Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

10 pogingen tot 1 april-grap waarvan enkelen geslaagd

Door: Dennis de Vries | 2 april 2012 11:04

Wat was het weer lachen, gieren, brullen, schuddebuiken. Gisteren was 1 april en de technologiesector barst van de grappenmakers. Dat leverde weer een stroom aan grappen en grollen op. We zetten er een aantal op rij en vonden zelfs nog enkele leuke.

Wat was het weer lachen, gieren, brullen, schuddebuiken. Gisteren was 1 april en de technologiesector barst van de grappenmakers. Dat denkt men zelf althans, getuige de vele grappen en grollen die voorbijkwamen. Veel pogingen mistten hun doel, maar gelukkig wist iemand ons nog positief te verrassen.

We schreven tijdens onze rubriek 'Wat een week' al dat we alleen de eerste slappe grap zouden noemen en het daarbij gingen laten. Maar men heeft zo zijn best gedaan dit jaar dat we het niet konden laten. Dus los van de de dijenkletser uit de Gemeente Nummelen -gratis bellen, hoe kóm je er op-, volgen nog enkele anekdotes. Om je te bescheuren, werkelijk.

USB-sticks...in het jaar 1912. Next!

  • Bij navigatieboer TomTom zijn ze er achter gekomen dat als Darth Vader, de slechterik uit Star Wars, de gesproken navigatie doet, dat de kinderen achterin gelukkiger zijn. Nee echt, ze hebben er onderzoek naar gedaan. Opvallend is dat ze van 'good guy' Yoda massaal in huilen uitbarsten, zo blijkt uit het filmpje dat Tomtom gemaakt heeft. Een onconventionele manier om de aandacht te vestigen op hun nieuwe Star Wars stemmenpakket. Toegegeven...dat is bij deze gelukt.
  • Zweten in de laboratoria van cyber-security bedrijf F-Secure. Tijdens een recente duik naar het wrak van de Titanic zijn er enkele USB-sticks op de brug van het schip gevonden. USB-sticks...in het jaar 1912. Next!
  • Ga maar vast in de rij staan voor een Sony-Store bij jou in de buurt, waar dat dan ook mag zijn. Sony heeft op 1 april een heel nieuwe Ultrabook gelanceerd, de Sony Vaio Q. Een Full HD-beelscherm, 8GB aan werkgeheugen en een tot voor kort niet bestaande Core i9 processor. De grap? Het apparaat is zo groot als een muntje. Het bijgeleverde LiveView accessoire is dan ook niet meer dan een vergrootglas. In het begeleidende filmpje ligt de grap er zo dik bovenop dat hij verdwijnt als sneeuw voor de zon.
  • GSM-site GSMPedia overtreft zichzelf. In een hi-la-risch artikel laten ze lezers geloven dat Nokia een nieuwe Nexus smartphone, een Android-vlaggenschip, heeft gelanceerd. Veel doorzichtiger dan dit worden de grappen niet. Eenzelfde soort bericht verscheen op 31 maart op MobileCowboys. Nokia is bezig met een Android-telefoon, de Nokia Tukeva 500. Het merkwaardige hiervan is dat schrijver Ron Smeets bij hoog en laag blijft volhouden dat hij het écht heeft gezien. Zul je altijd zien. Heb je een enorme wereldprimeur, gelooft niemand je.
  • Op het gebied van Apple-geruchten lijkt het elke dag wel 1 april. Wat dat betreft scoort fotografiesite Fotovideo.nu al geen punten voor originaliteit. Hun bericht over een 3D-camera van de Amerikaanse fabrikant is in ieder geval geloofwaardig genoeg om hun lezers in de maling te nemen. In de reacties ontstaat een discussie over de haalbaarheid van de techniek van de camera.
    Als de aap uit de mouw komt, is de logische reactie dan ook: "Ik vind het ook niet zo gek dat mensen er serieus op reageren als je het artikel op 31 maart al online zet." Gaat je geloofwaardigheid.
  • Ook bij serieus tech-medium Webwereld willen ze wel eens gek doen. Constant berichten over gelekte databases van bedrijven, daar moet niemand om lachen. Waar ook niemand om moet lachen? Het bericht dat de Amsterdamse Apple Store die kort geleden geopend is, een Chinese namaak winkel blijkt. In China zijn een tijdje geleden enkele Apple Stores ontdekt die helemaal niet van de Amerikaanse elektronica-fabrikant bleken. Maar de aankleding van de winkels leek zo op die van Apple, dat zelfs medewerkers dachten voor Apple te werken. Webwereld onthult nu dat de winkel in Amsterdam van hetzelfde concept is. Compleet met videointerview met onherkenbaar gemaakte medewerker. Wij trekken even een schone broek aan.


Laat het maken van 1 april grappen over aan de pro's. Wie dat zijn? Google! Net als elk jaar steekt de zoekgigant weer enorm veel tijd en moeite in zijn 'Aprils fools'.

  • De tofste is toch wel de aankondiging dat Google Maps beschikbaar komt voor de inmiddels pre-historische spelcomputer NES van Nintendo. Om de moderne applicatie te laten draaien op het 8-Bit systeem uit 1983 waren wel wat aanpassingen in de grafische weergave nodig. Je kunt ze voorlopig nog zien door naar Google Maps te surfen in je browser en op 'Zoektocht' rechts bovenin te drukken. Vergeet zeker niet in te zoomen tot straatniveau, dit is de enige keer dat je jouw huis in retro 8-bit kunt zien.
  • Daar bleef het overigens niet bij, bij Google. Ze verzonnen nog meer tofs. Zo kun je nog sneller werken in Google's browser Chrome. Door hun 'nieuwe' functie heb je de beschikking over twee cursors die je tegelijk kunt bedienen. Lijkt me nog best lachen om te proberen.
  • Google experimenteert al een tijdje met zelf-rijdende auto's op de openbare weg. Maar waarom moeilijk doen? Bij Nascar rijden ze toch alleen simpele rondjes, daar heb je geen bestuurder voor nodig. Dus introduceert de zoekgigant Google Racing. Leuk uitgevoerd concept.
  • Oh, en je kunt ook jouw favoriete Youtube-video's op dvd thuis laten bezorgen. Er is nog meer, sommigen wat leuker dan de andere. Website The Next Web somt ze allemaal op. 1 April vieren: zo doe je dat!

 

Deel dit bericht:
Tags