Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

HTC One S: prachtig, met hier en daar een kras

Door: Dennis de Vries | 29 mei 2012 14:36

Hij wordt voornamelijk gezien als het kleine broertje van de HTC One X, maar tijdens het reviewen blijkt dat de One S zelf uitstekend zijn mannetje staat. We zijn vooral benieuwd naar die bijzondere behuizing. Is die nou echt zo stevig? Klik verder voor de video.

HTC heeft op het Mobile World Congress een overzichtelijk trio van telefoons gelanceerd. Van de One-serie is de HTC One S de middelste. Dat uit zich formaat, specificaties en prijs. Toch is het toestel op zichzelf bovengemiddeld goed, zo blijkt tijdens onze review. Maar we zijn misschien nog wel het meest nieuwsgierig naar die bijzonder 'micro arc oxidation' behuizing, die volgens een speciaal chemisch proces kei- en keihard is gemaakt. Dat blijkt tegen te vallen.

In een vrolijk filmpje leggen HTC-medewerkers uit hoe het werkt. Oer-sterk aluminium dat ook gebruik wordt om vliegtuigen van te maken, wordt onder stroom gezet. De 10.000 volts staan gelijk aan een blikseminslag, zo zeggen ze, waarna er een microscopisch chemisch proces in werking treedt met de spannende naam 'micro arc oxidation'. Het resultaat is de prachtige mat-zwarte behuizing. Die kleur komt niet van een laagje verf, maar is door-en-door. Dat niet alleen, het materiaal is na de behandeling ook veel harder, steviger en krasbestendig. Een beschermhoesje is, zo zegt HTC, niet meer nodig.

Toch zonde, dat juist dit sterke punt van de HTC One S zijn enige zwakte lijkt te zijn.

Afgebladderde randjes
Maar dan geef je het toestel aan BesteProduct.nl en die gaan 'm gebruiken. Geen gekke dingen, gewoon bellen, internetten, mailen, foto's maken. Dingen die iedereen doet met een smartphone. Daar is de behuizing blijkbaar niet op berekend. Niet alleen blijkt dit misschien wel de minst krasbestendige telefoon te zijn die we in handen hebben gehad, bij de randjes bladderde hij ook hier en daar af. HTC weet er van en heeft in een reactie aan website The Verge laten weten dat dit binnen de aankoopgarantie valt. Mocht het gebeuren, dan kun je 'm binnen een bepaalde periode omruilen voor een nieuwe. Toch zonde, dat juist dit sterke punt van de HTC One S zijn enige zwakte lijkt te zijn. Want verder is het een fantastisch toestel.

Meer informatie? Check de HTCOne S review

72157629846568346

Pluspunten HTC One S

  • Door de aluminium unibody behuizing is het toestel ontzettend plat en ligt hij lekker in de hand. De matzwarte look is bovendien ook bijzonder prettig om naar te kijken. Ook niet onbelangrijk.
  • Het toestel heeft een 4,3 inch Super AMOLED beeldscherm, wat heldere kleuren oplevert. Daarmee verschilt hij wezenlijk van zijn grotere broer, de HTC One X. Die heeft een LCD scherm met wat hogere resolutie. Dat de One S kleiner is, is niet perse een nadeel: het maakt hem een stuk handzamer en makkelijker met een hand te bedienen.
  • De HTC One S heeft géén hypermoderne quad-core processor, maar moet het doen met een 1,5Ghz dual-core. Is dat erg? Absoluut niet. Het toestel reageert over het algemeen razendsnel.
  • Het feit dat er geen MicroSD kaart in de HTC One S kan wordt grotendeels goedgemaakt doordat je er 25GB aan opslagruimte bij krijgt bij online opslagdienst Dropbox.
  • Meer weten over de HTC One S en het volledige testrapport lezen? Klik dan door voor de volledige video review van de HTC One S.
Deel dit bericht:
Tags