Volg ons op

"Wat vinden gebruikers van de Garmin Nuvi 250?"

Gebruikers 8,5 (99 testen) - Die zijn daar zeer tevreden over. De Garmin Nuvi 250 wordt door de consumenten uitermate positief beoordeeld nadat ze hem enige tijd hebben gebruikt. Wil je weten wat de beste aanbiedingen zijn van de Garmin Nuvi 250, raadpleeg dan de beste aanbiedingen met prijscheck.
Lees ervaringen gebruikers
Top
(58) | van 8.6 t/m 10

Goed
(30) | van 7.1 t/m 8.5

Oké
(8) | van 5.6 t/m 7.0

Tja
(2) | van 4.1 t/m 5.5

Nee
(1) | van 1.0 t/m 4.0

Recent (7) | Top (58) | Goed (30) | Oké (8) | Tja (2) | Nee (1)

Datum: 17-2-2009
Door: CM Bujok
Cijfer: 10
In bezit: 1-2 jaar
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Wij hebben onze Garmin 250 al 2 jaar en wij komen veel in Polen en Roemenie en ik kan je vertellen dat ie zelf kleine berg weggetjes kan vinden . Grote klasse en makkelijk in gebruik.
Zwakke punten:
Die hebben wij niet
Aanrader: Ja
Commentaar:
Wij zijn heel tevreden en mijn broer heeft hem ook gekocht ,en die zweert erbij niet als wij .

Schrijf een review

Datum: 14-8-2008
Door: P. Rietveld
Cijfer: 7
In bezit: 3-12 maanden
via BesteProduct.nl
Sterke punten:
Zeer gebruiksvriendelijk. Herberekenen na gemiste afslag gaat snel. Ervaringen in Europa (Zwitserland Italië) prima.
Zwakke punten:
Op de snelwegen toch wel een paar missers. BV Op de zuidelijke rondweg Rotterdam (A15) word je in plaats van naar de Beneluxtunnel, naar de volgende afslag Hoogvliet gestuurd. Rond Utrecht/Nieuwegein (vroegtijdige keuze op A12) idem. In dorps- en stadscentra wel eens onlogische routes, maar je komt er wel. Let op voetpaden, verboden voor auto's!
Aanrader: Ja

Schrijf een review

Datum: 2-6-2014
Door: tvdheijden
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Het zoeken naar satelieten duurt erg lang. Dit is erg hinderlijk als je snel in een vreemde stad gebruik wil maken van de navigatie
Schrijf een review

Datum: 2-9-2011
Door: hqracing
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Misschien een moi ontwerp maar owee als je wilt updaten. Helaas kom je daar pas na aanschaf en een aantal jaar achter. Ik probeerde de nuvi250 na 3 jaar te updaten en kocht een lifetime abbonement. Na de download wilde de GPS de kaart niet laden. Dus blijft hij op de oude kaart van 2008 draaien. Er is ook geen info van garmin omtrent dit probleem en zelf gaan deleten in de GPS is mij te riskant. Dus leuk apparaat totdat je gaat updaten dan verdiend het apparaat niet meer dan een 2.
Schrijf een review

Datum: 26-3-2011
Door: Rrrrobert
Cijfer: 7,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
---------Update review, 26-3-2011---------
Paar weken geleden een update gedownload voor € 59,-. Had ik dat maar niet gedaan. Niet alleen merk ik totaal niets van een update (adressen in een nieuwbouwwijk hier in de regio zijn nog steeds onvindbaar terwijl de huizen 3 jaar geleden al zijn afgebouwd) maar het apparaat is niet meer te vertrouwen, dus de facto onbruikbaar. Hij stuurt me om de haverklap de verkeerde kant op. Hun helpdesk functioneert evenmin. Ik krijg geen antwoord op mijn vragen. ALS je al anwoord krijgt want dat moet je ook maar afwachten. Ze laten je rustig 3 weken in de wacht staan. Garmin heeft voor mij definitief afgedaan. Heb een TomTom gekocht. Superapparaat.

----------3e review 16-10-2009 ----------
Sorry mensen, mijn review van 15-10 is wat voorbarig geweest. Het blijkt dat hij zo diep ontladen was dat ie nergens meer op reageerde. Poosje aan de pc gehangen om op te laden en nu doet ie het weer. Ben blij. Ga toch eens kijken of de aansluiting van de sigarettenaansteker wel goed contact maakt.

----------2e review 15-10-2009 ----------
Mijn Garmin doet het opeens niet meer. Hij gaat niet meer aan. Ik heb hem in december 2007 gekocht en ik gebruikte hem ongeveer 2x in de week en in de vakanties. Valt mij ietwat tegen moet ik zeggen. Weet nog niet wat ik doe. Ik denk dat ik maar gewoon een nieuwe koop. Maar ik ga nu wel ook naar andere merken kijken.

---------- 1e review 10-06-2009 ----------
De Nuvi250 is nu ruim anderhalf jaar in mijn bezit en na intensief gebruik in binnen- en buitenland kan ik niet anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben over het apparaat. Nu kreeg ik onlangs als geregistreerd gebruiker per email een aanbieding van Garmin om de opgeslagen kaarten te updaten. Gekozen kan worden uit een eenmalig te betalen langlopend abonnement (geldig tot de aanschaf van een nieuw apparaat en 4x per jaar updates downloaden) en een eenmalige update. Die eenmalige update kost iets van 130 dollar! Heb ik dus maar effe niet gedaan.
Schrijf een review

Datum: 1-3-2011
Door: jana2011
Cijfer: 7,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Koop geen lifetime updates als je geen conputer expert bent. Diverse keren geprobeerd op allerlei manieren, maar het wil echt niet goed lukken. Is het nou zo moeilijk om voor normale consumenten een gemakkelijk te gebruiken programma te maken om eenvoudig je bestaande kaarten te updaten De hier gepubliceerde ervaringen over de "klantenservice" onderschrijf ik van harte.
Schrijf een review

Datum: 20-8-2009
Door: Maria Louwes-Verheijdt
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb mijn Garmin 250 bij Halford in Harderwijk gebracht, waar ik hem had gekocht, de stem was weg.
De verkoper kon het ook niet verhelpen en heeft hem opgestuurd naar de fabriek.
Ik heb een hele nieuwe Garmin 250 gekregen, want hij was niet te repereren.
Over de service van Halford Harderwijk en de fabriek van Garmin ben ik meer dan tevreden, fantastisch wat een service!!!!!!!
Dat mag ook wel eens gezegd worden!

Vriendelijke groet van
Maria Louwes-Verheijdt
Schrijf een review

Datum: 20-6-2009
Door: Twan1976
Cijfer: 7,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de Nuvi 250 nu een jaar in bezit bevalt prima alleen duurt het vinden van de satelieten soms een eeuwigheid!
Schrijf een review

Datum: 18-6-2009
Door: CD. Lulof
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Nu een jaar in gebruik. Ervaringen: goed.
Bij missers bleek ik altijd
de voorkeuren verkeerd ingesteld te hebben!
Zowel in Noorwegen als in de Verenigde Staten bleek het apparaat de meest onwaarschijnlijke gruisweggetjes en karresporen te kennen. (Kaart Verenigde Staten bijgekocht!)
Berekent na het kiezen van een andere route dan de aangegeven route, razendsnel een nieuw alternatief.
De batterij is ruim voldoende om in een vreemde stad (lopend) de auto terug te vinden. Terminologie in het begin soms verwarrend, Rechts aanhouden is iets anders dan Rechtsaf slaan. Een uitstekende prijs/prestatie verhouding.
Schrijf een review

Datum: 3-1-2009
Door: gos
Cijfer: 9,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Getwijfeld tussen Nuvi 250 en TomTom One Europe V3. Uiteindelijk gekozen voor de Garmin omdat de batterijduur ongeveer 5 uren is en die van de TomTom slechts 2 uren, ik wil de Nuvi ook op de fiets en lopend gebruiken.
Apparaat ziet er mooi en solide uit. Erg eenvoudig menu, overzichtelijk en mooi display. Stem is prima te horen, ook op 60%. Gelijk het apparaat geregistreerd op de website (was een hele klus) maar wel gelijk de update van 2009 geinstalleerd.
Opstarten gaat snel, het vinden van satelliet duurt kort. Bij fout rijden snelle herberekening van de route. Gezien de geringe prijs een uitstekende aankoop.


Schrijf een review

Datum: 26-11-2008
Door: j vdHurk
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Beste jan
Probeer: nuttige punten eens!

Ik ben ook dik tevreden met mijn nuvi.

gr.van Jos
Schrijf een review

Datum: 25-11-2008
Door: jan van der heijden
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb nu sinds een paar dagen een Nuvi 250 en ben tot nu toe tevreden. Geen ervaring met een TomTom dus ik kan niet vergelijken, maar ik rijdt keurig op de weg, hij vindt de satelieten snel en rekend snel een route uit. Verder is de software eenvoudig en makkelijk te begrijpen zonder de handleiding.

Nadelen vindt ik de lange start up en ik heb tot nu toe niet kunnen uitvinden hoe je POI kunt laten zien (standaard).

Waarom de Nuvi: Ik werk in Polen en die is met de TomTom niet gedekt.

Schrijf een review

Datum: 14-11-2008
Door: bertonelover
Cijfer: 7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Voor mij geen garmin meer,al veel gebruikt maar niet betrouwbaar,op weg naar italie zat hij meer te navigeren naast autostrade als erop ,idem ring van Antwerpen,gevolg ,altijd maar herberekenen ,ook constant uitvallen van satelietontvangst,zelfs bij stralend weer,ook opstarten is veel te traag.Stoppen aan rood ligt mag u niet of in file rijden want gaat hij ook beginnen te herberekenen.Enige pluspunten is vormgeving ,plat en gemakkelijk weg te steken in broekzak tegen eventuele diefstal,stem en kleurenscherm zijn ok,
baterij gaat lang mee.Maar om te navigeren moeten ze maar eens op les gaan bij tom tom.
dus eindballans ,grote spijt van deze aankoop.
Schrijf een review

Datum: 4-11-2008
Door: harry27
Cijfer: 6,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben blij dat ik de nuvi 250 weer kwijt ben. De vormgeving van het apparaat vond ik prima, ook mooi plat dus eenvoudig in de broekzak mee te nemen, maar die irritante stem werd ik gek van. Ook tekst op het scherm was soms onbegrijpelijk. Wat betekent bv. Rijden op Steeg?? geen idee. Ook gaf de irritante stem regelmatig aan na een paar honderd meter links of rechts af te slaan terwijl er nergens een zijweg te bespeuren was. Heb nu een Tomtom V4 en moet zeggen dat die me vele malen beter bevalt. Is wel een paar tientjes duurder maar is dat ook helemaal waard.
De gebruiksaanwijzing bij de Nuvi is ook zeer slecht. Tal van functies moet je zo ongeveer bij toeval ontdekken.
Schrijf een review

Datum: 29-10-2008
Door: jarno
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Beste Subok,

Ik gebruik al anderhalf jaar de Nuvi 250 en ben hier zeer tevreden over.

