Dennis de Vries
Dennis de Vries
Redacteur

De Nokia 808 Pureview over de Nokia 808 Pureview

Door: Dennis de Vries | 4 juli 2012 19:10

Een 41 megapixel-camera in een telefoon inbouwen. Nokia doet 't gewoon in de 808 PureView. Ik was nog niet overtuigd van het kunnen van deze camera. Tot gisteren. Klik verder voor de video-preview, die moet je gewoon even zien.

Een 41 megapixel-camera in een telefoon inbouwen. Nokia doet 't gewoon in de 808 PureView. Tijdens de lancering van het Mobile World Congress leverde het de nodige ooooh's en aaah's op en nu het toestel langzaamaan beschikbaar wordt zijn de eerste berichten louter positief. Toch was ik nog niet overtuigd van het kunnen van deze camera. Tot gisteren.

Er zijn al veel voorbeeldfilmpjes verschenen van de Nokia 808 PureView. Allemaal erg fraai, maar de meeste waren afkomstig van Nokia zelf. Daar ben ik altijd een beetje huiverig voor, die zullen nooit iets online zetten wat er niet perfect uit ziet. Gisteren mochten we opdraven op het strand van Zandvoort, waar Nokia ons wat langer kennis liet maken met de Nokia 808 PureView. Er waren wakeboarders geregeld die moesten zorgen voor de nodige foto-momentjes en er liepen mensen van Nokia rond voor tekst en uitleg. Het leverde onderstaand videoverslag op. Een must-see als je wilt weten wat vooral de filmfunctie van de 808 PureView kan.

Alle beelden, van begin tot het eind, zijn geschoten met de telefoon in kwestie.

Ik ben onder de indruk. Alles is gefilmd uit de losse hand, zonder statief, en voornamelijk op de automatische stand. Daardoor stelt de autofocus soms scherp op iets anders dan het onderwerp in beeld, bijvoorbeeld bij het interview met Paul Mols van Nokia. De tijd was te beperkt om het toestel goed genoeg te leren kennen. Door de enorme beeldsensor kan het toestel 4x digitaal zoomen bij het maken van een 1080p Full HD filmpje, zonder kwaliteitsverlies. Dat wordt zo her en der gedemonstreerd. 

Zelfs op een rumoerig strand, met ruizende zee en een zacht briesje, zijn de Nokia-medewerkers nog luid en duidelijk te verstaan. 

Wat ook opvalt is de geluidskwaliteit. Zelfs op een rumoerig strand, met ruizende zee en een zacht briesje, zijn de Nokia-medewerkers nog luid en duidelijk te verstaan. Nokia noemt het 'rich recording'.

Foto's Nokia 808 PureView
Tussen het filmen door konden er nog wat foto's gemaakt worden met het toestel. Het zijn allemaal foto's gemaakt in de 8, 5 of 2 megapixel 'PureView' mode. Klik op de voorbeelden in de filmstrip voor grotere versies.

72157630402182136

Nokia 808 video review
Helaas, we moesten de het toestel na afloop gewoon weer inleveren. Hoewel de Nokia 808 PureView al gewoon verkrijgbaar is, laat de review dus nog even op zich wachten. Tot die tijd moeten we het doen met bovenstaande beelden. En vergeet niet: dat is dus gefilmd met een telefoontje.

Deel dit bericht:
Tags