Ger de Gram
Ger de Gram
Redacteur

LG Optimus 3D Max van hetzelfde laken een pak

Door: Ger de Gram | 19 juni 2012 15:47

Een 3D telefoon. Wie zit daar op te wachten? Die vraag stelde ik in Barcelona tijdens het MWC, en nu, zo'n drie maanden later, kan ik 'm beantwoorden: niemand. Bekijk de LG Optimus 3D Max review.

Een 3D telefoon. Wie zit daar op te wachten? Die vraag stelde ik in Barcelona tijdens het MWC, en nu, zo'n drie maanden later, kan ik 'm beantwoorden: niemand. Bekijk de LG Optimus 3D Max review.

We tekenen 28 februari 2012. In de pittoreske tapasbar Gran Foc in Barcelona presenteert LG trots haar nieuwe 3D telefoon. De LG Optimus 3D Max moest vooral een betere 3D-ervaring bieden dan zijn voorganger. "De algoritmes zijn verbeterd, waardoor onder meer de 2D-naar-3D-converter beter werkt," sprak Bas Tulner, marketingmanager LG Benelux destijds. Ook het scherm was helderder, maar voor de rest was het, op wat licht verbeterde specs na, veel van hetzelfde.

Hoeveel nieuwe 3D-features zitten er op de LG Optimus 3D? Het anwoord is even teleurstellend als kort: niet veel.

Dus toen de LG Optimus 3D Max twee weken geleden op de redactie kwam, waren we vooral benieuwd naar de nieuwe 3D-features. Wat kun je er allemaal mee? Hoeveel nieuwe games zijn er in 3D? Het antwoord is helaas even teleurstellend als kort: niet veel. De LG Optimus 3D Max verschilt ook op dat vlak amper van zijn voorganger. Dezelfde games, dezelfde interface, dezelfde mogelijkheden. "LG, is er nou niets leuks uitgekomen op het gebied van 3D?", vraagt ook Bart Frouws zich af in de videoreview van het toestel.

72157630191560756

Ook de 3D-fotofunctie, je hebt twee camera's waarmee je samen een 3D-beeld creëert, valt tegen. Het is erg moeilijk een scherpe foto te maken, die daadwerkelijk een grappig driedimensionaal effect heeft. En dan is er nog altijd het probleem van het terugkijken. Je kunt het weliswaar allemaal bekijken op het 4,3 inch scherm van de LG Optimus 3D Max zelf, maar ideaal is dat niet. Foto's en video's bekijk je immers vaak samen met je vrienden en je moet wel erg recht voor de telefoon zitten, wil je een goed 3D-beeld hebben.

Jaartje vooruit
En dan hou je toch maar weinig over. Je kunt van de LG Optimus 3D Max niet zeggen dat het een slechte telefoon is. Met een dual-core processor, meer dan voldoende intern geheugen en een prima Android-besturingssysteem kun je een gerust een jaartje of wat vooruit. Maar de vraag is vooral: wil je dat? In dezelfde prijscategorie zit bijvoorbeeld de HTC One S. Die is nieuwer, heeft een prettigere bediening en een betere camera. Enige minpunt: geen 3D-functionaliteit.

Wil je wel een 3D-telefoon, dan is zelfs slimmer de eerste 3D-telefoon van LG te nemen. Want: net zoveel 3D, alleen een stuk goedkoper. Alleen al daarom denk ik dat er niemand op de LG Optimus 3D Max zit te wachten. Als ik begin volgend jaar weer in Gran Foc met LG een tapasje weghap, zal er ongetwijfeld weer een nieuwe 3D-telefoon worden gepresenteerd. Ik vrees met grote vreze.

Deel dit bericht:
Tags