Hij doet alles wat een navigatie systeem moet doen, en er komen geen extra kosten bij, alleen als je een nieuwe kaart update wil hebben.

Maar dat is niet elk jaar noodzakelijk, ikzelf heb nog nooit een nieuwe update gekocht(er veranderd toch niet zo heel veel in een jaar)

Een super navigatie systeem voor een goede prijs.

met vriendelijke groet,

Jarno
Schrijf een review

Datum: 21-10-2008
Door: nuvi250
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wat een super ding. Afgelopen weekend met de fietskaart op pad geweest. Helaas is hij niet waterdicht zoals de 550. misschien dat ik deze doorschuif naar mijn vrouw. :-)
Schrijf een review

Datum: 14-10-2008
Door: fendtje
Cijfer: 1
In bezit:
via Kieskeurig.nl
ja wat een afknapper.
ge geeft een route in en men schakelt autowegen uit.
elke boeren wegel is uw route.
geef hier als vb bvb de route van namen belgie naar arlon.
er zijn 2 mogelijkheden.
de auto snelweg en de routes des ardennen de N 4.
nu met snelwegen uit kent hij de route via de N4 niet.
logisch he , bij garmin is men sinds jaren op de hoogte van het probleem. er zou nu een nieuwe gps voor de motorrijders op de markt zijn en daar is dit groot probleem opgelost.
en ja hoe komt men daar achter bij bvb mio doet dit probleemke zich niet voor.
garmin is simpel , van belgie naar frankrijk over alle kleine weggetjes, met autowegen uit.
precies of een route national is een auto snelweg.
foei garmin en de amerikaanse manier van wegen aanduiding.
een niet zo gelukkige gebruiker.
Schrijf een review

Datum: 29-9-2008
Door: Jan 1964
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de nuvi 250W aangeschaft daar ik zeer tevreden was over Garmin navigatie van vrienden van mij die ik een aantal keren mee heb gehad op vakantie naar Duitsland en Oostenrijk en me zeer goed op de plaats van bestemming bracht en naar vele bezienswaardigheden die voorgeprogrameerd zijn door Garmin. Een 2e reden was dat er voor de 250W een goede steun is te verkrijgen die je op een stuur van de motor of fiets kan plaatsen. Deze heb ik inmiddels ook en bevalt uitstekend. Let wel de 250W is niet waterdicht en daarvoor heb ik een stevig diepvrieszakje bij me wat ik er overheen doe en afsluit met dubbelzijdig klitteband. Voor motorrijders kan dit een flinke besparing opleveren vergeleken met de speciaal ontwikkelde systemen voor op de motor. Als het geluid op maximaal staat hoor ik de stem op de motor nog redelijk goed. Ik woon zelf op het platte land en hij vind bij mij de satelieten zeer snel, zelfs in huis gaat dat redelijk vlot al moet hij dan niet plat liggen. De gebruiksaanwijzing die erbij zit had wel beter gekund en uitgebreider met onder andere stap voor stap hoe je het systeem moet registreren en updates moet doen want dat is wel even vogelen tussen de verschillende sites van Garmin maar het is uiteindelijk gelukt. Ook Garmin Nederland mag dat wel wat duidelijker op de site zetten hoe je dit stap voor stap doet. Ik heb dit systeem een aantal keren met opzet getest en een andere route genomen en hij is zeer snel met herberekenen. Ik ben tot nog toe zeer tevreden over de aankoop van de Nuvi 250W.
Schrijf een review

Datum: 16-9-2008
Door: Lindy2
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Garmin in Nederland, Belgie, Duitsland, en Oostenrijk gebruikt .
Mijn ervaring ermee is prima. Het scherm is zeer duidelijk (zowel dag en in de nacht) en je wordt op tijd gewaarschuuwd als je af moet slaan.
Stemmen zijn duidelijk.
Je kan aangeven of je voetganger, automobilist of fietser bent, wat zeer handig is in een (onbekende) stad.
Batterij gaat lang genoeg mee (wat als fietser of voetganger noodzakelijk is).
Het apparaat is handzaam en past in je borstzak.
Herberekenen van een route gaat vlot.
Minpunten is de voorkeurinstelling in de mate of je snellere of kortere weg wilt.
POI vind ik lastig toe te voegen en ben daar nog niet achter hoe je dat moet doen.
En voor het totale overzicht van je route vind ik, dat een goede wegenkaart nog altijd noodzakelijk is. 100 % vertrouwen op je navigatie vind ik niet verstandig.

Vooral bij omleidingen zie ik graag op de kaart waar ik ben en hoe ik rijden moet.
Schrijf een review

Datum: 15-9-2008
Door: dutchblackadder
Cijfer: 6,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
twee weken in bezit,aangeschaft voor autovakantie in spanje een zie hier meteen het probleem.

apparaat ziet er goed uit, en werkt in principe prima maar de kaarten zijn echt belabberd. Wegen en plaatsen worden niet herkend, hij geeft mobiele radarcontroles aan voor 50km/uur wegen terwijl er 100 mag worden gereden, points of interest die niet (meer) bestaan waaronder autoverhuurbedrijven, en het grootste treinstation van barcelona die er niet in staat terwijl er wel 100+ verschillende metrostations in staan.... lekker belangrijk.

bij vierbaanswegen geeft hij de afslagen niet echt duidelijk aan. points of interest in een andere stad dan waar je op dat moment bent intypen snapt hij ook niet helemaal. Gebruiksgemak van tomtom is toch stuk makkelijker. ik ga de mijne terugbrengen en wacht totdat er nieuwe kaarten inzitten.
Schrijf een review

Datum: 28-8-2008
Door: Meaux25
Cijfer: 5,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben sinds februari in het bezit van een Garmin Nuvi 250 Europa. Het probleem begon met zuignap, viel met navigatiesysteem en al regelmatig van raam af. Dit is opgelost door een nieuwe zuignap van het (huis)merk. tijdens onze vakantie naar Luxemburg kwam het volgende probleem. Garmin zag rotondes midden op de snelweg en afslagen die er niet waren, daarna kwamen wij in Duitsland uit met melding bestemming bereikt, in de Middle of Nowwhere en naar later bleek ruim 1 uur verwijderd van onze bestemming in Luxemburg. In Luxemburg verder gereden op ouderweste kaart en borden.
Van alles geprobeerd uit te testen, nadat wij weer thuis waren, bleek nu idd ook weer dat Garmin mij de verkeerde kant op stuurde. Klacht ingediend bij Garmin en hoor daar nog steeds niets van. Ik ga over op het aanschaf van een ander systeem, mijn vriend vond het in eerste instantie een goed apparaat voordat totaal andere kant op werden geleid, wegen worden ook niet goed weergegeven of je rijd op een weg, terwijl je zelf op de weg er naast rijd. Ik heb alle vertrouwen verloren in het systeem, het lukt zelfs niet om de normale weg te vinden van mijn huis naar werk of vriend bij wijze van test.
Schrijf een review

Datum: 28-8-2008
Door: Smitje uit zevenaar
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Even een reactie,ik heb de nuvi 250w nu een paar weken in gebruik,ben ermee dwars door duitsland,belgie en nederland gereden,kan maar 1 ding zeggen,hij werkt perfect!!
Het scherm is zeer duidelijk leesbaar,schakelt zelf in de nachtmodus(instellingen).
Verder lees ik een veel voorkomend probleem bij meerdere navigatie toestellen dat satelietontvangst wel eens de wensen overlaat.
Ikzelf adviseer,loop naar de auto,zet de nuvi aan,stekker in contact,plaats de navigatie,stel hem in of kies uit favorieten en heb dan gelijk vol ontvangst.
Ik wist niet eens dat er in nederland zoveel flitspalen bestonden,je word tijdig van te voren gewaarschuwd,het werkt echt subliem en wat updaten betreft,ga naar de site van garmin,accountje aanmaken,flitspaalupdate aanklikken,stekker in de navigatie en downloaden maar,geen enkel punt.
Ik ben reuze blij met deze aankoop,relax autorijden en geen gestuntel tijdens het zoeken naar een adres.
En echte aanrader voor niet al te veel geld!!!
Schrijf een review

Datum: 8-8-2008
Door: yellowwww
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
2 maanden in bezit. Prima eenvoudig apparaat. Paar min punten. Je kan (volgens mij) niet allen de naam van een stad en dan bv voor centrumkiezen. Toen ik mijn nieuwe Garmin wilde aanmelden bleek dat er geen USB kabeltje bijzat. Echt belachelijk. Tot nu toe 1 keer meegemaakt dat ik op de a73 reed maar volgens mijn navigatie systeem reed ik er naast waardoor de hele navigatie de mist inging.
Schrijf een review

Datum: 16-7-2008
Door: Driekus65
Cijfer: 8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Momenteel heb ik een onoplosbaar probleem met de voeding van mijn gisteren aangeschafte Garmin 250W. De stekker van de voedingskabel past namelijk niet in de ruimte van de sigarettenaansteker in mijn auto (te groot), evenmin in twee andere aanwezige stroomvoorzieningspunten.
Door niemand anders is dit probleem naar voren gebracht, dus lijkt het aan mijzelf te liggen. Wie kan mij de gouden tip geven?
Schrijf een review

