet ik nu toch van terugkomen.
Nu blijkt ook nog dat BMW zegt wel een nieuw apparaat te willen leveren maar dat ze dat niet kunnen. Geld terug is niet aan de orde. Ze wachten op Garmin totdat die weer nieuwe Zumo 660 en Navigator IV leveren. Dit gebeurd momenteel niet omdat er veel problemen zijn met de beide apparaten. Er ligt een grote wachtlijst van bestelde apparaten die nu niet geleverd worden. Dat betekent dat ik nu niet kan navigeren en ook mijn geld niet terug krijg. Voor een apparaat dat met de accessoires ongeveer 1000 euro gekost heeft en na een goed half jaar het begeeft geeft dat te denken. Voorlopig maar niet aan beginnen zou ik zeggen. Ondanks de goede ervaringen op het moment dat het apparaat wel werkte. Eerst moeten ze de problemen maar eens oplossen. Daar zijn ze nu al een jaar mee aan het stoeien.
Oh ja, ik weet heel goed hoe het apparaat werkt en ken de gebruiksaanwijzing dus daar ligt het niet aan. het is echt een fout in het apparaat zelf.
Schrijf een review

Datum: 25-5-2010
Door: moustache
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
ik heb sinds verleden jaar in juni een garmin zumo 660 en ik heb nog nooit een betere gps gehad
de negatieve beoordelingen die ik hier lees zijn zeer ten onrechte en ik ben zeker dat die mensen er ofwel niet kunnen mee werken ofwel het in de verkeerde plaats aangekocht hebben en er ook niet de aangepaste uitleg mee hebben gekregen van de verkoper (als het maar verkocht is)
ikzelf doe iedere maand een update van zowel de kaarten op de pc alsook de gps dan ben je zeker van dat de kaarten op de beide toestellen de zelfde zijn (zeer belangerijk) en nee ik daar niets voor betalen
de flitspalen die er zogzegd niet staan zijn wel degelijk
plaatsen waar een mobiele flitser zeer frekwent aanwezig is en dat kun je aflezen op het scherm
ik heb er verleden jaar een motoreis volledig uitgestippeld van straat tot straat inclusief haotels en restaurants evenals bezienswaardigheden en die heeft mij niet één in de steek gelaten
ter info
waar ik mijn toestel aangekocht heb is ieder jaar in de maand juni een infoavond voor alle garmin gebruikers en dat is nog gratis ook
van een service gesproken
groetjes vdv
Schrijf een review

Datum: 27-1-2010
Door: jantje06
Cijfer: 4,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de Garmin Zumo 660 nu enkele maanden in mijn bezit.
En ik heb hem al twee keer laten updaten.
Dit is de slechste aankoop wat
ik in jaren heb gedaan.
Ik gebruik hem ook voor in de auto de navi zit vol met bugs
Hij laat me op voor mij bekende routes behoorlijk omrijden ,ziet vaak flitspalen die er niet zijn.
Mist zijwegen,spoorwegen en heeft een uur nodig voor te herberekenen van een gemiste
afslag in de stad
Kortom geen aanrader ik heb spijt
dat ik geen tomtom heb gekocht simpel en goed.
Schrijf een review

Datum: 28-10-2009
Door: xxblackbird
Cijfer: 6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Tuurlijk, mooi apparaatje hoor, die nieuwe Zumo. Groot helder scherm, goed te bedienen, bladibla. Maar waarvoor kopen veel mottorrijders dit ding? Om route te kunnen laden en rijden! En daar bakt dit wanproduct HE-LE-MAAL niets van. Hoe je het ook aanpakt - sla alle fora er maar op na - hij verprutst elke route na de onontkoombare herberekening. Garmin weet dit, alle fora klagen er al over sinds de zumo 660 op de markt kwma, maar aanpakken? Nee dus. Miskoop van het jaar!!!
Schrijf een review

Datum: 28-10-2009
Door: ruudgubbels
Cijfer: 5,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
In vergelijking met de software van Tomtom is de Garminsoftware behoorlijk slecht. Het gemak waarmee je in Tomtom snel even een vooruitblik kunt werpen of een route van te voren kunt plannen is bij garmin stukken minder. Helaas is de hardware van Tomtom voor op de motor van mindere kwaliteit. Daarom heb ik voor op de motor een Zumo aangeschaft. En of de duivel er mee speelt: de Zumo houdt er geheel mee op 2 dagen voordat ik naar Griekenland ga. Op diverse sites kun je zien dat ik niet de enige ben (reset Zumo) Misschien heb ik gewoon pech maar voor mij is de Zumo helemaal niks.
Schrijf een review

