Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

HTC presenteert 'One': meer is schijnbaar niet nodig

Door: redactie-besteproductnl | 19 februari 2013 20:10

HTC heeft een nieuwe smartphone presenteerd. Het is het beste en duurste wat de fabrikant momenteel te bieden heeft en daarom is de naam misschien alleen maar toepasselijk: de HTC One.

HTC heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd. Het is het beste en duurste wat de fabrikant momenteel te bieden heeft en daarom is de naam misschien alleen maar toepasselijk: de HTC One.

De HTC One is dinsdagmiddag gepresenteerd op grote evenementen die gelijktijdig in Londen en New York gehouden werden. We zijn er bij, met draaiende camera, dus een uitgebreide videpreview volgt snel. Maar ondertussen maakt HTC dus flink veel drukte om een smartphone. In een ronkend persbericht claimt de Taiwanese fabrikant dan ook de 'nieuwe standaard te zetten voor een telefoon van morgen'. En daarvoor hebben ze nieuwe hardware en nieuwe software.

Hardware HTC One
Het toestel is voorzien van een 4,7 inch LCD-beeldscherm met bijzonder hoge Full HD resolutie. Om er voor te zorgen dat de scherpe beelden ook een beetje snel weergegeven worden, heeft het toestel een 1,7Ghz quad-core processor aan boord. 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen maken het geheel af. Dat alles zit in een slanke aluminium behuizing die bij de randen slechts 4 millimeter dik is.

Ultrapixel camera
HTC meent dat het aantal megapixels niet telt als het aankomt op fotokwaliteit. Daar zijn we het alleen maar mee eens. Maar om er toch een mooi verhaal van te maken, heeft HTC de 'ultrapixel' in het leven geroepen. Het idee is dat de camera minder megapixels heeft, maar wel veel meer licht vangt. Daardoor zijn vooral foto's bij weinig licht een stuk duidelijker. Optische beeldstabilisatie, net als in de Nokia Lumia 920, maakt het geheel af. We zijn benieuwd naar de uiteindelijke foto's en video's.

Om er toch een mooi verhaal van te maken, heeft HTC de 'ultrapixel' in het leven geroepen.

Android en Sense
De HTC One is een Android-toestel, maar het draait in de eerste plaats om Sense 5. De interface is grondig op de schop gegaan. Meest in het oog springende functie is Blinkfeed. HTC-gebruikers zullen Friendfeed wel kennen als de app die alle sociale media-meldingen kan weergeven. Blinkfeed gaat een stap verder door daar 1400 nieuwssites en media aan toe te voegen en die in fraaie blokken weer te geven.

HTC One kopen?
In tegenstelling tot veel andere fabrikanten kondigt HTC niet een toestel aan om het vervolgens een half jaar lang te laten verstoffen. De HTC One ligt op 15 maart in Nederland in de winkels. De adviesprijs is een stevige €699 euro. Zodra Bart en Ger geland zijn uit Londen, komt de video preview van de HTC One online, dus hou 'm hier.

Deel dit bericht:
Tags