Datum: 3-7-2008
Door: Rudy vg
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Garmin Nuvi 250 bevalt prima.
lekker veel poi's. wat zeer makkelijk is.
Mocht je verkeerd rijden of is er een wegomleiding en je drukt op omrijden, dan berekend hij zeer snel een nieuwe route.
nadelen zijn er ook. Het wilt wel eens gebeuren dat hij lang moet zoeken naar een satteliet verbinding.
Het van deur tot deur navigeren klopt ook niet helemaal, hij stuurt je vaak meters tot kilometers verder.
Het laatste minpuntje is, dat je steeds weer terug naar het menu moet als je een verandering wilt invoeren.
Voor de rest een prima apparaatje
Schrijf een review

Datum: 30-6-2008
Door: leo-64
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
prijs/kwalteitvergouding,een prima nav. soms heeft hij de nijging om links of rechts een beetje kortaan te melden,had iets ruimer gemogen.om zijn eenvoud en bediening is hij aan te bevelen.hij doet wat ie moet doen.
Schrijf een review

Datum: 20-6-2008
Door: Frankieboy
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb de Nuvi 250 sinds 1 maand en onlangs in Frankrijk/Dordogne gebruikt, maar altijd ook een kaart achter de hand gehouden. Nuvi koos soms voor weggetjes die mij te smal/klein leken en wanneer ik dus afweek van de nuvi-route volgde behoorlijk snel de herberekening. Zoals ook in een andere review vermeld is, maakte ik mee dat nuvi werkelijk vlak na elkaar bv. links-af, rechts-af riep. Dat is niet zo prettig. Maar daar tegenover staat, dat nuvi mij keurig via allerlei leuke weggetjes, die ik zelf niet op de kaart zou hebben gevonden terugbracht naar de camping. Jammer vind ik dat Garmin niet voor een uitgebreidere handleiding heeft gezorgd. Al met al vind ik echter de Nuvi 250 zeker zijn geld waard.
Schrijf een review

Datum: 10-6-2008
Door: Mr FrankD
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
erg gebruiksvriendelijk en handig apparaat!
Schrijf een review

Datum: 3-6-2008
Door: ClassicarCrack
Cijfer: 8,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Garmin Nuvi nu een maand in bezit en er ruim 1500 km mee rond gereden. Ik zocht een kleiner alternatief voor mijn 4 jaar oude Tom Tom Go 700, een apparaat dat gemakkelijk in je zak past dus.

Tot nu toe tevreden over de navigatiekwaliteiten, afleesbaarheid, betrouwbaarheid, snelheid en het compacte formaat. Het is echt een no-nonsense aparaat!

Aanrader!
Schrijf een review

Datum: 31-5-2008
Door: dummy71
Cijfer: 6,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Vind het tot nu toe geen al te beste aanschaf. Als ik ermee navigeer binnen de bebouwde kom dan kan je hem beter uitzetten want dat doet die hopeloos. Hij zit er zeer vaak 50 of 100 meter naast en springt van hop naar her. Buiten de bebouwde kom gaat het redelijk als er niet te veel wegen zijn maar dat is meer van 'over 100 meter links afslaan, daar zie ik geen weg dus hij zal wel hier bedoelen'. Dit zijn kwalen die ik bij mijn oeroude streetpilot III nooit heb meegemaakt en ook de TOM TOM van een vriendin van mij doet het stukke beter. Het kan ook excemplarisch zijn maar morgen gaat die terug naar de winkel want ik wordt het 'herberekenen, herberekenen, herberekenen, herbereken........' behoorlijk zat.
Schrijf een review

Datum: 21-5-2008
Door: Frank H.
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Positief: de eenvoud.
Nadelen: Dit model kiest soms vreemde kruip-door-sluip-door-routes, ook als het systeem is ingesteld op 'snelste route'. Dwars door een centrum geloodst worden is dan niet bepaald handig.
Bovendien: Wat is 'snelste route'? Het is niet mogelijk om aan te geven wat voor gemiddelde snelheid de bestuurder wil aanhouden. Als je bijvoorbeeld met een caravan rijdt en 80 km wil aanhouden, wil je soms andere keuzes maken dan wanneer je 120 wilt aanhouden.
Nog een nadeel: Even een overzicht van de gekozen route bekijken, is niet mogelijk.
Schrijf een review

Datum: 13-5-2008
Door: peter 250W
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds enige tijd de 250W in bezit en in gebruik.
Mijn opmerkingen:
- als je al rijdende de 250 de sat's laat zoeken kan het soms wat langer duren. Sta je stil kan het vaak al binnen 10 seconden gepiept zijn.
- batterij gaat bij normaal gebruik zeker 4-5 uren mee.
-ik bebruik de 250 ook op mijn scooter als ik ga toeren.
-de meegeleverde POI's zijn karig. Doch internet loopt over vande goede Poi's. Allemaal gratis.(als je goed zoekt!)
-registreren van de 250 gaat erg miserabel op de site van Garmin!!! Een dikke min hiervoor. En dat je ondanks hun tegenstrijdige/wazige meldingen op hun site geen gratis update kunt krijgen......nogmaals, wie met usenet overweg kan, kan daar gratis City Navigator NT v9 downloaden. Men vraagt er toch om!!!!
-Flitspaleninfo....allemaal gratis op usenet. Je kunt de flitspaal bestanden van de TomTom gebruiken. Via Poi Edit omzetten van *. ov2 naar *.csv en via Garmin Poiloader installeren op je 250 of op een SD kaart. Eerst ff backup maken van de Poi directory op je 250. Allemaal vrij simpel!
-Windows herkent een aangesloten 250 als een gewoon opslagmedium...
-Tip, Bij Hallfords kun je voor € 7,95 een leuk tasje/hoesje kopen voor je 250.
Als oplader via netspanning kun je ook een mp3 lader gebruiken(mits juiste stekker) Ik gebruyik die van de CreativeLabs zen V.
- 250 te gebruiken als auto- fiets/bromfiets - en wandelroute planner.
- het bredere beedlscherm van de 250W is toch wat prettiger om naar te kijken dan de 250.
-herberekenen van de route gaat vrij snel (< 5 sec)
Ergo: een hele goede routeplanner met voldoende mogelijkheden voor normaal gebruik.
En.......het is een routeplanner en geen digitale gouden gids!!!
De internet service van Garmin is miserabel. Doch een beetje digi-goeroe ligt daar niet wakker van! Vragen en mailen kost niks.
Schrijf een review

Datum: 4-5-2008
Door: carolien
Cijfer: 8,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Hoi,

Zelfde verhaal als eerdere verhaal zie ook geen optie om het op te vragen. Ook geregistreerd, et cetera maar kan het niet vinden op de site van garmin.

Ben verder zeer tevreden echt heel blij er mee.

Weet iemand ook of er een kaart is waar malta op voorkomt? En hoe ik er aan kom?

Groetjes Carolien
Schrijf een review

Datum: 28-4-2008
Door: savej00
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb een aantal weken de Nuvi 250 aangeschaft. Ik heb de Nuvi 250 tijdens onze vakantie in Zuid Spanje uitvoerig getest. Ik ben zeer enthousiast over de Nuvi 250, hij werkt perfect. Bijvoorbeeld: we hebben Murci bezocht (stad > 400.00 inwoners) vantevoren een parkeergarage (POI) op de Nuvi 250 opgezocht, op de kaart bekeken en vervolgens ga. De Nuvi 250 heeft ons naar het hart van de stad Murcia gebracht, wat wil je nog meer! De Nuvi 250 is ons tweede navisysteem. Voorheen hadden wij een MIO 269, wat een prul vergeleken met deze Nuvi 250. De Nuvi is heel makkelijk te bedienen, “een kind kan de was doen”. Het apparaat ziet degelijk uit zonder teveel toeters en bellen.
Kortom, een perfect navigatiesysteem voor een redelijke prijs.
Schrijf een review

Datum: 20-4-2008
Door: MarcoBk
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Gebruiksvriendelijk navigatiesysteem. Voor mij de eerste aanschaf van zo'n ding. Zelf poi downloaden op poihandler.com en op de nuvi zetten. Ook de flitspalen van internet halen. Allemaal gratis te doen. Dit in reaktie op de beoordeling van ExRay. Ook de door hem bedoelde St.Raphaël vindt de Nuvi toch echt op ruim 1300 km als ik hem instel. Ook de geldautomaten in nederland zijn eenvoudig gratis van internet te halen en op het Belgieplein zie ik er ook 1 staan. Ontbrekende straten zijn een 'fout' van Navteq de kaartleverancier. Over de routes kan ik niet oordelen, bij mij gaat het in ieder geval nog steeds goed. Wat mij betreft een prima aankoop die doet waar hij voor gemaakt is.
Schrijf een review

Datum: 10-4-2008
Door: ExRay
Cijfer: 6,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na een halfjaar moet ik concluderen dat ik toch maar beter een ander model gekozen had. De POI's zijn ronduit slecht te noemen. Zelfs na de installatie van de dure (79,-) update CD (Voor de gratis update kwam ik niet in aanmerking omdat ik mijn toestel één dag voor de deadline had aangemeld!), weet de garmin bijv. op het Belgiëplein in Amsterdam geen geldautomaat te vinden, terwijl er DRIE zijn. Volgens hem moet je 2,4 km rijden naar de dichtstbijzijnde. Ik had voor de update een lijst gemaakt met foute wegbeschrijvingen, en ontbrekende straten. Deze fouten zijn er na de update allemaal nog netjes aanwezig. Het instellen van een doel direct op de kaart (dus als je het adres met postcode en nummer niet weet, maar wel wáár het op de kaart is), gaat ontzettend omslachtig. De berekende routes zijn vaak onnodig ingewikkeld, soms zelf te gek voor woorden. Op Google maps vaak een heerlijk eenvoudige route gezien, en met de Garmin ben je continu bochten aan het rijden, midden door kleine buurten (En ik heb hem niet op kortste maar op snelste route staan). De aangegeven afstanden zijn compleet fout. Voorbeld afstand Amsterdam-St.Raphaël volgens Garmin: 1001 km, een fout van ruim 300 km! De geschatte aankomsttijden moet hij daarom tijdens het rijden continu aanpassen. Op de laatste meters klopt het dan. Een collega van mij heeft een ViaMichelin 960 en is laaiend enthusiast. Ik dus niet. Een abonnement op flispalen kost bij Garmin PER LAND tussen de 29,90 en 49,90. bij ViaMichelin is dat gratis. Het enige leuke is dat hij zo klein en licht is, maar het oordeel best reviewed is me een raadsel.
Schrijf een review

Datum: 24-3-2008
Door: pmk
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Dit apparaat nu een 4 tal maanden in bezit en nog steeds even tevreden als in de eerste week. Value for money! Voelt degelijker aan dan een TomTom
Schrijf een review

Datum: 24-3-2008
Door: Fredo2007
Cijfer: 7,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Garmin 250 is erg basic, ik zoek me kleurenblind in welke straat ik me bevind, de route info tijdens de rit is erg beperkt.
De route wordt wel erg kleurrijk weergegeven, het lijkt wel voor kleuters gemaakt.

