Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Samsung Galaxy S3 Mini teert op grote naam

Door: Dennis de Vries | 12 oktober 2012 09:15

De gisteravond aangekondigde Samsung Galaxy S3 Mini had niet minder spannend kunnen zijn. Niet in de laatste plaats omdat Samsung het toestel al maanden in de winkels heeft liggen. Maar laten we eerlijk zijn: ook dit toestel zal waarschijnlijk erg goed gaan verkopen.

Het klonk zo leuk. Omdat eigenlijk alles waar de naam 'Galaxy S3' aan verbonden is gewoon goed klinkt. Het is één van de beste smartphones ooit, dus als daar een variatie op komt, dan zijn onze oren gespitst. Maar de gisteravond aangekondigde Samsung Galaxy S3 Mini had niet minder spannend kunnen zijn. Maar laten we eerlijk zijn: ook dit toestel zal waarschijnlijk erg goed gaan verkopen.

De Samsung Galaxy S3 heeft dus een kleintje, zo zegt Samsung zelf in het persbericht. De S3 Mini is inderdaad flink wat kleiner, met een 4 inch Super AMOLED beeldscherm. Dat niet alleen, hij is ook minder krachtig. Een 1 Ghz dual-core processor met 1GB aan werkgeheugen moet het zaakje draaiende houden. Tel daarbij de 5 megapixelcamera op en je hebt het gewoon over een midrange Android-toestel. Niet bepaald waar je aan denkt als je de naam Galaxy S3 hoort.

S3 Mini of S Advance?
De specificaties klinken wel verdraaid bekend in de oren. Voor de oplettende lezer: de in februari gelanceerde Samsung Galaxy S Advance is op papier praktisch identiek. Wat zijn dan de voordelen van de Galaxy S3 Mini? Hij lijkt qua uiterlijk wat meer op de originele Galaxy S3. Hij draait op Android 4.1 Jelly Bean. Hij heeft de slimme functies van Samsungs nieuwe TouchWiz ingebouwd, zoals Smart Stay en S Voice. Maar vooral: hij heeft de naam.

De Samsung Galaxy S3 heeft dus een kleintje

Want hoe je het ook went of keert, er is nu eenmaal een grote groep mensen die niet zo veel geld over hebben voor een grote krachtpatser als de originele S3, maar wel een knappe smartphone willen. Wat klinkt dan beter in de oren? Een onbekende S Advance, of zo'n kleinere voordeligere Galaxy S3 waar iedereen het over heeft? Ik weet welke beter gaat verkopen.

Samsung Galaxy S3 Mini videoreview
Of dat terecht is, geen idee, daarvoor moet je even wachten op onze videoreview van de Samsung Galaxy S3 Mini. Het toestel is in het vierde kwartaal van 2012 verkrijgbaar. Dat kan dus morgen zijn, maar ook eind 2012. Als het zover is, is hij verkrijgbaar in wit en blauw voor een adviesprijs van 379,-. En om misschien al een idee te geven kun je hier onder nog even de videoreview van de Samsung Galaxy S Advance bekijken.

Foto: Engadget.com

Deel dit bericht:
Tags