Datum: 15-10-2009
Door: John Groentjes
Cijfer: 7,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Eind juni 2009 mijn Garmin Zumo 660 samen met een Cardo Scala-rider Teamset XL aangeschaft bij Motoport Wormerveer. Dit is mijn eerste losse navigatie-unit, daarvoor altijd met tanktaskaarten gewerkt.
De afleesbaarheid van het grote scherm is bijna onder alle omstandigheden goed, zelfs bij zeer zonnig weer met de zon in de rug is het scherm nog steeds goed leesbaar (je kunt een en ander daarvoor instellen), wanneer het wat donkerder wordt, schakelt de Zumo zelf om naar een soort van nachtstand. Hevige regenbuien schijnt het apparaat ook aan te kunnen, maar dit heb ik nog niet meegemaakt (IPX-7 norm, schijnt dus tegen een half uur onder water te kunnen, wat ik niet ga uitproberen). De bediening lukt ook prima met dikke winterhandschoenen aan, wat mij erg meeviel aangezien er soms kleine knoppen weergegeven worden. Middels Bluetooth heb ik mijn telefoon (Nokia 6300) en Scala-rider Teamset gekoppeld aan de Zumo, zodat zelfs het afwikkelen van een telefoontje tot de mogelijkheden behoort , maar niet echt aan te raden in verband met de concentratie. Bij de initiatie/installatie is de volgorde van het koppelen wel enigszins van belang: eerst de Zumo en de headset en daarna de Zumo en de telefoon.
Het gebruik van de Zumo is behoorlijk intuïtief zodat je direct van start kunt gaan. Aan de menustructuur moet je even wennen, maar op gegeven moment weet je waar wat kunt instellen. Op diverse manieren kun je een bestemming kiezen, maar het is wel handig om al te weten wat je wilt. Blanco een bestemming kiezen (zo van: ergens in de buurt van het centrum van <plaats>) gaat niet altijd even soepel. Daarbij zijn ook niet alle nuttige punten (POI's) aanwezig, die kun je overigens als een soort bestand vast wel ergens op het internet vinden.
Je hebt vervolgens in eerste instantie geen keuze in het soort route dat je wilt rijden. Het apparaat kent een 4-tal modi te weten auto, motor, scooter en lopen, waarbij je per modus kunt kiezen wat de voorkeur heeft (kortste of snelste weg, meer keuzes zijn er eigenlijk niet). Wanneer je een tussenpunt wilt naar je bestemming, dan volstaat het selecteren van een adres. De volgorde van de tussenpunten heb je dan niet onder controle, daarvoor dien je een route aan te maken. Wanneer een route aangemaakt wordt dan kun je eenvoudig tussenpunten bewerken en als je dat gedaan hebt, krijg je de mogelijkheid om het soort route (snel, kort, snelwegvermijdend, niet via de weg) aan te geven. Daarna is het gaan met de banaan.
Het uitstippelen van routes (of downloaden van diverse (motor)sites) doe je voornamelijk met software van MapSource en werkt over het algemeen prima. Bij het uploaden van de routes naar de Zumo worden de routes (doorgaans automatisch) opnieuw (her)berekend wat weleens tot verrassingen kan leiden. Deze automatische herberekening kun je uitzetten, maar zorgt er tevens voor dat je niet meer geholpen wordt wanneer je afwijkt van de route. Op de PC heb je meer mogelijkheden hoe de routes berekend kunnen worden, op de Zumo is dit doorgaans alleen kort of snel, naast de mogelijkheden van al dan niet te vermijden gebieden of wegen. Het is wel zaak om de instellingen op zowel de PC als op de Zumo gelijk te houden om problemen te voorkomen. Daarbij is het gebruik van voldoende waypoints (zijn niet per se tussenpunten/adressen die je wilt bezoeken) aan te raden, want hoe meer waypoints des te nauwkeuriger werkt de route, zeker als je die deelt met anderen. Je kunt tot 20 routes “meenemen”, maar met een extra SD-kaartje in de Zumo schijn je nog meer routes te kunnen meenemen, die je dan wel moet importeren anders zijn ze niet zichtbaar.