Overigens geen problemen met navigeren dat gaat op zich correct, er kunnen geen POI zichtbaar gemaakt worden op de kaart, er kan alleen naar een specifiek POI worden genavigeerd.
Schrijf een review

Datum: 23-3-2008
Door: Roodwang4
Cijfer: 7,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een paar dagen in het bezit van de Garmin 250W.
Navigeren, beeld, geluid is prima. Echter een groot minpunt vind ik de POIS. In Roden een supermarkt vinden lukt niet. Je wordt naar Duitsland of naar Groningen verwezen. In Hoogezand bij een groot winkelcentrum stuurt deze Garmin je ook naar Groningen of naar Duitsland om te winkelen. Dit vind ik een groot nadeel. De Mio 268 gaf op dit punt totaal geen problemen. Op internet nog steed geen site gevonden om pois te downloaden. Heeft iemand suggesties? Dit is voor mij een reden om de Garmin te ruilen voor een ander merk.
Schrijf een review

Datum: 20-3-2008
Door: rico
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
geweldig apparaat, je rijd geheel europa door zonder problemen, geen poespas met mp3 of tmc maar gewoon waar ie goed in is en dat is navigeren, goede zuignap voor raambevestiging, duidelijke stem en display, makkelijke bediening en zeer goede satelietontvangst, herberekening is supersnel evenals het vinden van de satelieten, ik vind het een topper voor een goede prijs, ik zou m iedereen die alleen maar wil navigeren zeker aanraden!!
Schrijf een review

Datum: 19-3-2008
Door: wolter 44
Cijfer: 7,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
slechte zaak dat je binnen een jaar al geen udate gratis krijgt.
slechte service ivm update
ziet vooral in italie veel dingen niet
en in nederland ook niet ,BV bij hoogeveen hij zegt rontonde maar geen rotonde te vinden maar een druk kriuspunt met stoplichten

alleen om de update en service geef ik een
EINDCIJFER 5
Schrijf een review

Datum: 13-3-2008
Door: BDC
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Perfect apparaat. Gekocht omdat deze goed handelbaar is en perfect in de binnenzak past. Werkt makkelijk en prettig. Er staat echt onvoorstelbaar veel in. Display is duidelijk, accu gaat zeer lang mee. Tevreden!
Schrijf een review

Datum: 31-1-2008
Door: 4143
Cijfer: 9,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
heb kort geleden de nuvi250w aangeschaft dit tot volle teveredenheid tot nu toe
ga veel met vacantie naar frankrijk vaak naar campings in de wat kleinere plaatsen met wat uitproberen kan ik toch een aantal plaatsen niet vinden
b.v saint augustin sur mer
en div.andere plaatsen
mogelijk die ik wat verkeerd
gaarne advies
heel hartelijk dank
Schrijf een review

Datum: 27-12-2007
Door: MteM
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb een Nuvi 250 gekocht. Bij installatie (stap 3) is niet alles helemaal goed gegaan. Dit is het éénmalig zoeken naar satellieten. Aanbevolen is in een open veld te staan. Terwijl ik voor mijn huis stond. Kan het nu zijn dat niet alle beschikbare satellieten zijn gevonden danwel contact mee gemaakt?
En hoe los ik dit op?
Schrijf een review

Datum: 25-12-2007
Door: Mr GS
Cijfer: 7,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
18 maanden in bezit van C550 - ben veelgebruiker in Europa. Ervaring: slecht.
Route-advies vaak onbetrouwbaar.
Service van Garmin is dramatisch slecht !!! Downloadmogelijkheden gebruiksonvriendelijk.
Updates routekaarten omslachtig en beperkt beschikbaar. Invoeren flitsers, benzinepompen etc. zeer lastig.
Schrijf een review

Datum: 23-12-2007
Door: roef62
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
zeer gemakkelijk apparaat
sataliet zoeken duurt iets langer
zeer snelle herberekenig
Schrijf een review

Datum: 23-12-2007
Door: Jan Smit
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Tot dusver vind ik het een prima ding. Degelijk, gewoon aansluiten en werken, past makkelijk in de binnenzak.
Een nadeel valt me op: hij heeft me al een paar keer op de snelweg een afrit-oprit laten nemen, in plaats van op de hoofdrijbaan te blijven. Iemand een idee of dat nog anders in te stellen is?
Schrijf een review

Datum: 22-12-2007
Door: Robuust
Cijfer: 5,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb enkele weken geleden ter vervanging van mijn PDA met TomTom op basis van de vele positieve reviews deze Garmin gekocht. Wat een tegenvaller zeg! De kaart is bijzonder onoverzichtelijk in vergelijking met TomTom. In Belgie ben ik onlangs tot 4x toe verkeerd gereden omdat de afstand m.b.t. de afslag niet overeen kwam met de werkelijkheid. De mogelijkheden van dit apparaat zijn wel goed maar bij mij gaat het bij een navigatiesysteem voornamelijk om de kaartweergave. Deze is m.i. niet overzichtelijk bij Garmin door het gebruik van de vele kleuren maar misschien hebben anderen hier geen last van. Na de feestdagen ga ik weer snel terug naar TomTom en geef ik de Garmin aan mijn bejaarde vader.
Schrijf een review

Datum: 17-12-2007
Door: SeBo
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heerlijk compact toestelletje en zeer gebruiksvriendelijk. Op 123 geinstalleerd. Vlaamse -niet storende- stem wijst je op betrouwbare wijze de baan. Bij (vrijwillig ) foutrijden snelle herberekening route. Excellent beeld(dag-nachtmodus). Enkel belangrijke info wordt weergegeven op scherm. Mooie vormgeving van Garmin. Erg duurzame batterij; Prijs/kwaliteit zeker correct. Minpuntjes: lokaliseren van satellieten duurt soms tijdje bij opstarten; geen tasje en oplader bij kit. Een enthousiaste Garminfan.
Ps. buurman heeft MioC230 en lijkt ook tevreden
Schrijf een review

Datum: 13-12-2007
Door: Schurgers
Cijfer: 7,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Goed apparaatje maar weinig indruk vergeleken met TOMTOM. Erg compact. mooie vormgeving. Beeldscherm erg druk en beperkte informatie, groot lettertype voor een bepaalde weg, te berijden weg is roze, en dan nog rode lijnen, groene lijnen. Niet duidelijk. Bos of veld is wit of grijs. Keuze van de Nederlandse stemmen zijn beperkt, robotachtig. Vlaamse vrouwelijke stem is nog te doen. Tot 400 meter geeft hij niet duidelijk aan op beeldscherm of je links of rechts afmoet, moeilijk ivm voorsorteren. Mogelijkheden beperkt in vergelijking met TomTom. Het is 'm net niet. Geen bluetooth. Beperkte opties (stem) via website van Garmin.
Schrijf een review

Datum: 3-12-2007
Door: odet
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb m gekocht. Hij is bedoeld als kadootje voor mijn vader van 75 en daarom heb ik m eerst zelf even uitgeprobeerd op gebruiksvriendelijkheid. Wat een simpel dingetje zeg! En zo enorm handig! Twee vrienden hebben m al geleend, die TomTom aanhangers zijn en zijn nu overtuigd dat dit apparaat minstens zo goed is.

Ook handig! Alles is klein. Dus als ik mijn auto ergens parkeer.. dan haal ik die zuignap er (zo) af en leg ik alles in het handschoenenvak. Dit, omdat er vaak een ruitje ingetikt wordt als mensen zo'n navigatiehouder zien.

Ik ben helemaal enthousiast en ga er ook nog een voor mezelf kopen!
Schrijf een review

Datum: 29-11-2007
Door: melker
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb er van alles al mee geprobeerd en moet zeggen werkt perfect een Kind kan de was doen, had eerst in vorige auto een ingebouwde van toyota van over de 1000,- euro, maar die kon niet aan de Nuvi 250 tippen.
Schrijf een review

Datum: 25-11-2007
Door: Alexander K
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Vanaf aanschaf een eenvoudig apparaat. Vanuit de doos gebruiksklaar. Duidelijke kaart, goede instructies, makkelijke menu's. Dit apparaatje is zijn geld waard. USB-kabel niet meegeleverd, maar de standaard kabeltjes van de camera o.i.d. werken uitstekend.
Schrijf een review

Datum: 25-11-2007
Door: Agnes1946
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Eenvoudig te bedienen, goede updates op de Garmin site,duidelijk beeld weergave, leuk om er wat foto's op te zetten (gewoon om uit te proberen).
Die foto's, daar had ik zelfs geen SD card voor nodig.
Kortom: ik ben er tot nu toe zeer tevreden over.
Ruim 1 week in bezit en heb al van alles (bv met updates) uigeprobeerd.
Wegen en afslagen en rotondes worden zeer goed aangegeven.Zowel met de stem als op het scherm.

