Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Wat een week! (deel 38)

Door: redactie-besteproductnl | 24 november 2012 11:01

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons afgelopen week allemaal op?

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons afgelopen week allemaal op?

  • Ze hadden ons deze week bij de ballen. Of eigenlijk werd aangeraden dat wij onszelf bij de ballen pakken. In letterlijke zin. Ho stop, niet meteen mailen, bellen met een klacht dat deze nette rubriek wordt verpest door vulgairevuilspuierij. Het gaat om een serieuze tip van de Stichting Zaadbalkanker. Deze wil het taboe rond de ziekte verbreken en raadt alle mannen aan hun teelballen te controleren. Hoe je dat moet doen, staat in een heuse Check your friends-app die deze week werd gelanceerd voor iOS en Android. Als je ons binnenkort bij een productlancering ongegeneerd onze edele delen ziet betasten, weet je hoe dat komt.
     
  • Ons begluren kan overigens ook heel gemakkelijk via openbare camera's, zo ontdekten onze collega's van PC Active. Ze scoorden daarmee deze week mooi nieuws. Wij willen wel een camera zetten op de redactie van PC Active hoe ze dat boven water hebben gekregen. Naar verluidt zit er door het massa ontslag van HUB, de uitgever van PC Active, nog één coördinator op de hele redactievloer die in zijn eentje alle HUB-computerbladen in de lucht moet houden.
     
  • De oude generatie journalisten (die in de krant schreven) stonden bekend vanwege hun overmatige drankgebruik. Wie na twintig bier geen stukkie meer kon tikken, werd niet serieus genomen. Nou zijn als moderne internetjournalisten ook niet vies van een alcoholische versnapering, maar gamejournalisten doen oude tijden herleven. Tijdens de boottocht bij de lancering van de Wii-U slaagde een gamescribent erin zich volledig van het padje te drinken. Gelukkig voor hem duurde het boottochtje slechts een half uur anders had uit ongetwijfeld overgegeven in zijn Wii-U goodiebag. Game over.
     
  • Ook wij hebben ons schandalig gedragen bij de lancering van de Wii-U. Redacteur Koen filmde namelijk een televisie waarop een game te zien was, zonder dat de Wii-U controller in beeld was! En dat mocht dus niet. Van Nintendo. Ze stuurden twee grote gespierde kerels op ons af, die ogenschijnlijk al een jaar of vijf boksen via Wii-sport. Daar kon Koen met zijn Black Ops-skils niet tegenop. 
     
  • Van het populaire spel Angry Birds hebben we de afgelopen jaren al heel wat vreemde goodies voorbij zien komen. Bijvoorbeeld deze schoenen, cupcakes enveel andere meuk met de gekleurde vogels. Maar een kunstwerk gemaakt van de vingerafdrukken om Angry Birds uit te spelen, dat spant echt de kroon. Voor wie zich nog meer verveeld nog een paar uitdagingen: tel het aantal meters dat de vogels vliegen om het spel uit te spelen. Of: bereken hoeveel kilo je hebt verwoest tijdens een complete game.
     
  • Apple heeft de afgelopen weken na de lancering van de nieuwe iPad 4 en de iPad mini vanuit de techjournalisten heel wat bagger over zich heen gekregen. De nieuwe tablets zijn niet vernieuwd genoeg en te duur. Nou, daar blijkt de gewone consument echt maling aan te hebben. Uit een onderzoek van bureau Nielsen blijkt dat de meeste mensen het liefst een iPad in hun rode sok boven de openhaard aantreffen. En voor het geval Microsoft nog enige illusie had dat hun Surface tablet enig kans van slagen had: bij slecht 3% van de ondervraagden staat de Surface prominent op het verlanglijstje. Mircrosoft-fans wijzen erop dat volgens Nielsen 21% van de mensen een 'tablet anders dan de iPad' op hun verlanglijstje hebben ingevuld. Alsof de kerstman dan weet dat hij een Surface moet kopen.
Deel dit bericht:
Tags