Redactie Besteproduct
Redactie Besteproduct
Redacteur

Mobile World Congress 2013 vooruitblik: Nokia

Door: redactie-besteproductnl | 22 februari 2013 09:36

We reizen morgen naar Barcelona voor het Mobile World Congress. Tot die tijd kijken we per fabrikantnaar wat we aan nieuwe toestellen kunnen verwachten. Vandaag: Nokia.

 

De koffers zijn gepakt, de tickets uitgeprint, vanaf morgne zitten we de hele week in Barcelona. Gerust niet alleen maar voor onze lol, maar vooral omdat daar het Mobile World Congress plaats vindt: 's werelds grootste telecombeurs. Alle fabrikanten lanceren daar hun nieuwste toestellen. Deze week kijken we dagelijks vooruit naar wat we mogen verwachten van de verschillende fabrikanten. Vandaag: Nokia op het MWC 2013

  • Vorig jaar keken we ook vooruit naar het MWC 2012 en toen vreesden we pure armoe op het gebied van innovatie bij Nokia. Had je ons destijds verteld dat een Symbian-telefoon de show zou stelen, dan hadden we je in je gezicht uitgelachen. Maar dat is exact wat gebeurde. De Nokia 808 Pureview was de ster van het MWC. Dat had deze smartphone natuurlijk te danken aan zijn bijzondere 41 megapixel camera. Het laat maar weer eens zien dat verrassingen nog wel degelijk mogelijk zijn.

  • Onder het geweld van de Nokia 808 Pureview sneeuwden de Nokia Lumia 610 en Nokia Lumia 900 een beetje onder. Niet geheel onterecht, het bleken later ook geen toestellen die enorme indruk maakten.

  • Nu hopen we natuurlijk dat Nokia weer zo'n Pureview uit de hoge hoed trekt. Die geruchten doen wel de ronde. We hebben het niet over de Nokia Lumia 920. Die heeft weliswaar een camera met 'Pureview'-stempel, maar in dit geval hopen we op een Windows Phone met eenzelfde 41 megapixel camera als in de 808 Pureview. De naam 'Lumia EOS' doet de ronde. Een verwijzing naar camerafabrikant Canon? Of zoeken we er te veel achter?

  • Nog een gerucht: een Lumia me aluminium behuizing. Dat zou cool zijn. De polycarbonaat unibody die nu gebruikt wordt is mooi, maar ook....plastic. Aluminium zou het geheel net wat meer 'je ne sais quoi' geven. Als het de Lumia 920 nog zwaarder zou maken, bedanken we even.

  • Tot slot is er nog tablet-nieuws. Of eigenlijk...dat weten we niet. Er gaan al een tijdje geruchten dat Nokia een Windows 8 tablet aan het maken is. Het MWC zou een uitgelezen mogelijkheid zijn om die te presenteren. Maar Nokia blijft zelf volhouden dat het niet speelt. Dat kan wel zijn, maar dan is het toch opvallend dat ze in een presentatie zelf een tablet voorbij laten komen, zoals een oplettende fotograaf opmerkte.

Op zondag 24 februari barst het Mobile World Congress los, en weten we alles zeker. Tot die tijd kijken we morgen nog even naar wat we verwachten van HTC, zoals we de voorgaande dagen al bij Samsung, Sony en LG deden. Wij gaan op weg naar Barcelona, hou 'm hier voor het laatste smartphone-nieuws.

Deel dit bericht:
Tags