Wouter Waayer
Wouter Waayer
Redacteur

Preview: eerste Windows Phone 8 prepaid toestel

Door: Wouter Waayer | 8 februari 2013 10:50

De Huawei Ascend W1 is nog niet eens op de Nederlandse markt, maar wij hebben 'm als enige al! De W1 is de eerste Windows Phone 8 telefoon, die te koop is in combinatie met een prepaid-simkaart. Tijd voor een uitgebreide hands-on.

De Huawei Ascend W1 is nog niet eens op de Nederlandse markt, maar wij hebben 'm als enige al! De W1 is de eerste Windows Phone 8 smartphone die te koop is in combinatie met een prepaid-simkaart. Tijd voor een uitgebreide hands-on.

Huawie? Nee, Huawei! Je spreekt het uit als hoe-a-waj. Maar dat ga je de komende tijd vaak genoeg horen. De Chinese fabrikant start binnenkort namelijk een grootschalige campagne, zodat mensen de uitspraak van de merknaam onder de knie krijgen. Want dat is één van de doelen van het marketingteam. Huawei is een nieuwkomer op de Nederlandse smartphonemarkt, maar het bedrijf heeft grootse plannen.Zo schreven wij eerder al dat Huawei de derde plaats op de ranglijst voor smartphonemerken wil veroveren. Het bedrijf gaat een brede line-up lanceren: van budgetsmartphones tot high-end toestellen. De gisteren geïntroduceerde Huawei Ascend W1 valt in de categorie middenklasse.

Zijaanzicht Huawei Ascend W1

Boven verwachting
"Uitstekende specificaties, voor een uitstekende prijs", betekent dat volgens de woordvoerder van Huawei. Het zijn natuurlijk geen specificaties die je van je stoel blazen. Toch stelt de Huawei-telefoon zeker niet teleur. Met de 1,2 GHz dual-core processor reageert de telefoon op het eerste gezicht meer dan vlot. Snappy, zoals de persvoorlichter van Microsoft het noemt. Applicaties starten snel op en commando's zoals scrollen en swipen verlopen lekker vloeiend. De Huawei Ascend W1 overtreft mijn verwachtingen. De volledige lijst specificaties kun je hier lezen. 

Windows Phone 8 interface

Frisse wind
Een van de redenen waarom ik zo enthousiast word van de Huawei Ascend W1, is het besturingssysteem dat erop staat: Windows Phone 8. Dit is mijn eerste ervaring met het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Misschien komt het omdat het operating system nieuw voor mij is, maar ik vind het een verademing. Het is een besturingssysteem dat (bijna) alles compleet anders doet. Ik beleef nu al vele uren speelplezier met de smartphone. Het ontdekken van de vele mogelijkheden is een genot. De kleuren van de interface zien er uitstekend uit op het 4 inch scherm. Maar het belangrijkste: ik heb geen moment het gevoel dat ik werk met een goedkoop toestel. Windows Phone 8 geeft een high-end gevoel en draait vlekkeloos op de Huawei Ascend W1.

Camera Huawei Ascend W1

Camera
Ook de camera lijkt op het eerste gezicht in orde, hoewel de 5 megapixel-camera het bij slechte lichtomstandigheden al snel laat afweten. Bij voldoende daglicht doet de camera het beter. Wellicht valt er meer uit de camera te halen, door aan de instellingen te sleutelen.
 

72157632713166031


Huawei Ascend W1 kopen?
"Andere Windows 8 smartphones waren te duur, maar met de Huawei Ascend W1 kunnen we nu ook de prepaidmarkt betreden", roept de woordvoerder van Microsoft vol trots. De smartphone is vanaf begin maart te koop bij Vodafone voor 150 euro. Wil je het toestel los kopen, dan kost dat 230 euro. Van wat ik nu heb gezien, lijkt dat een goede prijs voor de nieuwe telefoon van de Chinese fabrikant. Of de Huawei Ascend W1 de verwachtingen waarmaakt, zal blijken uit de volledige test, de review volgt snel.

Testvideo gemaakt met de Huawei Ascend W1

Deel dit bericht:
Tags