Schrijf een review

Datum: 11-11-2007
Door: MissC
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Naar aanleiding van de reviews op deze site heb ik ook de Nuvi 250 gekocht en hem natuurlijk meteen getest.
een hartstikke leuk appartaat voor deze prijsklasse en makkelijk bedienbaar.
Ik ben er eerst op plekken mee gaan rijden die ik wel kende en expres een andere route gaan rijden dan waar die nuvi me heen wilde sturen en na enkele seconde had de nuvi de route opnieuw berekend en dat werkt goed.
Schrijf een review

Datum: 5-11-2007
Door: Andrea2007
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
voor onze vakantie naar Portugal de Garmin aangeschaft, na veel twijfelen tussen Tomtom en Nuvi 250. Als echte digibeet kon ik zo overweg met de Garmin, in eerste instantie vertrouwden we onze kaart meer, maar na 1 week volgen we de Garmin blindelings. Eenmalig over wat mindere maar inderdaad kortere N-weg gereden, op vakantie geen probleem. Flitspaal signalering werkt goed (gaat dat maar 1 of 3 maanden door?) en huiverig aangesloten op mijn pc deed hij de update en aanmelding zonder haperen. Tip: hou de Garmin zoveel mogelijk aan, dan duurt het zoeken als je weer wegrijdt korter. Blijft bijzonder: in wildvreemde stad je auto terug kunnen vinden mbv zo'n Garmin (parkeerplek als favoriet ingevoerd!).
Schrijf een review

Datum: 31-10-2007
Door: Sangers
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Wij hebben een paar maanden geleden een navigatie gekocht garmin nuvi 250.
Ik vind het een ideaal apparaat.
Wij zijn ermee naar tjechie geweest en dat ging eigenlijk perfect soms duurde het wel een beetje lang voordat hij verbinding maakte maar zodra hij verbinding had ging het perfect.
Als je een makkelijke, betrouwbare navigatie wilt dan zou ik zeker de nuvi 250 aan rade.
Schrijf een review

Datum: 31-10-2007
Door: zilverster
Cijfer: 7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mijn eerste proefrit met mijn eerste gps...
Mooi ding, maar toch een beetje een teleurstelling...
Hij is goed te bedienen, maar toen ik naar mijn atelier wilde rijden stuurde hij me langs een route waarvan ik weet dat hij sinds een paar maanden afgesloten is. Hij berekende direct een alternatieve route, maar ik kan nergens aangeven dat hij dit in het vervolg altijd moet doen. En in de Utrechtse binnenstad wilde de nuvi mij over busbanen en door eenrichtingsstraten sturen.
Het was een vreemde gewaarwording. Dit hielp allerminst.
Ik heb gekozen voor de garmin ipv de Tomtom vanwege de lovende kritieken, maar ik ga hem toch maar terugsturen en ruilen voor een tomtom met MapShare.
Schrijf een review

Datum: 16-10-2007
Door: pappamarco
Cijfer: 9,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ja een goed app. ook het leuke is de nacht modus overdag verlicht in de nacht is ie wat zachter in qwa licht
ben nog wel op zoek naar stemmen en kaarten voor bv te lopen en fietsen
ook stafkaarten
handig op de sd kaart zetten en gaan
Schrijf een review

Datum: 11-10-2007
Door: Meyer
Cijfer: 9,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een voor navigatie perfect apparaat, gemaakt waar het voor bedoeld is zonder fratse. Zeer gebruiksvriendelijk, een kind kan de was doen. Zowel op kaart als straat en nummer perfect de locatie vinden. Daarbij ook nog super snel wanneer je verkeerd ben gereden. Ziet er bovendien nog uiterst betrouwbaar uit met daarbij opgeteld 2 jaar garantie.
Schrijf een review

Datum: 8-10-2007
Door: F. D. wetteren
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Tevreden over deze Garmin, toch enkele minpunten in vergelijking met de Becker, die ik eveneens gebruik.Ik kan dus vergelijken.
De garmin heeft enkel als bestemming : plaats +sraat+nummer. Dit is zeer hinderlijk op reis als je het centrum van een of ander dorpje wil bereiken.Je kent daar toch niet de sraten laat staan een nummer.
Becker geeft 3 mogelijkheden: het centrum, de straat en de straat met nummer.
In Spanje heb ik zelfs de weg moeten vragen aan inwoners, Garmin stuurde mij het bos in, erg potsierlijk
Schrijf een review

Datum: 15-9-2007
Door: kellis
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb de Nuvi sinds een paar weken in mijn bezit. Ben zeer tevreden over het systeem tot nu toe.
Hij vindt alle adressen zeer snel en je word ook naukeurig voor de deur neer gezet. en niet een paar honderd meter voor de bestemming.
Wat ook zeer goed is van de Nuvi 250 is dat ik zelfs sataliet ontvangst binnen in huis heb, terwijl ik hier voor een nafman, tom-tom heb gehad en daar moest ik echt mee naar buiten toe of bij het raam zitten. Het enige schoonheidsfoutje wat ik kan bedenken is dat de 12v plug inderdaad wel wat aan de lange ( grote) kant is. Ik zou de Nuvi 250 aan iedereen aanbevelen, die een navigatie wil hebben waar voor hij bedoelt is.
Schrijf een review

Datum: 6-9-2007
Door: Edwin van D
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb de Nuvi 250 nu een tweetal weken in mijn bezit.
Ik heb geen problemen met het vinden met de satelliet. Kort voor wegrijden aanzetten en niks geen probleem. Het valt wel op dat als je de Nuvi ergens anders aanzet als waar je hem uitzette hij er iets langer over doet. Ook help het om satelliet te laten vinden voor dat je gaat rijden, dat scheelt namelijk ook.

Gaat op de batterij ruim 4,5 uur mee. Ik laad e.e.a. gewoon via de laptop op met een USB kabel van mijn MP3 speler. En anders via de sigarettenaansteker. De stekker is wat groot maar past in mijn Ford Focus goed in. Ik lees dat sommige er last van hebben met schakelen, dat is uiteraard helemaal afhankelijk waar de aansluiting zit. Bij mij zit die midden/boven in het dashboard en heb er geen last van met bediening. Uiteraard moet je de stekker uit de Nuvi halen als je hem verwijdert als je dat niet wilt moet je maar meer uitgeven en een duurder type nemen.

Handleiding is wel summier, had wat meer in mogen staan. Maar aangezien ik als echte Nederlander toch gewoon alles spelenderwijs ga uitproberen en lees op internet had ik er geen last van. Bediening is met een klein beetje kennis zeer eenvoudig.

Qua navigatie is de Nuvi aardig precies al gaf hij bij mij bij een bepaald huisadres met nummer aan dat het 200 mtr verderop lag dan dat het daadwerkelijk was.

De Nuvi is goed qua navigatie. Al stuurde mij laatst een fietspad in, blijft dus wel opletten. Als je de weg ergens goed kent is het wel leuk om te kijken hoe de Nuvi je stuurt, vaak is dat wel een beetje om zeker als je zelf een snellere en betere route weet, maar ja dan heb je ook geen navigatie nodig.

Uiteindelijk is het mij ook gelukt om een software update te doen met webupdater en ook POI(flitspalen, banken etc..) laden is gelukt. Het was wel handig geweest als dit in de handleiding had gestaan maar op internet staat zat informatie hierover. Zit inmiddels op Software versie 3.10

Wel is het handig om je aan te registereren op My.Garmin.

Ik heb als stem de belgische uitvoering genomen vond ik net wat leuker klinken. De Nuvi schakelt overigens razendsnel om als je plotseling een ander route neemt. Het scherm is uiterst scherp en schakelt indien gewenst zelf naar nachtstand.

Uiteraard is een navigatiesysteem een handig hulp middel. Met al die wegopbrekingen in nederland blijft het natuurlijk altijd opletten op wegomleidingen!!! Zo reed ik laatst op de A73 bij Roermond en daar worden allerlei stukken nieuwe snelweg aangelegd. Die kent de Nuvi dus nog niet.
Schrijf een review

Datum: 5-9-2007
Door: Rudolf L
Cijfer: 7,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Nuvi werkt doch inderdaad; de handleiding.....het apparaat is simpel doch dan....updaten ? flitspalen ?
extra slot...wat voor kaart ? Informatie is zeer summier.
Jammer van Garmin.
Dan de afstanden, kloppen niet. Dame zegt bv.; na 100 meter rechts afslaan. Nou, na 70 meterklopt eerder. Jammer.
Tevens zeer groot nadeel; voeding moet steeds afgekoppeld worden bij verwijdering Nuvi.
Schrijf een review

Datum: 2-9-2007
Door: J.G. Luijk
Cijfer: 7,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Goed apparaat, maar toch met een paar onhebbelijkheden.
De voeding steekt heel ver uit de sigarettenaansteker waardoor je hem makkelijk raakt tijdens het bedienen van bijvoorbeeld de versnelling of de verwarming. Vaak valt door een dergelijke aanraking de stroomvoorziening via de autoaccu uit. Een andere vormgeving zou beter zijn.
Wat betreft het vinden van de satellieten is mijn ervaring dat dit heel erg kan wisselen. In een open ruimte zoals de handleiding aanraadt (alsof je dat altijd voor het kiezen zou hebben), gaat het inderdaad snel, maar in een omgeving met veel flats zoals waar ikzelf woon kan het soms lang duren en een enkele keer zelfs helemaal niet lukken. Eenmaal gevonden worden ze wel goed vastgehouden, zelfs na het passeren van een tunnel.
De handleiding lijkt bijna overbodig omdat de directe bediening vrijwel voor zich spreekt. Toch geldt mijn meeste kritiek juist deze handleiding. Een fatsoenlijke uitleg over hoe je de software moet updaten ontbreekt volledig. Ik ben een doorsnee computergebruiker en vind daarom dat ik dit zonder veel problemen zou moeten kunnen. Wanneer ik echter de Garmin aansluit op mijn computer en wat rondsnuffel in de verschillende directories wordt mij niet onmiddellijk duidelijk waar ik eventuele updates van kaarten, info over flitspalen, restaurants enz. zou moeten plaatsen. Sommige bestandsnamen zijn nogal cryptisch of bestaan uit louter cijfers. Moet je de oude bestanden verwijderen of de nieuwe alleen maar bijplaatsen? Hoe riskant is het om hier wat te wijzigen? Dit soort informatie hoort thuis in een handleiding en moet men niet zelf hoeven uitzoeken
Schrijf een review

