Wouter Waayer
Wouter Waayer
Redacteur

NVIDIA komt met eigen handheld: Project SHIELD

Door: Wouter Waayer | 7 januari 2013 11:30

De elektronicabeurs CES is losgebarsten en NVIDIA trapt af met de lancering van haar eige portable gamingdevice. De draagbare spelcomputer heeft als codenaam Project Shield. De gameconsole heeft een 5 inch scherm en draait op Android.

De elektronicabeurs CES is losgebarsten en NVIDIA trapt af met de lancering van haar eigen handheld. De draagbare spelcomputer heeft als codenaam Project SHIELD. De draagbare gameconsole heeft een 5 inch scherm en draait op Android.

Op het moment draait de draagbare spelcomputer op Android Jelly Bean, maar dat kan nog veranderen weet Engadget te melden. NVIDIA heeft gekozen voor een "pure Android experience". Er zit dus geen sausje van de fabrikant over de interface heen. Naast standaard apps als Google Mail en de Play Store wordt ook Tegra Zone voorgeïnstalleerd. Dat is NVIDIA's eigen gamestore die ze onlangs aan hebben gekondigt. In deze app store licht de fabrikant games uit, die speciaal zijn ontworpen voor hun Tegra processoren.

Het apparaat lijkt toch wel verdacht veel op de controller van de Xbox 360

NVIDIA Tegra 4
Naast Project SHIELD, kondigde de fabrikant namelijk ook een nieuwe processor aan. De NVIDIA Tegra 4 is een quad-core processor die speciaal gemaakt is voor mobiele apparaten. Uiteraard is de nieuwe handheld van NVIDIA voorzien van deze krachtige processor. 

NVIDIA Tegra 4

Scherm
Deze supersnelle processor zit er natuurlijk niet voor niets in. Project SHIELD heeft namelijk een 5 inch scherm met een resolutie van maar liefst 1280 x 720. Dankzij de quadcore processor en het retina display is de draagbare spelcomputer in staat graphics te leveren van consolekwaliteit.

Streamen. 
Mocht het 5 inch display nou te klein zijn voor jou, dan kun je de beelden draadloos streamen naar de televisie in je huiskamer. Hiervoor is wel een internetverbinding nodig. Uiteraard kun je de NVIDIA Project SHIELD ook aansluiten op je TV met een HDMI-kabel. De handheld kan dan zelfs beelden doorsturen in een resolutie van 4K. Daarnaast kun je ook games van je computer naar de NVIDIA Project SHIELD streamen. Elke Windows computer met een NVIDIA Geforce GTX 650 (of hoger) graphics card kan de SHIELD toegang geven tot je bibliotheek met games. PC games op een mobiel apparaat dus. Volgens de aanwezige techjournalisten werkt dit erg goed, we geloven ze maar even op hun woord.
Dat het een Android-apparaat is, wil niet zeggen dat de Project SHIELD meteen bij de smartphones ingedeeld kan worden. Bellen zal lastig worden, het is nog niet duidelijk of het apparaat uberhaupt 3G ondersteund.

Het scherm van de NVIDIA Project SHIELD

Uitbrakken 
Later vandaag hoor je meer over de NVIDIA Project Shield in een nieuwe editie van Uitbrakken. Zij zullen het ook over het (twijfelachtige) uiterlijk van de handheld hebben. Want het apparaat lijkt toch wel verdacht veel op de controller van de Xbox 360, vinden jullie ook niet?

Verkrijgbaarheid
Precieze data zijn er niet aangekondigd, maar de NVIDIA Project Shield moet ergens in het tweede kwartaal van 2013 in de schappen komen te liggen. Tot die tijd moeten we het even doen met onderstaande promo-video. Wat de handheld moet kosten is nog niet bekend. Hoeveel ben jij bereid te betalen voor deze krachtpatser? Laat het ons weten door een reactie achter te laten. 

Deel dit bericht:
Tags