Paul Gersen
Paul Gersen
Redacteur

Wat een week! (deel 21)

Door: Paul Gersen | 21 juli 2012 09:53

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons deze week allemaal op?

Het leven op de redactie van BesteProduct is roerig. Dagelijks zijn we in de weer met nieuwe producten om te reviewen, stroomt de mailbox vol met nieuws en persberichten en reizen we het land door voor productpresentaties en releaseparties. Zoveel informatie schreeuwt natuurlijk om een mening en die geven we dan ook graag. Wat viel ons deze week allemaal op?

  • Deze week publiceerden de makers van populaire applicatie Instagram haar allereerste ge-Instagramde foto. Een kek plaatje van een labrador golden retriever hond, uiteraard voorzien van een creatief filter. 
  • Nog meer fotografienieuws.Vorige week zat Dennis nog te foeteren waarom er geen Android-camera’s zijn. Polaroid had er al eentje aangekondigd, nu hebben we de kans er eentje beter te bekijken, omdat het gezaghebbende Androinica.com, wie kent het niet, er een videootje over gemaakt. We haten unboxings, maar deze is voor de nieuwswaarde nog wel enigszins interessant.
We haten unboxings, maar deze is voor de nieuwswaarde nog wel enigszins interessant. 
  • Hadden we al gezegd dat we unboxings haten? Nee? We haten unboxing video’s. Het zijn stuk voor stuk doodsaaie filmpjes van mensen die een doosje open maken. Dat het anders kan, bewees Google vorige week al, door een paar ninja’s bij de unboxingvideo van de Nexus 7 tablet te betrekken. Maar de grappen waren nog niet op. Toen de reviewexemplaren verstuurd werden naar Amerikaanse bloggers, zijn de dozen voorzien wat extra plakbandjes. Het maakte de sneue unboxingvideo’s exponentieel sneuer, maar de montage die Google daar dan weer van maakte is hilarisch. Geworstel met doosjes, kijk en huiver.
  • Na Instagram weer een first moment. De allereerste prototypes van de iPad opgedoken. Hij was wit. Niet zwart. Of grijs. Nee. Wit. 
  • Als het aan Stichting Thuiskopie ligt, wordt er volgend jaar aan 60 (zestig!) miljoen euro aan schadevergoeding betaald via heffingen op smartphones, tablets, settopboxen, pc’s en geheugenkaartjes. Dit om artiesten te compenseren voor gedorven inkomsten door het kopiëren van cd’s. Vroeger deed Thuiskopie dat door op iedere beschrijfbare cd en dvd een bedrag ter compensatie te innen. Maar een schijfje branden gebeurt natuurlijk bijna niet meer en daardoor zag de stichting zijn inkomsten enorm dalen. Door een nieuwe regeling hoopt het weer flink te cashen. Waar die 60 (zestig!) miljoen vandaan komt? Dat weet niemand. In Spanje kwam een soortgelijke instantie ooit met eenzelfde plan. Daar bleken de geschatte gedorven inkomsten na onderzoek zo mee te vallen, dat het land de stichting maar afschafte. Misschien een ideetje voor Den Haag?
  • Benieuwd wanneer we een heffing krijgen op hersens. Die van ons kopiëren namelijk regelmatig een song, om daar dagen lang gratis te bivakkeren. Schandalig!
  • Ja hoor, daar zijn we weer! De iPhone 5-geruchten van de week! Hij wordt dunnerrr! En groterrrr! En de frontcamera is verplaatssst! En de simkaart is kleinerrr! En er zijn Chinezen, heel veel Chinezen
  • Tijd voor de meel van de week. Die worden overigens steeds vreemder en cryptischer. “Ik wil u vragen of u mij kunt helpen aan een onderdeel dat wij missen. Doordat wij zijn verhuisd, is dit mogelijk ergens uit gevallen. Het spel heet Gekke Gorilla's en wij missen een paarse kokosnoot. Ik krijg van u wel te horen hoe duur het kost.” Eh, ja. Mocht iemand dus toevallig nog ergens een paarse kokosnoot hebben liggen, dan horen wij dat graag. Andere noten en vruchten in dubieuze kleuren kun je overigens kwijt in de plaatselijke vuilcontainer.
Deel dit bericht:
Tags