Datum: 20-8-2007
Door: ArneA
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Nuvi is en zeer compact apparaat dat precies doet wat ie moet doen voor een mooie prijs. Scherm afleesbaarheid en geluidsvolume is prima (instelbaar). Ook bevestiging is degelijk. Jammer dat de huidige snelheid niet in het hoofdscherm afleesbaar is.
Schrijf een review

Datum: 18-8-2007
Door: Ruud 30
Cijfer: 7,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mij werd aanbevolen om voor de garmin te kiezen en dat heb ik gedaan een prachtig apparaat ook snel herbereken en u bochten uitzetten zeer handig , maar naar een paar dagen spelen kwam ik er achter dat je maar 1 route kan instellen met 1 afwijking hierdoor heeft een route planner weinig nut wandt je wil immers een route plannen en niet alleen van A naar B rijden dus inmiddels ingeruild voor een tom tom en dan gaat er een wereld voor je open.
Schrijf een review

Datum: 9-8-2007
Door: Ri-Jo
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Gisteren de Garmin Nuvi 250 aangeschaft en natuurlijk meteen mee gaan spelen. Een kind kan de was doen. Wat een superhandig, overzichtelijk apparaatje. Beeldkwaliteit en geluid zijn hardstikke goed. Zelfs mijn moeder, die zelfs moeite heeft met alleen al het aanzetten van haar mobieltje, bediende het apparaatje zonder problemen en was meteen verkocht!
Schrijf een review

Datum: 7-8-2007
Door: cjdl
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na een weekend Parijs en een weekend Carnac foutloos overleeft te hebben met dit apparaat ben ik zeer tevreden! Hij is snel en werkt onder mijn voorruit(Peugot 207) in tegenstelling tot TOMTOM.
Makkelijk in de bediening, makkelijk updaten, flitspalen waarschuwing werkt uitstekend! Erg handig is het akoestische signaal dat je krijgt zodra je te hard in de buurt van een flitslocatie rijd. Hou je de correcte snelheid aan dan verschijnt alleen een waarschuwing in beeld.
Hij brengt je veilloos naar interessante bezienswaardigheden, restaurants, hotels noem maar op.

Kortom een zeer compleet en mooi apparaat.
Schrijf een review

Datum: 6-8-2007
Door: Mr Mootje
Cijfer: 4,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De nuvi vond ik erg slecht en ik had gelijk spijt van mijn aankoop. Ik heb het enkele dagen gebruikt en daarna weer teruggestuurd (hopelijk kan ik ook mijn geld terugkrijgen). Als ik op de snelweg rijd (A4 bij schiphol) dan geeft het aan dat ik naast de snelweg rijd. Kortom het was erg onnauwkeurig. bovendien vind ik de weergave van Tom Tom veel beter.
Schrijf een review

Datum: 31-7-2007
Door: Revalk
Cijfer: 9,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Garmin Nuvi 250 is een degelijk en goed navigatie systeem.
Voor een scherpe prijs rij je zonder problemen door heel Europa. (33 landen) Dus ook een groot deel van Oost-Europa. Zelf ben ik afgelopen 2 weken op vakantie in Tsjechië geweest en heb daar mijn weg ook goed kunnen vinden. Geen gedoe met andere kaarten laden en zo.

De bediening is erg simpel en duidelijk, niet eerst door allerlei menu's bladeren maar direct je routegegevens ingeven en rijden maar. Verwacht niet te veel toeters en bellen zoals op de o.a. de TomTom. (geen keuze uit andere stemmen etc.)
Maar gewoon een degelijk en betrouwbare navigatie, en daar gaat het uiteindelijk toch om.
Dit apparaat is gebouwd om te navigeren en dat doet hij gewoon erg goed.
Als je afwijkt van de route (optie U-bochten uit zetten) berekend hij razend snel opnieuw een route naar je bestemming. Wat ook erg handig is, dat de vrouwenstem bij de eindbestemming aangeeft aan welke zijde van de weg het adres zich bevind.
Daar komt nog bij dat het allemaal erg degelijk aanvoelt.
Ook de raambevestiging werkt simpel en is degelijk en stabiel.
Wat mij betreft een echte aanrader!
Schrijf een review

Datum: 24-7-2007
Door: poetsdoekje
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben uitermate tevreden over de Garmin Nuvi 250.

ik heb er net zo'n 4000Km mee opzitten, alleen in Polen is het vaak waardeloos.
ik ben daar zeer vaak met de caravan een onverharde weg, fietspad of het bos in gestuurd, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Gelukkig heb ik de nodige ervaring met her rijden in Polen, zodat ik echt niet het bos in gestuurd wordt.

Dus apparaat uitstekend, alleen het kaartmateriaal van Navteq laat nog wel wat te wensen over!!!

Schrijf een review

Datum: 17-7-2007
Door: blurp43
Cijfer: 8,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een geweldig apparaat, makkelijke bediening, helder scherm,heldere stem, goed op tijd aangegeven instructies, ontzettend snel en goed herberekenen, snel satelieten vinden en ook vasthouden zelfs in tunnels, makkelijke bevestiging en simpel eraf te halen.
minpuntje is het lastig instellen van een via punt op de route
Schrijf een review

Datum: 12-7-2007
Door: HansP
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Zelf heb ik een duur inbouwsysteem en voor mijn vrouw deze gekocht. Wat een verschil. Goedkoop is dus niet altijd duurkoop. Wat een verademing. Heeft zo verschikkelijk snel een route berekend en hoe! Zit heel wat beroepsmatig op de weg en als ik hem mag lenen scheelt het me heel wat frustaties en vooral tijd. Dikke plus!! En voor die prijs. Geen aanrader maar een must have!!!!
Schrijf een review

Datum: 12-7-2007
Door: Robb72
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de Garmin Nuvi 250 nu ongeveer 4 weken, waarvan ik 2 weken op vakantie in Frankrijk. Kan niet anders dan mij aan aansluiten bij de meeste voorgaande revieuws. Dit is gewoon een uitstekend navigatiesysteem zonder toeters en bellen. Klein, plat, snel, degelijk, duidelijk beeld en dito stem en (ook belangrijk) erg handig in de bediening. Ik heb het ronde schijfje op het dashboard geplakt en de Nuvi zit inderdaad muurvast.
Ik heb trouwens ook een Opel Zafira maar heb geen enkel probleem met satteliet ontvangst zoals eerder werd verondersteld.
Schrijf een review

Datum: 11-7-2007
Door: JG53
Cijfer: 9,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb zo'n 5 weken terug de Garmin Nuvi 250 aangeschaft, m'n 2e GPS. En geen moment spijt van deze beslssing. Een mooi plat ding, makkelijk mee te nemen, lekker snel in het berekenen, ook van lange routes, mooi helder beeld en via internet blijf je op de hoogte van de laatste flitspalen. Ik heb het ronde plaatje op het dashboard geplakt, het zit heel stevig vast en daarop staat m'n Garmin. Ook heel stevig en lekker dichtbij. Makkelijk voor de bediening. Ik heb hem in Nederland, Belgie en Duitland gebruikt en je komt overal errug gemakkelijk, geen enkel probleem. Een haast bijna perfect navigatiesysteem. voor mij is 't een kanjer van een apparaat.
Schrijf een review

Datum: 11-7-2007
Door: Kano
Cijfer: 7,7
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Een goede set. Echter!!!
Op de verpakking staat duidelijk aangegeven dat deze set ook in Polen van deur tot deur navigeert. OP het platte land is de set vaak de weg kwijt. HEt adres waar je naar toe moet kun je dan wel invoeren maar op een gegeven ogenblik moet je ergens af waar geen weg is.
Om staan van de kleinere steden niet al de straten in het systeem en worden ter plaatse aanwezige kruisingen niet weegegeven op het scherm.
Ik vond dit zeer vervelend omdat ik deze set special voor mijn vakantie naar POlen heb aangeschaft.
Kortom de claim van Gramin dat deze set in Polen van deur tot deur navigeert is beslist niet waar!
Het is alleen het hoofdwegennet en de hoofdwegen van dorpen en de grote steden waar het goed navigeren is met deze set. Door deze te kortkoming is deze set voor Polen niet aan te raden. Je hebt er weinig aan!
Schrijf een review

Datum: 10-7-2007
Door: Rens1000
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
De Nuvi 250 is mijn eerste navigatiesysteem. Bij de aanschaf heb ik dan ook zeer uitvoerig de informatie bij de diverse modellen op kieskeurig.nl bestudeerd. De zeer positieve reacties over de Nuvi 250 maakten dan ook dat ik uiteindelijk voor dit apparaat heb gekozen. Daar heb ik geen spijt van gekregen, ik vind het een top apparaat!

Ok, ik wist al dat er een kabeltje voor communicatie met de PC zou ontbreken in de doos, net als een thuislader. Dat kabeltje bleek zoals hier al gesteld geen enkel probleem te zijn. Het USB kabeltje van m'n fototoestel werkte meteen. Het ontbreken van de thuislader is jammer, die heb ik dan maar apart aangeschaft. Overigens niet strikt noodzakelijk. Opladen in de auto werkt natuurlijk sowieso, maar ook het opladen via de PC en USB-kabel werkte prima. De bevestiging van de zuignap aan de voorruit is zeer degelijk. Je hebt het gevoel dat er een paard aan kan hangen... Hier is simpelweg niet door Garmin op bezuinigd, muurvast zit het.

Dan waar alles om draait: het navigeren. Dat werkt in 1 woord gezegd: Super! Alhoewel ik dus nooit eerder genavigeerd heb, was ik binnen een paar minuten op weg zonder de handleiding ingezien te hebben. Het werkt allemaal als vanzelf. De satellieten worden snel gevonden, na 10-20 seconden kan ik gaan rijden. Het schermpje is zeer goed afleesbaar. De stem van de dame klinkt ook zeer helder, ik stel de geluidssterkte in op 60% (bij rijden op sigarettenaansteker) of 80% (bij rijden op batterij). Het navigeren zelf gaat voortreffelijk. Ik heb heel wat proef gereden, alles was duidelijk tijdens het rijden. Overal werd ik netjes voor de deur afgezet. Op bekende wegen heb ik weleens bewust mis gereden, er volgt dan een razendsnelle en correcte herberekening.

