Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Huawei stapt bescheiden in Windows Phone met W1

Door: Dennis de Vries | 11 januari 2013 14:58

Ook Huawei gaat zich richten op Windows Phone. Vandaar de lancering van de Huawei W1, op de CES in Las Vegas. En anders dan de groteske Android-toestellen die de Chinese fabrikant op hetzelfde moment presenteerde, is de W1 vrij bescheiden.

 

Ook Huawei gaat zich richten op Windows Phone. Vandaar de lancering van de Huawei W1, op de CES in Las Vegas. En anders dan de groteske Android-toestellen die de Chinese fabrikant op hetzelfde moment presenteerde, is de W1 vrij bescheiden.

De Huawei W1 is qua specificaties en prijs te vergelijken met de HTC Windows Phone 8S. Dat betekent een 4 inch beeldscherm met 480x800 pixels, een 1,2Ghz dual-core processor (iets krachtiger dan de HTC dus), een 5 megapixel camera en 4GB aan intern geheugen dat uit te breiden is met een MicroSD-kaartje. Midrange specificaties, gelukkig ook voor een midrange prijs: de adviesprijs bedraagt 229 euro. En dat valt alles mee.

Het design is geïnspireerd op een tropisch eiland

Om de één of andere reden vinden fabrikanten het nodig om hun Windows Phone toestellen te voorzien van felgekleurde behuizingen. Dat is voorlopig nog wel even leuk, dus doet Huawei ook mee. De W1 wordt gemaakt in zwart, wit, rood en blauw. "Het design is geïnspireerd op een tropisch eiland", zo meldt het persbericht. Waar ze het vandaan halen? Geen flauw idee. Overigens kun je in Nederland slechts kiezen uit een zwarte of blauwe. Het toestel ligt vanaf maart 2013 in de winkels. Tegen die tijd maken we ook een uitgebreide video review van de Huawei W1.

Huawei W1
De Huawei W1, maar in Nederland komt hij alleen in blauw en zwart

Huawei Ascend D2 en Ascend Mate
Zoals gezegd pakte Huawei op de CES groter uit op het gebied van Android. De Ascend D2 is de opvolger van de D Quad, en is voor de gelegenheid maar even voorzien van de dikst mogelijke specificaties. Denk daarbij aan een 5 inch Full HD scherm, net als in de Sony Xperia Z, een 1,5Ghz quad-core processor en een enorme 3000mAh accu. Het kan nog gekker: de Huawei Ascend Mate heeft een 6,1 inch beeldscherm, maar wil zichzelf toch nog 'telefoon' noemen. Echt veel verwachten we er niet van. Het Android Jelly Bean-toestel heeft weliswaar genoeg accu voor 48 uur intensief gebruik, maar de resolutie van dat enorme beeldscherm is 1280 bij 720 pixels. En dat is gezien de huidige maatstaven dan weer een beetje mager.

Het is nog niet bekend of de Huawei Ascend D2 en de Huawei Ascend Mate ook naar Nederland komen. Dus moeten we het doen met onderstaande commercial. Let vooral op de Ascend Mate nergens in de hand wordt gehouden, omdat je dan ziet hoe enorm dat toestel is.

Deel dit bericht:
Tags