Paul Gersen
Paul Gersen
Redacteur

Ook LG zet in op stem- en spraakbediening bij tv’s

Door: Paul Gersen | 15 april 2012 09:44

Na een handvol voorjaarsshows kunnen we inmiddels wel inschatten welke kant we dit jaar opgaan in de televisiewereld: een nieuwe manier van bedienen. Ook bij LG dragen ze hun steentje bij, al wordt er ook vernieuwd op het gebied van design en Smart TV.

Na een handvol voorjaarsshows kunnen we inmiddels wel inschatten welke kant we dit jaar opgaan in de televisiewereld. Zowel bij de nieuwe flatscreens van Samsung als Panasonic lag de nadruk op een nieuwe manier van bedienen. Dat zal bij de Home Entertainment Launch van elektronicaproducent LG dan wel niet anders zijn, zou je denken. Inderdaad, al heeft het bedrijf zich qua design en Smart TV ook niet ingehouden.

Nee, echt een volle bak is het niet bij de flatscreenpresentatie van LG. En dat terwijl het bedrijf nog zo’n mooie locatie heeft uitgezocht voor zijnHome Entertainment Launch: een glazen zaal in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Maar aangezien de avond ervoor de presentatie van Sony’s muziekdienst Music Unlimited plaatshad, met een concert van Di-rect, lijkt een deel van het techjournaille er vandaag voor te hebben gekozen even een dagje over te slaan. Wij niet, want er staan hier vandaag drie nieuwe flatscreens van het Koreaanse merk uitgestald: de LM760V, de LM860V en de LM960V.

Dunne randen en chique voet
Een ding kan de mensen van LG in ieder geval niet worden ontzegd: gevoel voor smaak. Dat merken we niet alleen aan de broodjes en salades die vandaag klaar staan, maar vooral aan de designs van de nieuwe flatscreens. Zoals we eerder bij andere merken zagen, wordt 2012 het jaar van ‘de dunne rand’. Bij LG is deze nog geen halve centimeter dik. Het zou voor een bioscoopervaring in de woonkamer moeten zorgen. Dat zullen we tijdens de toekomstige tests van LG-televisies zien, maar visueel is het zeker een plaatje. Dat komt ook door de voet die bij de 960- en 860-serie wordt geleverd: deze is is in een hoek iets naar achteren geplaatst, waardoor het lijkt alsof de tv zweeft. Erg mooi gedaan!

Moet je tijdens je favoriete programma even naar de keuken? Even connecten met je tablet en je kijkt gewoon verder.

Bedienen met beweging en stem
Maar wat misschien nog wel meer in het oog springt, is de nieuwe bediening van de televisies. Ze worden namelijk, naast een normale afstandsbediening, geleverd met een zogeheten Magic Remote. Dit doet nog het meeste denken aan de controller van de Nintendo Wii: met dit apparaatje kun je met bewegingen verschillende functies van je tv bedienen. Erg handig, vooral bij de Smart TV-opties, zoals internet en apps. Met een normale afstandsbediening was dit altijd een hels karwei: voordat je doorgezapt was naar een bepaalde functie of link, was je minuten aan tijd kwijt. Nu wijs je en klik je: een enorme verbetering, waardoor je veel sneller van deze opties gebruik zal maken. Daarbij is de Magic Remote uitgerust met een microfoontje en kun je ook met je stem de tv besturen. Hoe dat in de praktijk werkt, was nog niet te zien bij de presentatie, maar zodra BesteProduct deze LG-tv’s gaat reviewen, onderwerpen we ze aan een uitgebreide stemtest.

De LG Magic Remote

Lekker sharen met andere apparaten
Het wordt steeds belangrijker om verschillende apparaten in de woonkamer met elkaar te laten communiceren. LG doet dat met Smart Share Plus, waarmee je filmpjes, muziek en foto’s van je computer, tablet of smartphone draadloos op je tv kunt bekijken. Da’s natuurlijk niet nieuw, maar wat wel leuk is, is dat je ook je tablet of telefoon kunt gebruiken als tweede scherm van je flatscreen. Moet je tijdens je favoriete programma even naar de keuken? Even connecten met je tablet en je kijkt gewoon verder.

LG Smart TV

Prijs van de LG LM760V, de LG LM860V en de LG LM960V
De nieuwe televisies van LG komen half april op de markt. De LG 47LM960V van 47 inch zal vanaf vanaf € 2.799,- verkrijgbaar zijn, de LG 47LM860V vanaf € 1.999,- en de LG 47LM760S vanaf € 1.799,-. Binnenkort vind je op BesteProduct uitgebreide reviews van deze televisies.

  • De LG LM760V, de LG LM860V en de LG LM960V beschikken over passieve 3D. Dat betekent dat de brillen geen stroom nodig hebben en daardoor een stuk goedkoper zijn.
  • De nieuwe flatscreens van LG hebben een ingebouwde subwoofer. Hierdoor moet de bas, die bij veel flatscreens ondermaats is, beter te horen zijn.
  • In het Smart TV-menu wordt #D World aangeboden. Hier kun je verschillende 3D-content bekijken. Handig, want zoveel aanbod is er op dit vlak nu nog niet.

 

Deel dit bericht:
Tags