De flitspalen optie werkt zonder meer leuk, maar je moet het wel soms met een korreltje zout nemen. Bij Antwerpen mag je vrolijk 120 km/h rijden, maar het apparaat begon te piepen dat er een 50 km/h controle zat aan te komen..... Dergelijke foutjes heb ik een paar keer meegemaakt. Heeft natuurlijk ook niet met het apparaat te maken, maar met incorrect toegeleverde data. Maar goed, doorgaans klopt het waarschuwings piepje wel en een echt belangrijke optie vind ik het persoonlijk niet.

Al met al vind ik het een fantastisch en perfect werkend apparaat. Ik kan het een ieder die twijfelt aanbevelen, met de Nuvi 250 speel je op zeker.
Schrijf een review

Datum: 8-7-2007
Door: RolandT
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na weken vergelijken uiteindelijk deze Garmin gekocht. Ik was op zoek naar een navigatietoestel en had geen zin om te betalen voor mp3, bleutooth en andere gadgets (heb ik trouwens al:-)

Deze 250 doet zijn navigatietaak perfekt, bediening is heel eenvoudig, geluid en beeld ook perfekt. De kompakte vorm maakt het makkelijk mee te nemen (de 'bolle' Tomtom one is lelijk en niet handig). De zuignap/houder houden het toestel muurvast (wat bij tomtom al eens problemen geeft).

Mijn vrouw wil al eens een 'betere weg' gebruiken en negeert dan de route; de 250 heeft in enkele seconden een nieuwe route herberekend zonder zijn geduld te verliezen:-)

Je kan blijkbaar bij Garmin flitspaal info krijgen (3 maand gratis dan betalen) ik heb echter de flitspaal info van internet gehaald en dat is helemaal gratis en werkt perfekt.
Schrijf een review

Datum: 7-7-2007
Door: Robert J.
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ben zeer tevreden over het apparaat. Is zeer gebruiksvriendelijk. Had hiervoor een VDODayton navigatiesysteem uit 2002. Dat was een dure uitvoering, maar had minder mogelijkheden en had cd's voor elk land. Deze nuvi 250 heeft heel Europa in het geheugen en zeer gedetaileerd. Het kleine plaatsje in Italie waar we op vakantie naartoe gaan staat er gewoon in. Ook wordt je gewaarschuwd voor de flitspaal en trajectcontroles op een rustige manier. Het schermpje is groot genoeg en door het driemensionale beeld begrijpelijk. Wat ik zeer handig vindt is dat wanneer je de nuvi 250 op 12 volt aansluit deze vanzelf uitgaat wanneer het contact wordt verbroken.
Schrijf een review

Datum: 17-6-2007
Door: MarianneV
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik kan niet anders zeggen dan dat het een geweldig apparaatje is; snel, duidelijk en betrouwbaar. Dit weekend ben ik er mee via Duitsland naar België gereden en het ging vrijwel feilloos. Het enige waar de Nüvi 250 moeite mee had was de wegomlegging rond Venlo. Toen raakte hij even van slag af en kreeg ik rare adviezen. Gelukkig kan ik ook borden lezen, dus het kwam goed en hij zat snel weer op het juiste spoor.
Onderweg in Duitsland heb ik hem opgedragen een benzinestation te zoeken en ook dat ging super. Al met al ben ik dik tevreden.
Schrijf een review

Datum: 15-6-2007
Door: Erwin
Cijfer: 9,8
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb dit apparaatje nu een paar weken en moet zeggen dat hij heel goed bevalt.
De bediening is heel simpel en het touch-screen werkt perfect. De zuignap zit muurvast aan het raam en valt er niet zomaar af. Ingegeven route's zijn binnen een paar sec. gevonden en brengen je zo naar de eindbestemming. Het apparaat is via de usb op te laden --> (Jarno), dus geen thuislader nodig!
Wel moet ik toegeven dat ik wel eens een afslag heb gemist in het begin, omdat ik het navigatie-systeem moest leren kennen.
Al met al zeker het kopen waard!
Schrijf een review

Datum: 15-6-2007
Door: superezel
Cijfer: 10
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb enkele weken na veel vergelijken ook de garmin 250 gekocht. Voorwaarden voor mij waren: simpel te bedienen, klein (makkelijk in je zak), en kaarten voor geinstaleerd (dat gerommel met sd kaartjes en losse dvd's is niets voor mij, raakt allemaal weg!). Ik moet zeggen dat hij hier perfect aan voldoet. Al even de vakantiebestemming Pula in Kroatie ingevoerd, en die werd gevonden, met de route door Slovenie. Perfect dus. Ben er heel blij mee.
Schrijf een review

Datum: 14-6-2007
Door: melting
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb de nuvi250 nu enkele dagen in bezit.
Via mijn werkgever TomTom benelux,het valt mij op dat de Nuvi gemakkelijker te bedienen is.Tevens zijn de instructies gemakkelijker te begrijpen.Als je ze naast elkaar laat draaien is de route gelijk alleen de aankomsttijd verschilt een aantal minuten bij de start tijdens de rit komen deze tijden gelijk.Ook is het scherm duidelijk zowel overdag als de zon schijnt maar ook sávonds.Al met al een echte aanrader.Weet nog niet hoe degelijk hij is maar dit lijkt goed.
Schrijf een review

Datum: 28-5-2007
Door: Piet63
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik ben er mee naar Frankrijk geweest en de Garmin stuurt mij overal correct naar toe, adressen, bezienswaardigheden, benzinepompen, winkels noem maar op. Goed hanteerbaar, duidelijke display, alleen de nodige info, geen toeters en bellen dus geen onnodige afleiding tijdens het rijden. Had zo nu en dan wel even moeite om een satelietverbinding te krijgen maar na een paar minuten was het alweer voor elkaar. Eén ding is niet zo goed en dat is de geschatte afstand: die wijkt standaard zo'n 15% af. De geschatte aankomsttijd is daarentegen zeer juist!
Schrijf een review

Datum: 27-5-2007
Door: Oscar2
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Fantastisch, wat een solide, doelmatig apparaatje is de Garmin Nuvi 250. Ongelogen: na het openen van het doosje was ik binnen drie minuten op weg naar de volgende locatie, aangestuurd door m'n nieuwe wegwijzer, die gelijk een verrassende, kortere route koos, dan die ik zou kiezen. De Nuvi 250 vindt buiten razendsnel de satellieten, berekent in recordtijd routes, herrekent in recordtijd routes. M'n vrouw zei: Zelfs ik snap hem binnen één minuut. (Als ze het niet zelf spontaan gezegd zou hebben, zou ik het niet hebben vermeld!)
Opladen gebeurt in recordtijd (na 2,5 uur autorijden helemaal opgeladen, waarna het ding het zo weer een uur of vier, vijf, doet).
Dat er geen thuislader bijzit, vind ik niet erg. Een hoesje en een usb-kabel, die mis ik, maar meneer Garmin doet dat er per se niet bij in de Nuvi 200 serie. Die moet doelmatig blijven én betaalbaar; volledigheid w.b. accessoires is geen doel.
Schrijf een review

Datum: 23-5-2007
Door: Rich Wish
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Super apparaatje! Geen toeters en bellen... Less is more! Dit ding doet precies wat het moet doen, navigeren, en dat gaat super goed! Je hebt de handleiding niet eens nodig en iedereen kan er volgens mij meteen mee aan de slag. De bediening is eenvoudig. Wanneer het GPS signaal in een tunnel verloren gaat wordt dit snel weer opgepikt als je uit de tunnel komt. Als je van de route afwijkt wordt zéér snel een nieuwe route berekend. Wel heb ik de U-turn optie uitgezet daar dit vaak toch niet kan in de praktijk. Instructies onderweg komen tijdig en bij aankomst wordt zelfs aangegeven aan welke kant van de weg je bestemming ligt... en dat is ook nog correct! Daar had ik met de Mio Mitac 269+ veel problemen mee, zeker op lange wegen langs kanalen of op industrieterreinen e.d. Al met al... een aanrader als je van eenvoud houdt en geen verdere eisen stelt zoals bluetooth en TMC. Wel een tegenvaller is dat in het standaard pakket géén PC-kabel, geen 220V lader noch beschermhoes bijgeleverd worden. Gelukkig heb ik deze PC-kabels van andere apparatuur en heb ik voor apparatuur met sigarettenplug een 220V-12V adapter in huis. Alleen het beschermhoesje heb ik los besteld. Let dus op dat je bijkomende kosten hebt bij de aanschaf!
Schrijf een review

Datum: 20-5-2007
Door: tommie6
Cijfer: 9,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Na veel vergelijken en proberen in de winkel toch maar de Garmin Nüvi 250 gekocht.
Het apparaat heeft mij niet teleurgesteld.
Alles werkt simpel en het apparaat doet precies wat het moet doen navigeren. Breedbeeld is mooi maar onhandig om mee te nemen. Bijkomend voordeel was de standaard mogelijkheid tot dashboardmontage. Gezien het feit dat onze voorruit ver weg zit (MPV) is dit ideaal.
Ontvangst is goed meteen na inschakelen dit in tegenstelling tot een eerdere review. Montage is zeer degelijk en zo voelt het apparaat zelf ook aan.
Het voelt allemaal alsof het gemaakt is om nooit kapot te gaan.
Mogelijkheden zijn uitgebreid genoeg als het om navigeren gaat en daar is de Nüvi ook voor gekocht.
Ik hoop van dit product nog lang plezier te hebben.
De Nüvi 250 is een aanrader voor iedereen die een simpel navigatiesysteem zoekt van topkwaliteit.
Schrijf een review

Datum: 16-5-2007
Door: Jsc
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Prima apparaat. Mijn eerste navigatiesysteem, dus kan het niet vergelijken met andere systemen. Onze enige navi-ervaring was met een huurauto in Amerika. Daar 5 weken rondgereden met een prima navigatiesysteem (Nederlands gesproken!). De stem die we daar hadden lijkt wel erg op de stem die in deze Garmin Nüvi zit.
Mijn vriend heeft deze voor me gekocht, hij wist dat het compact en makkelijk te bedienen moest zijn. Een prima keus van hem. Hij ging mede af op de mening van de verkoper, die een voorkeur voor Garmin had t.o.v. TomTom.

