Wouter Waayer
Wouter Waayer
Redacteur

Neem de tijd voor de Casio EX-ZR1000

Door: Wouter Waayer | 22 januari 2013 08:28

De Casio Exilim EX-ZR1000 heeft functies waarmee je razendsnel foto's kunt schieten. Maar juist als je even de tijd neemt om de camera te leren kennen, kan de compactcamera je nog wel eens verbazen. 

De Casio Exilim EX-ZR1000 heeft functies waarmee je razendsnel foto's kunt schieten. Maar juist als je even de tijd neemt om de camera te leren kennen, kan de compactcamera je nog wel eens verbazen. 

Consumenten die weinig weten van fotografie duiken waarschijnlijk al gauw de gebruiksaanwijzing in. De fabrikant gebruikt namelijk nogal wat marketing termen. Maar neem je de moeite om de Casio EX-ZR1000 te leren kennen, dan zal je versteld staan van de mogelijkheden.

Heb je alle instellingen en functies van de camera eenmaal ontdekt, dan kun je aan de slag om razendsnel foto's te maken


Als je weet welk programma het best bij de situatie past, dan kun je met de Casio Exilim EX-ZR1000 mooie plaatjes schieten. In de vernieuwde interface van de compactcamera kun je sluitertijd, diafragma en kleureffecten handmatig instellen. Ook de instelring rondom de lens is een fijne toevoeging aan het fotograferen. Die kun je een functie als belichting, focuspunten of ISO toewijzen. Heb je alle instellingen en functies van de camera eenmaal ontdekt, dan kun je aan de slag om razendsnel foto's te maken.

Eén van de functies die je daarbij helpt is de High Speed mode. In deze hoge snelheidsmodus kun je foto's blijven maken, terwijl zojuist gemaakte foto's nog aan het verwerken zijn. Maar ook zonder de High Speed mode aan te zetten, is de digitale camera snel. In theorie kun je elke 0,26 seconde een foto maken. In de praktijk is de Casio EX-ZR1000 iets langer bezig met het verwerken van foto's. Maar voor een compactcamera nog steeds vrij snel.

Casio Exilim EX-ZR1000

Review Casio EX-ZR1000
De Casio EX ZR-1000 heeft een 16,1 megapixel sensor en 12,5x optische zoom. Je kunt er ook in Full HD mee filmen. De compactcamera is op dit moment vanaf 270 euro te koop.

Voor meer informatie over de ZR-1000 lees je de volledige review of bekijk je de video review hieronder. 

Deel dit bericht:
Tags