Bart Frouws
Bart Frouws
Redacteur

MWC 2012: kampioen van de armoede?

Door: Bart Frouws | 26 februari 2012 09:03

Wat doen we hier in hemelsnaam? Met die vraag lopen we sinds gisteravond half tien rond. Tijdens het eten maakten we de balans op voor de komende week. Een vooruitblik.

Wat doen we hier in hemelsnaam? Met die vraag lopen we sinds gisteravond half tien rond. Tijdens het eten maakten we de balans op voor de komende week MWC. Prima tapas en lekker bier, maar wat telefoons betreft weinig spanning in het vooruitzicht. Of is het stilte voor de storm?


Officieel gaat de beursvloer morgenvroeg pas open, maar daar hebben een aantal fabrikanten maling aan. Sony en HTC trappen vanavond al af met hun persconferenties. Als we de tweets van Mark Moons, marketingmanager van HTC, mogen geloven “ziet de wereld er over een paar uur anders uit.” Nou is Mark een uitstekende kerel, maar zijn 140 tekens nemen we met evenveel gram zout. De woorden HTC en quad-core komen al maanden uit de geruchtenmachine rollen, maar wat ons betreft is er meer nodig dan pure snelheid om de wereld anders te gaan zien. Ook de gelekte foto’s van de nieuwe toestellen laten veel van hetzelfde zien. We hopen op een verrassing. 

Man in regenjas
Sony heeft onlangs de Sony Xperia S gepresenteerd, een high-end toestel voorzien van alle toeters en bellen. Daarmee lijken ze hun MWC-kruit al een beetje verschoten te hebben. Van de man met de lange regenjas ontvingen we een verfrommeld papiertje met de woorden ‘voordelige versie Xperia S’, maar echt vuurwerk kon hij ons niet beloven. We hopen op een verrassing.

LG was vorig jaar juist de grote verrassing van het MWC met hun 3D-telefoon, de LG Optimus 3D speed. Toen het stof was neergedaald, bleek 3D op de telefoon eigenlijk helemaal niet zo fijn. Maar dat weerhoudt LG er niet van het nog een keer te proberen met de LG Optimus 3D Max. Waarschijnlijk denken ze dat 2D keer scheepsrecht is, wij laten ons graag verrassen.

Waarschijnlijk denken ze dat 2D keer scheepsrecht is

De boodschap van Samsung is helder: géén Galaxy S3 deze week. En dat terwijl zijn succesvolle voorganger afgelopen jaar in Barcelona het levenslicht zag. De Samsung Galaxy Mini 2 en Ace Plus zijn al gepresenteerd, dus we zijn benieuwd wat Samsung met alle ruimte op de beursvloer gaat doen. We laten ons verrassen.

De Finnen komen hard
Alle ogen zijn gek genoeg gericht op Nokia, de grote afwezige van de afgelopen twee jaar. Niks te tonen, dus niet komen, was het motto van de Finnen. Dit jaar verwachten we liefst zes toestellen. Een Windows Phone in de categorie Lumia 800, een cameratelefoon met de allure van de N8 en een paar voordelige toestellen. Eindelijk, spanning!

Waarom we nog in Barcelona zijn? Omdat we stiekem hopen op een verrassing. Laat die storm maar komen.

 

Deel dit bericht:
Tags