De aanwijzigingen zijn duidelijk, het scherm is ook duidelijk. Wel bevat hij duidelijk minder info dan de nu in opkomst zijnde breedbeeld navi's. Maar die zijn A. veel duurder en B. veel groter. En vooral dat laatste vind ik onhandig.

Ook ontbreken er allerlei toeters en bellen zoals MP3. Maar daar heb ik dat apparaat toch niet voor nodig, hij moet vooral navigeren en dat doet hij prima!

Nog een pluspuntje: de snelle helpdesk van Garmin. Ik had een foutje gemaakt bij het lezen van de handleiding en dacht dat ik misschien een duurder systeem moest kopen. Mailtje gestuurd naar Garmin, en binnen een paar uur reaktie met de geruststelling dat ik heel veel POI's (places of interest) kon downloaden, en dat het absoluut niet nodig was om een duurder Garmin systeem te kopen.
Dat is nog eens service!!!

Een aanrader dus!
PS ... weet nog niet hoe duurzaam hij is, dus daar nog geen beoordeling. Wel al 2x laten vallen in mijn auto, en geen zichtbare schade. Zelfs geen krasje te zien. Hij voelt wel degelijk aan.
Schrijf een review

Datum: 16-5-2007
Door: Silverhead
Cijfer: 8,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Ik heb de Garmin nuvi 250 nu een week en hij is nu drie keer gebruikt. Dit is mijn eerste navigatiesysteem, dus ik heb geen ervaring met andere systemen. Ik heb hem gekozen omdat ik puur een navigatisysteem zocht zonder toeters en bellen. Daarin stelt hij beslist niet teleur. Wat hij moet doen doet hij goed. Nadat ik hem had afgehaald reed ik binnen 3 minuten weg op basis van de aanwijzingen van de Garmin. Enige minpuntje is dat hij me af en toe een parallelbaan op wil sturen die ik normaal gesproken niet zou nemen.
Schrijf een review

Datum: 8-5-2007
Door: marcel7020
Cijfer: 9
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Geweldig apparaat. Dit is het eerste navigatiesysteem wat wij hebben aangeschaft en direct gebruikt op een reis naar ons vakantieadres in Duitsland. Perfecte navigatie. Als je afwijkt van de route en je rijdt bijv. de geplande route voorbij dan is binnen 1 seconde de nieuwe route herberekend. Zeer gebruiksvriendelijk.
Het apparaatje is lekker compact en dus gemakkelijk mee te nemen in een jaszak(je)/broekzak. Binnen een paar seconden zijn er satellieten gevonden.
Zoek je een klein navigatiesysteem, die super werkt en zeer gebruiksvriendelijk is dan is de Nuvi 250 een uitkomst. Over de duurzaamheid kan ik niet oordelen maar het apparaat voelt zeer degelijk aan.
Schrijf een review

Datum: 7-5-2007
Door: Bar
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Heb de Garmin een aantal dagen in mijn bezit en hij bevalt mijn beter dan de tomtom die ik eerst had. De Garmin is zeer nauwkeurig en zelfs nieuwbouwwijken worden vermeld.

Kleine straten en weggetjes door heel Europa wordt door de Garrmin 250 weer gegeven.
Ook de snelheid van mijn auto geeft hij vrij nauwkeurig aan. Ook is hij lekker compact.

Met het vinden van de satellieten heeft hij geen enkel probleem.
Wat mij betreft is dit zeer zeker een aanrader en dat voor een leuke prijs.
Schrijf een review

Datum: 6-5-2007
Door: digithalys
Cijfer: 8,2
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Mijn ervaring met navigators is praktisch nihil. Ik heb onlangs een keer een MIO te leen gehad en dat beviel eigenlijk wel. Dus ik moest en zou ook een navigator (al was het maar voor de echtelijke verstandhouding tijdens de vakantie...)

Ik twijfelde tussen de TomTom One Europa en de Garmin Nuvi 250 Europa. Afgaande op een paar reviews en de prijs heb ik gekozen voor de Nuvi 250. Het leek me een prima dingetje.

Maar bij het eerste het beste proefritje in de buurt werd ik een brug overgestuurd die al zeker twee jaar niet meer voor auto's in gebruik is (de Nuvi stond op 'auto' ingesteld). Niet erg bemoedigend voor de komende vakantie!

Ik heb een paar favoriete bestemmingen ingeprogrammeerd, zowel in Nederland als in Frankrijk. De afstanden zijn ca 20% korter dan de werkelijkheid (kilometerteller van mijn auto, afstandtabellen op kaarten en diverse routeplanners op Internet).

Ik zag geen mogelijkheid om de lokale maximum snelheid op het scherm weergegeven te krijgen, zoals bij de MIO.

Ik ben benieuwd of ie in de praktijk wel zo goed zal bevallen....
Schrijf een review

Datum: 26-4-2007
Door: Gert42
Cijfer: 9,6
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds een week ben ik in het bezit van de Ganrmin Nuvi 250. Ik vind het een perfect ding. Hij moet inderdaad wel (te) lang zoeken, maar eenmaal contact dan gaat ie prima. Hij is heel snel in het herberekenen en gemakkelijk te bedienen. 'k ben er mee op en neer naar Frankrijk geweest en heeft mij veel gemak bezorgd. Flitspaal/snelheids-waarschuwingen zijn een goede en veilige aanvulling Ook de aankomsttijden zijn zeer nauwkeurig
De thuislader wordt standaard niet meegeleverd, dat is een beetje jammer.
Ik ben er dan ook heel erg blij mee. Een echte aanrader!!! voor een leuke prijs.
Schrijf een review

Datum: 24-4-2007
Door: wegisweg
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Fijn, klein apparaat en erg snel met zoeken en herberekenen. De Nuvi 250 doet precies wat je wilt en is zeker niet te duur. Ik heb totaal geen problemen met het zoeken naar satelieten. Ik ben erg tevreden, al kan het geluid wel beter.
Schrijf een review

Datum: 21-4-2007
Door: 29arthur
Cijfer: 9,5
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Compacte navigatie met de kwaliteit van garmin. Het mooiste zijn uitgebreide kaarten van europa, voor een prijs waar je bij anderen vaak alleen maar benelux versie van hebt.
Schrijf een review

Datum: 20-4-2007
Door: Michel van Santvoort
Cijfer: 8,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
In vergelijking met de Mio c710 is dit apparaat een verademing. Weinig toeters en bellen in vergelijking met duurdere systemen maar gewoon alles aanwezig wat je bij een navigatiessyteem verwacht. In een paar minuten heb je het systeem door en navigeer je zonder problemen door vele landen van Europa; meer dan de landen die je bij TomTom en Mio aantreft. En dat alles op een 1.4GB harddisk. Mijn verwachting is dat deze Garmin vooral in de zuidelijke landen van Europa zonder problemen zal werken omdat de Navteq -kaarten meer aandacht voor deze landen hebben dan de TeleAtlas-kaarten van Mio en TomTom. Gewoon kopen dat ding!
Schrijf een review

Datum: 19-4-2007
Door: sandertj
Cijfer: 9,3
In bezit:
via Kieskeurig.nl
heb deze navi nu een paar dagen en hij bevalt me prima!
moet wel ff aan het menu wennen, vond die van de tom tom ietjes makkelijker, maarja na paar keer gebruiken weet ik niet anders
minpuntje vind ik de stem klinkt beetje''schellig'' maar dat kan aan mij liggen
andere minpunten vind ik dat er geen tasje en thuislader bij zit, deze heb ik er maar appart bijgekocht
hij is verder lekker smal en klein
gewoon een super dingetje
Schrijf een review

Datum: 13-4-2007
Door: roelieboelie
Cijfer: 9,4
In bezit:
via Kieskeurig.nl
Sinds enkele dagen heb ik de nieuwste Garmin Nüvi 250 in bezit. Garmin staat voor topkwaliteit, dus daar ben ik niet bang voor in de toekomst. De Nüvi 250 heeft een super eenvoudige bediening en een waanzinnig snelle routeberekening (ook naar buitenland binnen enkele seconden). Het is een klein gemakkelijk apparaat zonder poespas. Bevestiging in de auto kan via de zuignap op de voorruit of op een schijf die je op het dashboard plakt. Zeker bij MVP's erg handig i.v.m. de schuine voorruit.
Voorruitverwarming of reflecterende voorruiten zijn geen belemerring voor de nieuwste Garmin.

De Garmin 250 brengt je altijd waar je moet zijn.
Gewoon snel en betrouwbaar navigeren, goedkoper dan de Tom Tom one II Europe en met de allernieuwste technologie. Naar mijn mening is de keuze dus erg gemakkelijk!

Minpunten? Tsja wat is een minpunt? Ik heb een caravan en ik mis een tijdsberekening op basis hiervan. Vanwege het nieuwe model zijn er ook nog weinig (geen) accesoires.
Schrijf een review
Prijs
De laagste prijzen van de Garmin Nuvi 250
Alternatieven
Populair | Experts | Prijs/Kwaliteit | Gebruikers
Top 3 Garmin navigatiesystemen
Garmin Dezl 760LMT
v.a € 389,00
Gebruikers: -
Garmin Nüvi 52
v.a € 95,00
Gebruikers: -
Garmin Camper 760LMT-D
v.a € 358,95
Gebruikers: -
Garmin Nüvi 3597LMT
v.a € 259,00
Gebruikers: 8,6
Garmin Nüvi 3590LMT
v.a € 289,00
Gebruikers: 8,3
Garmin Nüvi 2445LMT
v.a € 167,79
Gebruikers: 8,3
Er is niet genoeg data van Navigatiesystemen van Garmin voor een prijs / kwaliteitsanalyse. Check de ranglijst van Navigatiesystemen voor analyses van andere merken.
Garmin nüvi 65LMT
v.a € 149,00
Experts: 8,7
Garmin nuvi 65 LM
v.a € 149,00
Experts: 8,1
Garmin Nüvi 2597LMT
v.a € 181,63
Experts: 8,0