Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Nieuw: HTC Desire C. Noem het geen 'One C'

Door: Dennis de Vries | 15 mei 2012 14:40

HTC gaat verder de kant op van de budget-smartphones en grijpt daarvoor terug naar de 'Desire'-naam. Vandaag hebben ze de HTC Desire C gelanceerd, klik verder voor meer informatie.

Het was net zo lekker overzichtelijk. De nieuwe HTC toestellen vielen allemaal onder de One Serie. Stijlvolle, moderne smartphones in verschillende prijsklasses. Allemaal voorzien van de nieuwste versie van Android en de bijbehorende nieuwe interface Sense 4.Er was een One V, van Value. De One S, van Style en de One X van eXtreme. Daar had nog prima een wat voordeliger toestel bij gepast, al zeg ik het zelf. Maar de HTC Desire C, met de C van centen, mag niet meedoen met het clubje.

HTC grijpt voor de budget-variant terug naar de Desire-reeks. Het nieuwe toestel is de opvolger van de Wildfire S, heeft veel kenmerken van een One-serie toestel, maar draagt de naam HTC Desire C. Zit je dan, met je overzichtelijke naamgeving. We hebben het even nagevraagd, in de One Serie is alleen plaats voor toestellen met de nieuwste functies. "De One Serie van HTC staat ook voor een specifieke set aan functionaliteiten, zoals de action burst mode in de camera, een slimme flitser en interactie met de Media Link HD. Deze functionaliteit is niet opgenomen in de HTC Desire C, omdat deze minder relevant is voor de doelgroep", aldus HTC.

Moderne specificaties, knap design, Android 4.0, vriendelijk prijskaartje? Dat klinkt ons niet verkeerd in de oren

En dat terwijl het toestel ook qua uiterlijk nog wel lijkt op een HTC One X. Natuurlijk, door het 3,5 inch touchscreen is hij wat kleiner. En de plastic behuizing is ook wat dikker. Maar de lijnen zijn herkenbaar. En bij de zwarte versie, HTC heeft liever dat je stealth black zegt, zien we zelfs een beetje gelijkenis met de HTC One S. Maar toch: moderne specificaties, knap design, Android 4.0, vriendelijk prijskaartje? Dat klinkt ons niet verkeerd in de oren. Wat voor naam je er ook aan geeft.

Specificaties HTC Desire C

  • De HTC Desire C is voorzien van Beats Audio. Neen, dat betekent niet dat je er net zo'n dikke, kostbare koptelefoon bij kunt krijgen als bij de Sensation XL. Het betekent wel dat je desgewenst een voller geluid met dikkere bassen voorgeschoteld krijgt.
  • We hebben nog geen voorbeeldfoto's gezien, dus misschien valt het alleszins mee. Maar het lijkt dat er stevig op de camera is bezuinigd. Een 5 megapixel camera, met vaste focus zonder flits. Filmpjes opnemen doet hij slechts in VGA-resolutie. Nogmaals: misschien valt de kwaliteit in de praktijk alles mee.
  • 4GB is voor een hedendaagse smartphone geen enorme hoeveelheid aan opslagruimte. Maar gelukkig: de Desire C accepteert MicroSD geheugenkaartjes zodat je het uit kunt breiden. Maar nog toffer is dat je bij het toestel 25GB aan ruimte bij opslagdienst Dropbox krijgt, wat je 2 jaar lang kunt gebruiken. Net als bij de One-toestellen. Netjes!
  • Het toestel wordt aangedreven door een 600Mhz Snapdragon S1 processor en een 1230mAh accu zorg dat er stroom is. Niet de meest indrukwekkende specificaties, maar het Android-toestel heeft dan ook een adviesprijs van 229,- euro. Vanaf juni is hij te krijgen. Wil je als eerste de volledige review van de HTC Desire C bekijken? Abonneer je dan nu ons ons YouTube kanaal, of volg ons op Twitter!
Deel dit bericht:
Tags