Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Call of Duty Black Ops 2 wel een feestje waard

Door: Ger de Gram | 13 november 2012 14:34

De Heineken Music Hall. Niet zelden het podium voor muzikale grootheden als Mick Jagger of wijlen Andre Hazes. Maar gisteravond was een heuse game de ster van de avond. Call of Duty Black Ops 2, de meest gehypte 'shooter' van 2012, werd gelanceerd. Da's reden voor een feestje.

De Heineken Music Hall. Niet zelden het podium voor muzikale grootheden als Mick Jagger of wijlen Andre Hazes. Maar gisteravond was een heuse game de ster van de avond. Call of Duty Black Ops 2, de meest gehypte 'shooter' van 2012, werd gelanceerd. Da's reden voor een feestje.

Jamie Westland van DI-RECT blijkt goed te kunnen gamen. Dat is de belangrijkste conclusie die je kunt trekken na een avondje HMH. De beste man nam het op een podium op tegen andere (al dan niet) bekende Nederlanders als Mental Theo, Sterretje uit Oh Oh Cherso en Yes-r. Ondertussen draaide een of andere dj keiharde dubstep-muziek. Oh, en Radio 538 deed daar dan weer live verslag van.

Call of Duty Black Ops 2 Launch in de Heineken Music Hall (verslag)

Mental Theo schiet met een Kalashnikov. Is dat nou niet brekend nieuws?

Niemand weet precies waarom, maar ontwikkelaar Treyarch en publisher Activision hadden zo ongeveer alles uit de kast gehaald om indruk te maken met hun nieuwe spel. En dat terwijl dat eigenlijk niet heel erg nodig is.

De game Black Ops 2 is onderdeel van de wereldberoemde Call of Duty-reeks. De eerste edities van deze first person shooter speelden zich af in de Tweede Wereldoorlog, maar met de komst van Call of Duty Modern Warfare, veranderde dat en kreeg je te maken met hedendaagse vijanden als Iraakse terroristen of Noord Koreaanse vrijheidsstrijders.

Het spel wordt over het algemeen geroemd om zijn snelle gameplay - da's de manier van spelen - en verslavingsgevoeligheid. Wereldwijd gingen er al meer dan 100 miljoen exemplaren van de Call of Duty-reeks over de toonbank. Het nieuwe Blacks Ops 2 verbrak zo'n beetje alle pre-orderrecords en fans stonden ook gisteravond weer urenlang in de rij om het spel bij de plaatselijke elektronicawinkel klokslag twaalf uur aan te schaffen.

Toekomst
Black Ops 2 speelt zich af in de toekomst. Het verhaal is geschreven door niemand minder dan David S. Goyer, als screenwriter in het verleden verbonden aan de Blade-trilogie en The Dark Night. "We zijn er al mee begonnen toen de eerste editie van Black Ops niet eens af was", verklaart David Anthony, regisseur van 'Blops 2', zoals het spel door de fans wordt genoemd. "Zo gaaf vonden we het idee van Call of Duty in the future."

Het is het jaar 2025, de wereld staat op instorten en centraal staat Raul Menendez, een bad guy die alleen maar kwaad van zin is. Het verhaal moet meeslepend en indrukwekkend zijn, maar is bovenal onderhevig aan jouw speelstijl. En dat moet iets compleet nieuws zijn. Black Ops 2 heeft een 'branched storyline'. "Je kunt hoofdrolspelers laten leven of doodgaan en aan de hand van die feiten verloopt het verhaal", zegt Anthony.

Het verhaal moet meeslepend en indrukwekkend zijn, maar is bovenal onderhevig aan jouw speelstijl

Kritiek
Kritiek is er ook op de game. De graphics zijn al jaren onveranderd en is al ingehaald door de concurrentie. Ook de multiplayer mode is meer van hetzelfde, al reppen Treyarch en Anthony van een 'fantastisch nieuwe' League Play modus, waarbij fanatieke 'CoD'ers' tegen gelijkgestemden kunnen spelen en mensen die er geen hout van kunnen een potje tegen andere slechte gamers spelen. Zodoende speel je altijd tegen iemand van je eigen niveau. Niet heel revolutionair, maar daar zal de verstokte fan zich echt niet druk om maken.

Call of Duty Black Ops 2 kopen
Call of Duty Black Ops 2 is vanaf nu te koop en verkrijgbaar voor de XBOX 360, PS3 en de PC.

Deel dit bericht:
Tags