Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

Panasonic DMC-FX80 heeft last van paarse hoeken

Door: Ger de Gram | 17 mei 2012 10:34

De Panasonic DMC-FX80 is compact en heeft hedendaagse specificaties. Hoe presteert deze compactcamera? Check de review.

Een 12 megapixelsensor, 5x optische zoom en een aantal creatieve filters . De Panasonic DMC-FX80 houdt het vooral eenvoudig. En dat is helemaal niet erg. “De camera heeft alles om je mee te vermaken,” aldus Mike Klaassen, reviewer digitale camera’s van BesteProduct. Toch is Klaassen niet heel enthousiast. Waarom niet? Bekijk de Panasonic DMC-FX80 review.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Klaassen is niet te spreken over de beeldkwaliteit van de Panasonic DMC-FX80. Vooral in de hoeken hebben foto’s erg veel last van chromatische aberratie. Het komterop neer dat plaatjes bij contrastrijke situaties een paarse gloed krijgen, wat vooral merkbaar is als je de foto afdrukt op groot formaat. Zonde.

72157629635034774

Voordeel is wel de lichtsterkte van het objectief. Het diafragma start bij F2.5. En dat betekent dat je in relatief moeilijke lichtomstandigheden nog aardige kiekjes kunt maken. En, voor de creatieve fotograaf interessant, wazige, achtergronden – mooi voor bijvoorbeeld portretjes – behoren nu tot de mogelijkheden.

Plaatjes krijgen bij contrastrijke situaties een paarse gloed

Wat verder opvalt aan de Panasonic DMC-FX80 test

  • De body is heel klein en dun. Je neemt ‘m zo mee. Tas, broekzak – het maakt niet uit. Ideaal.
  • Het scherm achterop is aanraakgevoelig. Dat kan handig zijn, maar door de indeling van de knoppen is het soms een gepiel. Kan als vervelend bestempeld worden.
  • Grote concurrent: de Canon IXUS HS 230.
Deel dit bericht:
Tags