De Zumo heeft ook de mogelijkheid om een triplog aan te maken, zodat je je gereden routes (en alle statistieken) nog een rustig kunt bekijken in MapSource of zelfs in Google Earth en desgewenst kunt delen met anderen. Ongeveer per seconde wordt een punt weggeschreven naar de triplog, tot een bepaald maximum wordt overschreden want dan overschrijft de Zumo de oudste gegevens, maar dat is meer bij lange trips. Dit kun je echter oplossen door de triplog af en toe te exporteren. Dit exporteren is niets anders dan het opslaan van de triplog onder een zelf gegeven naam ergens op het geheugen van de Zumo zelf.
Wanneer je wilt uploaden naar of downloaden van je Zumo gebeurd dit met een USB-kabel en de (mini-USB-)aansluiting die achter de batterijdeksel zit, waardoor je meer dan je liefs is de batterijdeksel open en dicht moet maken, door de manier waarop je dit moet doen (een schuifje + met je nagel de deksel oplichten) lijkt voor de lange duur problematisch, maar de tijd zal dit leren. Het voelt wel solide, maar handig is anders.
De batterijduur is redelijk, maar bij veel gebruik neemt het verbruik wel toe, maar als éénmaal de bestemming is bepaald en er genavigeerd wordt dan gaat de accu vrij lang mee. Op mijn motor hangt de Zumo direct aan de motoraccu dus is de gebruiksduur onbeperkt (tot je brandstof én accu op zijn).
Alleen in de motor-modus kun je de tankafstand opgeven waardoor je bij het bereiken van een bepaald minimum een brandstofpompsymbool in beeld krijgt die je kunt aantippen zodat je de dichtstbijzijnde pompstations te zien krijgt.
De set is behoorlijk compleet: motorfietssteun + bevestigingsmateriaal, zuignapsteun voor in de auto, laders voor thuis, motor en auto + bijbehorende kabels, USB-kabel en een MapSource-DVD.
Mijn Zumo had de onhebbelijkheid dat er enkele Finse (!) meldteksten verschenen evenals enkele Finstalige instellingen en met name bij toch wel belangrijke items. Op een forum van Zumo 660 gebruikers kwam de oplossing door het aanwezige taalbestand zelf aan te passen met een eenvoudige teksteditor.
Bij aanschaf heb je éénmalig recht op een gratis kaartupdate. Dit moet wel binnen 60 dagen nadat de Zumo voor het eerste is opgestart, daarnaast dien je je Zumo te registreren bij Garmin. In mijn geval heb ik de update van 2010 (City Navigator Europe NT) binnengehaald en geïnstalleerd. Ondanks het jaartal 2010, blijken er nog genoeg wegen niet vermeld te zijn en dat kan lastig zijn als je in onbekend gebied zit.
De Zumo heeft ook de mogelijkheid om mp3's en audioboeken af te spelen, maar met een speaker aan de achterzijde zal de geluidsbeleving niet groots zijn. Ook is er de mogelijkheid van een fotoalbum, waarmee je afbeeldingen kun laten zien dan wel koppelen aan adressen die je opgeslagen.
De Zumo in combinatie met de Nokia 6300 geeft als resultaat dat de Zumo alles weergeeft zoals de Nokia dat ook doet, inclusief de belgeschiedenis en ringtones die via de headset worden doorgegeven.
Inmiddels het ik het nadeel dat je tig-keer op “Terug” moet tippen om terug te keren naar het beginscherm opgelost want door op “Terug” te blijven drukken springt de Zumo direct naar het begin.
In het begin had ik wat problemen met het downloaden van de kaartupdate en met het registreren van mijn Zumo, maar ik werd door zowel Garmin als Motoport vriendelijk en snel geholpen (heldere uitleg, overigens vond de ondersteuning voornamelijk plaats via e-mailverkeer).
Geluidskwaliteit: 7 – voldoende, de aanwijzingen komen goed door op de headset
Beeldkwaliteit: 8 – groot, duidelijk scherm ondanks veel informatie goed afleesbaar
Mogelijkheden: 7 – routes samenstellen lukt wel maar blinkt niet uit. Kan mp3's en foto's aan
Gebruiksgemak: 7 – niet alles is logisch gerangschikt en bepaalde bestemmingen zoeken lukt niet altijd even snel
Vormgeving: 8 – strak ontwerp met één aan-/uitknop, niet echt plat (2,5 cm dik)
Duurzaamheid: 8 – voelt degelijk aan, wordt geleverd met een hardcase, alleen jammer van de USB-aansluiting achter de batterijdeksel
Schrijf een review

