Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Samsung doet weer gek met 'zwevende tv'

Door: Ger de Gram | 8 januari 2013 12:47

Is Samsung nou innovatief of idioot? Haar vandaag gelanceerde 85 inch UN85S9 is 's werelds grootste Ultra-High-Definition (4K) televisie. Maar dat is niet het meest spectaculaire: het design is op zijn zachtst gezegd 'apart' te noemen.

Is Samsung nou innovatief of idioot? Haar vandaag op de CES gelanceerde 85 inch UN85S9 is 's werelds grootste Ultra-High-Definition (4K) televisie. Maar dat is niet het meest spectaculaire, want het design is op zijn zachtst gezegd 'apart' te noemen.

Een televisie in een soort van raamwerk. Anders kun je het haast niet omschrijven. De UN85S9 'hangt' als het ware in een metalen frame. Daardoor is het mogelijk om televisie te draaien, een beetje zoals je kent van kantelbare schermpjes op digitale camera's. Bovendien heeft het frame ook nog een andere belangrijke eigenschap: het heeft een 120 watt 2.2 speaker systeem aan boord.

Uiteraard is de televisie voorzien van de nieuwste technische snufjes en smart-functionaliteiten, waaronder spraakbediening. Verder zitten er 4 HDMI-ingangen op en om het zaakje draaiende te houden heeft de televisie een 1,35 Ghz quad-coreprocessor aan boord.

De UN85S9 komt in maart op de markt, maar wat deze opvallende televisie gaat kosten is nog niet duidelijk. De verwachting is wel dat het minstens een eurootje of dertigduizend zal zijn. 

Goed, dan heb je wel een 4K-televisie met een uiterst bijzonder design. Hamvraag: is dit mooi? Wij twijfelen nog, laat vooral weten wat jij ervan vindt.

 Bekijk ter verduidelijking vooral even deze video van DigitalTrends.com.

Deel dit bericht:
Tags