Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Omdat het (bijna) kan: transparante smartphone

Door: redactie-besteproductnl | 11 februari 2013 08:55

Transparante beeldschermen blijven ons fascineren. Naast een vliegende auto of een avondmaaltijd in pil-vorm is er maar weinig futuristischer dan een display waar je doorheen kunt staren. De volgende stap? Een transparant beeldscherm in je smartphone?

 

Transparante beeldschermen blijven ons fascineren. Naast een vliegende auto of een avondmaaltijd in pil-vorm is er maar weinig futuristischer dan een display waar je doorheen kunt staren. Dus hebben we al meerdere keren hardop gedroomd over transparante tv-toestellen en stonden we verwonderd te kijken naar het winkelvitrine-beeldscherm bij Samsung. De volgende stap? Een transparant beeldscherm in je smartphone misschien?

Even serieus: het praktisch nut hiervan is ons compleet onduidelijk. Maar het prototype van fabrikant Polytron ziet er uit alsof het uit een sci-fi film komt. Veel meer dan een transparant beeldscherm met een MicroSD-kaartje er op geplakt is het nog niet; het prototype kan verder nog niets. Maar het idee is duidelijk: ooit moet dit een smartphone worden.

Het idee is dat alle smartphone compontenten onderaan het toestel geplaatst gaan worden, waar dan een ondoorzichtige behuizing overheen kan. De rest van het het toestel bestaat dan alleen maar uit beeldscherm en is dus doorzichtig. Voor de accu is eventueel een oplossing in de maak; een transparante batterij wordt momenteel al getest.

Het praktisch nut hiervan is ons compleet onduidelijk.

Het idee van een telefoon waar je doorheen kunt kijken is niet nieuw. LG deed nog altijd de beste poging met de LG GD900 Crystal. Het beeldscherm was 'gewoon', maar door het uitschuifbare toetsenbord keek je zo heen. Sony Ericsson had zelfs een toestel met een transparant beeldscherm, alleen gaf dat apparaat alleen maar eenvoudige zwart-wit beelden weer.
Het meest in de buurt kom je momenteel met een app als TypeNWalk. Daarmee wordt de camera van je -gewone, ondoorzichtige- smartphone geactiveerd, en kun je zien wat er achter je toetsenbord allemaal gebeurt. Handig voor als je, de naam zegt het al, een bericht verstuurt terwijl je over straat loopt.

Deel dit bericht:
Tags