Datum: 5-9-2009
Door: RST1000
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Zumo nu 3 weken in bezit en ik vind het een verademing! Hiervoor alleen tanktas gebruikt. Dit is veel prettiger, comfortabeler en veiliger. Ik heb gekozen voor een simpele headset (met draad). Werkt perfect. Draadje komt onder het zadel van daan en loopt dan recht omhoog. Geluid zou wel iets harder mogen. Met mijn Arai helm geen enkel probleem Mijn Nolan systeemhelm dempt het geluid veel minder en daardoor is het geluid boven de 120km moeilijker te verstaan.
Schrijf een review

Datum: 1-9-2009
Door: GL1500
Cijfer: 7,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Was altijd een tomtom gebruiker overgegaan naar de zumo 660 omdat deze is gemaakt voor gebruik op de motor Lekker groot scherm te gebruiken met handschoenen, stevige bevestiging op de motor en heel veel route's inteladen via gpstracks.nl. Wat ik mis op de zumo is mogelijkheid om de schermkleuren aan te passen dit is wel mogelijk bij de tomtom. Ik ben n.l. kleurenblind voor sommige kleuren wat als resultaat heeft dat ik niet altijd de route kan zien op het scherm omdat deze dan wordt weergegeven in een kleur die voor mij onzichtbaar is. Gevolg is dat ik dan maar moet gokken hoe ik moet rijden. De helpdesk gemaild maar deze konden mij geen oplossing geven voor dit probleem, en zoals het er nu uitzag wordt dit ook niet veranderd. de zumo 550 heeft nl de zelde software en daar is de mogelijkheid voor aanpassing van de schermkleuren ook nooit toegevoegd.
Schrijf een review

Datum: 6-7-2009
Door: Marco Ursem
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb deze Zumo 660 al 4 weken in mijn bezit en het valt me niet tegen. Zelf was ik altijd een verwende TomTom gebruiker maar heb nu de overstap gemaakt om beter met Motorroutes te kunnen werken en te delen.
Soms is TT beter en soms Garmin het is maar net wat je erin zoekt. Duidelijk is dat mijn TomTom met een VGA-scherm grafisch veel beter is dan Garmin maar in routes rijden heeft Garmin toch echt mijn voorkeur.
Er zitten nog wel wat kinderziektes in de software in mn routes inporteren en de tekst. Voor de tekst is een updatefile beschikbaar op Internet (niet bij Garmin dus ff googelen) en routes importeren is wel mogelijk alleen verschijnt hij 2x in je routelijst.
Al met al een goed product en ik kijk uit naar al de routes die ik ermee ga rijden.
Schrijf een review

Datum: 8-6-2009
Door: pjjbakker
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
ik heb afgelopen donderdag de garmin zumo 660 besteld en tot verbijstering één daglater thuis bezorgd gekregen via digitalstreet.nl
keurig verpakt en uiteraard nieuw. op de motor en de auto al uitgetest. Ik kan met volle lof er over oordelen. Een perfect apparaat, met goede bluetooth eigenschappen. In mijn helm heb ik de scala rider bluetooth. Stem en mp3 muziek zijn duidelijk te verstaan. Ook een telefoon gesprek is geen enkel probleem.
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de Garmin Zumo 660
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Garmin navigatiesystemen
Garmin Nüvi 52
v.a € 88,33
Gebruikers: -
Garmin Dezl 760LMT
v.a € 389,00
Gebruikers: 8,6
Garmin Nuvi 3598 LMT-D
v.a € 286,00
Gebruikers: 4,1
Garmin Nüvi 55
v.a € 99,00
Gebruikers: 9,0
Garmin Nüvi 56LMT
v.a € 163,95
Gebruikers: 8,8
Garmin Dezl 760LMT
v.a € 389,00
Gebruikers: 8,6
Er is niet genoeg data van Navigatiesystemen van Garmin voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Navigatiesystemen voor analyses van andere merken.
Garmin nüvi 65LMT
v.a € 145,00
Experts: 8,7
Garmin nuvi 65 LM
v.a € 149,00
Experts: 8,1
Garmin Nüvi 2797LMT
v.a € 264,00
Experts: 7,9