Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Google Nexus 4 duikt op, uit handen van LG

Door: Dennis de Vries | 15 oktober 2012 12:53

Nexus smartphones blijven toch bijzonder. Verkozen om Google's eigen naam te dragen, veelal als eerste voorzien van de nieuwe versie van Android en tot nu toe elke keer uit handen van een andere fabrikant. HTC en Samsung waren al eens aan de beurt en uit beelden en foto's van een Russische tech-site lijkt het nu de beurt aan LG. Hij komt: de Nexus 4.

Nexus smartphones blijven toch bijzonder. Verkozen om Google's eigen naam te dragen, veelal als eerste voorzien van de nieuwe versie van Android en tot nu toe uit handen van een select groepje fabrikanten. HTC en Samsung waren al eens aan de beurt en foto's van een Wit-Russische tech-site lijkt het nu de beurt aan LG. Hij komt: de Nexus 4.

Hoe de site OneLiner het toestel heeft bemachtigd is onduidelijk, maar het ziet er overtuigend genoeg uit. Het geeft ons in ieder geval de kans om eens goed te kijken naar dit nieuwe vlaggenschip van Android, dat waarschijnlijk op 29 oktober gepresenteerd gaat worden. Het meest opvallende aan het toestel: er valt niet zo gek veel op.

Geen logo's, geen knoppen, gewoon zwart. Gewoon mooi.

Sterker nog, aan de voorkant lijkt hij verdraaid veel op zijn voorganger, de Galaxy Nexus van Samsung. Een 4,7 inch beeldscherm en verder helemaal niets. Geen logo's, geen knoppen, gewoon zwart. Gewoon mooi. De achterkant verschilt wel van zijn voorganger. Een platte behuizing van glas, zonder de bulten van zijn voorganger, en met een tof motiefje. Gek genoeg is de batterijcover niet verwijderbaar en is er geen ruimte voor een MicroSD kaart.

Specificaties LG Nexus 4
Ook qua specificaties valt op dat er weinig opvalt. Het toestel is voorzien van een Snapdragon S4 processor van Qualcomm, net als sommige HTC One X toestellen. Uit benchmarks blijkt dat de processor aanmerkelijk trager is dan zijn concurrenten. Het is nog maar een prototype, er is wel meer mis mee. Zo start het toestel wat Oneliner in het bezit heeft constant opnieuw op en is hij voozien van slechts 8GB aan intern geheugen. Volgens OneLiner wordt dat aanzienlijk meer zodra het toestel verkrijgbaar is. Het 4,7 inch LCD beeldscherm heeft een HD resolutie van 1280 bij 720 pixels en achterop zit een 8 megapixels camera met LED-flits.

Nexus-apparaten worden meestal tegelijk gelanceerd met een compleet nieuwe versie van Android. Zo kregen we met de Nexus One voor het eerst Android 2.1, de Nexus S met 2.3 Gingerbread, bracht de Galaxy Nexus ons Android 4.0 Ice Cream Sandwich en zagen we op de Nexus 7 voor het eerst Android 4.1 Jelly Bean. Zo'n update lijkt nu uit te blijven. De Nexus 4 wordt waarschijnlijk voorzien van het iets vernieuwde Android 4.1.2. Uiteraard is nog niets officieel, totdat het officieel bekend gemaakt en dat zou zomaar binnen twee weken al kunnen gebeuren. Hou 'm hier.

Foto: Onliner.by

Deel dit bericht:
Tags