Tobias Bos
Tobias Bos
Redacteur

Casio Exilim EX-ZR20 houdt het heerlijk eenvoudig

Door: Tobias Bos | 2 mei 2012 16:21

Bij BesteProduct.nl krijgen we met veel regelmaat de nieuwste camera’s binnen. Elk toestel vraagt om een kritische blik, want soms kun je verrast zijn over de beeldkwaliteit van een goedkoop model, terwijl een wat duurder apparaat soms opvallend beperkt is qua mogelijkheden. Die gekte ervoer ik met de Casio Exilim EX-ZR20.

Bij BesteProduct.nl krijgen we met veel regelmaat de nieuwste camera’s binnen, die daarna meegaan met de reviewers zodat ze aan een grondige test onderworpen kunnen worden. Elk toestel vraagt om een kritische blik, want soms kun je verrast zijn over de beeldkwaliteit van een goedkoop model, terwijl een wat duurder apparaat soms opvallend beperkt is qua mogelijkheden. Die gekte ervoer ik met de Casio EX-ZR20.

Vooropgesteld: een fototoestel hoeft geen duizend mogelijkheden te hebben om goede foto’s te maken. En daar is de Casio Exilim EX-ZR20 een goed voorbeeld van. Ik was na een reeks camera’s van mindere kwaliteit zelfs eindelijk weer eens blij verrast: dit compact model maakt fotograferen in donkere omgevingen weer wat leuker. In combinatie met de 41 Best Shot-modi is de fotokwaliteit soms zelfs verrassend goed. Maar beperkt? Ja, zo kunnen we de EX-ZR20 toch wel noemen.

72157629947176819

Veel camera’s in de prijsklasse tussen 200 en 250 euro hebben vaak (semi)-handmatige instelmogelijkheden, zodat je zelf sluitertijd en diafragma kunt instellen. Helaas is dat niet mogelijk met deze Casio. Hij heeft enkel twee automatische programmastanden. In de gewone automatische stand pas je hooguit de witbalans en de ISO-waarde aan, maar daar houdt het ook wel een beetje mee op. Jammer? Tja, de ene gebruiker zal het een worst wezen, de andere kan wellicht een teleurstelling niet onderdrukken. Persoonlijk behoor ik tot die laatste categorie.

Weinig instelmogelijkheden. Jammer? De ene zal het een worst wezen, de andere kan wellicht een teleurstelling niet onderdrukken

Maar dat maakt de Casio Exilim EX-ZR20 niet slecht. Sterker nog: het gebruiksgemak is hoog, de beeldkwaliteit in de meeste omstandigheden ruim voldoende en bovendien heb je met 8x optische zoom vanuit een 25 millimeter groothoeklensje geen slecht bereik. Weliswaar vertonen beelden in de uiterste groothoekstand wat vervorming, maar dat drukt de pret in de meeste gevallen niet.

Meer informatie? Check vooral onze uitgebreide Casio Exilim EX-ZR20 review.

Deel dit bericht:
Tags