Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

HTC Desire X: volwaardige smartphone tegen aardige prijs

Door: Koen Helder | 23 oktober 2012 08:50

HTC gooit momenteel hoge ogen met de smartphones uit de ‘One’-serie, maar besloot toch weer even terug te grijpen naar de ‘Desire’-reeks. Zie daar, een mid range toestel in de vorm van de Desire X.

HTC gooit momenteel hoge ogen met de smartphones uit de ‘One’-serie, maar besloot toch weer even terug te grijpen naar de ‘Desire’-reeks. Zie daar, een mid range toestel in de vorm van de Desire X, waarbij de X toch wel een beetje verwijst naar het huidige vlaggenschip, de One X. Maar dan natuurlijk kleiner, minder krachtig en een stuk goedkoper.

Een mid range smartphone aanschaffen? Geen gemakkelijke opgave. Alle smartphonefabrikanten persen de budgettoestellen er aan de lopende band uit en zo zie je af en toe door de bomen het bos niet meer. Ook HTC doet nu weer een duit in het zakje met de Desire X, aan te schaffen voor een kleine €300,-. Maar het zou stom zijn dit toestel niet in overweging te nemen.

Prijs/kwaliteit
Want hoewel het nog wel eens aan originaliteit ontbreekt bij dit type smartphone, presteren sommigen toch echt prima en staan zij garant voor een mooie prijs- kwaliteitverhouding. En dat is ook het geval bij de Desire X. Echt eruit springen doet hij niet, maar zeuren, klagen of haperen ook vrijwel nooit. En dan is het best lekker om deze smartphone op zak te hebben.

Omdat deze Desire X zo lekker soepel loopt en toch wat trekjes van de One X heeft meegekregen kreeg hij het predicaat kooptip.

Even kijken: 4 inch scherm, 1Ghz dual-core processor, 5 megapixel camera, Android 4.0. Ja, we hebben het eigenlijk allemaal al wel eerder gezien. Maar niet altijd werd het in een even fraai jasje gestoken of presteerde een smartphone naar behoren. Eigenlijk heb ik de Desire X nog niet kunnen betrappen op een hapering. Browsen gaat vlot, sociale media laden snel, spelletje spelen gaat vloeiend. Prima! Leg hem naast een quad-core telefoon en natuurlijk merk je het verschil, maar deze Desire X laat zich absoluut niet gemakkelijk kennen.

Nog geen €300,-
Voor nog geen €300,- raak je in het bezit van dit toestel. In deze prijscategorie zijn verschrikkelijk veel alternatieven te vinden, maar juist omdat deze Desire X zo lekker soepel loopt en toch wat trekjes van de One X heeft meegekregen kreeg hij het predicaat 'kooptip'.

Ook op deze HTC smartphone kun je bijvoorbeeld veel leuke effecten aan foto’s toevoegen en foto’s maken tijdens het opnemen. Daarnaast is de Desire X eveneens uitgerust met Beats Audio.

Vergat ik nog bijna te vermelden dat dit toestel gerust twee dagen meegaat, ongeacht intensiviteit van gebruik. Tel het allemaal bij elkaar op en je krijgt een heleboel voor een aardig prijsje. De meeste concurrentie zal vanuit Sony komen met de Xperia U en Sola. Beiden iets goedkoper, maar niet uitgerust met Android 4.0. En persoonlijk vind ik de HTC Desire X ook nog een stuk mooier.

Bekijk voor meer informatie het uitgebreide testrapport van de HTC Desire X! 

Deel dit bericht:
Tags