Koen Helder
Koen Helder
Redacteur

Alcatel One Touch 995 niet bijzonder, toch speciaal

Door: Koen Helder | 22 juni 2012 16:16

Nooit was ik jaloers op iemand met een Alcatel-gsm. Dat is nu, met de komst van de Alcatel One Touch 995, wel anders.

Nooit was ik jaloers op iemand met een Alcatel-gsm. Toen de mobiele telefoon zijn opmars maakte, was Alcatel daar als ontwikkelaar actief bij betrokken en dus zag ik mijn medebrugklassers nog wel eens met het merk in hun handen rondlopen. Ik, toen al gadgetfreak en gevoelig voor de publieke opinie, zwoor bij het populaire Nokia. Dat is nu, met de komst van de Alcatel One Touch 995, wel anders.

Niet dat de Alcatel One Touch 995 nou het beste toestel is dat ik ooit heb gezien. Nee, daarvoor moet gekeken worden naar de nieuwste Androidtoestellen van HTC en Samsung. Eigenlijk doet die Alcatel maar weinig bijzonders en dat maakt hem op een of andere manier juist speciaal.

Lekker budget
Want met een huidige adviesprijs van €199,- is dit een budgettoestel, maar wordt dat wel gecombineerd met aardige specificaties. De 1,4 Ghz Qualcomm Snapdragon processor in combinatie met 512 mb werkgeheugen doen deze smartphone lopen als een zonnetje en dat is wel eens anders geweest bij budgettoestellen. Dat een smartphone het naar behoren moet doen, is natuurlijk logisch, maar een beetjeverbazing is terecht wanneer een budgettoestel net zo fijn werkt en goed presteert als je eigen high-end smartphone die je ooit bij een (te) duur abonnement hebt afgesloten.

Dr. Dre vs Ali B
Het is een beetje alsof je moet kiezen tussen een Beats by Dre koptelefoon en de Leipe Mocro Flavour koptelefoon van Ali B. Om financiële redenen kies je met enige tegenzin voor het tweede, maar al gauw blijkt dat ook uit die koptelefoon een lekker geluidje komt. In dit geval is goedkoop dus geen duurkoop.

De Leipe Mocro Flavour koptelefoon mist helaas wel het chromen randje dat de Beats by Dre koptelefoon wel heeft. Net zoals de Alcatel One Touch 995 geen Super AMOLED - scherm heeft, maar voorzien is van een 480 x 800 TFT-scherm. Er moeten immers kosten worden bespaard om het voor een knappe budgetprijs op de markt te kunnen brengen. Dat betekent dat dit niet een scherm is waarvan de kleuren er af spatten. Maar is dit erg? Nee, want nogmaals, hij functioneert verder naar behoren.

Niet bijzonder, wel speciaal

De Alcatel One Touch 995 is een toestel waar je o.a. je sociale media makkelijk op kunt bijhouden, waar je snel mee kunt Whatsappen, waar je prima een spelletje op kunt spelen en waar je redelijk vlot mee kunt browsen. Is dat bijzonder? Absoluut niet! Maar wanneer je daar slechts €199,- voor hoeft uit te geven, maakt dat het wel een beetje speciaal.

Meer informatie? Bekijk de videoreview of lees het volledige testrapport van de Alcatel One Touch 995.

Deel dit bericht:
Tags