Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

Acer smartphones: Nederland uit, altijd lastig

Door: Dennis de Vries | 20 juni 2012 20:48

Goed, we zouden het niet meer over het EK hebben. Maar Acer begon! Tijdens de presentatie van hun line-up van producten van het komende jaar delen ze officiële oranje wedstrijdshirts uit. Onbedoeld symbolisch na het debacle in de Oekraïne. Ook bij Acer rommelde er intern te veel om Nederlands succes te boeken.

Goed, we zouden het niet meer over het EK hebben. Maar Acer begon! Tijdens de presentatie van hun line-up van producten van het komende jaar delen ze officiële oranje wedstrijdshirts uit. Onbedoeld symbolisch na het debacle in de Oekraïne. Ook bij Acer rommelde er intern te veel om Nederlands succes te boeken.

We nemen je even mee terug naar het Mobile World Congress van 2011, ruim een jaar geleden. Op de stand van Acer maakten we kennis met toestellen als de Acer Liquid Mini en de Iconia Smart. Interessanter nog was dat de stand bruiste van de ambitie. Acer zou dat jaar een flink aandeel in de markt van smartphones innemen in Nederland. Serieus. Als we een jaar verder waren, nou, dan moesten we maar eens kijken hoe de zaken er voor stonden.

Het is in Nederland heel lastig om er tussen te komen. Veel is afhankelijk van de providers, en daar sta je niet zomaar op de kaart

Fast forward naar nu. Handen opsteken: wie bezit hier een Acer-smartphone? Wie kent iemand met een Acer smartphone? Wie kent iemand die iemand kent die een Acer smartphone kent? Niemand? "We hebben het afgelopen jaar een nieuw management gekregen", verklaart Lars Christensen, Business Unit Manager smartphones bij Acer. "Daardoor hebben we ons minder dan we wilden kunnen richten op het verkopen van smartphones". In andere woorden: het rommelde binnen de gelederen.

Dit shirt winnen? Volg en RT @besteproductChristensen, afkomstig uit Denemarken, begon zijn presentatie nog met een voetbal-grap. Een inkoppertje, iets over Denemarken, Nederland, je kent het wel. Over de toekomst van Acer smartphones in Nederland is hij iets minder zelfverzekerd. "Het is in Nederland heel lastig om er tussen te komen. Veel is afhankelijk van de providers, en daar sta je niet zomaar op de kaart."
Daarom hebben ze het portfolio lekker overzichtelijk gehouden. Naast de Allegro en de gekke, gekke Acer Iconia Smart heeft Acer in 2012 maar twee nieuwe toestellen in petto. De Acer Liquid Glow, een mid-range Android smartphone die nu al te verkrijgen is voor zo'n 199 euro. We kijken vooral uit naar de meer high-end Acer CloudMobile.

Eerste indruk: Acer CloudMobile
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Acer CloudMobile zal pas in september in de winkels liggen. In de snelle wereld van smartphones is dat een eeuwigheid. Maar op de toestellen die Acer ter beschikking heeft voor een korte eerste indruk, is weinig aan te merken. Mooie, slanke behuizing die onmiskenbaar is voorzien van Acer-design. En dat bedoel ik als compliment. Het 4,3 inch beeldscherm is op papier vergelijkbaar met die van de Sony Xperia S, zelfde resolutie en techniek, en ziet er ook helemaal niet verkeerd uit. De interface van Android 4.0 Ice Cream Sandwich is grotendeels intact gelaten, met slechts hier en daar een extra sneltoets of menuutje. Verfrissend.

Acer CloudMobile eerste indruk

De Acer CloudMobile barst van de nieuwe technieken. NFC ontbreekt niet, voor wie dat leuk vindt. HD Voice evenmin, voor wie een KPN-abonnement heeft. En Acer heeft zelfs een eigen techniek ontwikkeld om de belkwaliteit te verbeteren. De VRHP-techniek past de gevoeligheid van de microfoon constant aan, aan de afstand tot je mond. Bel je dus terwijl je ondertussen een zwerm bijen van het lijf probeert te houden, dan zal de andere kant van de lijn daar weinig van merken.
De CloudMobile dankt zijn naam natuurlijk aan de Acer Cloud, die volop moet draaien op deze telefoon. Exacte details van deze online synchronisatie-dienst laten nog even op zich wachten. Maar om in voetbaltermen af te sluiten (Acer begon!): schijnbaar krijgt het alle neuzen dezelfde kant op.

Specificaties Acer CloudMobile

  • De Acer CloudMobile is minder dan een centimeter dun. De achterkant is van soft-touch plastic met een een relief. Aluminium details maken het geheel af.
  • Het toestel draait op een 1,5Ghz dual-core processor met 1GB aan RAM. Klinkt helemaal niet verkeerd, maar de ervaring met het apparaat was te kort om iets zinnigs over de snelheid te zeggen.
  • Datzelfde geldt over de 8 megapixel camera met LED-flits. Op papier natuurlijk niet onaardig. Tijdens het opnemen van een 1080p Full HD filmpje kun je tegelijkertijd foto's nemen. Schijnbaar is dat binnenkort standaard op Android-smartphones.
  • Het toestel ligt in september in de winkels, voor die tijd hebben we hopelijk een videoreview van de Acer CloudMobile.
Deel dit bericht:
Tags